Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Nakup HI-FI sistema?
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Domači kino
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
peri

Pridružen/-a: Tor Avg 2012 11:13
Kraj: maribor

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 28, 2012 07:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ja tako je. jas sem sicer dobil splošna navodila v slovenščini, ampak si z njimi ne morem kaj dosti pomagat.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
peri

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 28, 2012 12:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pa sem našel obrazložitev,
http://www.youtube.com/watch?v=3yKbycskvEs

če prav razumem je prvi primer
Bi-wire priklop z enim kablom do zvočnika, tu je obvezna povezava plusov in minosov z mostičkama.

Drugi primer je Bi-wire z dvema kabloma do zvočnikov in do izhodov na resiverju ki so namenjeni za sprednje(front) zvočnike, tu je obvezno odstranit mostičke (Plehece) na zvočnikih.

Ker pa imam 7 kanalni resiver, pa lahko sprednje fronte povežem z dvema kablama na zvočnik z Bi-amping načinom.
Če sem prav razumel, ta drugi kabel, ki gre od zvočnika in je priklopljen na zgornji +-(so to visoki toni?), priklopimo na resiver na sedmi izhod, ki je drugače namenjen za 7.1 sistem, za zadnje satelite(back sorond).

Spodnji +- iz zvočnika(niski toni) pa priklopimo na izhod v resiverju, ki je namenjen za sprednje frond zvočnike.

Zanima me kateri način povezave je najbol pogost in najbolši. Kakšne so njegove prednosti.

Čeprav so zdaj vsi izhodi na resiverju zasedeni je še to vedno 5.1 sistem, ali je še potem možno priklopit en par satelitov za 7.1 sistem ali to potem odpade.
Nazaj na vrh
longplay

Pridružen/-a: Sob Sep 2011 7:53
Kraj: Ptuj

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 28, 2012 22:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Najboljši način je brez bi wiringa. Wink
Enostavno je to najboljša rešitev pa še malo boš privarčeval.
Dvojno ožičenje je za ultra hi end stereo sisteme.
Obremenjuješ se z kabli kupil si pa receiver z fiksnim napajalnim kablom, in vzmetnimi zvočniškimi priključki.
Nazaj na vrh
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 29, 2012 19:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Poročil sem debelo Berto in me zanima kako si lahko podaljša trepalnice in kje se dobi tangice tako velike številke..Kaj se smejete...
peri

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 03, 2012 14:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

No končno sem nabavil še komplet zvočnikov Dali zensor.
Mam pa par vprašanj, sem probal zagnat par filmoc prek računalnika.
Kak je zaj s temi zapisi zvoka, ker sem probal vse oblike ki jih ponuja resiver za filme, pa mi ni glih nekaj laufalo, najbol se sliši prednja dva fronta satelitov in centra pa nič kot da nista vklopljena.
A je verjetno to krivo da nimam dobenega filma z hd (dts) zvokom. Skratka nisem opazil prostorskega zvoka.
Tak da zdaj vse skupaj gledam in poslušam v all stereo takrat pa delajo vsi zvočniki in tudi dajo največ od sebe.

Skratka kako naj nastavim onkiyo resiver da bom imel pri gledanju filmov prostorski zvok z efekti helikopterja na satelitih...

Res pa je da še na resiverju zvočnikoiv nič nisem naštelaval prek tistega priloženega mikrofona, ker še jih nimam postavljenih na prvotnem mestu.

Mi lahko gdo pove v kakih formatih si naj filme dol vlečem da bom lahko iskoristil te zvočnike z vsemi digitalnimi efekti zvoka.

Kako je pa z koncerti če si jih dol potegnem.
Nazaj na vrh
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 03, 2012 15:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

rabis filme, ki so posneti v Dolby Digital ali dts. Vsi filmi s travnika, ki so x264 720p ali 1080p so tako posneti. Pri navadnih Xvid-ih pa gledaj, da imajo oznako AC3. Drugace pa lahko tudi navadne filme ali TV simuliras v Dolby Pro Logic II ali pa Neo (dts) ali pa Circle Surround II, ki ti iz stereo vira simulira prostorski zvok, ampak to ni cist to, ker je zadeva procesirana. Jaz na Marantzu najrajsi uporabljam Neural THX, ki je tudi pac ena procesna zadeva za stereo vire.

lp, d.
Nazaj na vrh
epic

Pridružen/-a: Sob Nov 2009 15:12
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 03, 2012 17:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

malsmtolebraupaminičistnčvečjasnasmjstmugočeiznekedrgealpati????
Nazaj na vrh
peri

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 04, 2012 15:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

EPIC če ne znaš ali pa mi nočeš pomagat, pol ne rabiš nič pisat nekih hiroglifov.
Nazaj na vrh
epic

Pridružen/-a: Sob Nov 2009 15:12
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 04, 2012 17:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Torej, po mojem (skromnem) mnenju so forumi nekakšna mikro-socialna stičišča, kamor se stekajo mnenja, informacije, nasveti... In se mi nekako dozdeva, da bi morali uporabniki takšnih in podobnih (ne glede na tematiko) forumov VSAJ PRIBLIŽNO obvladati jezik, v katerem komunicirajo z ostalimi uporabniki. Tvoja latovščina se mi do tistih, ki se trudijo in ti odgovarjajo zdi - žaljiva. Danes porabil vsaj pol urice, da sem se prebil skozi tvoja vprašanja - k sreči je do te mere NEPISMENIH uporabnikov bore malo!!!

Se sprašujem (upam, da ne edino jaz...) - gre zgolj za popolno nepoznavanje (ignoranco???) najosnovnejših pravopisnih pravil, ali morda za kaj drugega???

Se ti pa opravičujem, če mojega preprostejšega namiga nisi razumel...
Nazaj na vrh
peri

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 04, 2012 20:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Res je, da se nikoli ne trudim glede pravopisa. Nikoli ne študiram kje zdaj tu pride vejicaali o kaki slovnični besedi. V mislih se mi rojijo vprašanja, za ketere nevem odgovora.

Nisem vedel, da je tale forum namenjen poučevanju slovenskega jezika.
Prepričan sem, da se vsak toliko potrudi, da ga nekako vsi razumejo. Logično pa je, da je v teh tekstih pridih narečja in se s tem nikoli ne obremenjujem.

Tak da nej, ze pa vas prosen za kake rešitve pa makar v Ljubljanščini, prekmurščini ali primorščini, spoštujem in toleriram vse.
Nazaj na vrh
MitjaF

Pridružen/-a: Sob Okt 2009 16:56
Kraj: KRANJ

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 04, 2012 22:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Glede formatov, ti je delfinus razložil.
Ne pozabit, da mora biti tudi na AV reciverju nastavljen pravi format.
To, da dobiš zvok samo v stereo, je gotovo zato ,ker imaš na reciverju na stereo naštiman.Prestavit moraš na 5.1 način.
Pri meni je na daljincu to gumb- "surr.decode".S tem gumbom izbereš poljubni format za filme, ko poslušaš glazbo, prestaviš nazaj na stereo.
Upam, da ti kaj pomaga tole.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Telefon: 000000000
peri

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 05, 2012 00:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

sem probal vse formate, ki jih ponuja resiver pa ne gre. Verjetno še moram kaj v nastavitvah resiverja poštimat.
Nazaj na vrh
Titan

Pridružen/-a: Čet Apr 2010 20:42
Kraj: Polzela

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 05, 2012 01:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če maš reciver povezan z računalnikom,kateri player uporabljaš za gledanje filmov pa katero grafično maš.
Nazaj na vrh
peri

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 05, 2012 09:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja računalnik mam povezan z resiverjem, prek HDM kabla.
Grafična je Radeon 6670, 512 mb. Za predvajanje pa uporabljam BS plajer.
Nazaj na vrh
strumf666

Pridružen/-a: Sob Feb 2011 3:14
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 05, 2012 10:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Katere kodeke uporabljaš?
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Domači kino Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6  Naslednja
Stran 5 od 6

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu