| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
ck
Pridružen/-a: Pon Feb 2009 19:27 Prispevkov: 1682 Kraj: kamnik
|
Objavljeno: Tor Mar 15, 2011 20:50 Naslov sporočila: |
|
|
Virtus
Za katero stopnjo izobrazbe in katero smer pišeš seminarsko (če ni skrivnost). _________________ LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
pasuljaris

Pridružen/-a: Pet Apr 2009 22:13 Prispevkov: 1526 Kraj: maribor
|
Objavljeno: Tor Mar 15, 2011 21:26 Naslov sporočila: |
|
|
Tukaj je link do diplomske naloge NLPja (kot je zapisal Ajka edinega diplomiranega med akustiki na tem forumu). Na koncu imaš seznam literature in spletnih virov, ki ti bo koristil pri seminarski.
http://www.academia.si/diplome/diploma-m-2009-nenad-patkovic.pdf _________________ Usoda se igra s človekom, človek pa igra na trobento. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
MAre007
Pridružen/-a: Čet Dec 2010 10:23 Prispevkov: 605 Kraj: Ljubljana
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
pasuljaris

|
Objavljeno: Čet Mar 17, 2011 00:57 Naslov sporočila: |
|
|
Link do diplomske naloge sem prilepil za fanta, ki piše seminarsko nalogo, ker menim, da bo našel v njej precej koristnega.
Tisti, ki sedaj pametujete, kakšna bi naj bila diploma, dobra ali slaba, bi jo seveda morali prej prebrati. Potem pa polemizirati s trditvami, ki so v njej zapisane.
Na osnovi mentorjeve formalne izobrazbe in prebrane ene strani je ocenjevanje nekorektno. _________________ Usoda se igra s človekom, človek pa igra na trobento. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
pasuljaris

|
Objavljeno: Čet Mar 17, 2011 23:02 Naslov sporočila: |
|
|
No, jaz imam vtis, da "možakar" kar precej pozna akustiko. To sproti dokazuje tudi na tem forumu, pa tudi tako, da se že precej let z njo preživlja.
Glede jezika pa - vsako diplomo lektorira slavist - in če ta slabo opravi svoje delo je pač tako, kot je. _________________ Usoda se igra s človekom, človek pa igra na trobento. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Virtus
Pridružen/-a: Pet Mar 2011 16:16 Prispevkov: 11 Kraj: Krasinec
|
Objavljeno: Tor Mar 22, 2011 01:21 Naslov sporočila: |
|
|
Evo me po dolgem času. Seminarsko nalogo imam na višji šoli za telekomunikacije pri predmetu avdio in video sistemi. Nekaj od tega mi bo ziher prav prišlo. Sem pa s seminarsko nekje na sredini in po mojem mnenju mi je kr ratalo.
Lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
orc.perc
Pridružen/-a: Sre Nov 2009 22:05 Prispevkov: 527 Kraj: Posr.Park
|
Objavljeno: Tor Mar 22, 2011 01:44 Naslov sporočila: |
|
|
Glavni hec je, da audio in video(plus audio) produkcija v zahtevah pa dobrem zvoku preferirata različni čas poodmevanja. Tako pri filmu zraven platna potrebuješ še sofisticirane audio zavese  _________________ -1/3oct.REar |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Virtus
|
Objavljeno: Tor Mar 22, 2011 02:16 Naslov sporočila: |
|
|
A niso dost zavese na oknih? So tudi sofisticirane hehe... hec hec. No nevem kaj mislis s tem.
V glavnem sm opisal kako zgleda soba dolocenih dimenzij za kvalitetno poslusanje glasbe... od absorberjev, difuzorjev, problemi resonance, echo... pa potem pravilna postavitev sistema 5.1...
Pa tudi o geometriji sm mogel napisat nekaj, zato sem tudi odprl tole temo.
Lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Virtus
|
Objavljeno: Pet Mar 25, 2011 11:40 Naslov sporočila: |
|
|
Se eno vprasanje me zanima. Ali mi lahko nastejete kaj naj ne bi vseboval prostor, ki ga zelim akusticno opremit. Moram predstavit konkreten prostor. Akusticno sem ga ze opremil z vsemi elementi...Zdaj moram se opisat kateri predmeti niso zazeljeni v prostoru in zakaj ne? Se pravi gladke povrsine, okna, omare? Prostor risem v programu za 3D risanje.
Lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Virtus
|
Objavljeno: Sob Mar 26, 2011 10:22 Naslov sporočila: |
|
|
Pa se nekaj
Zakaj mora biti prostor simetričen glede na levo in desno polovico? In zakaj mora biti tudi pohištvo simetrično? Zakaj se morajo difuzorji nahajati v zadnjem delu prostora?
Lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ajka
Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00 Prispevkov: 3193 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Ned Mar 27, 2011 13:26 Naslov sporočila: |
|
|
LP
Vsa ta vprašanja se mi zdijo "vprašljiva" in tudi seminarska bo "vsebinsko" pod
Tudi vprašanje je treba "dobro" zastavit, da lahko dobiš dober odgovor
Če ne drugo, bi moral konkretno povedat in pokazat kaj si že napravil , da bi dobil konkretno pomoč ali pa "s šibo po riti", če si "zabluzil" . _________________ ~ ** ~ |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: - |
|
 |
MAre007
Pridružen/-a: Čet Dec 2010 10:23 Prispevkov: 605 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Mar 27, 2011 18:49 Naslov sporočila: |
|
|
| ajka je napisal/a: | LP
Če ne drugo, bi moral konkretno povedat in pokazat kaj si že napravil , da bi dobil konkretno pomoč ali pa "s šibo po riti", če si "zabluzil" . |
Za razliko od ajke se mi zdijo vprašanja zelo v redu. So konkretna in zahtevajo konkreten odgovor, z meglenim filozofiranjem (transparenten, artikuliran, mehak, temen, svetel,... pač v tem primeru Virtusovih zadnjih vprašanj ne prideš skozi ...  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Ned Mar 27, 2011 19:07 Naslov sporočila: |
|
|
Tebi beseda filozofija ni jasna, kajne? _________________ Music was my refuge. I could crawl into the space between the notes and curl my back to loneliness.
Nazadnje urejal/a Pestilence. Ned Mar 27, 2011 19:54; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ajka
Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00 Prispevkov: 3193 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Ned Mar 27, 2011 19:15 Naslov sporočila: |
|
|
| MAre007 je napisal/a: | | ajka je napisal/a: | LP
Če ne drugo, bi moral konkretno povedat in pokazat kaj si že napravil , da bi dobil konkretno pomoč ali pa "s šibo po riti", če si "zabluzil" . |
Za razliko od ajke se mi zdijo vprašanja zelo v redu. So konkretna in zahtevajo konkreten odgovor, z meglenim filozofiranjem (transparenten, artikuliran, mehak, temen, svetel,... pač v tem primeru Virtusovih zadnjih vprašanj z blefiranjem ne prideš skozi ...  |
LP
Če ti imaš "konkretne odgovore" na "konkretna vprašanja" IZVOLI z odgovori, ali si pa samo mene čakal, da kaj napišem
Posmehuj se stvarem za katere veš zakaj gre, da boš "štos" lahko razumel  _________________ ~ ** ~ |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: - |
|
 |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6266 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Ned Mar 27, 2011 21:24 Naslov sporočila: |
|
|
| Virtus je napisal/a: | Pa se nekaj
Zakaj mora biti prostor simetričen glede na levo in desno polovico? In zakaj mora biti tudi pohištvo simetrično? Zakaj se morajo difuzorji nahajati v zadnjem delu prostora?
Lp |
Stereofonija po definiciji predvideva 2 identična izvora zvoka. Ker poleg direktnega zvoka slišimo tudi odboje - morajo tudi oni biti simetrični. Jasno ?
Če zvočnikov ne postaviš v prostor simetrično in če prostor ni simetričen (vključno s pohištvom vsaj v prvi polovici sobe - okoli zvočnikov, namreč) se boš moral sprijazniti z anomalijami stereoslike.
Npr. steklena površina ob samo enem zvočniku poveča odboje višjih tonov in povzroči da se visoki močneje slišijo s tiste strani. Namesto fokusiranih instrumentov, se začneje višje lege sprehajati proti oknu. Lepo, a ne ? _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
 |
Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu
-> Domači kino |
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas Pojdi na stran Prejšnja 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 Naslednja
|
| Stran 2 od 10 |
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|