| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
kumer
Pridružen/-a: Tor Jan 2009 10:45 Prispevkov: 948 Kraj: MARIBOR
|
Objavljeno: Pon Avg 06, 2012 17:33 Naslov sporočila: |
|
|
| ambasador je napisal/a: | Ja, kot kaže, bo laser odpihnil današnje tehnologije vključno z Oledi, ki imajo težave tudi z življenjsko dobo (10.000ur in fuč?).
@kumer, imaš kaj linkov na to temo? |
ali misliš temo glede kalibracije?
v bistvu mo to področje precej zanima, problem pa je npr odštet 500 eur za kalibracijsko opremo in potem kalibrirat 1 tv
v angliji obstaja t.i custom install market kjer strokovnjaki služijo denar z vgradnjo avdio video opreme po meri, torej projekti hišnega kina ipd
torej svetovanje, načrtovanje glede npr namenske sobe z vso potrebno av opremo, vključno kabli, osvetlitvijo, izbiro pohištva.... , integracijo vseh naprav (iphone, ipad, android....)
eno izmed glavnih opravil je kalibracija tv-ja, le ta je odvisna od oblike prostora, koliko oken, kakšna je svetloba, kakšno je pohištvo, osvetlitev, barva sten, preproge..... itd
če pogledaš teste na avforums.com bom videl, da nikjer ne navedejo rezultatov kalibracije, to je zato ker je vsak prostor, pa tudi tv drugačen
na hdportal.hr sicer podrobno navajajo te rezultate vendar so ti rezultati lahko v nekem drugem prostoru precej napačni
http://www.hometheaterhifi.com/diy/diy/diy-calibration-overview/all-pages.html
LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
kumer
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45 Prispevkov: 1454 Kraj: Štajerska
|
Objavljeno: Pon Avg 06, 2012 18:46 Naslov sporočila: |
|
|
Omenil bi še to, da nastavit optimalno sliko niti pod razno ni lahko! Če pogledam pri sebi, je na treh mestih nabor nastavitev, ki je že vsak za sebe zelo detajlen.
Tako je najprej že na SAT sprejemniku obilo nastavitev; ker od tam potuje signal preko HDMI priključka na AV receiver, od tam dalje pa zopet na TV, je potrebno nastavitve pošlihtat še na teh dveh komponentah. Da pa potem ujameš optimalno kombinacijo, pa traja tudi par ur. Ampak se izplača!  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
DaniOcean
Pridružen/-a: Pet Maj 2008 11:56 Prispevkov: 45 Kraj: Destrnik
|
Objavljeno: Tor Avg 07, 2012 10:34 Naslov sporočila: |
|
|
Tudi sam se strinjam, da je vseeno kako dober je tv, če ni vhodnega signala visoke kvalitete. Je pa res, da dober skaler slike lahko dela res neverjetno sliko iz navadnega dvdja, npr. sam se že gledal in še gledam dvdje preko Denona 3800BD in ponekod pri nekaterih dvdjih se slika približa HDju - zelo približa. Res ni BD ampak kar blizu, je pa res, da na BDju pa ne opazim velike razlike med playerjem za 1000 evrekov in pa Panasonicom BDT310, ki je stal nekje 3x manj.
Potem pa so še tu naši IPTV operaterji in njihov HD, saj priznam da HD slo ni slaba slika (siol box), ampak grenak priokus je občasno štekanje in pa število samih HD kanalov Mam pa doma že dolgo en velik krožnik s sondami, moram sprobat v bližnje še SAT
CIAO _________________ All around me are familiar faces Worn out places, worn out faces |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6270 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Tor Avg 07, 2012 13:57 Naslov sporočila: |
|
|
Menda so razlike v kakovosti slike med dražjimi in cenejšimi modeli BluRay playerjev manjše kot v preteklosti pri DVD-jih.
To sem nekje prebral, in v zgornjem postu se nakazuje, da je temu tako.
Vzrok je menda v tem, ker BR ne potrebuje dodatne elektronike za upskalanje slike - resolucija BR= resolucija ekrana (pri DVD je resolucija nizka napram HD ekranu in je potreben vmesnik). Pa ni stvar samo resolucije, ker so tudi drugi algoritmi v igri.
Po tej logiki bodo BR relativno cenejši in boljši (za isti denar) kot so bili DVD-ji. Seveda, če odštejemo 'prirojeno' superiornost, kar je dodana vrednost.
Nekaj postov nazaj smo debatirali o revni ponudbi BR filmov. Podnapise zanje je potrebno enako kot za DVD-je. Torej to ni razlog. Prej bi rekel da je malo tistih, ki so DVD predvajalnik zamenjali za BR. Posledično ni še trga. Rabi čas. _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
siroliver

Pridružen/-a: Sob Nov 2009 12:34 Prispevkov: 1004 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Tor Avg 07, 2012 15:24 Naslov sporočila: |
|
|
Prej se je dalo dobit DVD je angleske , nemske in pa celo italijanske proizvodnje z slovenskimi podnapisi,pri BD na zacetku nekaj sedaj pa ze dolgo nisem zasledil na evropskem trziscu kaksen BD z slovenskim podnapisom.Torej ostanejo samo BD ji stancani za slo trzisce.V kaksno naklado se spusti distributer oziroma koliko BD jev lahko sploh proda na tako majhnem trziscu.Vecino mojih kolegov BD sploh ne zanima ostali pa si jih vlecejo dol z neta.
A res mislis da se bo s casom trzisce povecalo ?
Kaksne pa so cene BD jev na slo trgu?Poglej si amazon nemcija pa anglija BD ji od 5 eurov naprej. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
|
Objavljeno: Tor Avg 07, 2012 23:00 Naslov sporočila: |
|
|
| DaniOcean je napisal/a: | Tudi sam se strinjam, da je vseeno kako dober je tv, če ni vhodnega signala visoke kvalitete. Je pa res, da dober skaler slike lahko dela res neverjetno sliko iz navadnega dvdja, npr. sam se že gledal in še gledam dvdje preko Denona 3800BD in ponekod pri nekaterih dvdjih se slika približa HDju - zelo približa. Res ni BD ampak kar blizu, je pa res, da na BDju pa ne opazim velike razlike med playerjem za 1000 evrekov in pa Panasonicom BDT310, ki je stal nekje 3x manj.
Potem pa so še tu naši IPTV operaterji in njihov HD, saj priznam da HD slo ni slaba slika (siol box), ampak grenak priokus je občasno štekanje in pa število samih HD kanalov Mam pa doma že dolgo en velik krožnik s sondami, moram sprobat v bližnje še SAT
CIAO |
Vse gornje drži!
Sam sem ravno zaradi kakovostnega upscalerja prešel na Onkyo TX-NR5007 in rezultat je večinoma res presenetljivo dober.
Obstaja pa tudi pri tem neka meja in iz satelitskega sprejema SLO TV tudi najboljši upscaler ne bo naredil res kakovostne slike. Dobro posneti DVD-ji v SD resoluciji pa res postanejo že kar podobni HD-ju.
Tudi to drži, da med HD playerji(torej tistimi, ki predvajajo BR diske) ni dramatične razlike v kakovosti slike, pa niti ne zvoka.
Alternative za dobro satelitsko opremo pa preprosto ni, pa mislim, da je še nekaj časa ne bo! Je pa priporočljivo znati poleg slovenščine še kaj drugega, sicer možnosti res ostanejo neizkoriščene. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
longplay
Pridružen/-a: Sob Sep 2011 7:53 Prispevkov: 876 Kraj: Ptuj
|
Objavljeno: Sre Avg 08, 2012 00:33 Naslov sporočila: |
|
|
Ja če naši pametni operaterji ne bi delali iz slona muhe bi imeli HD res tisti pravi HD.
Pa vendar mešajo mešajo, in varčujejo z prostorom.
Variabilno pasovno širino spremenijo v fiksno.
Če tega ne bi bilo ne pri ip tv, pri kablaših, na satelitu bi lahlo rekli zvok, in slika kot se šika brez stiskanja.
Posledice so vidne: nenaravno gibanje, artefakti kockanja, zamzovanje slike, izpadi programov, nenaravne izprane barve, slabi kontrasti, nazobljeni robovi, zaostajanje zvoka za sliko.
Če bi bil pretok variabilen z 42 mb/ps skupaj za zvok in sliko kot na BD-jih na kabelski ali na IPTV, ter na satelitih potem bi bil to zadetek na loteriji.
Narod pa samo molzejo saj vsi mislijo da imajo HD in ga dodatno plačujejo za vsak kanal.
Res je da je slika daleč boljša kot na SD kanalih ampak še vedno ni tisti TA PRAVI HD kot bi moral biti prikazan z optimalno pasovno širino 26 Mb/ps samo za sliko.
720p ni optimalno prikazan, 1080 i je dosti slabši pri prikazu gibanja zato se tv postaje zelo malo odločajo za njega, 1080 p pa je tako ali tako prehud zalogaj. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
|
Objavljeno: Sre Avg 08, 2012 16:25 Naslov sporočila: |
|
|
No, pa sem le izvedel, zakaj ima RAI HD (1080i mi izpiše Panasonic) boljšo sliko od naših HD. Dokler nista oba predvajala identičnega programa tega nisem mogel trditi, čeprav se vidi na prvo oko..
Ha, kadar prikazujejo atlete na atletski stezi tako, da je kamerman s kamero v višini oči - jaz pa se postavim stoje en meter stran od ekrana (ki je na steni pred menoj) je efekt enkraten. Me kar potegne v sliko, uau. _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
kumer
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
roCkY
Pridružen/-a: Tor Dec 2008 23:43 Prispevkov: 29 Kraj: LJ kotel
|
Objavljeno: Sob Avg 18, 2012 13:48 Naslov sporočila: |
|
|
ST50 manjka le soliden zvok. Enako kot ostalima dvema modeloma in lanski seriji! Vgrajeni zvočniki so resnici na ljubo zelo bogi.
in bog ne daj da crkne zvočni sistem, kot se je meni zgodilo in škatle (recivrja) skoraj 2 meseca ni bilo s servisa...
Brez dodatnih zvočnikov ti ekrani enostavno niso "top". Tudi "le" Panasonocov soudbar z brezžičnim subom se absolutno splača postavit podenj vkolikor niso uporabniki bolj zahtevni. Naša "old generacija" nima pripomb.
Pomoje je kar "best buy" v tem momentu.
55" je v hiši sedaj cca 3 tedne.
debelo leto pa sem uporabnik 65"VT30
ostalo so le nianse in večine razlik se sploh ne opazi v vsakdanu
Od lani je najbolj napredovala celotna podoba aparata.
In dodan je kar uporaben browser, ki mu žal manjka Flash. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
|
Objavljeno: Sob Avg 18, 2012 20:14 Naslov sporočila: |
|
|
Vsakdo se ne bo strinjal, a za moje pojme je pač tako, da kdor kupi super TV aparat, uporablja pa vgrajene zvočnike, je prikrajšan za en zelo velik del užitkov. Pride mi tako kot da si kupil super avto, a brez klime!
Se pa sicer pogosto opaža, da ljubitelji videa precej zanemarjajo zvok, številnim audiofilom pa video dol visi!
Kolikor pa sem zadnje čase zasledil po raznih testih, se zdi, da je trenutno za tiste, ki žrtvujejo nekaj več denarja za TV, odlična izbira Panasonic TX-P65ST50. Ga je pa treba naročiti iz Poljske, kjer je cca 800€ cenejši kot drugje(zahvaljujoč neverjetno nizkim maržam poljskih trgovcev!). Nekje 2200€+poštnina!  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
|
Objavljeno: Sob Avg 18, 2012 21:05 Naslov sporočila: |
|
|
| krokar je napisal/a: | Vsakdo se ne bo strinjal, a za moje pojme je pač tako, da kdor kupi super TV aparat, uporablja pa vgrajene zvočnike, je prikrajšan za en zelo velik del užitkov. Pride mi tako kot da si kupil super avto, a brez klime!
Se pa sicer pogosto opaža, da ljubitelji videa precej zanemarjajo zvok, številnim audiofilom pa video dol visi!
Kolikor pa sem zadnje čase zasledil po raznih testih, se zdi, da je trenutno za tiste, ki žrtvujejo nekaj več denarja za TV, odlična izbira Panasonic TX-P65ST50. Ga je pa treba naročiti iz Poljske, kjer je cca 800€ cenejši kot drugje(zahvaljujoč neverjetno nizkim maržam poljskih trgovcev!). Nekje 2200€+poštnina!  |
Že pred 30 leti sem na barvno tv philips diagonale 36 cm priključil Advente (woofer premera 25cm!). Ko je na primer ameriški policaj v filmu zalopunil vrata svojega avtomobila - so moja vrata od šusa skoraj padla s tečajev. A na ekranu so bila velika kot škatlica cigaret, hahaha.
Žena mi ne odobrava rogoviljenja pri gledanju filma. Že dolgo so filmi tako narejeni, da so dialogi zelo tihi proti zvočnim efektom, ki prepogosto sadistično butnejo iz čiste tišine.Ker ljubim svojo ženo in veliko večerov preživim z njo tudi ob gledanju filmov, se rade volje odpovem temu. Vmesna rešitev bi lahko bili dipol zvočniki kot so elektrostati ali magneplanarji, ki nimajo tako strašljive dinamike in kavča tresočih srednjih basov in basov.
In potem postane pomemben zvok vgrajenih zvočnikov. _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
roCkY
Pridružen/-a: Tor Dec 2008 23:43 Prispevkov: 29 Kraj: LJ kotel
|
Objavljeno: Sob Avg 18, 2012 22:00 Naslov sporočila: |
|
|
| krokar je napisal/a: | Vsakdo se ne bo strinjal, a za moje pojme je pač tako, da kdor kupi super TV aparat, uporablja pa vgrajene zvočnike, je prikrajšan za en zelo velik del užitkov. Pride mi tako kot da si kupil super avto, a brez klime!
ST serija ima najugodnejše razmerje cena/kakovost, to je dejstvo
Morebiten servis pri nakupu iz tujine za tele precej nerodne zadeve pa? najverjetneje en kup problemov
Raje dam kak € več in tu nabavim. Seveda za solidno ceno in s poprodajno podporo trgovca. Za priporočeno ceno se tehnike itak skorajda ne nabavlja. Le redke zadeve so, da se ne da dobiti nekaj rabata.
Je pa težko najti razmerje koliko dati za sliko koliko za zvok. Sploh, če nekako paziš, da te "not ne potegne" - tale forum tudi spremljaš bolj od daleč. Saj zvok je dražji od slike. Si nenazdnje striktno srednjeročno omejiš družinski proračun za te zadeve.
Zvočniki na ploskih ekranih so slabi. prostora za volumen ni.
Prihajajo nekaj mm DEBELI OLED-i. Se bo sploh kaj slišalo? Najbolje da ekrane končno začnejo prodajati brez zvočnikov. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
|
Objavljeno: Sob Avg 18, 2012 22:14 Naslov sporočila: |
|
|
Svoj čas so se dobili Pioneer TV-ji kot navadni monitorji, torej brez zvočnikov. Zakaj nas sedaj posiljujejo, da je potrebno zraven videa obvezno kupit še zvok, nimam pojma.
In moti me tudi, da je v bistvu malo AV ojačevalnikov, pa morje AV receiverjev. Torej moraš tudi tu dokupit tuner(osebno navadnega radia nikoli ne poslušam, razen včasih v avtu), ki sicer proizvajalca ne stane veliko, a naredi upravljanje še manj pregledno.
Pri meni je sicer tako, da je video del cca 40% vrednosti(od tega sam TV polovico), audio pa 60%. Je pa pri tem potrebno upoštevat, da AV receiver tudi aktivno vpliva na kakovost video signala! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|