| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
peri
Pridružen/-a: Tor Avg 2012 11:13 Prispevkov: 88 Kraj: maribor
|
Objavljeno: Pet Avg 24, 2012 16:14 Naslov sporočila: |
|
|
Računalnik imam priklopljen na resiver prek HDMIja iz resiverja pa gre HDMI v TV. ja dejansko je monitor vedno zraven vključen. Zdaj sem naprimer na TV izbral antene in gledam antenske programe, na resiverju pa imam izbran bilo kateri input (net, PC...) ampak z računalnikom nemorem delat nič, ker co na monitorju ikone skrite vidna je samo slika ozadja.
Skratka z Računalnikom lahko delam samo takrat ko imam na TV izbran HDMI izhod ki je povezan z resiverjem. Na resiverju pa morem obvezno izbran izhod PC. ampak takrat se slika iz računalnika seli na TV. V vseh ostalih kombinacijah pa računalnika ne morem uporabljati. Mogoče je tako prav ampak se mi zdi čudno.[/i] |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
peri
|
Objavljeno: Pet Avg 24, 2012 16:36 Naslov sporočila: |
|
|
O super hvala še enkrat, ja res je sem probal, podvojiti sem moral ekran. Zdaj dela računalnik nemoteno v bilokaterem načinu.
Sicer pa se mi zdi da je na TV malo slabša slika kot pa na monitorju, ločljivost pa imam narejeno na najbolšo. Saj je logično da ne moreta biti sliki isti ker je TV 4x večji. Glavno da dela. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
peri
|
Objavljeno: Pet Avg 24, 2012 19:21 Naslov sporočila: |
|
|
No pa sem z vašo pomočjo pogruntal kako vklopiti audio signal za antenske programe.
V Hardware Setup (HDMI) točka 7.2 sem moral vklopiti HDMI control (RIHD)
ter audio return chanel.
No na reciverju je treba izbrati še TV/CD kanal pol pa špila.
Hvala, Lp pero. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
habo66

Pridružen/-a: Čet Maj 2010 18:01 Prispevkov: 1117 Kraj: Lenart
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Surfer

Pridružen/-a: Čet Nov 2009 20:46 Prispevkov: 178 Kraj: Domžale
|
Objavljeno: Sob Avg 25, 2012 04:45 Naslov sporočila: |
|
|
Onkya si posodobil?
Posodobitev toplo priporočam, saj je imelo kar nekaj strank težave s predvajanjem internetnih radiev in povezavo s spletom s SW, ki je bil predhodno naložen.
Najboljša varianta je celo, da si update potegneš na računalnik in AV receiver posodobiš s pomočjo USB ključka.
Kar pa zadeva zvočnike, je vedno najboljša izbira uporabe vseh 5ih zvočnkov istega proizvajalca, še bolje celo iste serije.
B&W 684 so na meji s tem receiverjem, zvočnikom bi definitivno bolj ugajal 717 (če smo pri Onkyu), se pa s pomočjo Bi-AMPinga da iztisniti še nekaj dodatne moči, ki bi zvočnikom prišla prav.
FOCAL Sib so brez podpore SUB-a - roko na srce - neposlušljivi, sicer boljši kot večina lifestyle zvočnikov brez podpore SUBa, pa vendar dobri predvsem za zadaj kot satelitska zvočnika.
Glede zvočnikov bi se dalo zopet debatirati na dolgo in široko, do zaključka (kot vedno) nebi prišli ampak vsaj neko osnovno vodilo naj bo to, da izberi vsaj prve tri (L-C-R) zvočnike istega proizvajalca iste serije. Center je pri filmih, koncertih in ostalih vsebinah formata 5.1 zelo, zelo pomemben. _________________
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
peri
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55 Prispevkov: 1636 Kraj: Laško
|
Objavljeno: Sob Avg 25, 2012 08:50 Naslov sporočila: |
|
|
Nameravas imet 7.1? Ce je tako ti rajsi svetujem, da ostanes zgolj na 5.1. Receiver ti bo klecal s toliko zvocniki. Uredi si rajse solidnejsi 5.1 sistem in bo zadeva veliko boljsa kot pa miks mnogokaterih zvocnikov v 7.1 sistemu.
lp, d. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
peri
|
Objavljeno: Sob Avg 25, 2012 14:02 Naslov sporočila: |
|
|
| ja malo sem zajebal da sem kupil te fokale, za sprednje satelite bi vseeno rat nekaj bolšega. Kako je s tem glede resiverja nebi smel bit problem saj ima vsak kanal ločeno po 160 watov. res pa je da 7.1 sistem še zaenkrat ni tako uporaben. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Surfer

|
Objavljeno: Pon Avg 27, 2012 00:25 Naslov sporočila: |
|
|
s 717 sem imel v mislih Onyko TX-NR717, ki je rang višji v primerjavi s TX-NR616.
Zvočniki B&W684 so že na meji z močjo tega ojačevalca (že za te zvočnike bi bil primeren močnejši ojačevalec).
TX-NR616 je za B&W 683 popolnoma podhranjen.
Ideji @delfinusa se pridružujem tudi sam - sestavi 5.1 sistem.
Če boš ostal na konfiguracij TX-NR616 postavi spredaj B&W684 - izkoristi bi-amping, HTM62 za center in B&W686 za zadaj
| Citiram: | | Kako je s tem glede resiverja nebi smel bit problem saj ima vsak kanal ločeno po 160 watov. |
To vse so bolj "potrošniški" podatki.
Upgrade s pomočjo USB key-a pa je obrazložen tu:
http://www.eu.onkyo.com/en/articles/firmware-update-tx-nr616-10-08-2012-81061.html _________________
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
peri
|
Objavljeno: Pon Avg 27, 2012 11:28 Naslov sporočila: |
|
|
Kako pa je s to bi-amping vezavo, kaj se s tem pridobi.
a moraš na resiverju v nastavitvah tudi kaj nastaviti za bi-ampling.
a obstaja kakšna shema kako se to poveže na resiverju in na zvočnikih. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Surfer

|
Objavljeno: Pon Avg 27, 2012 11:56 Naslov sporočila: |
|
|
Popolnoma vse je napisano in narisano v navodilih - samo poglej in beri originalna ang/nemška navodila. _________________
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
MAre007
Pridružen/-a: Čet Dec 2010 10:23 Prispevkov: 605 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Avg 27, 2012 13:43 Naslov sporočila: |
|
|
| peri je napisal/a: | Kako pa je s to bi-amping vezavo, kaj se s tem pridobi.
a moraš na resiverju v nastavitvah tudi kaj nastaviti za bi-ampling.
a obstaja kakšna shema kako se to poveže na resiverju in na zvočnikih. |
Če slovenskih navodil nisi dobil ali so nerazumljiva, lahko prodajalca (v primeru da gre za podjetje) prijaviš Tržni inšpekciji, saj jih je dolžan zagotoviti. Globe so hude ...
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
peri
|
Objavljeno: Pon Avg 27, 2012 14:54 Naslov sporočila: |
|
|
| Imam vsa navodila tudi na CD in nikjer nisem zasledil te vezave. Mogoče sem pa spregledal, zagotovo pa nikjer ne piše bi-ampling. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55 Prispevkov: 1636 Kraj: Laško
|
Objavljeno: Pon Avg 27, 2012 15:13 Naslov sporočila: |
|
|
Hoj,
ce se ne motim imas Onkyo TX-NR616. Torej stran En-14, relevantna je tudi En-54. Manual (pdf)
lp, d. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
kumer
Pridružen/-a: Tor Jan 2009 10:45 Prispevkov: 948 Kraj: MARIBOR
|
Objavljeno: Pon Avg 27, 2012 16:07 Naslov sporočila: |
|
|
ko je kolega kupil onkyo 515 so bila zraven samo navodila v kratki obliki, za vsako državo samo nekaj strani, kako priklopit kable ipd....
torej celotna navodila na cca 200 straneh pa je potrebno dolpotegnit, žal slo jezika ni na voljo...
LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|