| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
HomerSimpson

Pridružen/-a: Pet Avg 2011 20:49 Prispevkov: 11 Kraj: Slovenija
|
Objavljeno: Tor Avg 23, 2011 15:36 Naslov sporočila: |
|
|
| @ before: Stvar ni več čisto nova, tam nekje od aprila/maja letos - s Sony PS3 se z določeno verzijo firmwara da zripati DSD layer SACD-ja v nativni obliki *DFF in sicer v 24 bit/88.2 kHz (ločljivost DSD je sicer 1 bit). Na voljo so plugini (dll-ji) za foobar2000, dBpoweramp ipd. s katerimi je pretvorba v FLAC enostavna. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
HomerSimpson

|
Objavljeno: Tor Avg 23, 2011 15:44 Naslov sporočila: |
|
|
| mestn pu najbrž misli bodisi na rip CD layerja hibridnih SACD-jev bodisi na analogni rip (preko analognih izhodov SACD playerya) DSD layerja. Sicer pa naj bi digitalni rip preko HDMI-ja omogočali tudi novejši Oppo-ti, vendar ne v nativni *DFF obliki. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
HomerSimpson

|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48 Prispevkov: 5421 Kraj: Žalec
|
Objavljeno: Tor Avg 23, 2011 17:13 Naslov sporočila: |
|
|
Za vse ki imate probleme z najnovejšo verzijo squeezebox serverja, spodaj povezava do vseh starejših verzij od leta 2008 naprej:
http://downloads.slimdevices.com/
Predlagam da jih inštalirate ene par, vidite katera dela okej in ostanete na njej vse dokler Logitech ne reši problemov z najnovejšo verzijo.
Odkar je Logitech kupil Slimdevices je šlo vse navzdol. Tako kot sem pričakoval in napovedal že davno nazaj.
P.S. znotraj direktorijev glejte Windows executable EXE datoteke, to je to. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gerchy

Pridružen/-a: Pon Sep 2008 10:43 Prispevkov: 672 Kraj: 01
|
Objavljeno: Čet Sep 08, 2011 18:12 Naslov sporočila: |
|
|
Moj SB se še vedno ni skuliral, prav nikdar ni zmogel ostati popolnoma izklopljen, venomer je po izklopu iskal povezavo s strežnikom, četudi sem ga povezal z online SB centrom. Power tipka je velikokrat postala neodzivna, pomagal je samo "reset" (daljši pritisk). Ravno tako ni pomagal noben update.
Priklop s kablom je rešil vse težave. Dokaz več, da je wireless več ali manj polovičarska rešitev (ne le pri Squeezu).
| gerchy je napisal/a: | Ker ga poslušam redko, Squeezserver aktiviram po potrebi. Takrat vse deluje OK. Ko pa SS zaprem, SB pa ugasnem, se ta vsake toliko trudi povezati s serverjem. OFF tipka ne reagira.
|
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21 Prispevkov: 2635 Kraj: domžale
|
Objavljeno: Pet Sep 09, 2011 08:24 Naslov sporočila: |
|
|
| gerchy je napisal/a: | Moj SB se še vedno ni skuliral, prav nikdar ni zmogel ostati popolnoma izklopljen, venomer je po izklopu iskal povezavo s strežnikom, četudi sem ga povezal z online SB centrom. Power tipka je velikokrat postala neodzivna, pomagal je samo "reset" (daljši pritisk). Ravno tako ni pomagal noben update.
Priklop s kablom je rešil vse težave. Dokaz več, da je wireless več ali manj polovičarska rešitev (ne le pri Squeezu).
| gerchy je napisal/a: | Ker ga poslušam redko, Squeezserver aktiviram po potrebi. Takrat vse deluje OK. Ko pa SS zaprem, SB pa ugasnem, se ta vsake toliko trudi povezati s serverjem. OFF tipka ne reagira.
|
| Oja. Še kako polovičarska.
Nisem si mislil, da ga lahko takole serje zaradi brezžičnega prenosa.
Leta nazaj sem zaradi boljšega streamanja vse kar je bilo mogoče v hiši, ožičil.
Ne samo zaradi streamanja(čeprav je to prvi razlog), tudi zaradi sevanja, ker ogromno brezžičnih naprav v hiši verjetno ni nek super vir zdravja.
Zadnji updati so preklapljanje SBja lepo pohitrili.
Če koga zanima, lahko posredujem paketek parih programčkov, ki PC v kratkem času očitijo in optimizirajo do te mere, da tudi SB server laufa kot urica.
Preizkusil sem jih nekaj 100 in na koncu obdržal štiri, vsi so zastonj, narejeni "elegantno", so popolnoma neproblematični(med seboj in z OS popolnoma usklajeni), uredijo celo boot sektor in to v manj kot petih minutah. _________________ Great people talk about ideas, average people talk about things, small people talk about other people. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
twom

Pridružen/-a: Sob Feb 2009 21:47 Prispevkov: 301 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Sep 09, 2011 11:48 Naslov sporočila: |
|
|
| mestn pu je napisal/a: |
Če koga zanima, lahko posredujem paketek parih programčkov, ki PC v kratkem času očitijo in optimizirajo do te mere, da tudi SB server laufa kot urica.
Preizkusil sem jih nekaj 100 in na koncu obdržal štiri |
Mislim, da nas je veliko, ki se bomo z veseljem izognili kalvariji preizkušanja desetine programov ..., in z veseljem uporabili preizkušene.
Lep pozdrav,
Peter |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
pasuljaris

Pridružen/-a: Pet Apr 2009 22:13 Prispevkov: 1526 Kraj: maribor
|
Objavljeno: Pet Sep 09, 2011 14:33 Naslov sporočila: |
|
|
| peter_nn je napisal/a: | | mestn pu je napisal/a: |
Mislim, da nas je veliko, ki se bomo z veseljem izognili kalvariji preizkušanja desetine programov ..., in z veseljem uporabili preizkušene.
Lep pozdrav,
Peter |
Se toplo priporočam.
Mojem Touchu se je danes spet popolnoma zmešalo.
Nehote se z nogo iztakni el. kabel iz zunanjega trdega diska, kjer sem imel shranjen Music folder za SB. Sedaj SB več ne ve, kje je glasba, čeprav sem seveda pomastavil Library, resetiral SB, ne vem česa vsegaže nisem počel, pa nič.  _________________ Usoda se igra s človekom, človek pa igra na trobento. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

|
Objavljeno: Pet Sep 09, 2011 17:40 Naslov sporočila: |
|
|
Prvi in bistven je tale.
http://technet.microsoft.com/en-us/sysinternals/bb897426
Kliknite, defragment every boot in čas 0 ali 1 sekunda.
Ta deluje ob zagonu in pošlihta boot sektor in pohitri zagon.
Na koncu čiščenja, od istega avtorja, tale.
http://my.opera.com/rejzor/blog/power-defragmenter-3-0-released
Začetek čiščenja, tale, ki ga verjetno vsi poznate.
Zelo priporočam funkcijo "wipe free space" kadar je veliko "updatejev v kratkem času, traja ure, se pa splača "wipe" vsake toliko časa.
Najbolje, kadar imate že očiščen in defragmentiran comp.
http://www.piriform.com/CCLEANER
Zelo občasno uporabljam tega.
http://www.wisecleaner.com/wisediskcleanerfree.html
in za na hitro popucat register je dober tale od iste firme.
http://www.wisecleaner.com/wiseregistrycleanerfree.html
za kompleksno pucanje po nadgradnjah, takrat se spremenijo registrski vpisi, pa tale, ker rabi par minut več od prvega.
http://www.eusing.com/free_registry_cleaner/registry_cleaner.htm
Tale ima možnost izklapljanja nepotrebnih programov ob zagonu in radikalno odinštalira programe, ki si jih ne želimo več, ker počiti tudi register, česar večina podobnih programov ne zna.
http://www.softpedia.com/get/Tweak/Uninstallers/Revo-Uninstaller.shtml
V mojih PCjih se samodejno zaganja samo protivirusni program, v SBjevem PCju se zaganja tudi SB server, vse ostale sem izklopil, brez škode in posledic.
Dobro je tudi počistit disk z vgrajenim Windows cleanerjem. Do njega pridemo tako da kliknemo na Moj računalnik, nato desno kliknemo C disk in nato na "orodja" in na Clean disk in odkljukamo za čiščenje vse, razen pri XP datotek, ki jih hrani Office.
Ko enkrat počistimo PC z navedenimi, lahko čistimo na par dni in čiščenje traja zelo malo časa.
Za to rabimo samo CC Cleaner, jasno brez "wipe disk". Nato samo še Wise registry cleaner in na koncu, morda, Power defragmenter, ta tako in tako potem teče v ozadju in ne moti ničesar.
Za prvo čiščenje je dober poleg ostalih tudi tale..
http://www.iobit.com/advancedsystemcareper.html
..ker uredi pokvarjene povezave do programov v PCju in zna še par malenkosti, ki jih ostali ne znajo, drugače pa je nepotreben, ker ostali navedeni vsakodnevno ali parkrat tedensko vzdrževanje opravijo hitreje in bolje.
Dostikrat ga potem kar odinštaliram in ga mesece kasneje naložim, ker ga stalno spreminjajo.
Najpomembneje pri vseh teh programih je, da so boljši, učinkovitejši od plačljivih, "se ne tepejo med sabo", nimajo "neželenih stranskih učinkov",recimo, da bi kaj sesuli v OS kot to znajo razni "priznani", ne vohunijo.
Pazite samo, da zavrnete kake browserje, dodaten opravilne vrstice, če vam jih ponudijo in inštalirate program brez teh sponzorskih dodatkov.
Pomembno zame je, da imam samo en protivirusni program, Windows Essentials in Spywareblaster za preprečevanje svinjarije in to že leta.
Ker se razni "Anti" programi "tepejo med sabo".
Vsake toliko časa naložim tudi par "anti" in poskeniram in jih nato takoj odstranim z Revo unistallerjem in niti enkrat ti, ostali niso našli nič sumljivega.
Ker raje preprečim sranja kar v Firefoxu z Add onsi proti izvajanju zlonamernih skript, kot je recimo No Script, ki ga je sicer treba malo pedenat ročno, a je zelo učinkovit. _________________ Great people talk about ideas, average people talk about things, small people talk about other people. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gwb
Pridružen/-a: Sob Mar 2009 9:15 Prispevkov: 508 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Sep 09, 2011 19:09 Naslov sporočila: |
|
|
Meni je še vedno boljša preventiva kot pa kurativa
Moj Thinkpad ima naloženih točno 7 programov, katere rabim za delo.
Čas zagona (govorimo o trenutku od pritiska gumba pa do takrat ko se dokončno zaženejo winsi, ne samo da se pokaže namizje) iz "shut-down" stanja (Win 7 pro) - 24 sekund
Bom pa programčke sprobal na stacionarcu, ki je namenjen vsemu možnemu igrajčkanju, tako da hvala! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
pasuljaris

|
Objavljeno: Pet Sep 09, 2011 22:06 Naslov sporočila: |
|
|
| pasuljaris je napisal/a: | | peter_nn je napisal/a: | | mestn pu je napisal/a: |
Lep pozdrav,
Peter |
Se toplo priporočam.
Nehote se z nogo iztakni el. kabel iz zunanjega trdega diska, kjer sem imel shranjen Music folder za SB. Sedaj SB več ne ve, kje je glasba, čeprav sem seveda pomastavil Library, resetiral SB, ne vem česa vsegaže nisem počel, pa nič.  |
Evo - zjutraj sem izklopil tako računalnik in SB, ter odšel za cel dan na luštno.
Sedaj sem zopet pognal in stvar se je uredila sama od sebe.
Kot bi dejali naši južni sosedje: "Tu je.. lud zbunjenog."
 _________________ Usoda se igra s človekom, človek pa igra na trobento. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

|
Objavljeno: Pet Sep 09, 2011 22:36 Naslov sporočila: |
|
|
| pasuljaris je napisal/a: | | pasuljaris je napisal/a: | | peter_nn je napisal/a: | | mestn pu je napisal/a: |
Lep pozdrav,
Peter |
Se toplo priporočam.
Nehote se z nogo iztakni el. kabel iz zunanjega trdega diska, kjer sem imel shranjen Music folder za SB. Sedaj SB več ne ve, kje je glasba, čeprav sem seveda pomastavil Library, resetiral SB, ne vem česa vsegaže nisem počel, pa nič.  |
Evo - zjutraj sem izklopil tako računalnik in SB, ter odšel za cel dan na luštno.
 | Bom izmeril čas zagona mojih skoraj 10 let starih XPjev in enako starega sistemskega 250gb diska, mislim, da ne bo dosti daljši od 27 sekund, če ne celo krajši, čeprav se zaganja zraven tudi SB server, ki pri zagonu vzame skoraj več časa, kot vse ostalo.
Programi, ki sem jih opisal, so bistveni samo za prvo, radikalno čiščenje, kasneje jih razen CC in Wise registry in Power defragmenterja(ta je po želji), skoraj ne rabiš.
Moj "paketek" uporabljajo tudi sistemci v službi. _________________ Great people talk about ideas, average people talk about things, small people talk about other people. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

|
Objavljeno: Sob Sep 10, 2011 08:52 Naslov sporočila: |
|
|
| mestn pu je napisal/a: | | pasuljaris je napisal/a: | | pasuljaris je napisal/a: | | peter_nn je napisal/a: | | mestn pu je napisal/a: |
Lep pozdrav,
Peter |
Se toplo priporočam.
 | Bom izmeril čas zagona mojih skoraj 10 let starih XPjev in enako starega sistemskega 250gb diska, mislim, da ne bo dosti daljši od 27 sekund, če ne celo krajši, čeprav se zaganja zraven tudi SB server, ki pri zagonu vzame skoraj več časa, kot vse ostalo.
Programi, ki sem jih opisal, so bistveni samo za prvo, radikalno čiščenje, kasneje jih razen CC in Wise registry in Power defragmenterja(ta je po želji), skoraj ne rabiš.
Moj "paketek" uporabljajo tudi sistemci v službi. | V takem in podobnih primerih ponavadi pomaga restart, ker tako PC zazna kaj vse je-ni, priklopljeno. _________________ Great people talk about ideas, average people talk about things, small people talk about other people. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
pasuljaris

|
Objavljeno: Sob Sep 10, 2011 22:39 Naslov sporočila: |
|
|
Restart sem naredil takoj, pa ni nič pomagalo.
Pomagalo pa je, da je bil računalnik in SB kakšnih 12 ur izklopljen.  _________________ Usoda se igra s človekom, človek pa igra na trobento. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

|
Objavljeno: Ned Sep 11, 2011 09:40 Naslov sporočila: |
|
|
| pasuljaris je napisal/a: | Restart sem naredil takoj, pa ni nič pomagalo.
Pomagalo pa je, da je bil računalnik in SB kakšnih 12 ur izklopljen.  | SB programje ima včasih dobesedno svoj "karakter" trmaste mule.
Kar ne čudi pri toliko nadgradnjah, da se "obnaša" kot pravcati OS računalnika, saj to tudi v bistvu je, samo da je SB server OS SBja in ne PCja..
Moja madam me je včeraj spomnila, kako napredna je ta škatlica napram nekdanjim Iskrafon stružnicam.
Dejansko sistem z SB napram Iskrafonom malo spominja na Science fiction.
Kdo bi takrat sanjal kaj takega? _________________ Great people talk about ideas, average people talk about things, small people talk about other people. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|