Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

KARAN ojačevalci - izkušnje, mnenja?
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Vinylfan

Pridružen/-a: Sob Mar 2009 23:52
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 14, 2012 09:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

@audiofill... pa si me pomiril...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 14, 2012 09:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

glinik, da ga definiramo. Govoris o tem ojacevalcu?

Karan Acoustics KA I 180 Mk2

Ojacevalca se zal nisem slisal, mi je pa ze pred casom vzbudil zanimanje. Mislim tudi, da je nekaj magicnega v tistih Sankenih, seveda ca so pravilno uporabljeni. Btw tudi Gryphon Tabu jih ima. Kako je pa kaj z gretjem v primerjavi z Gryphonom? Ti ga imas na probi ali je to nova pridobitev, ki bo ostala?

lp, d.
Nazaj na vrh
bogomir 4051

Pridružen/-a: Tor Dec 2008 19:42
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 14, 2012 09:38    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Po zvoku ne poznam nobenega od omenjene trojice, zato se v ocene ne spuščam. K pisanju me je spodbudila ocena o tem, kako zelo miren je Primare. To je seveda stvar osebne preference, ampak mene precej bolj potegne živahen, odziven, v tranzientih bliskovit ojačevalec, z dobrim ritmom in "tajmingom". V anglosaksonskem svetu temu pravijo PRAT ( pace,rhytm and timing).
Za primer : plošča Norah Jones, Come away with me, za moj okus v mirnem sistemu igra dolgočasno in zaspano, kar malo žalostinkasto. V hitrem, živahnem, z dobro mikro dinamiko, pa živo, da začneš z lahkoto migati. Mislim, da je to to, tako je v živo.

LpM.
glinik

Pridružen/-a: Pon Avg 2010 16:09
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 14, 2012 10:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

@delfinus

Tale ja. Sem ga imel na probi. Greje se precej manj, kot Tabu.

@bogomir 4051

Audio je stvar okusa, kot ženske in sex Very Happy

Lp
Nazaj na vrh
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 14, 2012 10:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kar se tice mirnosti in prezence glasbe. Jaz mislim, da je veliko v tem kaj vsak posameznik dojame kot umirjenost. Sorry, ker se nenehno vracam h Gryphonu, ampak je referenca, ki jo poznam in sem nad njo navdusen. Sam lahko recem, da je umirjen tudi Gryphon Tabu, ki je ojacevalec z ogromno dinamike. Zdaj pa je vprasanje kako jaz dojamem to umirjenost. Pri slednjem ojacevalcu je to zame umirjenost ozadja, ni sumov, ni pikov, ni sikanja, ni tankosti, kontrola in podajanje glasbe je pa surovo zivalska, kontrolirana, enormna, telesna. Glasba plava, je fluidna in hkrati prodre v tvoje telo eksplozivno. Ko to poslusas, si med glasbeno seanso umirjen tudi sam Smile. To je karakter zvoka, v katerem osebno uzivam, ko te prbije v zic in se ne ganes.

lp, d.
Nazaj na vrh
glinik

Pridružen/-a: Pon Avg 2010 16:09
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 14, 2012 19:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Odlično napisano! Tudi jaz preferiram umirjene komponente, ki te pritegnejo k poslušanju za dalj časa ... Extremisti pri meni odpadejo Smile

Karan je še malenkost bolj zračen, kontroliran in čist. Ima pa Tabu nek čar, ki ga ima pač samo Tabu. Ponovno stvar okusa Smile

@bogomir 4051
Predlagam čim prejšnje poslušanje Karančka in Gryphona Very Happy

Lp
Nazaj na vrh
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 14, 2012 21:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ko že ravno o umirjenosti, komu je to referenca, naj proba tale minimalističen sladkorček spodaj. To je šele umirjeno in poslušljivo. Pravi balzam za ljubitelje takšnega sounda. Za kakih 300 eur, morda celo manj se ga že da zdreti kje. V kompletu seksi kovinski masivni daljinec.

Audio Analogue Puccini SE Remote

Superiorne ocene v tisku in težki hvalospevi uporabnikov že od prvega (navadnega 40W, ne SE) Puccinija ki je prišel ven. Še zdaj se spomnim odzivov, da je ta zadevšna stala premalo. Da je Audio Analogue presegel samega sebe in cena ni okej, moral bi stati konkretno več. Kaj takšnega človek ne sliši vsak dan. Very Happy

No s Karanom ni primerjave. Ta je neprimerno dražji in v smislu visoke vernosti čisto drug univerzum. Cool
Nazaj na vrh
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32
Kraj: POSAVEC

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 15, 2012 01:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pri kolegu sem poslušal Karana(mislim da 150w) in je bil v basu veliko boljši od podhranjenega Lavardina IS, v celoti pa slabši. Kolega se za Karana takrat ni odločil.
Po drugi strani pa mi Primare200 na Audiostatikih igra tako dobro, kot bi bil hvaležen, da ga nisem prodal. Aljoša, oglasi se enkrat -Primare te čaka... Wink
audiofill

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 15, 2012 03:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Iztok, tvoj legendarni Primare je rasna komponenta in nima nobene zveze s tem Primare integrircem tukaj v tej temi. Ta je napram tvojemu igračka. Wink

Oglasim pa se z veseljem. Cool
Nazaj na vrh
vojko

Pridružen/-a: Ned Maj 2008 16:50
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 15, 2012 17:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

JAZZZ je napisal/a:
Pri kolegu sem poslušal Karana(mislim da 150w) in je bil v basu veliko boljši od podhranjenega Lavardina IS, v celoti pa slabši. Kolega se za Karana takrat ni odločil.

Karan se tudi meni ne dopade, ni muzike.

Pa ja , verjel ali ne, od naštetih entry-level bi najlažje živel s Pucinnijem SE 'Laughing'-neglede na ceno. Pa Lavardin.
Nazaj na vrh
JAZZZ

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 16, 2012 01:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

audiofill je napisal/a:
Iztok, tvoj legendarni Primare je rasna komponenta in nima nobene zveze s tem Primare integrircem tukaj v tej temi. Ta je napram tvojemu igračka. Wink

Oglasim pa se z veseljem. Cool

Svoji bivši sem kupil Primare 30.1 in dal svoj stari Primare CD(302?) in Final zvočnike, pa to špila...
Res pa je, da je razlika med tem Primare CDjem in Electrocompanietom enormna...
audiofill

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 16, 2012 09:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Iztok, jaz bi bolj rad slišal kako dela tvoja legendarna 200 serija Primara. Saj jo še imaš ane? Ta Primare integrirec o katerem je tu govora pa me ne interesira, ni moj cup of tea. Tisto pa z velikim veseljem. Cool
Nazaj na vrh
DOLAR

Pridružen/-a: Tor Jul 2009 14:03
Kraj: bUNGA bUNGA

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 16, 2012 09:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Meni se zdi, da tale Primare I30 ni pol tolko dober kot se govori. Lepo zgleda, bolj impresiven je za gledalce kot poslušalce.
Nazaj na vrh
tromba

Pridružen/-a: Pon Jul 2008 21:37
Kraj: Okolica LJ

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 16, 2012 09:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Dolar,

spet se ti samo zdi.

Res prepričljiv argument. Laughing

Meni je I30 boljši po zvoku kot po videzu. Pa se mi ne zdi. V to sem prepričan.
Nazaj na vrh
JAZZZ

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 16, 2012 10:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

audiofill je napisal/a:
Iztok, jaz bi bolj rad slišal kako dela tvoja legendarna 200 serija Primara. Saj jo še imaš ane?

Seveda. Cel sistem je čakal, da doživi svoje drugo rojstvo. In sedaj podkrepljen s kabli vseh vrst razveseljuje lastnika, ki je prepričan, da če bi tako igral včasih, novega sistema sploh ne bi iskal. In še sladica, Primare200 in Audiostatiki so danes vredni okrog 5000-6000 evrčkov. Pa kabli 2000 in Pink triangle z glavo 1200 ... Pridi poslušat
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja
Stran 2 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu