Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Kitajski eksoti vredni greha
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Numb

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 16:01
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 20, 2011 10:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pet.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
vintagesonic

Pridružen/-a: Sre Mar 2010 17:24

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 20, 2011 11:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

gwb je napisal/a:

Kako različni so okusi... sam bi si rajši izpraskal oči, kot pa da bi moral gledati to v sobi...

Vam bi ta izdelek deloval tudi kičasto, če ne bi takoj opazili oznako proizvajalca?

LP Vintagesonic
Nazaj na vrh
gwb

Pridružen/-a: Sob Mar 2009 9:15

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 20, 2011 13:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sem moral prav poguglati, da sem videl, kaj je to zaena zadevščina...

Brez skrbi, "lepote" in "grdote" niti slučajno ne enačim s cenami komponent. Če je nekaj grdo, je grdo, pa če ima nalepko s ceno 10-kratnika zgoraj prikazanega CD playerja. Če kaj, se mi zdi, da t.i. high-end proizvajalci naredijo ravno toliko grdobij - če ne celo več. Dovolj je, če človek samo pogleda fotke s kakšnega "high-end" sejma...

Če bi se že moral izjasniti glede prikazanega primera pa - za moj osebni okus (ki je razmeroma "zadržan") zadeva vsekakor ni. Težko bi užival ob pogledu na njo... Skratka no-go.

Oblikovalsko gledano pa je vseeno vsaj nekaj stopničk nad Shanlingom. Kakorkoli "flashy" že izgleda, se vidi vsaj neka logika za oblikovanjem in pa le-tega konsistenca. Nekaj stvari me sicer zmoti, ampak pustimo to - si mislim, da inženirji v navezi z oblikovalci vedo stvari, ki jih sam ne...

Če v primerjavi pogledamo Shanlinga... krivuljica tu, krivuljica tam, ledica kjerkoli se da (zakaj rabi CD player osvetljene noge, ki so povrhu vsega iz 4ih kosov, mi bo večna uganka?!?, osvetljen "clamp", dela škodo ali korist laserju?), malo "pogrizemo" varovalo za lampe in se za konec še totalno "ven vržemo" ko oblikujemo display (nekaj takega je že "umetnost" izrisati, kaj šele izvesti). Da pa ne bi kdo mislil, da smo "šparali" pri izvedbi, naredimo vse skupaj iz vsaj ene 5ih različnih materialov... Zakaj je vsemu temu tako??? Kdo bi vedel... Izgleda pa vredno/drago ohoho.

Evo en malo nenavaden primer CD transporta. Nič vizualno posebnega, bi človek rekel. Ampak je 10x bolje in pametneje zdizajniran, kot pa primer Shanlinga (saj mi je po svoje kar hudo, da zdaj zlivam ves svoj gnev nad le-tem - ampak žal je bil dan kot primer in tega se držim). Če malo bolje pogledamo, zelo hitro ugotovimo, da ni čisto ničesar odveč. Odvzameš samo 1 kos (bilokateri) in CD player ne bo več "funkcioniral". Ko prebereš še razlago dizajna:

"The platform/casing of Flatfish is a 2/3 inch thick, machined aluminum board. All the driving mechanisms, pick-up mechanisms and the circuits are directly mounted on this one piece of aluminum board.
The huge difference between the mass of the mechanisms and that of the platform (150g against 1200g) enables to cut off the vibrations caused by the slight off-centering of the disks and the tracing mechanisms returning to the bit-tracing lens itself, allowing us to minimize the amount of servo control dramatically.
This rigid and compact structure of the platform has a very small surface area to receive the vibrations, and its large mass helps to reduce the vibrations smoothly and effectively without any extra damping or suspensions.
As a result, storage of vibration energy was minimized, letting us achieve a refreshingly quick transient response. Compared to the conventional box-type chassis/casings, this platform is almost completely free from any stress of construction. Now, you can hear how much harmony and bottom-end information was obscured under those mechanical stresses."

vidiš, da pravzaprav vse klapa. Vse je tam in tako, ker tako mora biti. Dizajn v glavi in ne na papirju. In tako bi moral biti...
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu