| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
audiomaniac

Pridružen/-a: Čet Nov 2008 11:40 Prispevkov: 988 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Sre Feb 01, 2012 21:36 Naslov sporočila: |
|
|
| diyfreak je napisal/a: | | No da še jaz eno dodam, ki lahko rečem da imam kar nekaj izkušenj z popravili zvočniških enot. Torej skoraj vsi starejši zvočniki z penasto obrobo imajo ta problem da po določenem času - razpadejo - preperijo - se raztrgajo ali razcefrajo kakor koli hočete pač. Popravilo obrobe niti ni tako zahtevno je pa glavni problem v tem da ta zamenjana obroba skoraj nikdar ni enaka originalni , to pa pomeni da se spremenijo tudi parametri enote tako da potem to več ni isti zvočnik in posledično tudi ne bo več zvenel kot original.Glede cene pa bi rekel, vsaka stvar je vredna toliko kolikor je zanjo pripravljen odšteti kupec , basta !!!!!!!!!!!!!!!!!! |
Tako nekako, ja !  _________________ I may not always be right; but, I'm never wrong ! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23 Prispevkov: 2801 Kraj: Ruše
|
Objavljeno: Sre Feb 01, 2012 21:47 Naslov sporočila: |
|
|
| diyfreak je napisal/a: | | No da še jaz eno dodam, ki lahko rečem da imam kar nekaj izkušenj z popravili zvočniških enot. Torej skoraj vsi starejši zvočniki z penasto obrobo imajo ta problem da po določenem času - razpadejo - preperijo - se raztrgajo ali razcefrajo kakor koli hočete pač. Popravilo obrobe niti ni tako zahtevno je pa glavni problem v tem da ta zamenjana obroba skoraj nikdar ni enaka originalni , to pa pomeni da se spremenijo tudi parametri enote tako da potem to več ni isti zvočnik in posledično tudi ne bo več zvenel kot original.Glede cene pa bi rekel, vsaka stvar je vredna toliko kolikor je zanjo pripravljen odšteti kupec , basta !!!!!!!!!!!!!!!!!! |
Ja, čas naredi svoje. Lahko ti pritrdim z svojo izkušnjo. Moji prejšnji zvočniki Infinity Reference 50, so prav tako doživeli razpad penaste obrobe bas zvočnika, najprej enega, po natančnem ogledu drugega, pa sem opazil da je tudi ta tik pred razpadom obrobe. Pa nisem zvočnikov nič kaj pretirano mučil. Ta penasta obroba enostavno izgubi lastnosti in razpade! To se je zgodilo po natanko 10-tih letih starosti zvočnikov. Enako se najbrž dogodi tudi enotam z gumijasto obrobo, le da ima guma daljšo življensko dobo. Seveda sem dal vpetja obeh enot menjati, tokrat imata gumijasto vpetje. Zvočnike kot celoto (bokse) sem potem prodal bratu, ki mimogrede ni tako kritičen poslušalec (beri:audiofil ), tako da glede očitnosti sprememb v zvoku ne morem komentirati. _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofrik
Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19 Prispevkov: 1503 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Čet Feb 02, 2012 10:28 Naslov sporočila: |
|
|
obrobe se dobijo take in onake, ponavadi se dajo dobiti tudi originalne, je pa potrebno vedeti o njih malo več, obrobe so kot gume na avtu, originalne da gor proizvajalec pač ot posledico take in onake odločitve in ta guma ima pri 50 prevoženih kilometrih take pri 5000 drugačne lastnosti, pri 100000 pa je sploh več ni..
enako obroba, najprej je pretrda, potem se ulaufa in nekaj let je , odvisno od temperature in 99%od uv žarkov ki jo uničujejo, z leti je vse bolj mehka in fuč, ko je preperela do konca je že en čas prepozno za menjavo, ker je že prej par let bila bistveno premehka, nekatere so izredno trde, druge zelo mehke, guma je navadno bolj trajna, lahko pa sploh na robovih zelo hitro poka..
Da o tem da je vsaka sarža zvočnikov lahko malo drugačna ali obrobe za isti driver nekaj časa od enega pozneje drugega proizvajalca....ki seveda niso popolnoma enakih lastnosti...
hudo dvomim, da bi proizvajalec to med proizvodnjo konstantno testiral in ustrezno spreminjal parametre glede na spremenjeno resonančno fr. ipd, sploh ker mora predvidevati kaj bo z zvočnikom čez nekaj časa ko je ulaufan ne nov, da o parmnetrih vlage ki za Indonezijo, Avstrijo ali Dansko npr niso enaki, tudi če je povsod v sobi 22 stopinj... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45 Prispevkov: 1454 Kraj: Štajerska
|
Objavljeno: Čet Feb 02, 2012 23:05 Naslov sporočila: |
|
|
Bi pa rekel, da je trajanje obrob pri različnih enotah zelo različno!Sem doživel, da so te preperele kot na komando že po 7 letih, po drugi strani pa so na drugih boxih po 12 letih dobesedno kot nove!
Ali veste, v čem je največji štos pri tehnologiji izdelave žarnic?Bil sem v eni zelo veliki tovarni in tam so mi odkrito povedali, da je to v izračunu pravšnjega časa v katerem mora crknit!
Mi pri zvočnikih diši na nekaj podobnega!
In seveda:visoka vlaga je tudi smrt za obrobe!  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
diyfreak
Pridružen/-a: Pon Okt 2011 23:29 Prispevkov: 489 Kraj: MARIBOR
|
Objavljeno: Pet Feb 03, 2012 18:41 Naslov sporočila: |
|
|
Sem opazil da je nekaj postov odstranjenih. Razlog ?
LP Dani |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48 Prispevkov: 5421 Kraj: Žalec
|
Objavljeno: Pet Feb 03, 2012 19:04 Naslov sporočila: |
|
|
| diyfreak je napisal/a: | Sem opazil da je nekaj postov odstranjenih. Razlog ?
LP Dani |
Temo sem zjutraj očistil balasta ki ne priteče forumu. O tem sem obvestil forumaše in povedal, da bom kasneje obvestilo zbrisal. In to sem nato popoldne tudi storil.
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
diyfreak
Pridružen/-a: Pon Okt 2011 23:29 Prispevkov: 489 Kraj: MARIBOR
|
Objavljeno: Pet Feb 03, 2012 20:35 Naslov sporočila: |
|
|
No če so bili tisti posti balast so bili samo odgovor na drugi balast kar pomeni da bi moralo biti izbrisanih še vsaj polovico drugih postov !
Sicer pa malo smeha še nikomur ni škodilo ali pač ? Dajte no ne bit bolj papeški od samega papeža. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
markoni
Pridružen/-a: Pon Mar 2009 23:09 Prispevkov: 541 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Feb 03, 2012 22:33 Naslov sporočila: |
|
|
The winner takes it all !!! ABBA _________________ Only trust your hart (ears) ! Elephant man ...... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofrik
Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19 Prispevkov: 1503 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Pon Feb 06, 2012 23:43 Naslov sporočila: |
|
|
kraljmatjaž
prodani so bili za cca 340 eur, če računaš še kakih 120 eur poštnine niti ni več tako ugoden nakup kot si sprva razglasil,se pa strinjam, da so morda v boljšem stanju kot ti z AK, čeprav mi je malo sumljivo, da so oba bas driverja zamenjali z novima????
morda so tudi njim razpadle obrobe, je pa res da so iz Linn mesta pa to ni bil problem, tudi cena je temu ustrezna ker sem našel tudi nekaj višjih cen |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
kraljmatjaz

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 21:27 Prispevkov: 1028 Kraj: Gorica
|
Objavljeno: Pet Feb 10, 2012 10:44 Naslov sporočila: |
|
|
Dragi Audiofrik,
vsakdo ima pravico svoj denar zapravljati kot mu paše.
Nikjer nisem napisal, da je bil omenjeni "ugoden nakup", dal sem samo primer Tukanov v boljsem stanju od tistih, ki se prodajajo na bolhi.
Tukani v podobnem stanju (pokvarjeni wooferji) so recimo tile, so sli za 178 Eurov:
http://www.ebay.it/itm/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=180810207187&ssPageName=ADME:B:WNA:IT:1123
Sicer pa, ponavljam, vsak ima pravico svoj denar zapravljati kot ve in zna.
Pa lep pozdrav,
Miran _________________ Chi suona, stona. Chi non suona, critica! (R.Muti) |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6267 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Pet Feb 10, 2012 11:37 Naslov sporočila: |
|
|
Stari Rokfeler je moral nujno odhiteti iz pisarne na neko srečanje. Njegov sin je, potem ko starega ni bilo dolgo nazaj, pojedel njegovo malico (piščanca). Stari se je vrnil pozno popoldan in hotel pojesti svojega piščanca. Sprla sta se in zgodba je romala na sodišče.
Pravda je trajala več kot deset let in pogoltnila miljone dolarjev za čete odvetnikov. .. pa naj stane kar hoče.. _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
PURPLE
Pridružen/-a: Ned Jan 2010 19:27 Prispevkov: 236 Kraj: Savinjska
|
Objavljeno: Sre Maj 02, 2012 20:54 Naslov sporočila: |
|
|
Prosil bi za nasvet menjave zvočniških obrob. Na Infinity Kappi sta mi danes šli obe obrobi na nizko tonskih enotah naenkrat - zvočniki so stari cca 20 let.
Prosil bi za nasvet kam naj jih nesem na popravilo? V prvi vrsti imam v mislih uradne trgovine oz servise, nato domače mojstre.
Hvala vam za kakršnokoli pomoč. _________________ HI FI - balzam za ušesa... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
PURPLE
|
Objavljeno: Sre Maj 02, 2012 21:00 Naslov sporočila: |
|
|
 _________________ HI FI - balzam za ušesa... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Mitja
Pridružen/-a: Ned Mar 2009 20:28 Prispevkov: 95 Kraj: Domžale
|
Objavljeno: Sre Maj 02, 2012 22:22 Naslov sporočila: |
|
|
| PURPLE je napisal/a: |
Prosil bi za nasvet kam naj jih nesem na popravilo? |
Žagar iz Gamelj,sicer velikokrat po....????? ampak meni je točno take Infinitiy-e porihtal da so bili kot novi. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
PURPLE
|
Objavljeno: Sre Maj 16, 2012 22:13 Naslov sporočila: |
|
|
V Vklopu so mi obnovili obrobi tako, da bojo zvočniki igrali nadalnjih 10 oz. upam še mnogo več let
 _________________ HI FI - balzam za ušesa... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|