Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Nevtralna reprodukcija
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
georgelucas

Pridružen/-a: Čet Nov 2012 20:51
Kraj: 4291 Tržič

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 23, 2012 00:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

amaterji,človeško uho je v osnovi nagnjeno k popačenjem in "nelinearnosti" zanj je bol mehak zvok .torej analogen bol prijeten kot pa neka ravna digitalna črta z nekih hudih recenzij o frekvenčni karakteristiki cd predvajalnikov in ojačevalnikov itd... linearnosti uho ne pozna zato je vsaka debata odveč.potrebno je poslušati.
Lep pozdrav,ugodno kupim par dvo ali tro-sistemskih samostoječeih zvočnikov.V poštev pridejo znamke Mission,Tannoy,Dali.Zaželjeno v temnejši barvi( črna,hrast,oreh,češnja) pondbe na mail dobropis@gmai.lcom oz.na sms 031 238 940 Lp Edo
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: o31 238 940
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 23, 2012 02:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

georgelucas je napisal/a:
amaterji,človeško uho je v osnovi nagnjeno k popačenjem in "nelinearnosti" zanj je bol mehak zvok .torej analogen bol prijeten kot pa neka ravna digitalna črta z nekih hudih recenzij o frekvenčni karakteristiki cd predvajalnikov in ojačevalnikov itd... linearnosti uho ne pozna zato je vsaka debata odveč.potrebno je poslušati.

Za moje pojme mora za čimvečjo iluzijo živosti biti sistem čimbolj nevtralen, veren, sposoben izluščiti iz posnetka maksimalno in informacije v čimbolj neokrnjeni obliki prenesti poslušalcu. To je najboljši, najbolj muzikaličen sistem, ki nič ne vzame in nič ne dodaja, vsako namerno farbanje v bilokatero smer pa je ravno kontra, oddaljevanje stran. Meni je poslušati namerno mehko pofarban sistem dosadno. Nič ne dogaja, nobene drame, vse kar daš gor po istem kopitu, namesto da me potegne notri se začnem dolgočasit. Enako me po drugi strani odbija hladna kirurško sterilna varianta, kjer je vse živčno, tečno, agresivno, se dere v fris in na brzino fašem živčni zlom. Tisto pravo, ki ni ne tič ne miš, transparentna rezolucija ki se ne dere obenem pa nudi globok vpogled v glasbeno tkivo, pa se nahaja vmes. Takemu "nevidnemu" sistemu pravim hi-end sistem in več ko ima človek za sabo kilometrine, bolj se mu bo približal.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
tromba

Pridružen/-a: Pon Jul 2008 21:37
Kraj: Okolica LJ

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 23, 2012 10:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

audiofill je napisal/a:
georgelucas je napisal/a:

Za moje pojme mora za čimvečjo iluzijo živosti biti sistem čimbolj nevtralen, veren, sposoben izluščiti iz posnetka maksimalno in informacije v čimbolj neokrnjeni obliki prenesti poslušalcu. To je najboljši, najbolj muzikaličen sistem, ki nič ne vzame in nič ne dodaja, vsako namerno farbanje v bilokatero smer pa je ravno kontra, oddaljevanje stran. Meni je poslušati namerno mehko pofarban sistem dosadno. Nič ne dogaja, nobene drame, vse kar daš gor po istem kopitu, namesto da me potegne notri se začnem dolgočasit. Enako me po drugi strani odbija hladna kirurško sterilna varianta, kjer je vse živčno, tečno, agresivno, se dere v fris in na brzino fašem živčni zlom. Tisto pravo, ki ni ne tič ne miš, transparentna rezolucija ki se ne dere obenem pa nudi globok vpogled v glasbeno tkivo, pa se nahaja vmes. Takemu "nevidnemu" sistemu pravim hi-end sistem in več ko ima človek za sabo kilometrine, bolj se mu bo približal.

Glede na napisano ti predlagam, da čimprej ukrepaš. Cool
Nazaj na vrh
audiofill

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 23, 2012 11:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

tromba je napisal/a:

¸

Hvala enako Cool
Nazaj na vrh
tromba

Pridružen/-a: Pon Jul 2008 21:37
Kraj: Okolica LJ

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 23, 2012 11:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

audiofill je napisal/a:
tromba je napisal/a:

¸

Hvala enako Cool

Je zame diploma AG boljša referenca od tvojega mnenja. Very Happy
Glede na tvoja prepričanja in slušne sposobnosti bova vedno na nasprotnih bregovih. Tako pač je. Wink
Sem pa sredi projekta aktivni sistem z OB zvočniki, torej ŽE ukrepam. Ne boj se zame. Laughing
Nazaj na vrh
audiofill

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 23, 2012 12:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

tromba je napisal/a:
audiofill je napisal/a:
tromba je napisal/a:

¸

Hvala enako Cool

Je zame diploma AG boljša referenca od tvojega mnenja. Very Happy
Glede na tvoja prepričanja in slušne sposobnosti bova vedno na nasprotnih bregovih. Tako pač je. Wink
Sem pa sredi projekta aktivni sistem z OB zvočniki, torej ŽE ukrepam. Ne boj se zame. Laughing

Ja pa hvala bogu za različna mnenja, tako mora bit, zato je forum, drugače bi bil živi dolgčas. Wink

Ali bova vedno na nasprotnih bregovih kot praviš, to ne vem, vem pa, da še nekaj mesecev nazaj nisva bila ko si pri meni poslušal ves vzhičen, da tako dobrega klavirja in take dinamike še nikoli v življenju nisi doživel na nobenem sistemu. Če pa si vmes nabral toliko kilometrine, pa bom z velikim zanimanjem spremljal tvoje prihodnje projekte, da še jaz naredim kak tak preskok naprej. Very Happy
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Stran 10 od 10

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu