| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23 Prispevkov: 2801 Kraj: Ruše
|
Objavljeno: Pon Jun 04, 2012 09:59 Naslov sporočila: |
|
|
| audiofill je napisal/a: | | before je napisal/a: | | ... se pravi, da DAC z asinhronim USB vhodom, lahko na ta način povežemo z PC-jem le, če ima ta USB 3.0 priključek. Sem prav razumel? |
Ne. Na vsakem usb 2.0 dela. |
Torej, če prav razumem, bi z tem načinom povezave postal SB Touch odvečna komponenta v verigi, saj bi lahko preko računalnika z naloženim SB serverjem upravljal z glasbo. Toda, ali bi potem za upravljanje sploh še lahko uporabljal iPad, z aplikacijami kot je na primer iPeng? _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
igor0203
Pridružen/-a: Pet Dec 2008 12:33 Prispevkov: 638 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Jun 04, 2012 10:34 Naslov sporočila: |
|
|
| Ja, iPeng dela tudi brez SB-ja. Važno je samo, da teče SB server. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pipster123
Pridružen/-a: Sre Mar 2012 14:27 Prispevkov: 100 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Pon Jun 04, 2012 10:49 Naslov sporočila: |
|
|
Malo sem se zgubil. Zakaj bi imel SB server, če ne bi imel SB-ja?
Potem rabiš samo računalnik in en soliden DAC. Player teče na računalniku, npr. kakšen FooBar2000 in foobar uporavljaš s kakšnim iPad remote-om. Ne razumem zakaj bi rabil SB server? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
QwertyVZ
Pridružen/-a: Tor Jan 2012 15:35 Prispevkov: 31 Kraj: Varaždin
|
Objavljeno: Pon Jun 04, 2012 11:03 Naslov sporočila: |
|
|
| before je napisal/a: |
Torej, če prav razumem, bi z tem načinom povezave postal SB Touch odvečna komponenta v verigi, saj bi lahko preko računalnika z naloženim SB serverjem upravljal z glasbo. Toda, ali bi potem za upravljanje sploh še lahko uporabljal iPad, z aplikacijami kot je na primer iPeng? |
Možeš playat i preko programa za audio reprodukciju npr. Foobar2000, koji također ima svoje komponente za upravljanje preko taba ili smartphonea.
No ja ne bih (još) toucha otpisao kao transport, jer ga odnedavno također možeš spojiti preko USB veze na DAC sa USB podrškom.
Čini mi se da SBTouch sa novopridošlim shuntom spojen na DAC MAGIC preko USBa bolje svira nego kad je DAC spojen na laptop. Čak možda bolje nego preko BNCa (za ovo nisam još 100% siguran jer ovisno o kompleksnosti glazbe zvuk je često isprekidan) Moram nabaviti USB HUB sa vlastitim napajanjem pošto imam stariji tip DACa, da se rješim isprekidanog zvuka.
Novi asinhroni DACevi ne trebaju USB hub da bi dobro radili sa Skvizom.
Bilo bi lijepo da netko tko ima SBT sa shunt napajanjem, novi USB asinkroni DAC i PC da usporedi malo razlike. Možda asinkroni DAC nije toliko osjetljiv na svičersko napajnje na PCu (i skvizu naravno).
Ovdje je opisano kako uključiti USB digital out na SB Touchu (dr. Sah je već jednom stavio taj link):
http://forums.slimdevices.com/showthread.php?94512-Announce-Enhanced-Digital-Output-app-USB-Dac-and-192k-Digital-Ouput |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pipster123
Pridružen/-a: Sre Mar 2012 14:27 Prispevkov: 100 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Pon Jun 04, 2012 11:11 Naslov sporočila: |
|
|
Jaz imam to lepo rešeno tako, da je DAC na li-ion bateriji in usb charge na off Enkrat na teden nafilam in to je to. V primeru dalj časa trajajočega žura lahko trpimo pa tudi hkratno napajanje in poslušanje, čeprav je razlika očitna. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23 Prispevkov: 2801 Kraj: Ruše
|
Objavljeno: Pon Jun 04, 2012 11:45 Naslov sporočila: |
|
|
| Pipster123 je napisal/a: | Malo sem se zgubil. Zakaj bi imel SB server, če ne bi imel SB-ja?
Potem rabiš samo računalnik in en soliden DAC. Player teče na računalniku, npr. kakšen FooBar2000 in foobar uporavljaš s kakšnim iPad remote-om. Ne razumem zakaj bi rabil SB server? |
Jaz sistem že imam:
Z PC-ja preko LAN omrežja na SB Touch, potem z Toucha preko coaksialnega digitalnega izhoda na DAC. Sprašujem zato, ker me zanima, če bi v primeru da odstranim SB Touch iz verige, in povežem PC direktno z DAC-em z USB kablom, še vedno lahko uporabljam iPad za upravljanje. Samo to me zanima. _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
igor0203
Pridružen/-a: Pet Dec 2008 12:33 Prispevkov: 638 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Jun 04, 2012 11:57 Naslov sporočila: |
|
|
Lahko, tako jaz doma uporabljam.
V ozadju mi teče SB server, iz zvočne kartice imam coax na DAC, za upravljanje pa uporabljam iPeng. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
peterpan

Pridružen/-a: Pon Feb 2011 15:20 Prispevkov: 335 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Pon Jun 04, 2012 14:43 Naslov sporočila: |
|
|
| Igor, kater software pa uporabljaš za predvajanje na lokalno zvočno? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|