| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32 Prispevkov: 2799 Kraj: POSAVEC
|
Objavljeno: Pon Apr 16, 2012 11:04 Naslov sporočila: |
|
|
Aktivnih sistemov nisem veliko slišal. Tahudi Mangerji me niso čisto nič pretresli, tamali PMCji(3000 evrov) še manj, kar pa še ne pomeni, da ne verjamem, da aktivci lahko igrajo odlično.
Vprašanje je še bilo, kakšen je potem odnos do "integriranega" gramofona-to je z vgrajenim fonom, skupaj z ročko in glavo v kompletu. Če bi kupoval Kuzmo, ali ne bi bilo najbolje, da je gor še njegova ročka, glava in v gramofonu vgrajen fono-izbran od strani konstruktorja? On bi na to kombinacijo testiral in ... _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Pon Apr 16, 2012 11:57 Naslov sporočila: |
|
|
Ampak, pri takih stopnji integracije se ne da čarat, menjat, preizkušat, poslušat, menjat kable.. in to potem ljudem ni več zanimivo. _________________ Music was my refuge. I could crawl into the space between the notes and curl my back to loneliness. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6266 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Pon Apr 16, 2012 19:05 Naslov sporočila: |
|
|
Saj sem ugriznil v provokacijo...
LINN ta hudi set up (Kyle) predvideva njegovo ročko, njegovo glavo in po možnosti tudi phono. Pa nobene alternative. Seveda lahko menjaš, da si poslabšaš rezultat po želji..
Roksan TMS, Tabriz (ročka), Shiraz (EMT glava v titan ohišju) pa nič drugega ne pride v poštev. Spet lahko menjaš, kaci tvoji...
Brinkmann Balance (podobna finta kot Roksan in LINN)
SME ne dela glavic (po naročilu) ma njegovi gramofoni samo z njegovimi ročkami. Isto VPI, pa CONTINUUM, pa WELL TEMPERED, pa REGA P9, pa WILSON BENESCH.
Mater, sem se že utrudil od naštevanja. Koliko top sistemov je še ostalo neomenjenih ? Morda še enkrat toliko ali pa ne.
Saj se lahko pri vseh teh igraš z drugimi kombinacijami. Ponavadi ostane pri temu - igranje in otročji rezultati.
Obstajajo pa znane kombinacije gramofon - ročka - glava in spet smo tam. Ali tista kombinacija ali igranje. Saj lahko najdemo kako kombinacijo tudi mi, le verjetnost je majhna.
Za tiste, ki tega niste nikoli izkusili: pri gramofonu ko zadaneš kombinacijo je kot bi rekel ena in ena je šest ! Kar naenkrat se odpre nebo, Marija se prikaže in mi smo v devetih nebesih ! Zamenjaš ročko ali glavo za kaj tretjega - in glej ga zlomka ! Čeljust ti pade, morala tudi, j***a da ne govorimo - si jih lahko pohodiš. _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
bogomir 4051
Pridružen/-a: Tor Dec 2008 19:42 Prispevkov: 1467 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Pon Apr 16, 2012 19:24 Naslov sporočila: |
|
|
Gospodje, zamera gor ali dol, tole je pa čista shizofrenija. Pa kaj za boga se greste, ali sploh še kdo od vas ve,kakšen je naslov te teme? Odprite temo tuti-fruti in nakladajte, kar pač komu pade napamet.
LpM. _________________ miro |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 031361550 |
|
 |
ambasador
|
Objavljeno: Pon Apr 16, 2012 19:56 Naslov sporočila: |
|
|
| bogomir 4051 je napisal/a: | Gospodje, zamera gor ali dol, tole je pa čista shizofrenija. Pa kaj za boga se greste, ali sploh še kdo od vas ve,kakšen je naslov te teme? Odprite temo tuti-fruti in nakladajte, kar pač komu pade napamet.
LpM. |
Kaj te zanima pri subu ? _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
MitjaF
Pridružen/-a: Sob Okt 2009 16:56 Prispevkov: 414 Kraj: KRANJ
|
Objavljeno: Pon Apr 16, 2012 20:15 Naslov sporočila: |
|
|
Gotovo me pri Velodyne subu, ne zanima mnenje nekaterih o ročkah na gramofonu.
Bogomir ima prav, dejte se fantje držat teme, ne pa, da nekateri v vsaki temi poiskušajo drugim vsiljevat svoj splošen pogled na audio sceno.
Nekateri res ne razumejo, da smo ljudje različni, ne iščemo vsi isto, zato tudi naša pot do tja, ne more biti enaka.
Ne glede na to katera "Ambasada" ali ministrstvo nam to dopoveduje.
Zadnje čase se vse teme končujejo z istim debatam, s strani enihteistih članov foruma.Škoda. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
|
Objavljeno: Tor Apr 17, 2012 17:40 Naslov sporočila: |
|
|
| MitjaF je napisal/a: | Gotovo me pri Velodyne subu, ne zanima mnenje nekaterih o ročkah na gramofonu.
Bogomir ima prav, dejte se fantje držat teme, ne pa, da nekateri v vsaki temi poiskušajo drugim vsiljevat svoj splošen pogled na audio sceno.
Nekateri res ne razumejo, da smo ljudje različni, ne iščemo vsi isto, zato tudi naša pot do tja, ne more biti enaka.
Ne glede na to katera "Ambasada" ali ministrstvo nam to dopoveduje.
Zadnje čase se vse teme končujejo z istim debatam, s strani enihteistih članov foruma.Škoda. |
Saj sem pogruntal kaj te ne zanima.
Kaj te pa zanima pri sub-u ? _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
|
Objavljeno: Tor Apr 17, 2012 17:54 Naslov sporočila: |
|
|
Meni osebno so všeč rešitve dva satelita + 1 sub. Nekoč se mi je grozno dopadel Cizek Classic + KA20 sub.
Seveda mora imeti satelit robusten odziv na mid basu in basu, da ne nastane energetska luknja pri prehodu na sub.
Opažam tudi, da nekoliko višja frekvenca rezanja (ca 100Hz) precej omili vpliv sobe na reprodukcijo basov.
Trenutno eksperimentiram od @Castorja sposojen sub, narejen z dvemi Kef B300 + MonitorAudio GR20 (z odklopljenimi wooferji in zamašeno reflex luknjo). Si bom sposodil še elektronski crossover za probo.
Me pa zanima tudi zvok zadnjih serij Velodyna. Sigurno so šli kaj naprej s časom. _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|