| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55 Prispevkov: 1636 Kraj: Laško
|
Objavljeno: Sob Jun 11, 2011 08:27 Naslov sporočila: |
|
|
Jap, s stereo ampom poslusas npr CDP, kaksen eksterni digitalni source preko DACa (receiver je izkljucen tukaj). Ko pa gledas filme pa imas vkljucena oba. V tem primeru imas en par zvocnikov in en par zvocniskih kablov. Sicer pa za cel spisek stereo ojacevalcev, ki imajo to funkcijo lahko dobis pa tu (klik).
Jaz imam stereo amp konstantno vkljucen, ga sploh ne izklapljam. Receiver pa vklapljam po potrebi, ko pac gledam filme.
Da vklopis oba hkrati bi moral imeti amp 12V triger na obeh, ali pa si sprogramiras univerzalni daljinec, da ti ob pritisku na tipko vklopi oba. Vse se da skombinirat.
lp, d. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
smiley
Pridružen/-a: Pet Jun 2011 2:08 Prispevkov: 7 Kraj: NOVO MESTO
|
Objavljeno: Sob Jun 11, 2011 15:46 Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za odgovore.
Torej po pregledu se mi kar nekako zdi, da so Jamo S606 HCS-3 nekako zvočniki zame. Mislim, da je bil to super predlog. Se pravi, da je potrebno dokupit še Jamo SUB 250, vsaj tako pravijo na uradni spletni strani - ali kakšen drug sw?
Vse skupaj nekako pade na 700 € za zvočnike. Uff.
Tale zadevica ima tudi tako ceno, le da je sw že v kompletu:
http://playroom.si/Zvocniki/Cambridge-Audio-zvocniki/Sirocco/Cambridge-Audio-Sirocco-5-1
Bi prosil za vaše mnenje o razliki med tema kompletoma.
Torej moramo vzeti predvajalnik iz budgeta, ga bo nabavit ob regresu.
Kot vidim iz odgovorov, ne moreš za tak denar naredit kompromisa med muzko in filmom. Torej se raje odločim za film in po potrebi nato kupim še ločen sistem za muzko.
Samo reciever se mi zdi pa kar drag. Ne vem če potrebujem tako dobrega. Ok za gledanje filmov, potrebuješ kar nekaj podpore za avdio formate. Ali se ne da dobit kaj bolj ugodnega, saj če se ne da se pač ne da.
p.s. Kje priporočate nakup? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
berni

Pridružen/-a: Pon Jan 2010 11:49 Prispevkov: 1408 Kraj: maribor
|
Objavljeno: Sob Jun 11, 2011 21:58 Naslov sporočila: |
|
|
Verjetno se to bo slišalo butasto a večkanalni zvok 5.1 ne deluje, če ni res res opasen. Vse ostalo je žalostno. Ko enkrat sliši kaj lahko 2 ali 2.1 iztisne iz sebe pozabiš na polovični 5.1. Jaz se center izklopil , ker imam z dobrimi front boljši efekt, pa če kdo verjame ali ne. Res da ti fronti niso nekaj kar tako a vseeno.
Po moje je najboljši pristop , nabolje kar si lahko privoščiš daj za front zvočnike in ojačevalec zanje. Če že mora biti HT pa si nabavi surround decoder in nanj priklopiš kakšne majhne aktivne zvočnike za center in surround. Namesto decoderja bi bil ok tud kak soliden(raje boljši in rabljen, kot slab nov) in preko njega gnani center in surround zvočniki.
Verjamem in vem, da boš mislil, kaj mi nakladaš, ko pa so ti sistemi super in oh, ampak boš spoznal, da se še vedno večina filma dogaja na front in center zvočniku. In če ta dela povprečno oz. niso v sinergiji je vse brezveze. _________________ Lp
Bernard
--------------
Live and let live. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
smiley
|
Objavljeno: Pon Jun 13, 2011 06:51 Naslov sporočila: |
|
|
Hvala Bernard za mnenje. Ne mislim, da nakladaš, verjetno govoriš iz lastnih izkušenj, ki jih jaz nimam, zato vas tudi sprašujem traparije, ki so vam samoumnevne. Kot laik poskušam priti do zvoka - like it ment to be.
Prosil bi pa za bolj konkretne nasvete, npr. uporabnika Kumer, ker sam bolj malo razumem drobni tisk specifikacij, oz. nasvet na kaj naj bom pri nakupu pozoren, ali mogoče kak kontakt, da si zadevo ogledam v praksi, pač katero trgovino obiskat, kje bom dobil fer ceno, fer ceno, itd. Pač nočem iti na limance. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
knap
Pridružen/-a: Čet Sep 2008 7:49 Prispevkov: 1264 Kraj: MIKLAVŽ
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
smiley
|
Objavljeno: Tor Jun 14, 2011 09:09 Naslov sporočila: |
|
|
Hvala knap, sicer ne znam nemško, vendar google translate opravi svoje delo, tako da sem razbral poanto.
Torej za ta denar kaj boljšega ne bom našel. Kje pa priporočate nakup?
Torej ostane še sw in reciever.
Kot sem že omenil na Jamo-vi strani priporočajo Jamo SUB 250, seveda je logično, da bodo rekli, da njihov sw paše zraven. Zanima me če je potem to to? Ali priporočate, kaj drugega, boljšega?
Reciverja je tudi že priporočil kumer in sicer onkya in marantza. Torej naj izberem med tema dvema, ali tretja varianta? Kaj naj bi šlo skupaj s temi Jamo-ti? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
kumer
Pridružen/-a: Tor Jan 2009 10:45 Prispevkov: 948 Kraj: MARIBOR
|
Objavljeno: Tor Jun 14, 2011 09:33 Naslov sporočila: |
|
|
nima smisla komplicirat
vzami ta sub ali model višje če ti finance omogočajo
vzami onkyo, če pa pa ti ni všeč pa marantz ali kak denon... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
alenvprekršku

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 14:09 Prispevkov: 890 Kraj: Ljubljana
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
kumer
|
Objavljeno: Tor Jun 14, 2011 10:05 Naslov sporočila: |
|
|
obširen test onkyo 609
http://www.areadvd.de/hardware/2011/Onkyo_TX_NR609test.shtml
| Citiram: |
Netzwerk-Features, üppige Ausstattung und exzellente audiovisuelle Performance zum fair kalkulierten Preis, der TX-NR609 weist die Konkurrenz in die Schranken
+ Kräftige, dynamische Akustik
+ Exzellente Upconversion von SD-Signalen
+ DLNA-Streaming & Zugriff auf Internetradio
+ Schicke, zeitlose Optik
+ Solide Verarbeitungsqualität
- Tastendruckpunkt der Fernbedienung
|
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
smiley
|
Objavljeno: Tor Jun 14, 2011 13:12 Naslov sporočila: |
|
|
Uf ta nemščina.
Se pravi, da so sedaj v igri 3-je:
Onkyo: TX-NR609 in TX-SR609
Marnatz SR5005
Kateri pa bi potem najbolj pasal na te Jamo-te?
Sicer berem specifikacije, samo laičnost mi je ovira. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
kumer
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Surfer

Pridružen/-a: Čet Nov 2009 20:46 Prispevkov: 178 Kraj: Domžale
|
Objavljeno: Tor Jun 14, 2011 15:19 Naslov sporočila: |
|
|
Za Jamo S606 HCS-3 je načeloma dovolj tudi Onkyo TX-NR509.
Če pa bi imel v bližnji prihodnosti namen menjati te zvočnike za kakšen rang višje pa se definitivno priporoča uporaba TX-NR609
Oznaka TX-SR609 ne obstaja. SR je zamenjala oznaka NR, pri čemer črka N predstavlja Network. Enako je pri modelu 509. Staro oznako in model TX-SR508 je zamenjal TX-NR509.
LP;
A _________________
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
smiley
|
Objavljeno: Tor Jun 14, 2011 15:26 Naslov sporočila: |
|
|
| Pardon. Gledal sem tx - sr608. Se pravi, da je tx-nr609 njegov naslednik? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
CRV

Pridružen/-a: Sre Jun 2011 9:37 Prispevkov: 342 Kraj: Domžale
|
Objavljeno: Tor Jun 14, 2011 17:09 Naslov sporočila: |
|
|
| smiley je napisal/a: | | Pardon. Gledal sem tx - sr608. Se pravi, da je tx-nr609 njegov naslednik? | No jaz ga imam S nima mreže se pravi NR -609 je najnovejši,najbolš da greš pogledat v Harvija pa boš vidu kje se ne kupi ! Ker tam majo stare modele dražje od najnovejših,ki pa jih sploh nimajo  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Surfer

Pridružen/-a: Čet Nov 2009 20:46 Prispevkov: 178 Kraj: Domžale
|
Objavljeno: Tor Jun 14, 2011 23:16 Naslov sporočila: |
|
|
| smiley je napisal/a: | | Pardon. Gledal sem tx - sr608. Se pravi, da je tx-nr609 njegov naslednik? |
Tako je. _________________
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|