| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32 Prispevkov: 2799 Kraj: POSAVEC
|
Objavljeno: Čet Feb 24, 2011 13:14 Naslov sporočila: Re: ..in drugič.. |
|
|
| sound je napisal/a: | | v tvojem primeru sonda ne pride v poštev. Naredi tri krake po 30m valjanca ali pa še boljše namesto valjanca daj bakreno vrv 35mm2. Obvezno krake položi v zemljo, globine cca 40cm in bo ozemljitev taprava! |
ne glede na to, da imam v tej globini samo pesek? _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6264 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Čet Feb 24, 2011 15:27 Naslov sporočila: |
|
|
Pozdrav,
pesek je izolator. Naj električar določi način ozemljitve.
Za ostale predlagam, da najprej poskusite magari na vodovodno cev. V drugi fazi pa preidete na bolj zahteven način. Sicer bomo modrovali do skrajnosti kaj je bolje, naredili pa bog ve kdaj.
Že prvi korak daje neslutene rezultate. _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ajka
Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00 Prispevkov: 3193 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Čet Feb 24, 2011 15:44 Naslov sporočila: |
|
|
LP
Gnd HI-END "srebrna plošča" zakopana pravokotno na središče zemlje...Če nimaš dovolj zemlje lahko kupiš tisto v vrečkah na njih piše "zemlja za grob"  _________________ ~ ** ~ |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: - |
|
 |
ambasador
|
Objavljeno: Čet Feb 24, 2011 16:07 Naslov sporočila: |
|
|
Poslušal sem MG 20 pri 'zvočniku' kar nekajkrat. Digitalci gor ali dol, zvok je fantazija. Ko ti maltene pred nosom piha saksofon z vsemi barvami in niansami v naravni velikosti, ali trobenta zareže v ozadju - te napadejo mravljinci po koži !
Tako predstavitev glasbe sem slišal samo na sejmih - nazadnje v Minhnu maja predlani. In to na megasistemih !
Izredno bogat in velik zvok, mehek v svoji ostrini, in topel in hladen ko je potrebno...
Sigurno se da priti do podobnega rezultata tudi z drugo elektroniko, vprašanje samo za kakšen denar - kot je pravilno 'zvočnik' opozoril.
Italijanska 'zlata ušesa' revije Audioreview Marco Benedetti prisega na lampaše z 400 W in več kot je naprimer Siegfried mono blok. On sicer uporablja elektrostate Audiostatic.
Ali bi digitalni IcePower, ki ga vgrajuje Jeff Rowland v svoje izdelke tudi prinesel kaj takega, ne vem. Se ga pa lahko kontaktira in povpraša (Jeffa namreč). _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
zvocnik
Pridružen/-a: Čet Okt 2008 22:12 Prispevkov: 790 Kraj: Piran
|
Objavljeno: Čet Feb 24, 2011 17:23 Naslov sporočila: |
|
|
| NORDIC je napisal/a: | | Moje mnenje o digitalcih je samo moje in je plod izkušenj z določenimi modeli. Res je, da kontrola ni vprašljiva, pa vendarle kontrola ni vse. Predvsem sem pogrešal barve in neko naravno mehkobo in "logičnost", preveč je bil zvok napet in se ni odlepil od zvočnikov, nekako porini-potegni. Zato sem tudi podal mnenje, da ne gre kar povpreko priporočati digitalcev. Verjamem, da so tvoji Spectroni druga zgodba, zato bi bilo bolje reči, da je dotični model dober izbor. Ne verjamem pa, da bi te kakšen relativno poceni peresno lahek digitalec prepričal. Lahko se pa tudi motim in moja ušesa "niso na nivoju", brez težav sprejmem, nisem ekspert za karkoli, sem bolj "zasvojenec" z glasbo. In tudi nimam nekega hudega sistema, si pa dovoljujem debatirati z ljudmi, ki imajo s hifijem več izkušenj. Upam, da zaradi tega nisem v napoto. |
Da bi bili vsi digitalci enaki gotovo niso, a tudi ne velja izpostavljati samo ene firme, ker je se kje kaksen, ki je lahko celo bolj primeren. Ko je ze govora o Spectronih so danes pravi 'bargain' saj so cene polovicne od zacetnih in to prav zaradi tega, ker jih sedaj prodajajo samo direktno. To se pozna tudi na trgu rabljenih.
Kontrolo zvocnika omenjam prav zaradi tega, ker ce je ni zvocnik ne bo nikoli igral oz glasbe ne bo, ker bo vedno kaj 'preslikano'. Timber je tudi meni najpomembnejsi element pri reprodukciji in tudi tega ni, ce ni kontrole zvocnikov in MG 20.1 so zvocniki, ki so sposobni dati od sebe naravni timber, seveda in spet, ce je mebrana kontrolirana in se lahko hitro odziva.
Se popolnoma strinjam, da lazje variante digitalcev, ki nimajo dobro resenega napajanja bolj spominjajo na igracke kot resne ojacevalnike. Prav pri digitalcih je napajanje in v koncni fazi tudi napajalni kabel vkljucno z vsem kar sodi zraven zelo pomemben clen avdio verige za dobiti koncen zvok oz uzitek pri poslusanju glasbe. Tako pac je. Ce pogledamo ravno Spectrona, ima ta 1kW napajalni trafo in predvsem reseno napajanje.
Bistvo je, da se clovek potrudi razumeti glasbo ter tako poslusanje oz reprodukcijo te, in ne da pristane na utecene misli.
Lp _________________ Information is not knowledge
Knowledge is not wisdom
Wisdom is not truth
Truth is not beauty
Beauty is not love
Love is not music
Music is the best !
FZ |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 041 737 410 |
|
 |
zvocnik
|
Objavljeno: Čet Feb 24, 2011 17:31 Naslov sporočila: |
|
|
| berni je napisal/a: | Verjetno izgleda, da je bil moj nakup 20.1 bližnjica.
A na nek način je to bil moj izbor za prihodnost. Res je, hotel sem končati z nekimi povprečnimi poskoki in napredki, ki me na koncu nikakor ne uspejo zadovoljiti in me le okupirajo z delom in časom. Mogoče tudi z 20.1 ne bo drugače a vseeno mislim, da bom moj zahtevan nivo dosegel veliko lažje. A že na prvo žogo so 20.1 prebudili v meni nekaj, česar ni še nobena komponenta.
Veliko sem o njih in nasploh o pozitivnih odzivih prebral in preštudiral. Ne vem vsega, zato rad prisluhnem in se učim. Tu sam vam vsem hvaležen za napotke.
Glavni namen je dobiti to, kar je zelo lepo opisal @ambasador. Točno do pike moje mnenje.
Me pa veseli, da obstaja vsaj ena tema, kjer se konstruktivno in "pametno"piše. |
Bernard, odlocitev je bila prava in izkusnje so take, ce so ti MG-ji (planarji) enkrat vsec to bodo vedno.
Knowledge is not wisdom
Wisdom is not truth
Truth is not beauty
Beauty is not love
Love is not music
Music is the best !
FZ |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
zvocnik
|
Objavljeno: Čet Feb 24, 2011 17:35 Naslov sporočila: |
|
|
| mestn pu je napisal/a: | Tule sem zasledil povsem napačno trditev, da manjši zvočnik igra slabše od velikega.
Kuzma je že leta nazaj pravilno ugotovil(grobo rečeno), da mora biti velik zvočnik vsaj 100X dražji od kvalitetnega minija, da bo dal od sebe enako fokusa in transparence. |
Velik zvocnik in sistem zadaj pac potegne za sabo vec razlicnih 'problemov' a je vse 'resljivo'.
Knowledge is not wisdom
Wisdom is not truth
Truth is not beauty
Beauty is not love
Love is not music
Music is the best !
FZ |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gorko1
Pridružen/-a: Pet Maj 2008 21:44 Prispevkov: 656 Kraj: MARIBOR
|
Objavljeno: Čet Feb 24, 2011 23:41 Naslov sporočila: |
|
|
| ambasador je napisal/a: | Poslušal sem MG 20 pri 'zvočniku' kar nekajkrat. Digitalci gor ali dol, zvok je fantazija. Ko ti maltene pred nosom piha saksofon z vsemi barvami in niansami v naravni velikosti, ali trobenta zareže v ozadju - te napadejo mravljinci po koži !
Tako predstavitev glasbe sem slišal samo na sejmih - nazadnje v Minhnu maja predlani. In to na megasistemih !
Izredno bogat in velik zvok, mehek v svoji ostrini, in topel in hladen ko je potrebno...
Sigurno se da priti do podobnega rezultata tudi z drugo elektroniko, vprašanje samo za kakšen denar - kot je pravilno 'zvočnik' opozoril.
Italijanska 'zlata ušesa' revije Audioreview Marco Benedetti prisega na lampaše z 400 W in več kot je naprimer Siegfried mono blok. On sicer uporablja elektrostate Audiostatic.
Ali bi digitalni IcePower, ki ga vgrajuje Jeff Rowland v svoje izdelke tudi prinesel kaj takega, ne vem. Se ga pa lahko kontaktira in povpraša (Jeffa namreč). |
Tu se ne sme pozabit kombinacija z cevnim predojačevalcem, ki v lahko fantastično transformira zvok d-class ojačevalca. Recimo z d-class imamo moč, kontrolo, brzino, resolucijo, čistino...., dober cevni preamp pa vse to še potencira in povdari tranziente, odmeve, razširi oder v vse dimenzije, pa tudi poudari nekatere harmonike, itd. Mislim, da bi vsak lastnik d-class ojačevalca moral enkrat probati kombinacijo z KVALITETNIM cevnim predojačevalcem.
LP,
Goran |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21 Prispevkov: 2635 Kraj: domžale
|
Objavljeno: Pet Feb 25, 2011 09:20 Naslov sporočila: |
|
|
| zvocnik je napisal/a: | | mestn pu je napisal/a: | Tule sem zasledil povsem napačno trditev, da manjši zvočnik igra slabše od velikega.
Kuzma je že leta nazaj pravilno ugotovil(grobo rečeno), da mora biti velik zvočnik vsaj 100X dražji od kvalitetnega minija, da bo dal od sebe enako fokusa in transparence. |
Velik zvocnik in sistem zadaj pac potegne za sabo vec razlicnih 'problemov' a je vse 'resljivo'.
Lp | Ne gre za postavitev, gre za povsem napačne podmene gradnje zvočnika, ki jih dostikrat nabašemo pri nekaterih "maksijih."
Drug teden bom "kanibaliziral" za dele en tak kos "fenomenalnih maksijev z zelo dragimi enotami", ki nekomu, razočaranemu, delajo dren v garaži. _________________ Great people talk about ideas, average people talk about things, small people talk about other people. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
|
Objavljeno: Pet Feb 25, 2011 09:33 Naslov sporočila: |
|
|
Se strinjam, Goran.
Čeprav o tem ne govorim rad iz preprostega razloga, ker je to takoj lahko jabolko spora.
Dokler gre za hipotetično idealen zvok se ( skoraj vsi, hahaha) strinjamo da je pravi. Čim se sprejema kompromise (in HiFi je en sam kompromis) se takoj pokažejo razlike med nami. Z leti sem ugotovil, da ne slišimo enako, pa še od tega kar slišimo imamo različne prioritete. Tako bom šel zlahka mimo neke pomanjkljivosti, ki pa je zate vitalnega pomena. In obratno, da ne bo pomote.. _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
berni

Pridružen/-a: Pon Jan 2010 11:49 Prispevkov: 1408 Kraj: maribor
|
Objavljeno: Pet Feb 25, 2011 10:01 Naslov sporočila: |
|
|
| ambasador je napisal/a: | Se strinjam, Goran.
Čeprav o tem ne govorim rad iz preprostega razloga, ker je to takoj lahko jabolko spora.
Dokler gre za hipotetično idealen zvok se ( skoraj vsi, hahaha) strinjamo da je pravi. Čim se sprejema kompromise (in HiFi je en sam kompromis) se takoj pokažejo razlike med nami. Z leti sem ugotovil, da ne slišimo enako, pa še od tega kar slišimo imamo različne prioritete. Tako bom šel zlahka mimo neke pomanjkljivosti, ki pa je zate vitalnega pomena. In obratno, da ne bo pomote.. |
Točno to je bistvo in tudi izhodišče. _________________ Lp
Bernard
--------------
Live and let live. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
hi_musica
Pridružen/-a: Tor Apr 2008 7:17 Prispevkov: 912
|
Objavljeno: Pet Feb 25, 2011 10:20 Naslov sporočila: |
|
|
| gorko1 je napisal/a: | Tu se ne sme pozabit kombinacija z cevnim predojačevalcem, ki v lahko fantastično transformira zvok d-class ojačevalca. Recimo z d-class imamo moč, kontrolo, brzino, resolucijo, čistino...., dober cevni preamp pa vse to še potencira in povdari tranziente, odmeve, razširi oder v vse dimenzije, pa tudi poudari nekatere harmonike, itd. Mislim, da bi vsak lastnik d-class ojačevalca moral enkrat probati kombinacijo z KVALITETNIM cevnim predojačevalcem.
LP,
Goran |
TOČNO TAKO. Poglej, jaz sem svojega digitalca malo posojal okrog in vsi so ga pošimfali, češ da je brez duše. Dušo mu je dal šele lampaški predojačevalec. Poznam nekaj lastnikov identičnega ojačevalca, lampaškega predojačevalca in planarnih zvočnikov, pa so večinoma vsi več kot zadovoljni.
Jaz bi z Megiji definitivno šel na digitalca, verjetno kar takoj na Spectrona, poleg pa obvezno dober izbor lampaškega predampa.
V. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
berni

Pridružen/-a: Pon Jan 2010 11:49 Prispevkov: 1408 Kraj: maribor
|
Objavljeno: Pet Feb 25, 2011 11:10 Naslov sporočila: |
|
|
Se govori o Spectron Musician III Mk2 in teh njegovih prednostih(med drugimi seveda)? _________________ Lp
Bernard
--------------
Live and let live.
Nazadnje urejal/a berni Sob Feb 26, 2011 17:55; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
NORDIC
Pridružen/-a: Ned Okt 2010 22:26 Prispevkov: 124 Kraj: Vetrno
|
Objavljeno: Pet Feb 25, 2011 19:56 Naslov sporočila: |
|
|
Uf, ste se pa raspisali odkar sem zadnjič bral...
Evo, da debata ne bo zamrla, nadaljujmo.
Spectroni so dober izbor za MGje, OK. Kaj pa kaj drugega? Pa ne prosim limat tekstov z neta. Kaj ste poskusili/slišali, kaj vam je bilo OK in kaj ne. Nasvete nekega Johna iz Oregona lahko najde vsak, zanimjo me vaše izkušnje.
In ne govorimo ves čas samo o MG20, tudi kombinacije z drugimi modeli pridejo v poštev.
Pa razširimo še na kable, predvsem zvočniške, če vam ni domač pristop "kabli ene firme".
Pa še eno vprašanje, čeprav je že nekdo nakazal, da je to lahko jabolko spora. Pa naj ne bo, odgovor pa naj se le napiše. Zakaj naj bi bil lampaški predojačevalec bolj primeren za digitalce kot tranzistorski? Nekdo je že napisal, kaj naj bi to pomenilo v zvokovnem smislu, pa res ne vidim razloga, da ne bi odličen tranzistorc tega zmogel. A ni potrebno napisati, naj bo predojačevalec čim bolj nevtralen, seveda, če je digitalec tudi nevtralen. Če pa ni...ja potem je pa treba "popravljati", oz. mu dodati humanost, ki jo sam ne premore (samo razmišljam). Ne me prosim (spet) napasti, sprašujem, ker mi ni čisto jasno.
Vaša mnenja?
LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
vojcb
Pridružen/-a: Ned Maj 2008 17:41 Prispevkov: 455 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Feb 25, 2011 20:57 Naslov sporočila: |
|
|
Moje skromno mnenje-priporočilo za MGje,
Cello Duet 350 končna stopnja, sem jo imel priliko slišati in to bo pognalo
MGje, da bo veselje. Ena se prodaja na audio-markt-u.
LP. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|