Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Kateri AV receiver namesto HK AVR-430?
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Domači kino
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
benma

Pridružen/-a: Ned Jan 2011 17:12
Kraj: Kamnica

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 09, 2011 17:27    Naslov sporočila: Kateri AV receiver namesto HK AVR-430? Odgovori s citatom

Rad bi zamenjal moj Harman Kardon AVR-430 za sodobnejši AV receiver. Z njim sem sicer zadovoljen, vendar ne podpira novih standardov (npr. nima priključka HDMI).

Zvočnike imam Dali Concept 8 (L, D, center in sub). Soba ima cca. 30m2.
Nagledanega imam Onkyo TX-NR808. Uporabljal ga bom predvsem v povezavi s: PS3 (blue-ray, DVD: filmi, glasbeni koncerti), Audio CD, iPod, iPhone, računalnikom. Igrice igramo zelo redko.

Ali ima kdo izkušnje s to kombinacijo (zvočniki, AV receiver) oz. s prehodom s HK na Onkyo?

Kateri AV reciever bi še prišel v poštev (<= 900 EUR)?

hvala!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
krokar

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45
Kraj: Štajerska

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 09, 2011 20:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Onkyo ima v tem trenutku ene od najboljših AV receiverjev v svojem cenovnem razredu in tu tvoj izbor ni vprašljiv! Smile
Je pa zvokovno tvoj HK še vedno zelo spodoben in odsotnost HDMI priključkov ni nekaj groznega.Koncemkoncev lahko video signal spelješ direktno na TV, audio pa na receiver.Seveda, če ne misliš koristiti upscaling funkcije v receiverju.Tu pa so novejši receiverji seveda v veliki prednosti.
Nazaj na vrh
benma

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 09, 2011 21:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Najbolj me moti to, da z blue-rayev iz PS3 ne slišim DTS-HD Master Audio in nekaterih drugih novejših vrst audio zapisov, ker jih moj HK ne pozna.

Video me toliko ne zanima, saj imam starejši Philipsov HD Ready LCD televizor, ki mi povsem zadošča.

Sem slišal, da ima Onkyo v primerjavi s HK bolj divji (agresiven) zvok.
Nazaj na vrh
berni

Pridružen/-a: Pon Jan 2010 11:49
Kraj: maribor

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 09, 2011 21:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

benma je napisal/a:
Najbolj me moti to, da z blue-rayev iz PS3 ne slišim DTS-HD Master Audio in nekaterih drugih novejših vrst audio zapisov, ker jih moj HK ne pozna.

Video me toliko ne zanima, saj imam starejši Philipsov HD Ready LCD televizor, ki mi povsem zadošča.

Sem slišal, da ima Onkyo v primerjavi s HK bolj divji (agresiven) zvok.

Ps 3 lahko pošlje kompletni 7 ali 5 kanalni PCM, kar je itak bolje.
Nazaj na vrh
benma

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 09, 2011 22:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ampak samo preko priključka HDMI. Preko optičnega lahko pošlje samo PCM 2.0. Zato potrebujem AVR s priključkom HDMI.
Nazaj na vrh
berni

Pridružen/-a: Pon Jan 2010 11:49
Kraj: maribor

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 09, 2011 22:38    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

benma je napisal/a:
Ampak samo preko priključka HDMI. Preko optičnega lahko pošlje samo PCM 2.0. Zato potrebujem AVR s priključkom HDMI.

Ups, my fault. AV receiver , ki nima HDMI vhoda je pa že tudi redkost... Wink
Nazaj na vrh
igorm

Pridružen/-a: Čet Sep 2008 13:33
Kraj: Obala

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 10, 2011 09:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

V rangu okoli 900€ se po moje vrtijo kot dobri receiverji:
1. Denon AVR-2311 (kolikor sem poslušal meni malo bolj všečen kot Onkyo)
2. Onkyo TX-NR808
3. NAD T755 (morda že za kakih 100€ nad mejo)

Zakaj pa ne bi ostal na HK? Harman Kardon AVR 460, katerega cena se mi zdi je malo pod 900€ je baje (ker ga še nisem slišal) super AV receiver.
Nazaj na vrh
benma

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 10, 2011 10:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala igorm!

Ja, HK bi bil v redu. Tudi dizajn mi je zelo všeč. Onkyo je v primerjavi s HK videti grozen. Mojemu obstoječemu modelu HK 430 ustreza nov model 460, vendar je dražji od Onkya 808. Razen tega sem imel ves čas občutek, da 60 oz. 80W moči, ki jo nudi HK, nekoliko premalo za moje zvočnike. Močnejši HK model pa je občutno dražji.

Denon 2311 je bolj primerljiv z Onkyo 608, oz. 708. Modelu 808 je bliže Denon 3311, ki pa je občutno dražji.

Si morda slišal Onkyo 808?
Nazaj na vrh
igorm

Pridružen/-a: Čet Sep 2008 13:33
Kraj: Obala

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 10, 2011 11:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Slišal sem 807, menda je glavna razlika z 808 le glede HDMI standarda, 808 ima HDMI 1.4a ki podpira prenos še 3D signalov. Zvok zelo soliden, vendar je za moj okus preoster v primerjavi z Denonom. Sploh na zvočniki Bose, na katerih sem ga slišal. Morda ima 808 kakšno funkcijo več kot Denon 2311, ne verjamem pa, da je kaj zelo pomembnega.
HK je znan po tem, da konzervativno označuje moč, zato močno dvomim, da bi bil prešvoh za tvoj sistem zvočnikov. Glede na to, da si bil s HK zadovoljen, jaz na tvojem mestu ne bi menjal. Pa saj je kolikor gledam dražji le za cca. 10€ proti 808???
Nazaj na vrh
krokar

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45
Kraj: Štajerska

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 10, 2011 15:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Glede moči bi zelo po kmačko rekel:čim težji ojačevalnik, več nepopačene moči bo poslal na zvočnike(pri digitalnih ojačevalnikih je malce drugače).In HK je težek!No, a Onkyo tudi! Wink
Sam sem imel že kar nekaj modelov AV receiverjev in po kakovosti glasbene reprodukcije bi jih razvrstil takole:
1.HK
2.Onkyo
3.Denon
4.Yamaha
5.Pioneer(a daleč zadaj)
Ko gre za čisti HT a je zame prvi Onkyo.
A to naj bo le zanimivost in kot moj osebni vtis.Aparati niso bili isti letnik in seveda od posameznega proizvajalca poznam le po 2 modela(HK in Yamaha) ali celo le po enega.
Nazaj na vrh
benma

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 15, 2011 16:18    Naslov sporočila: Odločitev Odgovori s citatom

Sem nabavil Yamaho rx-v1067. Je zelo soliden AVR z mnogo funkcijami. Še posebej mi je všeč, da ima mrežni priključek in jo je mogoče povezati s PCjem in z internetom (ogromno radijskih postaj kjer te ne morijo vsakih 5 minut z reklamami).

Zvok je nekoliko trši kot na mojem starem HK, vendar sem to rešil tako: preamp izhoda za L in D na kanal na Yamahi sem povezal na ustrezen vhod na HK. Na HK sem priključil tudi L in D zvočnik. Ostale zvočnike imam priključene na Yamaho. Jakost zvoka na HK sem nastavil na 0.

Vem, da je taka rešitev za zaprisežene audiofile skoraj bogokletna, vendar doma še nikoli nisem imel tako dobrega zvoka (kombinacija moči in mehkobe). Zdi se, da se oba receiverja dobro dopolnjujeta.

Edina slaba stran je v tem, da imam sedaj v dnevni sobi postavljeni dve ogromni kišti, ki porabita tudi precej elektrike. Zato radio (ki je pri nas največ v uporabi) poslušamo samo preko HK, vse ostalo pa preko kombinacije obeh.

Hvala vsem za odgovore.
Nazaj na vrh
ambro

Pridružen/-a: Pet Maj 2009 20:03
Kraj: Nova Gorica

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 15, 2011 18:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zanimivo glede moči in teže ojačevalcev.

Novi H/K AVR460 ima 7*60W pri 8ohm tehta pa le 13.5kg medtem ko starejši model, ki ga imam tudi jaz AVR445 ima pri isti moči kar 17.7kg Question

Kaj to pomeni , da nimajo več iste prave moči in da firma špara ali kaj drugega?

Nazadnje urejal/a ambro Sob Jan 15, 2011 18:23; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
ambro

Pridružen/-a: Pet Maj 2009 20:03
Kraj: Nova Gorica

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 15, 2011 18:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pomota moj ima 7*65W, vendar je razlika v teži še vedno prevelika.
AndraZK

Pridružen/-a: Pet Apr 2011 16:22
Kraj: Žiri

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 01, 2011 16:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Da malo obudim tole temo.
Prvo o teži. Sploh zadnje serije receiverjev, tudi dražjih modelov, se mi zdi da so precej lažje.

Drugo pa:
Citiram:
Vem, da je taka rešitev za zaprisežene audiofile skoraj bogokletna, vendar doma še nikoli nisem imel tako dobrega zvoka (kombinacija moči in mehkobe). Zdi se, da se oba receiverja dobro dopolnjujeta.

Nisem prepričan, zakaj bi to bilo slabo? Tudi sam gledam v smeri kvalitetnejše opreme samo za stereo, hkrati pa potrebujem precej nove funkcije receiverjev, ali pa takšne, ki jih imajo samo dragi. Zato se mi tale yamaha 1067 zdi zanimiva, ker je poceni receiver z veliko funkijami (npr. dvojni hdmi izhod za tv in projektor). Za filmski zvok je receiver hitro dovolj dober, medtem ko bi za stereo preko preoutov pač uporabil kakšen mehek stereo receiver (kakšen rotel recimo, imam bw 683 serijo). Preampi z veliko funkcijami so blazno dragi in ne pridejo v poštev. Lahko s takšnim receiverjem za preamp za stereo zvok kaj bistveno izgubim?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
drago67

Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 01, 2011 18:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ambro je napisal/a:
Zanimivo glede moči in teže ojačevalcev.

Novi H/K AVR460 ima 7*60W pri 8ohm tehta pa le 13.5kg medtem ko starejši model, ki ga imam tudi jaz AVR445 ima pri isti moči kar 17.7kg Question

Kaj to pomeni , da nimajo več iste prave moči in da firma špara ali kaj drugega?

še kakšen kvaliteten tranzistor so z čipom menjali,pa kakšno aluminijasto stranico ali kaj drugega s plastiko. Rolling Eyes
nič novega to sedaj vsi počnejo.transformatorji so tudi čedalje manjši,le moč se kao veča,hhmm.... Rolling Eyes
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Domači kino Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja
Stran 1 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu