Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Predelava mikro hi-fi-ja ? Je možno?
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
snifix

Pridružen/-a: Pon Sep 2009 20:31
Kraj: Komenda

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 10, 2011 16:07    Naslov sporočila: Predelava mikro hi-fi-ja ? Je možno? Odgovori s citatom

Živio,

zadnje dni mi po glavi hodije ene čudne ideje, pa sem rekel, da vprašam vas ki se dobro spoznate za te zadeve. Ideja je kupit mikro stolp, ki pa nima izhoda za aktivni subwoofer. Zanima me pa sledeče:

1) ali je pri vsaki komponenti možno iz drobovja naprave potegniti line out ali je to odvisno od naprave do naprave?

2) če je zadeva pod točko 1 izvedljiva me zanima naprej, če je možno tak mikro stolp kaj zvočno natweekati v smislu menjave trafota, ojačevalnega dela, mogoče celo predelati na lampice?

Da si lažje predstavljate za kakšen mikro stolp gre :

Za vaše odgovore se že v naprej zahvaljujem.

lp, Matej
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 10, 2011 17:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

1. Teoretično se da. A je veliko bolje vzeti izhod za slušalke in z njim voziti sub (tudi volume je pod kontrolo)

2. Tvikanje mikro sistema po mojem nima nobenega smisla. Če ga priključiš na zvočnik z visokim izkoristkom boš slišal, da ojačevalci šumijo, napajanje poleg tega da je švoh tudi brni, ker je nezadostno filtrirano. V bistvu bi moral toliko stvari predelati, da bi obstoječa škatla bila premajhna - s tem se tudi izgubi smisel.

Kdo bi pa to delal ? Ti ne, ker ne veš. Tisti ki ve, ti bo raje podaril kako staro aparaturo, kot da se loti česa takega. Ali pa vprašal toliko, da spet nima smisla.

Povej, kaj bi naj bil končni rezultat - mogoče bomo imeli kako bolj praktično rešitev.
snifix

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 10, 2011 17:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Namen je kupiti cenovno ugoden mikro sistemček za v spalnico. Ta pioneer, ki sem ga prilimal mi je zanimiv zaradi majhnih dimenzij, dokaj estetskega ohišja, usb-ja za poslušanje glasbe ter cene, ki je 99 eur.

Pri takih malih sistemčkih sem skeptičen glede polnosti zvoka, saj je moč ojačevalca majhna (2 x 15w @ 4 ohm) in verjetno tudi zvočniki niso sposobni odigrati spodnjih frekvebc. Zato bi zraven primaknil en mali aktivni wooferček vendar ta stolp nima izhoda za woofer. To je edino kar pogrešam v prvi fazi.

Pa bi zadeva dobro delovala, če bi na izhod za slušalke priklopil aktivni woofer? Dobi iz tega izhoda zadostno voltažo?

Hvala in lep pozdrav, Matej
Nazaj na vrh
krokar

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45
Kraj: Štajerska

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 10, 2011 18:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če kupiš zraven ene rabljene "poštene" zvočnike z dobrim izkoristkom, lahko doživiš mali čudež!Ali pa:če bi priključil recimo kak Klipsch RF-52(ne zaradi znamke, temveč zaradi izkoristka!), bi marsikdo debelo gledal kaj lahko pride ven! Wink
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
snifix

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 10, 2011 18:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Na to sem tudi že pomislil, samo sem še vedno skeptičen glede tistih 15W @ 4 ohm, ki jih navaja proizvajalec - mogoče jih je dejansko samo 10w, tako da pomoje kakšnega čudeža ni pričakovati. Varianta je pa tudi oboje, menjava zvočnikov in še dodaten aktivni wooferček, ampak prvo bi se rad prepričal, če je možno dobiti line out oziroma kako bi delalo preko izhoda za slušalke.

LP, Matej
Nazaj na vrh
snifix

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 10, 2011 18:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

krokar je napisal/a:
Če kupiš zraven ene rabljene "poštene" zvočnike z dobrim izkoristkom, lahko doživiš mali čudež!Ali pa:če bi priključil recimo kak Klipsch RF-52(ne zaradi znamke, temveč zaradi izkoristka!), bi marsikdo debelo gledal kaj lahko pride ven! Wink

sem si pogledal te Klipsch, ki jih predlagaš, pa ćal ze zaradi omejitve s prostorom odpadejo. Nadomestni zvočniki naj nebi bili večji od teh bookshelfov, ki so priloženi v kompletu.

lp, Matej
Nazaj na vrh
tromba

Pridružen/-a: Pon Jul 2008 21:37
Kraj: Okolica LJ

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 10, 2011 18:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Podoben pioneer X-HM20-K poslušal danes v harveyu, le da je imel dock za ipod.

Meni ima basa povsem dovolj. Ok, ni neke definicije, je pa globina basa presenetljivo dobra za tako velikost zvočnika. Ko se glasnost odpre do konca, ni zelo zelo naglas, je pa za običajno poslušanje več kot dovolj in ni hreščeče.
Za 150€ (mimovrste) več kot ok nakup.
Nazaj na vrh
GoldProf

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 15:15

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 10, 2011 18:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Za woofer ne potrebuješ linijskega izhoda, saj ga lahko priklopiš na izhod za zvočnike, običajno imajo vsi wooferji to možnost. Kaj se pa lampic tiče, pozabi. Potrebne predelave bi te več koštale kot kakšen spodoben kitajček na lampice ki ga najdeš po oglasih.

lp
Nazaj na vrh
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21
Kraj: domžale

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 10, 2011 19:16    Naslov sporočila: Re: Predelava mikro hi-fi-ja ? Je možno? Odgovori s citatom

snifix je napisal/a:
Živio,

zadnje dni mi po glavi hodije ene čudne ideje, pa sem rekel, da vprašam vas ki se dobro spoznate za te zadeve. Ideja je kupit mikro stolp, ki pa nima izhoda za aktivni subwoofer. Zanima me pa sledeče:

1) ali je pri vsaki komponenti možno iz drobovja naprave potegniti line out ali je to odvisno od naprave do naprave?

2) če je zadeva pod točko 1 izvedljiva me zanima naprej, če je možno tak mikro stolp kaj zvočno natweekati v smislu menjave trafota, ojačevalnega dela, mogoče celo predelati na lampice?

Da si lažje predstavljate za kakšen mikro stolp gre :

Za vaše odgovore se že v naprej zahvaljujem.

lp, Matej

Zadeva ima v drobovju definitivno chipamp, kot vsi mikri, je pa vprašanje ali kak TDA 1875, ali kakega drugega, morda Philipsovega.
Mikrosistemčka se ne da nafrizirat, poskusil sem z boljšim vsem to naredit, ker je bilo ravno pri roki in mikro definitivno igra najbolje z kablovjem in zvočniki, ki so priloženi, z dobrimi kabli in zvočniki pa porazno.
Chipamp v samogradnji se da lepo poštimat, v mikru ga pusti pri miru, base pozabi, chipamp ne "pumpa", razen če imaš malce preveliko kišto in to da nek filing obilnejšega basa, bo pa zato tranzijentni odziv bolj len.

Če najdeš takega z všečnim zvokom(mikroti so presenetljivo različni) in izhodom za slušalke, ki ti ne izklopi avtomatsko zvočnikov, je Amasadorjev nasvet glede aktivnega suba je zlata vreden, v tem primeru je celo ok., če bas drive sistemčka ni obilen, ker bo sub dal boljši bas, mikro pa ostalo.
Tak sub mora imeti gumb za nastavitev frekvenčnega reza v Hz(ponavadi jih nimajo, ker jih imajo AV receiverji katerim so subi namenjeni), zato išči takega, ki ga bo imel.
snifix

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 10, 2011 20:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Glasba se bo poslušala potiho - zato sem napisal, da pri nizhik glasnostih ne pričakujem, da bi od sebe dal dovolj basa. Na tej točki sem pomislil na manjši aktivni sub, ki ima nastavitve gaina in frekvence. Če predlagana rešitev, da povežem sub preko izhoda za slušalke res dobro deluje potem je to vse kar potrebujem. Grem v ponedeljek na testno poslušanje, da vidim kako zadeva igra.

Lp, Matej
Nazaj na vrh
trancedeejay
Site Admin

Pridružen/-a: Sob Mar 2008 9:01
Kraj: Zgornja Besnica

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 10, 2011 21:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Citiram:
Tak sub mora imeti gumb za nastavitev frekvenčnega reza v Hz(ponavadi jih nimajo, ker jih imajo AV receiverji katerim so subi namenjeni)

Vsak normalen aktivni sub ima opcijo nastavljanja reza frekvenc.

Uf koliko komplikacij brez potrebe. Priklopis tako kretnico in imas priklop za aktivni sub.

snifix

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 11, 2011 10:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

trancedeejay je napisal/a:
Citiram:
Tak sub mora imeti gumb za nastavitev frekvenčnega reza v Hz(ponavadi jih nimajo, ker jih imajo AV receiverji katerim so subi namenjeni)

Uf koliko komplikacij brez potrebe. Priklopis tako kretnico in imas priklop za aktivni sub.

Kje sa pa dobi taka kretnica in koliko stane? Kam se jo običajno montira?

LP, Matej
Nazaj na vrh
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21
Kraj: domžale

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 11, 2011 10:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

snifix je napisal/a:
trancedeejay je napisal/a:
Citiram:

Kje sa pa dobi taka kretnica in koliko stane? Kam se jo običajno montira?

LP, Matej
Tale pasivena kretnica je popolnoma, popolnoma odveč, naredi ti še fajn štalo, saj je aktivni sub sam po sebi aktivna kretnica.
Samo z regulacijo strmine reza v Hz, (gumbom-slektorjem reza izraženim v Hz), zlahka, na uho, prilagodiš strmino reza in frekvenčno ujemanje z midbasom mikro sistema.
trancedeejay
Site Admin

Pridružen/-a: Sob Mar 2008 9:01
Kraj: Zgornja Besnica

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 11, 2011 11:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Lahko pa priklopis subwoofer direktno na ojacevalnik, mora imeti high level imput:

tromba

Pridružen/-a: Pon Jul 2008 21:37
Kraj: Okolica LJ

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 11, 2011 12:38    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zakaj subwoofer?

Snifix, Pioneerja nisi slišal in veš, da boš to rabil. Če se da, pojdi najprej poslušat in nato delaj zaključke oz. načrte za naprej. Seveda pa napravi, kakor želiš.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4  Naslednja
Stran 1 od 4

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu