| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
drago67
Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24 Prispevkov: 1094 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Pon Feb 07, 2011 15:26 Naslov sporočila: |
|
|
| Senca je napisal/a: | Tukaj bi se dotaknil, za nekatere "vroče" teme, o kondenzatorjih. Sam sem se že ob nakupu ojačevalca odločil za Silver-Z, saj je bila menjava opravljena pri Mateju (sam nisem takšen stručko, da bi se lotil česa takšnega, menjaval in kasneje ugotavljal vplive).
Sem pa precej testiral s kondenzatorji in tuljavami v kretnicah zvočnkov in je bila razlika vsakokrat več kot očitna - v pozitivno.
Glede primerjave Superior-Z in Silver-Z v kretnici zvočnika lahko iz lastnih izkušenj napišem, da je bila razlika na bolje tako očitna, da bo to v mojih projektih štartni kondenzator, kjer bo le mogoče (finančni vidik). Na zadnjem srečanju Audiodiy na Vranskem sem imel na visokotoncu svojih zvočnikov Superior-Z, kateri se je v osnovi zelo dobro obnesel, po izjavi Tadeja (eden redkih, ki je upal dati pripombo) pa mu je manjkala "iskrivost" v določenih delih. Ob menjavi Superior-Z za Silver-Z pa mislim, da sem to dosegel in ob tem še marsikaj drugega!
Zanimivo pa je, da pri svojem delu nikdar nisem zasledil ostrine ali podobnih efektov, ki se jih pripisuje srebrnim kondenzatorjem! |
mislim da bobek trpi za pomanjkanjem "dobrih kondenzatorjev" notri so namreč še iskrini ,ki so že precej v letih::
dal ga bom tudi dal v pentodno vezavo(trenutno je v triodni) čeprav bom moral najbrž menjat trafo (bomo videli kaj bo rekel mojster).pač rabim večjo moč za pogon svojih zvočnikov .....
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21 Prispevkov: 2635 Kraj: domžale
|
Objavljeno: Pon Feb 07, 2011 16:26 Naslov sporočila: |
|
|
| Senca je napisal/a: | Tukaj bi se dotaknil, za nekatere "vroče" teme, o kondenzatorjih. Sam sem se že ob nakupu ojačevalca odločil za Silver-Z, saj je bila menjava opravljena pri Mateju (sam nisem takšen stručko, da bi se lotil česa takšnega, menjaval in kasneje ugotavljal vplive).
Sem pa precej testiral s kondenzatorji in tuljavami v kretnicah zvočnkov in je bila razlika vsakokrat več kot očitna - v pozitivno.
Glede primerjave Superior-Z in Silver-Z v kretnici zvočnika lahko iz lastnih izkušenj napišem, da je bila razlika na bolje tako očitna, da bo to v mojih projektih štartni kondenzator, kjer bo le mogoče (finančni vidik). Na zadnjem srečanju Audiodiy na Vranskem sem imel na visokotoncu svojih zvočnikov Superior-Z, kateri se je v osnovi zelo dobro obnesel, po izjavi Tadeja (eden redkih, ki je upal dati pripombo) pa mu je manjkala "iskrivost" v določenih delih. Ob menjavi Superior-Z za Silver-Z pa mislim, da sem to dosegel in ob tem še marsikaj drugega!
Zanimivo pa je, da pri svojem delu nikdar nisem zasledil ostrine ali podobnih efektov, ki se jih pripisuje srebrnim kondenzatorjem! | Glede Silver vem samo toliko kot sta napisala Troelsgravesen o Silver Gold in Humble homemade hifi o Silver...
Poznam pa Mundorf Silver in oil.
Do poudarka na ostrini bi znalo priti čim boš menjal ojačevalne lampe za kake SED 5881(KT77 zanalašč nisem omenil) ali namesto potenciometra dal manjši atenuator(atenuator je kurba, tako zelo odpre zvok), ali, če bi dal Alpsa(za kar ni prostora), da ne omenjam, kaj se z odprtostjo zvoka ampa zgodi, ko 5881 povsem ožičiš znotraj s primerno polno žico namesto tovarniške..
Shuguang 5881, tudi ruske NOS verzije 6L6(malce manj sicer) so dokaj prazne in mehke predvsem v srednjetonskem območju, nekaj manj v visokih tonih in jim zato tisto več "filigrana"kar Silver spusti čez, dobesedno "paše".
Enako bi se zgodilo, če bi vse Nichicon kondije na vezju 5881 menjal z Panasonic FC, ki spustijo čez več in so posledično, kao ostrejši.
Nek Romun je menjal napajalne kondije 5881, ker so tudi ti bolj tako tako in dejansko, ko tja daš Panasonice, je spet več vsega in takrat ugotoviš, da tudi Superior spusti čez veliko več, kot bi si mislil, v kombinaciji z kakim ruskim PIOm, pa Superior postane razred zase.
Zame je bil glavni plus Superiorjev preden sem jih "oženil" z ruskim PIO, da so neverjetno imuni za mikroscilacije, nikoli ostri, globino rišejo fenomenalno, sploh pa napram kakim Mundorf Supreme(jih imam in ni primerjave)zato zelo primerni za implementacijo Panasonic FC kot gladilnih in napajalnih kondijev, ker so FCji zelo "razkrivajoči". |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|