| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
hi_musica
Pridružen/-a: Tor Apr 2008 7:17 Prispevkov: 912
|
Objavljeno: Pet Feb 20, 2009 09:40 Naslov sporočila: |
|
|
| kumer je napisal/a: | mene pa zanima kaj je sedaj bolje uporabit pri priklopu receiverja na sprednje zvočnike, bi-wire ali bi-amp povezavo
kaj bo dalo boljši zvok, kaj priporočate?
hvala
LP |
Nisem bral zgornjih postov in mogoče bom brcnil v temo. Neglede na to: Biamping pomeni, da imaš v sistemu dva ojačevalca, en ojačevalec fura zgornjetonski spekter, drug ojačevalnik pa srednjetonski in basovski. Najenostavneje je uporabiti dva identična ojačevalnika, lahko pa iščeš sinergijo z različnimi ojačevalci.
Jaz sem v biamping modu pognal svoje Magneplanarje in rezultat je bil pozitiven. Spodaj sta bila Nuforce monobloka, zgoraj pa BC digitalec. Skupaj torej kakih 1000W po kanalu !!!
Biamping se v primeru zahtevnih zvočnikov navadno močno pozitivno izkaže. Ni pa to pravilo. Enako velja za biwireing.
V. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
kumer
Pridružen/-a: Tor Jan 2009 10:45 Prispevkov: 948 Kraj: MARIBOR
|
Objavljeno: Pet Feb 20, 2009 10:00 Naslov sporočila: |
|
|
Hvala, samo kot jaz razumem je pri 7 kanalnih receiverjih možno naredit tudi bi-amp, torej če imam 5 zvočnikov sta na receiverju 2 kanala prosta in jih lahko uporabim za bi-amp sprednjih.
Torej kaj sedaj priporočaš za najboljšo kvaliteto zvoka, bi wire?
Kaj pa če se odločim za bi-amp, kaj pridobim, dosti večjo glasnost ali ?
LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23 Prispevkov: 2801 Kraj: Ruše
|
Objavljeno: Pet Feb 20, 2009 11:58 Naslov sporočila: |
|
|
| kumer je napisal/a: | Hvala, samo kot jaz razumem je pri 7 kanalnih receiverjih možno naredit tudi bi-amp, torej če imam 5 zvočnikov sta na receiverju 2 kanala prosta in jih lahko uporabim za bi-amp sprednjih.
Torej kaj sedaj priporočaš za najboljšo kvaliteto zvoka, bi wire?
Kaj pa če se odločim za bi-amp, kaj pridobim, dosti večjo glasnost ali ?
LP |
Na surround zadeve se ne razumem preveč, a če svoj receiver lahko nastaviš, sprogramiraš tako, da ti po dve končni stopnji predvajata en kanal, potem to tudi uporabi, saj gre za identične končne stopnje in odpadejo pomisleki iz mojega prejšnjega posta. Glede moči pa tako: wattov ne gre ravno seštevati. Analogija biampingu bi bila, kot da dva avtomobila peljeta vzporedno z hitrostjo 70 km/h. Njuna hitrost tudi ni zaradi tega 140 ampak še vedno 70 km/h. Bi pa bila razlika, če z to hitrostjo oba hkrati trčita v neko oviro, ali le eden. _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Pet Feb 20, 2009 12:35 Naslov sporočila: |
|
|
| before je napisal/a: | | Sicer pa, če želiš več moči uporabiš bi-amp sistem, če pa ti je pomembnejša kvaliteta zvoka (večja konherentnost, homogenost ali po slovensko celovitost zvoka), je bolje le en ojačevalec. Še posebej če uporabiš za bi-amping različne ojačevalce, zna biti zvok čuden. |
Bom poskusil čez nekaj dni ko bom spet doma. NAD-a za spodaj, cyrusa za zgoraj. Me zanima rezultat  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
kumer
|
Objavljeno: Pet Feb 20, 2009 14:11 Naslov sporočila: |
|
|
bofore, večina receiverjev omogoča bi- amping , sicer ne vem kako se to nastavi a v tehnični specifikacijah je to navedeno
Primer:
http://www.onkyousa.com/model.cfm?m=TX-NR906&class=Receiver&p=f
Sedaj pa ne vem kaj je bolje naredit: bi-amp ali bi-wire povezavo.
Ali je:
bi-wire - kvaliteta
bi-amp - glasnost
LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Hevidi
Pridružen/-a: Čet Feb 2009 13:14 Prispevkov: 48 Kraj: Ihan
|
Objavljeno: Pet Feb 20, 2009 15:26 Naslov sporočila: |
|
|
kumer tle mal mešaš...
BI-AMPING pr surround receiverjih pomeni, recimo da na 7.1 receiverju surround back kanala zvežeš na sprednje dva zvočnika (recimo nizki toni) , za front izhode na receiverju pa povežeš na srednje-visoki toni pri sprednjih dveh zvočnikih. Tko ti dejansko en fizičen ojačevalec (ohišje) poganja z dvema ojačevalcema (dva kanala ojačitve) en zvočnik. Ponavad pa morš to še nastavt v nastavitvah (recimo Speaker C pr Marantzu).
BI-WIREING pa je da z enim ojačanim kanalom na receiverju povežeš na bi-wire capable zvočnike s 4imi kabli (tko samo ločiš signale visokih in nizkih frekvenc, ki potujejo po kablu)... če se ne motim je tole v tej temi par strani nazaj v detajle razloženo. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
knap
Pridružen/-a: Čet Sep 2008 7:49 Prispevkov: 1264 Kraj: MIKLAVŽ
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Čet Feb 26, 2009 14:54 Naslov sporočila: |
|
|
Izjemno lepi zvočniki
Jaz sem jih videl v živo in lahko rečem da jim slika dela krivico
Zakaj pa ne vzameš koaksialca ampak iščeš optiko? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
rokos
Pridružen/-a: Ned Feb 2009 12:25 Prispevkov: 25 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Čet Feb 26, 2009 15:15 Naslov sporočila: |
|
|
| trancedeejay je napisal/a: | Pozdravljeni.
Ker sodelujemo z veliko zastopniki HI-FI firm, v kratkem na portalu Audio Kontakt pričakujemo kompletne Surround sisteme po ugodnejših cenah za člane Audio Kontakt, tako Monitor Audio, B&W, Jamo, kot tudi Onkyo, Profigold...
Vglavnem spremljajte ponudbe, nekaj se jih bo nabralo že do HI-FI Showa.
Oglasite se v našem razstavnem prostoru, kjer bomo postavili tudi nekaj komponent omenjenih znamk in boste lahko primerjali.
LP
Admin |
Kje na spletni strani pa so ti (original) sistemi..
In kje imate raztavljene komponente v živo.
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
trancedeejay Site Admin

Pridružen/-a: Sob Mar 2008 9:01 Prispevkov: 1381 Kraj: Zgornja Besnica
|
Objavljeno: Čet Feb 26, 2009 15:57 Naslov sporočila: |
|
|
HI
Razstavni prostor je bil verjetno mišljen kot soba na HI-FI Showu, kjer smo imeli razstavljene nekaj robe.
Počasi se nabira roba trgovin (trenutno večino časa posvečamo posodabljanju portala na sekundarni lokaciji, tako da bodo vse funkcionalnosti online naenkrat), vsi člani portala Audio Kontakt pa bodo imeli nekaj popusta preko portala oz. brezplačno pošiljanje kamorkoli po Sloveniji.
Lp
Admin _________________ MUSIC IS THE KEY |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
streki
Pridružen/-a: Tor Sep 2008 17:09 Prispevkov: 124 Kraj: Lukovica
|
Objavljeno: Čet Feb 26, 2009 16:18 Naslov sporočila: |
|
|
knap si zadovoljen???  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
rokos
Pridružen/-a: Ned Feb 2009 12:25 Prispevkov: 25 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Čet Feb 26, 2009 16:28 Naslov sporočila: |
|
|
trancedeejay: super! Upam, da bo čimprej  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Hevidi
Pridružen/-a: Čet Feb 2009 13:14 Prispevkov: 48 Kraj: Ihan
|
Objavljeno: Čet Feb 26, 2009 17:20 Naslov sporočila: |
|
|
hehe, drug teden pa še jst dobim svoje... black oak barva
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
knap
Pridružen/-a: Čet Sep 2008 7:49 Prispevkov: 1264 Kraj: MIKLAVŽ
|
Objavljeno: Čet Feb 26, 2009 19:28 Naslov sporočila: |
|
|
hevidi , črna barva je precej redka, ne pozabi naložit par slik
streki, zaenkrat poslušam samo radio, nimam opičnega kabla za priklop hdx 1000
zvok se mi dopade, seveda pa radio ni ravno kvaliteten vir, todi kable imam še stare iz baumaxa (imam roko v gipsu )
torej glede na to da sta coax in optični kabel oba digitalna kabla me zanima ali se splača dat več denarja za boljši kabel oz bo kabel za 10 eur dovolj
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
kumer
|
Objavljeno: Čet Feb 26, 2009 19:34 Naslov sporočila: |
|
|
| kakšne lastnosti ima AQ type 4 kabel ter zgoraj navedeni drugi AQ kabli |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|