| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
audiofrik
Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19 Prispevkov: 1503 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Pon Nov 26, 2012 14:41 Naslov sporočila: |
|
|
Ambasador
daleč od tega kar si napisal. tudi sam vem in verjamem da bo prihodnost digitalna, imel sem enega prvih cd jev v slovenijipar dacev ko so bili v modi transport-konverterji. še parkrat sem svojega v službo prinesel ker jih še nismo uporabljali, ampak nikoli mi ni prav sedel. tudi te digi dagije čakam, vsaj za v garažo da enega priklopim namesto kake klasike. na sejmih nas leta prepričujejo da je to oh in sploh. zato sem tudi P.ro jetu verjel da sedaj pa tudi ti moduli počasi so. PA JE ZA MOJA UŠESA BIL TO POGREB...
ampak vidim da celo taki verniki kot je Audiofill zapuščajo cerkev-beri Nuforce. potem je konec sveta mogoče res blizu |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6264 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Pon Nov 26, 2012 14:56 Naslov sporočila: |
|
|
@returnToForever
tisto pod točko ena se mi vidi kar uporabno. Pri ostalih variantah je up-dejtanje nadležna reč.
Slej ko prej bom moral ugrizniti v nove tehnologije (vglavnem zaradi HD posnetkov). _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
|
Objavljeno: Pon Nov 26, 2012 15:15 Naslov sporočila: |
|
|
| audiofrik je napisal/a: | Ambasador
daleč od tega kar si napisal. tudi sam vem in verjamem da bo prihodnost digitalna, imel sem enega prvih cd jev v slovenijipar dacev ko so bili v modi transport-konverterji. še parkrat sem svojega v službo prinesel ker jih še nismo uporabljali, ampak nikoli mi ni prav sedel. tudi te digi dagije čakam, vsaj za v garažo da enega priklopim namesto kake klasike. na sejmih nas leta prepričujejo da je to oh in sploh. zato sem tudi P.ro jetu verjel da sedaj pa tudi ti moduli počasi so. PA JE ZA MOJA UŠESA BIL TO POGREB...
ampak vidim da celo taki verniki kot je Audiofill zapuščajo cerkev-beri Nuforce. potem je konec sveta mogoče res blizu |
Napovedani datum za konec sveta je vsak dan bližje: katero frazo imajo naši športni komentatorji stalno na zalogi: '...ali bo...ali ne bo...'
Po mojem ne bo, ker Avdiofill ne bo zapustil svoje ljubezni, še posebej ker se ta up-date-a.
Jako je tudi odvisno koliko časa naenkrat porabiš za poslušanje. Več ga je, bolj so low-level informacije pomembne. Občasno poslušaš malo časa, manj je pomemben low-level (slednji je priznani problem digi variant). _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
pasuljaris

Pridružen/-a: Pet Apr 2009 22:13 Prispevkov: 1526 Kraj: maribor
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
siroliver

Pridružen/-a: Sob Nov 2009 12:34 Prispevkov: 1004 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Pon Nov 26, 2012 20:10 Naslov sporočila: |
|
|
kje si piaggioitaly, a ti je zdaj kaj bolj jasno kaj ti je storiti  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23 Prispevkov: 2801 Kraj: Ruše
|
Objavljeno: Tor Nov 27, 2012 01:32 Naslov sporočila: Re: Cd ali gramofon |
|
|
| piaggioitaly je napisal/a: | Živjo uživači muzike, v glavi si nekako ne morem odgovoriti na vprašanje, kateri predvajalnik kupiti.Nekateri pravijo kupi SACD, nekateri gramofon, nekateri pravijo samo gramofon in tuner...Rad bi bil samo zvokovno globoko potešen v svoji zbegani duši(kar se zvoka tiče).Nimam ne gramofona, ne SACD playerja, kar pa imam je Marantz ojač. iz leta 1977, Denonov tuner TU260 in zvočnike Dynaudio audience 60.Ko zavrtiš čas nazaj,se spomniš kako si na dober kasetar poslušal boljši zvok od cd predvajalnika,zato sem tudi nekako zbegan glede tega SACD...
Mi lahko nekdo pošteno pove a je res to to? Prosim ne me zdaj popljuvat na široko in počez, češ ta pa pojma nima, ni to samo vse je komplicirano ratalo...
Hvala lepa za odgovor
l.p.
|
Iz tvojega pisanja sklepam, da nimaš nikakršne zbirke (SA)CD-jev, kaset ali plošč. Če je temu tako, potem je res najbolje da se "priklopiš" na predvajanje glasbe z trdega diska s pomočjo enega od vse številnejših tovrstnih predvajalnikov - "streamerjev". Tako boš najbolj "inn" in "future proof". Če pa ti je to prevelika neznanka pa je vsekakor najbolje da nabaviš stereo SACD predvajalnik (ne kakšno plastic fantastic multichannel palačinko, ki predvaja vse možne formate!), saj ta omogoča predvajanje najrazširjenejšega (digitalnega in nasploh) formata CD in obenem tudi najkvalitetnejšega digitalnega (izključno) zvočnega formata SACD. Slednji je žal v zatonu, saj trg favorizira kvantiteto nad kvaliteto, a tako pač je. Če pa se želiš preleviti v ortodoksnega ljubitelja glasbe pa pride v upoštev tudi gramofon, a treba je vedeti, da je za primerljivi nivo kvalitete potreben precej večji finančni vložek, pa tudi ponudba LP-jev bo v prihodnje najverjetneje usihala. _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
piaggioitaly
Pridružen/-a: Sob Jun 2012 6:13 Prispevkov: 142
|
Objavljeno: Tor Nov 27, 2012 04:43 Naslov sporočila: cd... |
|
|
Pozdrav vsem skupaj, sorry k sem tako pozno odgovoril, ja bolj mi je jasna digitalna slika, obenem imam rad tudi analogno klasiko tako kot vsi skupaj.
Tako bi vas vprašal, ničkolikokrat se mi je zgodilo da na nobenem torrentu nisem dobil iskanih komadov skupin, ki sem jih želel,spraševal sem v raznih trgovinah (itak jih ni več veliko) o original cd-ju pa nikjer nimajo, in dobil sem samo na You tubu itak samo video. Pretvoriti video posnetek iz You tuba v kakovosten audio format, nisem še zasledil,da se to da.
Če kupim squeez box in dac corverter, in če bi hotel pretvoriti iz You tuba video v audio format, a bi lahko poslušal vse v visoki kakovosti a gre tukaj še zmeraj za problem kvalitete? Sprašujem hipotetično.
No to mene vseskozi muči pri teh komadih iz neta-kakovost posnetkov.
Verjamem pa da mora biti če je vse kot se šika, fantastika poslušati iz squeeza in dac-a. Res vam hvala vnaprej- bogomir4051,siroliver,pa še drugi ki jih nisem omenil, Vama ambasador in audiofrik pa želim, da se nekega dne dobita, spijeta dober viskač, pustita glasbo ob strani, saj vesta, sto ljudi sto čudi, najbolj pa muska trpi. Vse je dobro sam volja mora bit.
l.p. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
horvi

Pridružen/-a: Pon Dec 2008 15:36 Prispevkov: 42 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Nov 27, 2012 08:05 Naslov sporočila: |
|
|
... z Youtuba žal ne boš dobil željene kvalitete z nobeno kombinacijo.
Vsi posnetki so namreč že v osnovi kompresirani "stisnjeni" in informacije, ki so izgubljene pri kompresiji ne more "obuditi" noben HW.
So pa vseeno nekateri dobri posnetki še vedno zelo poslušljivi...
LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
fuego
Pridružen/-a: Sre Sep 2009 15:19 Prispevkov: 1027 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Tor Nov 27, 2012 11:03 Naslov sporočila: Re: Cd ali gramofon |
|
|
| before je napisal/a: | | piaggioitaly je napisal/a: | Živjo uživači muzike, v glavi si nekako ne morem odgovoriti na vprašanje, kateri predvajalnik kupiti.Nekateri pravijo kupi SACD, nekateri gramofon, nekateri pravijo samo gramofon in tuner...Rad bi bil samo zvokovno globoko potešen v svoji zbegani duši(kar se zvoka tiče).Nimam ne gramofona, ne SACD playerja, kar pa imam je Marantz ojač. iz leta 1977, Denonov tuner TU260 in zvočnike Dynaudio audience 60.Ko zavrtiš čas nazaj,se spomniš kako si na dober kasetar poslušal boljši zvok od cd predvajalnika,zato sem tudi nekako zbegan glede tega SACD...
Mi lahko nekdo pošteno pove a je res to to? Prosim ne me zdaj popljuvat na široko in počez, češ ta pa pojma nima, ni to samo vse je komplicirano ratalo...
Hvala lepa za odgovor
l.p.
|
Iz tvojega pisanja sklepam, da nimaš nikakršne zbirke (SA)CD-jev, kaset ali plošč. Če je temu tako, potem je res najbolje da se "priklopiš" na predvajanje glasbe z trdega diska s pomočjo enega od vse številnejših tovrstnih predvajalnikov - "streamerjev". Tako boš najbolj "inn" in "future proof". Če pa ti je to prevelika neznanka pa je vsekakor najbolje da nabaviš stereo SACD predvajalnik (ne kakšno plastic fantastic multichannel palačinko, ki predvaja vse možne formate!), saj ta omogoča predvajanje najrazširjenejšega (digitalnega in nasploh) formata CD in obenem tudi najkvalitetnejšega digitalnega (izključno) zvočnega formata SACD. Slednji je žal v zatonu, saj trg favorizira kvantiteto nad kvaliteto, a tako pač je. Če pa se želiš preleviti v ortodoksnega ljubitelja glasbe pa pride v upoštev tudi gramofon, a treba je vedeti, da je za primerljivi nivo kvalitete potreben precej večji finančni vložek, pa tudi ponudba LP-jev bo v prihodnje najverjetneje usihala. |
Uh tule se pa ne bi moral glih najbolj strinjat. LP-jev je čedalje več na izbiro v trgovinah, da ne govorim o tem koliko trgovin z rabljenimi ploščami je v tujini, organizirajo se sejmi.... V zatonu so CD-ji oz. vsaj masovno se ne bodo več izdelovali. Proizvajalci bodo izdajali samo še special edition serije oz limited edition. Moraš se pa sam vprašat kaj ti je primarno...ali samo poslušanje ali si tudi zbiratelj. Kot zbiratelj se namreč ne boš odločil za poslušanje FLAC-ov. Meni osebno je pomembno, da imam nosilec, FLAC-e si naredim samo za backup, če mi bo kdaj kakšna plesen uničila CD-je. Zaenkrat imam kar nekaj CD-jev, ki so stari od 25 - 30 let in zaenkrat še vsi delajo. Pri vinilih pa tako ni problema, če lepo ravnaš z njimi. Lahko ti jih uniči samo toplota ali kak požar. Se pa dobi vinilov kar precej. Na netu jih je polno rabljenih, v tujini pa tudi dobiš po second hand šopih vinile že od 6 do 10€ in to zelo dobro ohranjene. Samo nikar ne dajaj 15 ali več evrov za jugotonove plate, ki se prodajajo na bolhi. Sam sem bil čez vikend v Munchen-u in sem kupil apr plat po 6€ in so bile ohranjene najmanj VG+, edino na ovitku je bila kakšna praska ali nalepka. Drugače pa jaz kupujem po sistemu kaj dobim. Če dobim na CD izdaji bonus komade potem kupim CD- sicer pa vinil. Malo gledam tut na ceno, se pravi če je CD bistveno cenejši od LP-ja potem kupim CD. Bo pa mogoče čez kakih 20 let spet naraslo povpraševanje po CD-jih kot se sedaj dogaja z vinilkami. Zradi tega sem se odločil, da ne bom naredil iste napake kot sem naredil pred leti, ko sem prodal skoraj večino vinilov, sedaj jih pa spet kupujem. Pa še nekaj... kljub kakšnemu šumu z vinilke je še vedno večji gušt poslušat s plate, vzet ovitek v roke, prebrat besedila... To so pač stvari, ki jih digi dagiji ne morejo nadomestit. V glavnem pejt mal pogledat v tujino v kak Media Markt ali Saturn pa boš videl koliko muske imajo na zalogi. V Sloveniji imaš res občutek, da nosilce kupujejo še samo idioti, ker je v trgovinah pušiona. Ob tem se poraja vprašanje ali smo res Slovenci tisti, ki ne znamo cenit glasbenikov in si muziko raje zlavdamo z neta ali pa trgovci mislijo, da je to mimo. V Nemčiji sem dobil občutek, da smo 50 let za njimi, tudi kar se tiče mentalitete. _________________ Popravljam vse vrste PC-jev, notesnikov.... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
|
Objavljeno: Tor Nov 27, 2012 11:29 Naslov sporočila: |
|
|
piaggioitaly :
...Vama ambasador in audiofrik pa želim, da se nekega dne dobita, spijeta dober viskač, pustita glasbo ob strani, saj vesta, sto ljudi sto čudi, najbolj pa muska trpi. Vse je dobro sam volja mora bit.
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Glasba prav nič ne trpi, ne pri meni pa tudi ne pri audiofriku. Zelo redko se ne strinjam z njegovimi mnenji o audio problematiki. Verjetno je nekaj razlike v toleranci do digitalcev (zdržim pol ure več, hahaha). Audiofrik - lep pozdrav iz Obale! _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofrik
Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19 Prispevkov: 1503 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Tor Nov 27, 2012 11:44 Naslov sporočila: |
|
|
| se v vsem strinjam, vsaj glede viskija, tudi z digitalijami vsaj po sili razmer zdržim več kot pol ure, imel sem čisto dober namen glede da je lastnik starega po letnicah sodeč še japonskega Marantza s solidnim entry phono vhodom, prepričan sem, glede na toda je omenil gramofon kot opcijo, da mu z nakupom kakega 250-500 eur gramofona ne bi bilo žal nakupa, verjamem da bo kakega sqeezboxa imel hitro dovolj.. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
piaggioitaly
Pridružen/-a: Sob Jun 2012 6:13 Prispevkov: 142
|
Objavljeno: Tor Nov 27, 2012 12:39 Naslov sporočila: cd... |
|
|
Glejte sem iz gorenjske, zaenkrat se nisem imel moznosti sploh slisati muske ki prihaja iz squeezboxa, je kdo s tega konca,da mi pove kje bi lahko to slisal. Audiofrik, verjetno imas doma hud hifi sistem,tudi to bi rad kdaj slisal. Bi te pa rad prosil za iskren odgovor, vidim da imas neskoncen odpor do digija,si imel moznost doma poslusati kaj iz squeezboxa, pa primerjat zvok iz njega pa potem se istocasno primerjat zvok iz vinilk? To sprasujem samo zato, da vidim ce res prihaja do take razlike v kvaliteti zvoka in kaksna se tebi osebno zdi razlika v zvoku,pa ce pustiva ob strani da ne maras digi.Prosim brez zamere,itak vem da moram sam slisat razliko ampak zaenkrat nimam kje.Poslusam pa res skoraj vse od rocka do housa, popa.
Lahko mi pa posljes odgovor na email da te ne bodo zarad mene raztrgali
l.p. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
pasuljaris

Pridružen/-a: Pet Apr 2009 22:13 Prispevkov: 1526 Kraj: maribor
|
Objavljeno: Tor Nov 27, 2012 13:12 Naslov sporočila: Re: cd... |
|
|
| piaggioitaly je napisal/a: | Glejte sem iz gorenjske, zaenkrat se nisem imel moznosti sploh slisati muske ki prihaja iz squeezboxa, je kdo s tega konca,da mi pove kje bi lahko to slisal. Audiofrik, verjetno imas doma hud hifi sistem,tudi to bi rad kdaj slisal. Bi te pa rad prosil za iskren odgovor, vidim da imas neskoncen odpor do digija,si imel moznost doma poslusati kaj iz squeezboxa, pa primerjat zvok iz njega pa potem se istocasno primerjat zvok iz vinilk? To sprasujem samo zato, da vidim ce res prihaja do take razlike v kvaliteti zvoka in kaksna se tebi osebno zdi razlika v zvoku,pa ce pustiva ob strani da ne maras digi.Prosim brez zamere,itak vem da moram sam slisat razliko ampak zaenkrat nimam kje.Poslusam pa res skoraj vse od rocka do housa, popa.
Lahko mi pa posljes odgovor na email da te ne bodo zarad mene raztrgali
Ti kar nabavi SB, ti ne bo žal.
Na forumu je nekaj ortodoksnih polivinil fanov, ki menijo, da je treba digitalijo prepovedati.
l.p. |  _________________ Usoda se igra s človekom, človek pa igra na trobento. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45 Prispevkov: 1454 Kraj: Štajerska
|
Objavljeno: Tor Nov 27, 2012 13:15 Naslov sporočila: |
|
|
O kasetah verjetno nihče več ne fantazira, pa magari je celo tule padla izjava o superiornosti zvoka s kaset v primerjavi s CD-ji. Ampak to gre prej pripisti kakemu nesporazumu ali nevednosti.
Diskusije se sedaj peljejo pač na relaciji LP-CD-streaming in bi rekel:
-kdor ljubi analogijo, verjame v njen superiorni zvok, mu rituali ne delajo problemov (ali ga celo veselijo) ter ima še zbirko plošč, naj pač ostane na tem
-kdor je bolj komod, ga bolj moti prasketanje z vinilk kot "sintetični" digitalni zvok in ima zbirko CD-jev, naj pač tudi ostane pri tem(sam spadam sem)
-novinci, ki niso predobremenjeni in nimajo nekih zbirk, pa naj gredo kar direkt na streaming!
Rekel bi, da so to precej različni svetovi, kjer sama glasba morda niti ne igra tako odločilne vloge. Predvsem gre tudi za vprašanje mentalitete poslušalstva, ki se skozi čas pač spreminja.
Meni je bila svoje čase vsaka vinilka mali zaklad, za katerega sem se moral marsičemu odpovedati. Danes pač ljudje stvari snemajo z neta(pogosto brez da bi za to kaj plačali) in v ogromnih količinah shranjujejo na trde diske. To, kar so bile cele stene polic z LP-ji ali CD-ji, sedaj pač spraviš v žep jakne in streamaš kjer in kamor te je volja.
Čeprav sem bil pri tem zelo avantgarden, pa na koncu nisem imel pravega veselja. Sem pač očitno prestar!  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
habo66

Pridružen/-a: Čet Maj 2010 18:01 Prispevkov: 1119 Kraj: Lenart
|
Objavljeno: Tor Nov 27, 2012 13:16 Naslov sporočila: |
|
|
Lahko prideš do mene, sem z Jesenic.
lp Gašper |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|