| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
benma

Pridružen/-a: Ned Jan 2011 17:12 Prispevkov: 1629 Kraj: Kamnica
|
Objavljeno: Pon Feb 06, 2012 21:56 Naslov sporočila: Primerni zvočniki za Creek Evolution2 |
|
|
Iščem zvočnike za moj Creek EVO2 ojačevalec (80W 8Ohm/145W 4 Ohm). Cenovni rang je cca. 2000 EUR.
Poslušam vse zvrsti glasbe, še posebej pa vokalno (Katie Melua, Sade, Norah Jones, ...) pa tudi rock, pop in klasiko. V glavnem poslušam CD-je z Denona 1500AE, nekaj pa tudi mp3 preko Musical Fidelity VDAC II.
Prostor je velik cca. 25m2. Zelo glasnega poslušanja si ne morem privoščiti.
Trenutno imam zvočnika Dali Concept8, vendar pa so visoki in nizki toni preveč poudarjeni, srednjih pa ni nikjer. Zato iščem kaj primernejšega.
Sicer nameravam vzeti ojačevalec in oditi poslušat B&W in Monitor Audio. Poslušal sem že Dynaudio Excite X36. Zveneli so super, vendar stanejo 2500 EUR. Zato iščem kakšno podobno, a cenejšo varianto.
Hvala za nasvete!
B. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
longplay
Pridružen/-a: Sob Sep 2011 7:53 Prispevkov: 876 Kraj: Ptuj
|
Objavljeno: Pon Feb 06, 2012 22:26 Naslov sporočila: Re: Primerni zvočniki za Creek Evolution2 |
|
|
Najbolje bo tisto kar se boš sam odločil.Ne poslušaj nasvetov in se odloči po svojem okusu.Vzami ojačevalnik in pojdi testirat zvočnike z glasbo ki jo sam zelo dobro poznaš.Še boljše pa bo da si zvočnike izposodiš ter testiraš doma.Testiraj pa tiste znamke ki so v najožjem izboru in so zelo cenjene.Dve znamki si že sam omenil.
Odločitev je pa v tvoji denarnici in ušesih.Poslušajte in videli boste  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
dr.sah
Pridružen/-a: Sob Sep 2008 21:41 Prispevkov: 1405 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Pon Feb 06, 2012 23:06 Naslov sporočila: |
|
|
| Anthony Gallo Strada. Dokaj mali zvočniki, velikega zvoka. Direkt za tako sobo. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
benma

|
Objavljeno: Pon Feb 06, 2012 23:32 Naslov sporočila: |
|
|
Zanimivi zvočniki. Vendar se mi zdi, da bi bil potreben tudi subwoofer, kar pa mi ni najbolj všeč.
Kje jih lahko slišim? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
dr.sah
|
Objavljeno: Pon Feb 06, 2012 23:35 Naslov sporočila: |
|
|
Če jih imaš na steni, niti ni potreben. Jaz ga sicer imam, a ni skoraj nikoli prižgan. Lahko vprašaš Mitkota, jih je slišal.
Znali bi jih imeti v Vklopu. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
dr.sah
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23 Prispevkov: 2801 Kraj: Ruše
|
Objavljeno: Pon Feb 06, 2012 23:46 Naslov sporočila: |
|
|
Na lanskem Hi-Fi show-u v Ljubljani je omenjeni ojačevalnik zelo lepo igral z Vienna Acoustic zvočniki, model "Beethoven Baby Grand". Mislim da je tudi cenovni rang tam nekje okoli tvojih kriterijev.
http://www.vienna-acoustics.com/products/beethoven_baby/beethoven_baby.php _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
peterpan

Pridružen/-a: Pon Feb 2011 15:20 Prispevkov: 335 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Pon Feb 06, 2012 23:46 Naslov sporočila: |
|
|
| Slišal Anthony Gallo Strada zvočnike pri dr.sahu in se strinjam z njegovim opisom, mali zvočniki velikega zvoka. Lepo pritrjeni na steno ne jemljejo prostor drugim stvarem (pa še ne mučiš se s postavitvijo hehe). Bas pa tudi kar nekako pričarajo, oz. se jih da poslušati brez suba. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Viktor

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 13:18 Prispevkov: 108 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Feb 07, 2012 00:07 Naslov sporočila: |
|
|
"Creek-made" zvočnike si privošči in boš miren. Torej Epos.
Predlagam Epos Epic floorstanderje, res fantastične omarice.
Druga varianta ti je da odideš v EIS in si naročiš en bazični model Spendor zvočnikov (za Evo 2 predlagam A5 ali A6, če je soba večja).
Eni pravijo da so Harbethi dober match, kar med Harbeth navdušenci ne drži ravno. Seveda se lahko prepričaš tudi sam v Inteku. Osebno bi izbral Epos. _________________ If everything seems to be OK, you have obviously overlooked something! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
streki
Pridružen/-a: Tor Sep 2008 17:09 Prispevkov: 124 Kraj: Lukovica
|
Objavljeno: Tor Feb 07, 2012 17:27 Naslov sporočila: |
|
|
| Tudi moj glas gre Epos Epic seriji.Čeprav sem se odločil da obdržim MA zvočnike (galerija streki). |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
benma

|
Objavljeno: Tor Feb 07, 2012 21:30 Naslov sporočila: |
|
|
Sem poslušal Epos, vendar so me Dynaudio Excite X36 mnogo bolj prepričali. Jasno, tudi cena je bolj prepričljiva.
Zato iščem nekaj vmes. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
longplay
Pridružen/-a: Sob Sep 2011 7:53 Prispevkov: 876 Kraj: Ptuj
|
Objavljeno: Tor Feb 07, 2012 22:21 Naslov sporočila: |
|
|
Si že na pravi poti namreč si ugotovil da je tvoj izbor boljši od priporočil, in glavni razsodnik so še vedno tvoja ušesa.
Torej določi cenovni rang zvočnikov, in naredi seznam zelo cenjenih znamk, če si avdiofil boš sigurno vedel katerih.Potem pa spet poslušaj in videl boš  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55 Prispevkov: 1636 Kraj: Laško
|
Objavljeno: Tor Feb 07, 2012 23:04 Naslov sporočila: |
|
|
Nocem prevec filozofirat, tko da ti samo iz lastnih izkusenj povem, ne isci blizjic, stisni zobe in pojdi za tistim kar ti je najbolj vsec. Ker, ko gres po bliznjici bo mogoce za en cas dobro, a referenco bos nosil vedno v glavi in pol si vedno zelis se tistega vec. Sicer pa glej tudi second hand market. Excite se dobi pod 2000.
lp, d. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Slinch

Pridružen/-a: Ned Jul 2009 16:17 Prispevkov: 467 Kraj: LJ
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
dr.sah
|
Objavljeno: Sre Feb 08, 2012 11:21 Naslov sporočila: |
|
|
kot so ti zgoraj rekli, ne šparat in rajši se malo stegni, in imaš tisto kar ti odgovarja.
Mi kot predloge, ti lahko naštevamo in naštevamo, kar je brezveze. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|