Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Predstavitev monoblokov NC400
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 18, 19, 20 ... 23, 24, 25  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Dogodki v svetu HI-FI-ja, srečanja
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
ReturnToForever

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 13:47
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 19, 2012 08:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ProJet je napisal/a:
@bogomir 4051
predstavitve se bodo neomajno nadaljevale v nedogled in seveda bom o njih sproti poročal. Wink

Muke ježeve ... Cool

Vidiš tu je problem, ti poročaš eno (in isto), tvoji kolegi pa drugo (in nasprotno)...Nisem še zasledil, da bi sam omenil kakšno negativno mnenje. Samo hvaljenje in navdušenje! To me spominja na zlate Titove čase. Častna pionirska!

Mi je pa ob tvoji omembi vrta DSP postalo vse bolj jasno...če me spomin ni izdal je Gajova uta še vedno ozvočena z BOSE PA?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ducar

Pridružen/-a: Sob Apr 2012 13:13
Kraj: Bronks

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 19, 2012 08:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mah, kaj pa vem. Konec koncev je strošek sestavljanja teh malih hudičkov res majhen. Poskusiš, pa vidiš. Sem jih slišal na sejmu, kakšen vtis so name naredili sem napisal. Ampak bistveno je, da stvar doma, v miru poslušaš na svojem sistemu in potegneš zaključek. Mislim, da se jih bom lotil, najraje bi štartal kar na 1200-tico. Če bo, bo, če ne bo, bo šlo pa za hišni kino, ali pa za aktivne zvočnike.
Moti me, da se preveč prerekate in premalo testirate. Če sistem ni bil optimalno postavljen, se pač vajo ponovi in pove kako stvar stoji. Tisti, ki so imeli srečo poslušati NC400 pri sebi, že vedo kako se slišijo. Je pa prepričane težko prepričati, zato sesuvaštvo enih ali drugih nima smisla.
( na vodi čutim, da so kot naročeni za Cabasse )
ProJet

Pridružen/-a: Sre Feb 2009 17:54
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 19, 2012 09:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

@ ReturnToForever
hehe elektronske klaviature brez zvočnikov se lahko samo gledajo, bas kitara enako, drugače pa je tam večino instrumentarija direkt en face. Če si pa mislil, da ti bom za svetal zgled dal Križanke ali pa Kino Šiška ni problema tudi tam me najdeš, le da te spomnim, da je kompletno ozvočenje na obeh lokacijah D klase (Lab Gruppen ipd) in o nekem direktnem zvoku instrumentov ni možno govoriti.
Sicer pa kjerkoli imam priliko poslušati neposreden zvok instrumentalnih zasedb, se vedno ustavim in prisluhnem.

Kar se pa mnenj tiče, sem le prenosnik ... Cool
Nazaj na vrh
ProJet

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 19, 2012 09:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

audiofill je napisal/a:
ProJet, zdaj pa nabaviš tahudo NC 1200 verzijo, to bi šele vzdignilo prahu. Smile

A misliš da bi hehe? Idea

Se bom pozanimal ... Cool
Nazaj na vrh
ReturnToForever

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 19, 2012 09:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ProJet je napisal/a:

in o nekem direktnem zvoku instrumentov ni možno govoriti.

Torej se ti oproščam in izjavljam, da sem NX400 podcenjeval...
Res nisem še nikoli tako verno slišal reprezentacije PA sistema, kot zadnjič v Vklopu. Kapo dol.

ProJet je napisal/a:

Kar se pa mnenj tiče, sem le prenosnik ... Cool

Potem se je verjetno kaj izgubilo pri prenosu... Wink
Nazaj na vrh
ProJet

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 19, 2012 09:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja, ja, saj vem, le čez flaške gre direkt v žile. Sijaj, sijaj lampica ... kako prikladno za takle deževen dan. Mr. Green
Nazaj na vrh
ReturnToForever

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 19, 2012 10:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Andrej, mislil sem popolnoma resno. To je bil živ zvok, natanko tak kot je na koncertih z PA in sam si povedal, da so tam tudi PWM feršterkari.
Človek se uči...saj pravim, nisem vedel, kateri aspekti so te tako navdušili zdaj ko vem pa nimam več pripomb.

Lampe? Vse so pregorele, imam samo še sijalke...
Nazaj na vrh
ProJet

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 19, 2012 10:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ReturnToForever je napisal/a:
Človek se uči...saj pravim, nisem vedel, kateri aspekti so te tako navdušili zdaj ko vem pa nimam več pripomb.

Uiz=Gain*Uvh, samo ta aspekt, če je sedaj kaj bolj jasno. Wink

Vrsta: H2, H3, H4,... je pa rezervirana za audiofilske poznavalce Shocked

ReturnToForever je napisal/a:
Lampe? Vse so pregorele, imam samo še sijalke...

NOS (New Old Stock)? Laughing
Nazaj na vrh
nomad

Pridružen/-a: Pet Maj 2009 14:01

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 19, 2012 11:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

vojko je napisal/a:
Pa saj ravno to ljudje veČinoma zanima in sprašujejo; katere škatle , v kakšnih razmerah in kako jih uporabit ???????

Sam imam povsem diametralno izkušnjo. Vsi, ki sem jim sestavil sistem za dosegljiv denar so bili presenečeni da tako igra, full srečni in hvaležni. Tudi sam se vedno pred nakupom posvetujem z ljudmi, ki jim zaupam, četudi me očara in sem povsem prepričan, da je to to.

Izkušnje si mora vsak pridobiti vsam, lahko povem samo kaj se meni zdi pravilen pristop.
Izmenjava izkušenj se mi zdi boljša pot kot pa neposredno svetovanje.
Pri konkretnih predlogih je poglavitni problem v tem, da ima vsak svoja pričakovanja in nasploh je v audiofiliji ogromno faktorjev, ki nasprotujejo racionalnosti.
Samo poglej kaj se dogaja na tej temi in kako različno sprejemajo Hypexe.
Mark Levinson je v odličnem intevjuju za Mono and Stereo povedal zelo odkrito mnenje o high endu in paralelo s tem kar se dogaja okoli Hypexov si ni težko napraviti:

Citiram:
High end audio equipment, for the most part, cannot be used by recording and mastering engineers because of serious limitations.
Most of high end audio is based on nostalgia, marketing, politics, dreams and illusions.

Nazaj na vrh
vojko

Pridružen/-a: Ned Maj 2008 16:50
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 19, 2012 11:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

[quote="nomad"]
vojko je napisal/a:

Citiram:
High end audio equipment, for the most part, cannot be used by recording and mastering engineers because of serious limitations.
Most of high end audio is based on nostalgia, marketing, politics, dreams and illusions.

Yep,

true, true......
Nazaj na vrh
ReturnToForever

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 19, 2012 11:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ProJet je napisal/a:

Uiz=Gain*Uvh, samo ta aspekt, če je sedaj kaj bolj jasno. Wink

A mi nisi že pri tvojih monoblokih zagotavljal, da je Uiz=Gain*Uvh že dosežen. Osciloskop ni kazal nobenih popačenj do 100 kHz regije ali pa celo več. Ali lahko 100% še presežemo? Verjetno lahko, če rečemo, da je 110%.

ProJet je napisal/a:
Vrsta: H2, H3, H4,... je pa rezervirana za audiofilske poznavalce Shocked
Nad čem si tako šokiran?

ProJet je napisal/a:

NOS (New Old Stock)? Laughing
NOS sijalk še ni, žarnice pač...
Nazaj na vrh
ReturnToForever

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 19, 2012 11:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

nomad je napisal/a:

Mark Levinson je v odličnem intevjuju za Mono and Stereo povedal zelo odkrito mnenje o high endu in paralelo s tem kar se dogaja okoli Hypexov si ni težko napraviti:

Citiram:

ReturnTo Forever je v obupnem intevjuju navrgel:
"Recording and mastering audio equipment, for the most part, cannot be used by high end audio listeners because of serious limitations. Most of Recording and mastering is based on over-enthusiasm and unrealistic expectations, marketing, greed, fake measurements, nightmares and dellusions."

Tako gre zgodba tehnoloških novitet:
Since 1995, Gartner has used hype cycles to characterize the over-enthusiasm or "hype" and subsequent disappointment that typically happens with the introduction of new technologies.[2] Hype cycles also show how and when technologies move beyond the hype, offer practical benefits and become widely accepted. According to Gartner, hype cycles aim to separate the hype from the reality, and enable CIOs and CEOs to decide whether or not a particular technology is ready for adoption. A longer-term historical perspective on such cycles can be found in the research of the economist Carlota Perez.
Nazaj na vrh
Zuluf

Pridružen/-a: Pet Nov 2012 16:46
Kraj: bunga bunga

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 19, 2012 11:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

nomad je napisal/a:
Cene sem samo navedel, ali je poskočila ali ne, tega nisem komentiral.
Dvig cen pa ni nujno posledica povpraševanja ampak tudi višjih stroškov in drugih faktorjev. Je pa možno, da je v tem primeru posledica večjega povpraševanja, imajo precej dobrih recenzij in to je eden glavnih faktorjev prodaje high enda.

Zanimivo. Sem ravno zadnjič bral, da so dobre recenzije močno povezane z višino oglaševalskih izdatkov, ki jih posamezna firma nameni neki reviji.
Nazaj na vrh
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 19, 2012 11:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fantje, spoštujte drugačnost!

Veliko avdiofilov uporablja hi-fi za beg iz realnosti v idiličen, idealen svet. Tam uživa v brezkonfliktni reprodukciji in se spočije od stresa v službi in morda še kje. Lampe so ena od idealnih rešitev. Nasprotje lampam je asketski zvok, ki prav tako omogoča beg (neredko so tudi basi bolj nakazani kot polno reproducirani) - prostor med manjkajočimi informacijami pa zapolni domišljija.

Spet drugi smo iskalci 'svetega grala' (beri čimvečjega realizma). Pri čemer imajo nekateri tudi izkušnjo kako beden je samo prehod iz studija v režijo, kjer se soočiš z revščino ki pride ven iz poceni monitoring zvočnikov.

O tretjih, ki zlorabljajo hifi za lastno promocijo (duvanje, napihovanje) ne bom izgubljal besed.

Velja za vse strani - če izhajaš iz svojih potreb, boš težko razumel argumente (potrebe) drugega in posledično filozofijo pri sestavi hifi sistema.

Nazadnje urejal/a ambasador Pon Nov 19, 2012 11:36; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
ReturnToForever

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 19, 2012 11:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ostanite z nami...vrnemo se po reklamah....

Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Dogodki v svetu HI-FI-ja, srečanja Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 18, 19, 20 ... 23, 24, 25  Naslednja
Stran 19 od 25

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu