| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21 Prispevkov: 2635 Kraj: domžale
|
Objavljeno: Sre Dec 07, 2011 10:09 Naslov sporočila: |
|
|
| alenvprekršku je napisal/a: | Moral si odtipkat 061 xxx xxx in nič več! +386 smo dobili veliko pozneje.
 | Ta sistem je laufal tudi iz javnih govorilnic, ne čisto iz vseh.  _________________ Great people talk about ideas, average people talk about things, small people talk about other people. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
pasuljaris

Pridružen/-a: Pet Apr 2009 22:13 Prispevkov: 1526 Kraj: maribor
|
Objavljeno: Sre Dec 07, 2011 10:38 Naslov sporočila: |
|
|
| mestn pu je napisal/a: | | alenvprekršku je napisal/a: | Moral si odtipkat 061 xxx xxx in nič več! +386 smo dobili veliko pozneje.
 | Ta sistem je laufal tudi iz javnih govorilnic, ne čisto iz vseh.  |
V študentskem domu itak.  _________________ Usoda se igra s človekom, človek pa igra na trobento. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

|
Objavljeno: Sre Dec 07, 2011 10:41 Naslov sporočila: |
|
|
| vintagesonic je napisal/a: | | stormsonic je napisal/a: | | hihi, v časih stare YU in JLA smo ob vikendih,..............] |
he, he,.....A ti to prepisuješ iz mojega dnevnika leta 1981? Te bom " tožil " za copyrights, he, he........bili smo ludi, ali ne blesavi!
Še dobro da ni bilo internetnega Big Brotherja in IP adres.
LP | Bil sem član šahovske reprezentance vojašnice, za oficirje smo bili ludi geniji, nekakšne pop zvezde in sem ga lahko sral na polno.
Na Ptuju (je vojašnica strateško umeščena v vinske gorice) sem si prisvojil razglasno stanico(v upravljanju prijatelja iz Bukovice) in so se mesece po ozvočenju vrteli Pink Floydi, Guess Who, Who in podobno, za vmes Beli knofi, čez planke sem šel že 2 dan in nato nadaljeval v tem stilu do konca.
Za nagrado so mi celo dali čin, tako da sem lahko tudi podrejene takoj naučil kako se pravilno hodi čez planke in se jih na ta zvit način znebil.
Niso se pritoževali, pravzaprav so me imeli zelo radi, kadar smo se po naključju srečali. _________________ Great people talk about ideas, average people talk about things, small people talk about other people. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
MAre007
Pridružen/-a: Čet Dec 2010 10:23 Prispevkov: 605 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Dec 07, 2011 11:11 Naslov sporočila: |
|
|
Mnogo predmetov okoli nas je nevarnih, če jih uporabljamo v nasprotju z običajno prakso. Lahko začnemo s kuhinjskimi noži in končamo pri avtomobilih, oboji so smrtno nevarni.
Običajno se od razdelilne letve pričakuje, da se jo lahko brez kakšne posebne pozornosti prijema, premika,... skratka, normalno uporablja. Da je temu tako, mora biti narejena v skladu z dobro inženirsko prakso, osnovno varnost pa zagotavlja država s standardi oz. predpisi.
V električnih laboratorijih, servisih, razvoju,... so vsi izdelki, ki so nepopolni, nevarni, če bi jih uporabljali na običajen način.
Torej Mestn pu. Dokler se greš laboratorij, ki ga imaš 100% pod kontrolo, potem OK, sicer se podredi dobri inženirski praksi.
Sicer imam občutek, da je ves tvoj HI-FI en "Baltazar" laboratorij.
lp MAre
Nazadnje urejal/a MAre007 Sre Dec 07, 2011 11:59; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Edvard

Pridružen/-a: Pet Apr 2011 15:50 Prispevkov: 317 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Sre Dec 07, 2011 11:34 Naslov sporočila: |
|
|
"impulzna" telefonija in električna kava, itak...
Kuhanje kave direktno na tok se še marsikje prakticira na bolj eleganten način z namenskimi, plastičnimi posodicami.
V JNA sem bil na radarju, in porodila se nam je ideja, da bi na magnetronu (na izhodu valovoda) spekli piščanca. Nerealizirano oz. nepreizkušeno. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
stormsonic

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 2:00 Prispevkov: 766 Kraj: MB
|
Objavljeno: Sre Dec 07, 2011 11:38 Naslov sporočila: |
|
|
| alenvprekršku je napisal/a: | Moral si odtipkat 061 xxx xxx in nič več! +386 smo dobili veliko pozneje.
 |
ja, res. 061 LJ, 062 MB,.... moja napaka, spomin na tiste čase je vedno bolj luknjast  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
vintagesonic
Pridružen/-a: Sre Mar 2010 17:24 Prispevkov: 1437 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Dec 07, 2011 17:43 Naslov sporočila: |
|
|
| mestn pu je napisal/a: | Za nagrado so mi celo dali čin, tako da sem lahko tudi podrejene takoj naučil kako se pravilno hodi čez planke in se jih na ta zvit način znebil. . |
Sve je bilo dozvoljeno, samo da je bilo po PS. ( PS ni "power supply" )
P.S. Mogoče bi morali te "nostalgične izpade" zaznamovati v posebni rubriki, da ne bomo "mladcem" parali živce ali pa uvesti novo rubriko "Tehnično tehnološke inovacije iz prejšnjega tisočletja".
LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
pasuljaris

Pridružen/-a: Pet Apr 2009 22:13 Prispevkov: 1526 Kraj: maribor
|
Objavljeno: Sre Dec 07, 2011 20:11 Naslov sporočila: |
|
|
Mestn pri testiranju letve:
http://vimeo.com/14541536
(vpišite geslo battery) _________________ Usoda se igra s človekom, človek pa igra na trobento. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

|
Objavljeno: Čet Dec 08, 2011 10:21 Naslov sporočila: |
|
|
| MAre007 je napisal/a: | Mnogo predmetov okoli nas je nevarnih, če jih uporabljamo v nasprotju z običajno prakso. Lahko začnemo s kuhinjskimi noži in končamo pri avtomobilih, oboji so smrtno nevarni.
Običajno se od razdelilne letve pričakuje, da se jo lahko brez kakšne posebne pozornosti prijema, premika,... skratka, normalno uporablja. Da je temu tako, mora biti narejena v skladu z dobro inženirsko prakso, osnovno varnost pa zagotavlja država s standardi oz. predpisi.
V električnih laboratorijih, servisih, razvoju,... so vsi izdelki, ki so nepopolni, nevarni, če bi jih uporabljali na običajen način.
Torej Mestn pu. Dokler se greš laboratorij, ki ga imaš 100% pod kontrolo, potem OK, sicer se podredi dobri inženirski praksi.
Sicer imam občutek, da je ves tvoj HI-FI en "Baltazar" laboratorij.
lp MAre | Nasprotno.
Prijatelji se kar malce čudijo kako v piko pošlihtana je notranjost mojih komponent, glede na stanje v katerem sem jih dobil.
V resnici sem zelo pikolovski do sebe in samo tuhtam kako bi našel nov smiseln način kako že pošlihtano še bolj pošlihtat, pa če traja dva meseca, ali več, da najdem še optimalnejši razpored, ne odneham.
http://www.troelsgravesen.dk/GG.htm
Taka notranjost, kot je na linku, je moja norma, le da ima pri meni skoraj vsak point to point lot še termobužirko, če je le mogoče, spajka pa je skoraj vedno ETIjeva, lotanje pa po starem in z občutkom, brez hitenja, z kolofonijo za godala, edini način, da hladnih lotov praktično ni in da so loti čisti(ni odveč žico na stiku pred lotanjem očistit z laboratorijskim etanolom) in da slučajni višek cina preprosto "odteče"..
Zaenkrat samo zvočniški kabli še niso pošlihtani kot bi si želel, ker se še nisem odločil kateri način bi najbolj ustrezal. _________________ Great people talk about ideas, average people talk about things, small people talk about other people. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|