Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Pomoč pri izgradnji domačega kina
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Domači kino
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 11, 2011 08:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jap, s stereo ampom poslusas npr CDP, kaksen eksterni digitalni source preko DACa (receiver je izkljucen tukaj). Ko pa gledas filme pa imas vkljucena oba. V tem primeru imas en par zvocnikov in en par zvocniskih kablov. Sicer pa za cel spisek stereo ojacevalcev, ki imajo to funkcijo lahko dobis pa tu (klik).

Jaz imam stereo amp konstantno vkljucen, ga sploh ne izklapljam. Receiver pa vklapljam po potrebi, ko pac gledam filme.
Da vklopis oba hkrati bi moral imeti amp 12V triger na obeh, ali pa si sprogramiras univerzalni daljinec, da ti ob pritisku na tipko vklopi oba. Vse se da skombinirat.

lp, d.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
smiley

Pridružen/-a: Pet Jun 2011 2:08
Kraj: NOVO MESTO

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 11, 2011 15:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala za odgovore.
Torej po pregledu se mi kar nekako zdi, da so Jamo S606 HCS-3 nekako zvočniki zame. Mislim, da je bil to super predlog. Se pravi, da je potrebno dokupit še Jamo SUB 250, vsaj tako pravijo na uradni spletni strani - ali kakšen drug sw?
Vse skupaj nekako pade na 700 € za zvočnike. Uff.
Tale zadevica ima tudi tako ceno, le da je sw že v kompletu:
http://playroom.si/Zvocniki/Cambridge-Audio-zvocniki/Sirocco/Cambridge-Audio-Sirocco-5-1
Bi prosil za vaše mnenje o razliki med tema kompletoma.

Torej moramo vzeti predvajalnik iz budgeta, ga bo nabavit ob regresu.

Kot vidim iz odgovorov, ne moreš za tak denar naredit kompromisa med muzko in filmom. Torej se raje odločim za film in po potrebi nato kupim še ločen sistem za muzko.
Samo reciever se mi zdi pa kar drag. Ne vem če potrebujem tako dobrega. Ok za gledanje filmov, potrebuješ kar nekaj podpore za avdio formate. Ali se ne da dobit kaj bolj ugodnega, saj če se ne da se pač ne da.

p.s. Kje priporočate nakup?
Nazaj na vrh
berni

Pridružen/-a: Pon Jan 2010 11:49
Kraj: maribor

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 11, 2011 21:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Verjetno se to bo slišalo butasto a večkanalni zvok 5.1 ne deluje, če ni res res opasen. Vse ostalo je žalostno. Ko enkrat sliši kaj lahko 2 ali 2.1 iztisne iz sebe pozabiš na polovični 5.1. Jaz se center izklopil , ker imam z dobrimi front boljši efekt, pa če kdo verjame ali ne. Res da ti fronti niso nekaj kar tako a vseeno.
Po moje je najboljši pristop , nabolje kar si lahko privoščiš daj za front zvočnike in ojačevalec zanje. Če že mora biti HT pa si nabavi surround decoder in nanj priklopiš kakšne majhne aktivne zvočnike za center in surround. Namesto decoderja bi bil ok tud kak soliden(raje boljši in rabljen, kot slab nov) in preko njega gnani center in surround zvočniki.
Verjamem in vem, da boš mislil, kaj mi nakladaš, ko pa so ti sistemi super in oh, ampak boš spoznal, da se še vedno večina filma dogaja na front in center zvočniku. In če ta dela povprečno oz. niso v sinergiji je vse brezveze.
Live and let live.
Nazaj na vrh
smiley

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 13, 2011 06:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala Bernard za mnenje. Ne mislim, da nakladaš, verjetno govoriš iz lastnih izkušenj, ki jih jaz nimam, zato vas tudi sprašujem traparije, ki so vam samoumnevne. Kot laik poskušam priti do zvoka - like it ment to be.
Prosil bi pa za bolj konkretne nasvete, npr. uporabnika Kumer, ker sam bolj malo razumem drobni tisk specifikacij, oz. nasvet na kaj naj bom pri nakupu pozoren, ali mogoče kak kontakt, da si zadevo ogledam v praksi, pač katero trgovino obiskat, kje bom dobil fer ceno, fer ceno, itd. Pač nočem iti na limance.
Nazaj na vrh
knap

Pridružen/-a: Čet Sep 2008 7:49
Kraj: MIKLAVŽ

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 13, 2011 08:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če znaš nemško imaš tukaj test JAMO S606 HCS3:

http://www.areadvd.de/hardware/2008/jamo_s606_hcs3.shtml

LP
Nazaj na vrh
smiley

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 14, 2011 09:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala knap, sicer ne znam nemško, vendar google translate opravi svoje delo, tako da sem razbral poanto.
Torej za ta denar kaj boljšega ne bom našel. Kje pa priporočate nakup?
Torej ostane še sw in reciever.
Kot sem že omenil na Jamo-vi strani priporočajo Jamo SUB 250, seveda je logično, da bodo rekli, da njihov sw paše zraven. Zanima me če je potem to to? Ali priporočate, kaj drugega, boljšega?
Reciverja je tudi že priporočil kumer in sicer onkya in marantza. Torej naj izberem med tema dvema, ali tretja varianta? Kaj naj bi šlo skupaj s temi Jamo-ti?
Nazaj na vrh
kumer

Pridružen/-a: Tor Jan 2009 10:45
Kraj: MARIBOR

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 14, 2011 09:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

nima smisla komplicirat
vzami ta sub ali model višje če ti finance omogočajo
vzami onkyo, če pa pa ti ni všeč pa marantz ali kak denon...
Nazaj na vrh
alenvprekršku

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 14:09
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 14, 2011 09:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Test SW-jev Wink
http://www.hometheatershack.com/forums/subwoofer-tests-archived/6015-index-subwoofer-tests-manufacturer-model.html
kumer

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 14, 2011 10:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

obširen test onkyo 609

http://www.areadvd.de/hardware/2011/Onkyo_TX_NR609test.shtml

Citiram:

Netzwerk-Features, üppige Ausstattung und exzellente audiovisuelle Performance zum fair kalkulierten Preis, der TX-NR609 weist die Konkurrenz in die Schranken

+ Kräftige, dynamische Akustik
+ Exzellente Upconversion von SD-Signalen
+ DLNA-Streaming & Zugriff auf Internetradio
+ Schicke, zeitlose Optik
+ Solide Verarbeitungsqualität

- Tastendruckpunkt der Fernbedienung

Nazaj na vrh
smiley

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 14, 2011 13:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Uf ta nemščina.
Se pravi, da so sedaj v igri 3-je:
Onkyo: TX-NR609 in TX-SR609
Marnatz SR5005

Kateri pa bi potem najbolj pasal na te Jamo-te?
Sicer berem specifikacije, samo laičnost mi je ovira.
Nazaj na vrh
kumer

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 14, 2011 13:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

na linku iz prve strani je napaka, gre za nr609

http://www.eu.onkyo.com/en/products/tx-nr609-35517.html

vzameš ta onkyo in imaš še omrežno podporo

LP
Nazaj na vrh
Surfer

Pridružen/-a: Čet Nov 2009 20:46
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 14, 2011 15:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Za Jamo S606 HCS-3 je načeloma dovolj tudi Onkyo TX-NR509.

Če pa bi imel v bližnji prihodnosti namen menjati te zvočnike za kakšen rang višje pa se definitivno priporoča uporaba TX-NR609

Oznaka TX-SR609 ne obstaja. SR je zamenjala oznaka NR, pri čemer črka N predstavlja Network. Enako je pri modelu 509. Staro oznako in model TX-SR508 je zamenjal TX-NR509.

LP;
A

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 14, 2011 15:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pardon. Gledal sem tx - sr608. Se pravi, da je tx-nr609 njegov naslednik?
Nazaj na vrh
CRV

Pridružen/-a: Sre Jun 2011 9:37

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 14, 2011 17:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

smiley je napisal/a:
No jaz ga imam S nima mreže se pravi NR -609 je najnovejši,najbolš da greš pogledat v Harvija pa boš vidu kje se ne kupi ! Ker tam majo stare modele dražje od najnovejših,ki pa jih sploh nimajo Exclamation
Nazaj na vrh
Surfer

Pridružen/-a: Čet Nov 2009 20:46

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 14, 2011 23:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

smiley je napisal/a:

Tako je.
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Domači kino Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu