Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

IZBOLJŠANI ET
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Do-It-Yourself
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
CASTOR

Pridružen/-a: Pet Okt 2008 16:18
Kraj: KOZINA

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 28, 2012 14:14    Naslov sporočila: IZBOLJŠANI ET Odgovori s citatom

Po sejmu v Ljubljani pade odločitev,da malo potelovadim okoli ET in poskušam iz njih izvleč še kaj več.Za začetek se lotim mehanike in fizike.Pod bas škatlo zavijačim po celi površini 12mm jeklene plošče in jo s tem umirim

Naredim nov leseni okvir za panele in jih mehansko ločim od bas škatle,tako pridobim bolj jasno in definirano sredje in visoko področje.

Vse skupaj postavim na granitno ploščo in to na vozičke za premikanje pohištva,ker jih tako lažje premikam,čeprav,bi verjetno bilo bolje na konicah,ma je ravno zato za kompromis uporabljen granit.

Robi (LIX AUDIO) mi da nekaj 1cm debelega filca,ki ga postavim valovito po stenah škatle.Neverjetno kako to popravi zvok basovca.
Teh nekaj izboljšav da za klaso boljši zvočnik.

LP

PS

Nadaljevanje prihodnjič
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Telefon: 041722387
samob

Pridružen/-a: Čet Jun 2008 18:06
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 28, 2012 20:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Meni so tvoji zvočniki nepoznane zverinice. Kje si jih nabavil? Za tvikanje pa kaj naj rečem, super, tako se dela. Nobena stvar ni tako dobra, da nebi mogla bit še bolš. Kar tako naprej.

lp Samo
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
gorko1

Pridružen/-a: Pet Maj 2008 21:44
Kraj: MARIBOR

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 28, 2012 22:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

samob je napisal/a:
Meni so tvoji zvočniki nepoznane zverinice. Kje si jih nabavil? Za tvikanje pa kaj naj rečem, super, tako se dela. Nobena stvar ni tako dobra, da nebi mogla bit še bolš. Kar tako naprej.

lp Samo

http://www.eminent-tech.com/main.html

LP,
Goran
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
CASTOR

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 29, 2012 07:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ha,štorija okoli nabave je malo hecna.Prvi par,ki sem ga nabavil mi je prišel ravno v času,ko sem na hiši menjaval okna in vrata,zato sem jih odpeljal kar k Ambasadorju,da jih sproba in uigra,tačas,pa bom jaz končal z deli pri hiši.Tam jih pride poslušat Valter Zlatič iz Izole in tako moj prvi par niti ne vidi Kozine.Tako ET kot JASMINE sem nabavil,ne da bi jih kdajkoli prej slišal,je pa odločitev o nabavi obeh zorela kaki 2 leti.ET sem dobil iz Italije,JASMINE,pa sem naročil v Hong Kongu.

LP
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Telefon: 041722387
Senca

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 7:25
Kraj: Logatec

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 29, 2012 08:17    Naslov sporočila: Re: IZBOLJŠANI ET Odgovori s citatom

CASTOR je napisal/a:
Robi (LIX AUDIO) mi da nekaj 1cm debelega filca,ki ga postavim valovito po stenah škatle.Neverjetno kako to popravi zvok basovca.
Teh nekaj izboljšav da za klaso boljši zvočnik.

Lix je resnično dobro pogruntal tole s filcem! Tudi sam sem eden izmed srečnežev, ki je izvedel tale "trik" in razlika je bila slišna takoj, ni bilo potrebno čakati in napeto poslušati.

Obilo užitkov ob poslušanju "nove" pridobitve!
Nazaj na vrh
CASTOR

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 30, 2012 07:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Med ostalim,sem probal tudi baterijsko gnani ojačevalec.Gre za 6 kanalnega Maca,ki v garaži čaka na avto.Priklopil sem ga v 4x 100W varianti brez uporabe njegove el.kretnice.Zvočno je bil povsem primerljiv s tiger ampi,s tem da je bilo zaznati eno določeno mirnost v predvajanju,ki jo le redko zaznaš pri klasičnih hišnih ojačevalcih.Seveda je te čarovnije bilo konec ko sem vklopil polnilec;je približno tako,kot da bi stresel vrečo peska po sceni.

LP
Nazaj na vrh
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32
Kraj: POSAVEC

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 31, 2012 10:50    Naslov sporočila: Re: IZBOLJŠANI ET Odgovori s citatom

CASTOR je napisal/a:
Po sejmu v Ljubljani pade odločitev,da malo potelovadim okoli ET in poskušam iz njih izvleč še kaj več.Za začetek se lotim mehanike in fizike.

Castor, pa imaš pri poslušanju zvočnike kot so na sliki, ali jih prestavljaš?
CASTOR

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 31, 2012 11:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Piu o meno,tako kot so na sliki.

LP
Nazaj na vrh
JAZZZ

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 31, 2012 14:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

CASTOR je napisal/a:
Piu o meno,tako kot so na sliki.

LP

Pa se ti nič ne pozna, da je desni v kotu, da ima levi za sabo zaveso(desni pa ne). Kaj pa oddaljenost od zadnje stene - ali ni premajhna?

lp
CASTOR

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 31, 2012 14:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jazz,vljudo vabljen jutri dopoldne,ko bo pri meni en tak audiofilski miting;bom z veseljem preizkusil vse nasvete.

LP
Nazaj na vrh
JAZZZ

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 31, 2012 15:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

CASTOR je napisal/a:
Jazz,vljudo vabljen jutri dopoldne,ko bo pri meni en tak audiofilski miting;bom z veseljem preizkusil vse nasvete.

Na žalost ne bo šlo, čeprav grem popoldan mimo tebe(na morje). Upam pa, da se enkrat dobiva.

lp
CASTOR

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 31, 2012 15:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

No problem,pa naslednjič.

LP
Nazaj na vrh
vojcb

Pridružen/-a: Ned Maj 2008 17:41
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 02, 2012 14:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Včeraj sva Jernejc in jaz malo pregledala+poslušala tole CASTOR-jevo zadevo in moram rečt, da je bilo zelo dobro, dinamično, srednji in visoki kot se šika, tudi bas kar v redu čeprav ni bil prav v spodnjih registrih, ANU zverinica in MC2 sta naredila svoje, gramofon kot izvor zvoka z mc glavico-res dinamika.

CASTOR je poskrbel tudi, da nismo bili lačni, domača panceta, olive debele kot, da so iz bližine Krške nuklearke, (Jernejčeva izjava) slane sardele v olivnem olju dekorirane s peteršiljem, imam pa na sumu, da je vse to pripravila gospa CASTOR-jeva zato hvala tudi njej, domači refošk pa niti, da omenjam.

Na koncu koncev, bilo je prijetno, pa še nekaj, možakar ima tako zbirko famoznih LP-jev, da, če bi bil vlomilec, bi mu ukradel LP-je, ne pa kaj drugega, ker take LP-je težko še kje dobiš.
Nazaj na vrh
jernejc

Pridružen/-a: Ned Avg 2008 9:24
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 03, 2012 11:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja res je blo fajn.
Na takih obiskih se nabira izkušnje. Zame spet nekaj novega. ET-je sem imel zdaj možnost slišat pri Castorju v domačem okolju. Slišal sem jih že prej na sejmu v Lj, a tam niti ni moj namen ocenjevati sistemov.
Kapo dol Castorju za takole sestavljen sistem. Tu se pozna kilometrina. ETji pokažejo vse.
Eden od razlogov za moj obisk je bil tudi debata okoli phono stopenj. Mojega DIY phonota žal nismo mogli uporabit, ker še nimam MC vhoda in je jakost signala daleč prenizka. Sem pa na probo odnesel en phono, ki ga je castor svoje čase uporabljal. Zraven še en mat, ki se mimogrede že na navadnem cenenem gramofonu obnese neprimerno bolje od originalnega gumijastega.

Okoli zbirke LP jev je že Vojc povedal, tu ni kaj dodati. Lahko pa prosim Castorja, da navede tistih nekaj "taboljših" LPjev ob katerih kje bilo veliko veselja in kjer se ni šparalo z odpiranjem gumba za glasnost.

Skratka odlična družba, sistem, glasbena kolekcija, vino sardelice, panceta...
Slike pa kdaj drugič. Baterije prazne, polnilca nikjer, jaz sem sicer nekaj s telefonom škljocal a igra svetlobe dela svoje, na slikah se ne vidi "a ma ništa". Pa kaj bi mi trije še okoli fotoaparatov, ko je pa čas tako hitro tekel ob odlični glasbi, sproščeni debati, polni mizi...

Hvala gostitelju in LP Jernej

Just saw a gold plated optical fibre. Apparently the gold made it sound marvelous according to the salesman.
Nazaj na vrh
peterpan

Pridružen/-a: Pon Feb 2011 15:20
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 03, 2012 11:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

jernejc je napisal/a:
Ja res je blo fajn. Na takih obiskih se nabira izkušnje.

Sodeč po napisanem, se poleg izkušenj lahko nabere tudi kak kilogramček Laughing

Lepo videt, da se tkole družite izven foruma in izmenjujete mnenja.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Do-It-Yourself Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu