Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Emotiva
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
krokar

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45
Kraj: Štajerska

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 29, 2011 18:30    Naslov sporočila: Emotiva Odgovori s citatom

Odpiram novo temo, ki sem jo začel v rubriki o Kitajcih.Da se nebi ponavljal, prosim, da si izhodišče prečitate tam, da se ve, za kaj se gre.
Prejel sem že vprašanja na ZS, očitno je stvar zanimiva še nekaj ljudem.
Trenutno stanje je takšno, da sem predvčerajšnjim zvečer poslal na firmo povpraševanje in sedaj čakam na cene(upam, da bodo takšne kot sicer veljajo za ZDA... Wink ) ter na kalkulacijo transportnih stroškov.Ti seveda prav nizki ne bodo.Tule bom poročal o tem kako stvar napreduje, če bo pa vse po planih, pa čez čas tudi o slušnih ter siceršnjih vtisih.
Zakaj vse to?Kot sem zapisal sem na stvar trčil res slučajno, na osnovi CD playerja in mnenj na netu pa bi rekel, da je nekaj podobnega kot če bi za ceno Golfa človek dobil Bentleya.Doma imam Harman Kardon in Yamaha playerja, oba pa delujeta proti Emotivi kot kartonski škatli.Pa je predvsem Yamaha res solidno narejen izdelek.Za kaj podobnega je treba drugje plačati krepko preko 1000€, pa sem v tej oceni še dokaj zadržan!In če sem naletel na tak (vsaj zdi se!) bonbonček, to rad delim z drugimi!
Toda če se misli ponavljati izkušnja kot sem jo na tem forumu že imel v zvezi s Klipsch zvočniki(da se spomnimo:priporočal sem jih zaradi izjemno nizke cene v tedanjem Technomarketu), ko so mi jih nekateri na forumu še mesece metali pod nos(bile so tudi zahvale, a na ZS!), potem imam raje, da se stvar takoj zaklene in bom zainteresiranim posameznikom odgovarjal na ZS.
Pa ponavljam link do firme:
www.emotiva.com
Sam postopek naročanja in uvoza je bil že na drugem mestu zelo detajlno in strokovno opisan!
www.audio-kontakt.com/forum/viewtopic.php?t=1524&highlight=emotiva
No, sem pa tudi ugotovil, da tudi sicer nisem ravno prvi, ki je "odkril" na tem forumu to firmo(očitno imam tudi jaz težave s funkcijo "išči" Embarassed ), a bom temo po dogovoru s Transijem vseeno obdržal odprto. Wink
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
suntrace1

Pridružen/-a: Pon Okt 2009 20:52
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 29, 2011 20:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jah meni so poslali ceno poštnine 380$ za XPA-2, tako da bi prišlo okoli 1100$, na vse to pa še DDV, tako da mi ni več ugoden nakup. Se pa na Emotivinem forumu omenja, da poteka dogovor o odprtju evropskega zastopnika, dogovor pa naj bi bil zaključen v prvi četrtini 2012.

Skratka, poročaj kako stvar napreduje in kakšni bodo stroški.
Nazaj na vrh
krokar

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 29, 2011 21:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ampak na tem forumu je bilo tudi jasno navedeno, da se da s pošiljanjem bistveno ugodneje urediti, le čakat je treba.Meni se načeloma itak ne mudi! Wink
Nazaj na vrh
suntrace1

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 29, 2011 22:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

OK, oprosti ker težim, ampak ne najdem kje je to navedeno v forumu ali na prvi strani Confused

Me resno mika nakup. Mogoče se pa lahko zmenimo za skupinsko nabavo, izkoristimo božične popuste in zmanjšamo stroške pošiljanja?
Nazaj na vrh
krokar

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 29, 2011 22:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Klikni na spodnji link v mojem postu!Tam res vse natančno piše! Idea
Poleg tega sem našel na www.audio-markt.de prodajalca predojačevalnika UMC1, ki navaja, da je strošek transporta 91-99$.Res pa ta aparat ni strašno težek.
Nazaj na vrh
suntrace1

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 29, 2011 23:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala, res sem smotan, da nisem iskal na TEM forumu. Sem že pisal na Emotivo, če lahko pošlje predračun za USPS.
Nazaj na vrh
Primoz_

Pridružen/-a: Ned Nov 2009 2:32
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 30, 2011 08:38    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Morda se splača še malo počakat, v 1/4 2012 planirajo odpreti distribucijski center v EU.

http://emotivalounge.proboards.com/index.cgi?board=international&action=display&thread=8976&page=3
Nazaj na vrh
krokar

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 30, 2011 15:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

vmes sem ze dobil njihovo ponudbo, a ker sem trenutno izven SLO, se vrnem na temo malce kasneje.
Ne pa pricakovat, da bodo cene iz offica v Evropi iste kot iz ZDA!Zna biti ugodneje vse skupaj kot je trenutno kar se tice prevozov in carinjenja, a bo izhodiscna cena po moje bistveno porastla.
Nazaj na vrh
Špilferderber

Pridružen/-a: Čet Dec 2009 1:24

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 30, 2011 15:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

fundamenti ekonomije.. preveč povprašujemo.. Laughing
Nazaj na vrh
suntrace1

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 30, 2011 21:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Slabo kaže, UPSP ima omejitev do 70 lbs pri konfiguraciji na netu. Lahko kdo potrdi ali je to res?

Edit: ja, je omejitev na težo Crying or Very sad Bo treba drugač se lotit zadeve...
Nazaj na vrh
krokar

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 03, 2011 21:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Torej povprašal sem še po enem izhodnem ojačevalniku več kot bi sploh nameraval vzeti in dobil sem sledečo ponudbo(v oklepaju dajem moj preračun v EUR):
USP-1(predojačevalnik) 369$(273€)
XDA-1(D/A konverter) 249$(184€)
UPA-2(izh. ojačevalnik) 289$(214€)
XPA-2(izh.ojačevalnik) 699$(517€)

Za vse 4 aparate bi bil strošek transporta 632$(468€) in to z dragim FedEx-om.UPA in XPA se morata rezervirat!
Za normalne boxe tudi slabotnejši izh. ojačevalnik zadostuje.Če se bi človek odpovedal veliki mrecini, ki tehta bruto preko 40kg, bi po mojem transportni strošek ne znašal kaj več kot kakih 200-250€.
Eno z drugim bi kombinacija USP-1+XDA-1+UPA-2 prišla nekako na kakih 1200€, računano tako na brzino.Resno razmišljam, ker bi s svojim CD playerjem res dobil čudovito linijo, a tako lahka odločitev kot se sprva zdi, tudi ni! Confused
Nazaj na vrh
bronx

Pridružen/-a: Čet Jul 2009 16:16
Kraj: kranj

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 04, 2011 10:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kva pa carina pa ddv, mene tud zanima xpa-3
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
krokar

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 04, 2011 10:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kar sem zapisal zgoraj, bi naj vsebovalo tudi že carino in DDV.
Nazaj na vrh
GoldProf

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 15:15

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 05, 2011 08:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ERC-2 $369.00
Freight $210.02 FedEx Economy
Total $579.02

To je izračun za CDP.
K temu je treba prišteti carino in DDV pa še kakšne dodatke, npr. skladiščenje do prevzema.

lp
Nazaj na vrh
krokar

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 05, 2011 11:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Transport je strašno visok!Prav nenormalno, če upoštevamo, da je za 4 aparate v skupni teži kakih 60kg cena 632$! Shocked
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja
Stran 1 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu