| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
krokar
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45 Prispevkov: 1454 Kraj: Štajerska
|
Objavljeno: Tor Sep 25, 2012 08:16 Naslov sporočila: |
|
|
Veliko sreče! Je pa tako, da že samo dobra grafična pod obremenitvijo požre preko omenjenih 120W!
Je pa vse odvisno od stopnje zahtevnosti, ampak se bojim, da 1020p v taki konfiguraciji, ki jo ti planiraš, ne bo ravno dobro laufalo!
Ampak, če pomislim, da ni veliko let minilo od tedaj, ko so ljudje po forumih trdili, da jim Windowsi XP super laufajo s 64Mb RAM-a, morda uspe tudi tebi kak podvig!  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pipster123
Pridružen/-a: Sre Mar 2012 14:27 Prispevkov: 100 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Tor Sep 25, 2012 09:02 Naslov sporočila: |
|
|
| Jaz imam doma intel D2700DC plato, win7 32bit in 2Gb rama. Ohišje je od anteca, pogojeno z višino omarice, torej visoko pod 10cm z 90W napajalnikom. Porabi cca 10-20W energije, predvaja pa 1080p. Zatika se youtubom na 1080, 720p dela ok. XBMC predvaja 1080P brez težav. Surfanje deluje ok, včasih ga zmantra kakšen flash. težava je bila z driverji grafične, od nakupa pa so jih že 3x posodobili, kar se precej opazi na hitrosti. V naslednjem tednu imam v planu eksperimentiranje z openELEC platformo. Vsekakor za ta denar priporočam. Skupen strošek je bil cca 90e plata in ram ter 60e za rabljeno ohišje. Prešel sem pa iz xtremerja in ne grem več nazaj na integrirane napravice. Po mojem mnenju HTPC ponuja precej več. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
strumf666
Pridružen/-a: Sob Feb 2011 3:14 Prispevkov: 217 Kraj: Krško
|
Objavljeno: Tor Sep 25, 2012 14:27 Naslov sporočila: |
|
|
| krokar je napisal/a: | Veliko sreče! Je pa tako, da že samo dobra grafična pod obremenitvijo požre preko omenjenih 120W!
Je pa vse odvisno od stopnje zahtevnosti, ampak se bojim, da 1020p v taki konfiguraciji, ki jo ti planiraš, ne bo ravno dobro laufalo!
Ampak, če pomislim, da ni veliko let minilo od tedaj, ko so ljudje po forumih trdili, da jim Windowsi XP super laufajo s 64Mb RAM-a, morda uspe tudi tebi kak podvig!  |
Če si to mislil kot komentar na moj post, te moram razočarat, ker sistem bp dela vse kar sem napisal in grafa sama pa ne žre več kot 55W  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
stekar
Pridružen/-a: Pon Sep 2012 7:28 Prispevkov: 3 Kraj: Nova Goica
|
Objavljeno: Tor Sep 25, 2012 23:11 Naslov sporočila: |
|
|
| Hvala vsem za mnjenja, bomo videli ko pridejo komponente med 1. - 12. oktobrom. Bom poročal potem kako se obnmese full HD. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45 Prispevkov: 1454 Kraj: Štajerska
|
Objavljeno: Sre Sep 26, 2012 21:47 Naslov sporočila: |
|
|
| strumf666 je napisal/a: | | krokar je napisal/a: | Veliko sreče! Je pa tako, da že samo dobra grafična pod obremenitvijo požre preko omenjenih 120W!
Če si to mislil kot komentar na moj post, te moram razočarat, ker sistem bp dela vse kar sem napisal in grafa sama pa ne žre več kot 55W  |
Ja, živ dokaz, da gamerski PC-ji z več kot 600W napajalniki dejansko niso potrebni! Zaradi tega nikakor nisem razočaran!
Še enkrat pa bi ponovil: odvisno od stopnje zahtevnosti!!! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Jan.
Pridružen/-a: Čet Jun 2012 13:37 Prispevkov: 128
|
Objavljeno: Sre Sep 26, 2012 22:30 Naslov sporočila: |
|
|
| 5970 ali kake novejše, nad 670 ali 7950 nemoreš poganjati z 600w. Da ne govorimo o dvojedernih grafah! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
stekar
Pridružen/-a: Pon Sep 2012 7:28 Prispevkov: 3 Kraj: Nova Goica
|
Objavljeno: Čet Sep 27, 2012 19:29 Naslov sporočila: |
|
|
| Jan. je napisal/a: | | 5970 ali kake novejše, nad 670 ali 7950 nemoreš poganjati z 600w. Da ne govorimo o dvojedernih grafah! |
Tudi jaz sm mislil da je za novejše grafe oz. dvojedrne dobro imet 800w+. Htpc bo itak večinoma za filme, kdaj pa kdaj kak gaming. tako da prou hude grafe niti ne potrebujem.
Preseneča me pa tale komentar: Napajalnik uporabljam že leto in pol in mi zaenkrat odlično služi! Ventilator je praktično neslišen. Brez težav napaja tudi mojo grafično kartico (ATI Radeon HD 7850 2gb).
Gre se za isti napajalnik kot smga naročil. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55 Prispevkov: 1636 Kraj: Laško
|
Objavljeno: Čet Sep 27, 2012 20:09 Naslov sporočila: |
|
|
HTPC in high performance graficne kartice po mojih definicijah ne tvorijo ravno HTPC. Taksne masine so pac gaming PC postavljen v dnevnem prostoru. Za HTPC je po mojem mnenju pac pomebno, da se hrup zmanjsa na minimum. Da se pa dobiti tudi nekoliko zmogljivejse graficne z dobrium ucinkovitim hlajenjem, ki so zelo tihe in primer Vapor-X hlajenja je ena izmed teh resitev. Res je, da je vse skupaj zato mal drazje, ampak se splaca. Ampak overall bi rekel, da glasnost graficne sploh ni problem, ker ko je graficna glasna je to samo, ko je obremenjena. To pa se dogaja bolj kot ne samo v igrah. Takrat pa faktor hrupa tako ni relevanten. Neslisnost je pomembna zgolj ob poslusanju glasbe in gledanju filmov. Ob tovrstni rabi pa je GPU minimalno obremenjen in s tem je tudi vent prakticno neslisen.
Vecji hrup povzrocajo raztlicni intake in out take vetilatorji, CPU vent, PSU vent kot pa graficna, potem mehanske vibracije in stik teh z ohisjem. Tako, da je potrebno biti pozoren skozi celotno verigo.
Sam sem s svojo konfiguracijo, ki sem jo sestavil ze pred vec kot dvema letoma zelo zadovoljen in deluje vse ves ta cas brez najmanjsih problemov. Prakticno je zadeva neslisna in popolnoma nemoteca. Masino restartam samo, ko Windows 7 nalozi svoje popravke, drugace pa tako vedno izklapljam v Hybernite status, tako, da je wake-up masine v 1s.
HD7850 je ze kar na meji high performance kartice in ravno cekiram forume in ljudje tudi z dobrimi 500W poganjajo bp. Za ziher pa bi js predlagal 600W in je cez glavo. Tu je poudarek na dejanski kakovosti napajalnika kot pa koliko W pise na njem.
lp, d. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Titan
Pridružen/-a: Čet Apr 2010 20:42 Prispevkov: 12 Kraj: Polzela
|
Objavljeno: Čet Sep 27, 2012 22:20 Naslov sporočila: |
|
|
Če greš v izgradnjo htpc-ja se pri komponenteh ne špara.Res je da so
nizkoporabni procesorji,kvalitetni napajalniki dražji sam se ti to obrestuje.
Še najmanj pa se špara pri napajalnikih ali je to gamerski pc ali pa htpc.
Zaradi nekvalitetnih napajalnikov ti kajhitro odleti kakšna komponenta v računalniku. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Mr.Zigy

Pridružen/-a: Pon Jun 2008 11:29 Prispevkov: 310 Kraj: Ljubljana-Vic
|
Objavljeno: Čet Sep 27, 2012 22:58 Naslov sporočila: |
|
|
| Titan je napisal/a: | Če greš v izgradnjo htpc-ja se pri komponenteh ne špara.Res je da so
nizkoporabni procesorji,kvalitetni napajalniki dražji sam se ti to obrestuje.
Še najmanj pa se špara pri napajalnikih ali je to gamerski pc ali pa htpc.
Zaradi nekvalitetnih napajalnikov ti kajhitro odleti kakšna komponenta v računalniku. |
Točno tako s tem se popolnoma strinjam. Da ustvariš dobr htpc je potrebn kakovostn napajalnik , hitr procesor ter dobra grafična ter zvočna kartica
Osebno bi ha htpc izbral kaj takega http://www.thebookpc.com/product_info.php/cPath/68_35_63/products_id/500 ....lepo slično "zapakirana" majhna in zmogljiva škatla v katero dodaš samo še dobro zvočno kartico
Še naj raje bi pa uporabil tole: http://www.shuttle.eu/products/mini-pc/sx79r5/overview/  _________________ Please visit my web site !
Home Page:
Zigy's Home Page |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
strumf666
Pridružen/-a: Sob Feb 2011 3:14 Prispevkov: 217 Kraj: Krško
|
Objavljeno: Ned Okt 07, 2012 23:57 Naslov sporočila: |
|
|
Mal primerjave med integrirano HD4000 in AMD HD7750:
Malo "težji" 1080p posnetek, ki ga na prejšnjem HTPC-ju (AMD e-350) nisem mogel gladko predvajat tudi z EVR-CP rendererjem. MadVR je za e-350 prezahteven.
Najti ga je moč tule pod "sampli" (#5).
HTPC:
I3 3225
Asrock H77Pro4-M
4gb ddr3-2000@1600 kar je omejitev i3 IMC
vertex3 120gb
samsung f4 2tb
GPU and CPU obremenitev
27% 20% povprečno, konice do 30%
Poraba:
brezdelje | maxCPU | maxGPU | maxCPU&GPU | predvajanje gornjega posnetka
41w | 72w | 77w | 103w | 56w
Primerjava s HD7750:
GPU and CPU obremenitev
11% 5-10% povprečno, konice do 17%
Poraba:
brezdelje | maxCPU | maxGPU | maxCPU&GPU | predvajanje gornjega posnetka
52w | 83w | 103w | 124w | 72w |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
delfinus

|
Objavljeno: Čet Jan 31, 2013 08:59 Naslov sporočila: |
|
|
Hoj,
Pred dnevi je izsel official XBMC 12.0 Frodo. Nujnik za raznovrstne platforme . Download kot obicajno preko Xbmc strani.
lp, d. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
triatlet
Pridružen/-a: Pet Maj 2013 0:03 Prispevkov: 6 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Čet Jun 20, 2013 22:28 Naslov sporočila: |
|
|
Zdravo.
Pojavil se mi je problem pri predvajanju glasbe v XBMCju.
Dosedaj sem ves zvok iz XBMCja predvajal iz analognega priključka, in je štimalo vse. Zdaj imam zvok preko HDMI kabla pa je zadeva taka, da mi ne predvaja glasbe, ni važno v katerem formatu je. Pri filmih, nadaljevankah, je zvok normalen in tudi ni važno ali je DTS format, ali je MP3, Dolby Digital.
V sistemskih nastavitvah imam nastavljen zvočni izhod HDMI, zvočna izhodna naprava: WASAPI HDMI - VSX-527
Naprava za preusmeritev zvoka DirectSound: HDMI - VSX - 527.
HTPC je dokaj nov, matična je Gigabyte GA-H61N, čipovje je Intel H61 Express.
Če predvajam glasbo iz wmp dela brez težav.
Je kakšna nastavitev v XBMCju, ki ureja zvočni izhod za glasbo? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
delfinus

|
Objavljeno: Pet Jun 21, 2013 10:50 Naslov sporočila: |
|
|
Hoj, so nastavitve za Audio pod xbmc. Pojdi v xbmc pod system in jih bos nasel. Ce imas pod Audio Output malo nastavitev pojdi z misko na levo in v menuju izberi Expert in odprlo ti bo celo stevilo nastavitev. Potem imas moznost nastavljanja izhodov pod Xbmcjem. Je pa res, da je so zadnje nighties verzije Xbmc nekoliko posodobljene z novim Audio enginom in sem se tudi sam moral malce pospilat, da sem DD in dts dobil nazaj. Poskusi, ce ne bo slo pa povej kje se ti ustavi, pa bomo pomagal s slikami.
lp, d. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
triatlet
Pridružen/-a: Pet Maj 2013 0:03 Prispevkov: 6 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Pet Jun 21, 2013 14:37 Naslov sporočila: |
|
|
Ja, v teh nastavitvah sem že bil, in tukaj sem nastavil audio output na HDMI.
Kje bi našel dodatne nastavitve (expert?)
Takole je pri meni:
Hec je pa še to, če je prižgan najprej računalnik in šele nato reciever, mi v XBMCju pod Zvočna izhodna naprava in Naprava za preusmeritev zvoka ne najde več HDMIja, samo še zvočno kartico prepozna (realtekovo). Kje je tu keč? Če bi zdaj zaprl in ponovno odprl XBMC, bi lahko izbral tudi od intla HDMI izhod.
XBMC imam nastavljen, da se mi zažene takoj ob zagonu windowsov. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|