Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Nasvet
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Domači kino
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
frodo

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 0:29
Kraj: Miklavž na dr. polju

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 23, 2008 11:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja, seveda je najpomembnejši zvok. Pametno pa je pri nakupu gledati še, da
ima receiver vse najnovejše dekoderje za DTS HD Master Audio, Dolby True HD, 5.1 Linear PCM,...Ti zvočni formati, sploh zadnji, omogočajo prostorski zvok do 24 bit/192Khz - nekompresiran, torej identičen studijskemu masterju. Kajti v prihodnosti, ko bo cena nižja, boš verjetno posedoval Blu-Ray player, kateri bo uporabljal te standarde.
Danes imajo te dekoderje vgrajene novi višji modeli Yamahe, Onkya, Denona, poleti pa pridejo še Harmani in Marantzi.

Ostali dodatki kot je video pretvorba v HDMI in scaling ter samodejna kalibracija pa je pri takšnih receiverjih že v večini standardna.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
aljo

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 16:19

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 23, 2008 15:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

aha, ker zdaj nameravam sestavit en malo cenejsi surround... ki bi bil nadgradljiv. Za zvocnike sem mislil porabiti kaksne B&W 303, al pa kaj podobnega, tako da dobim lahko 4 za priblizno 800€, center bi kupil dober, ker se mi zdi zelo pomemben, subwoofer pa bi dodal kasneje (verjetno zelo pomemben da ne prdi kar nekaj v tri krasne). Zelo pomemben mi je surround obcutek, ravno zaradi tega bom to delal, ker mam doma ze soliden stereo sistem in mi je v filmih zelo vsec, pogresam pa subwoofer in tisti zvocnik za govor, pa tut zadaj bi prislo kaj prav. Kateri je pa bolj poceni reciver, ne bi delal ravno znanosti, ene par modelov pa bi vseeno sel sprobat, v rangu tam nekje do 300€. Denon mi je zelo vsec
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 03, 2008 18:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tu se je veliko govorilo o Concept seriji.
Si kdo to lasti za poslušanje glasbe?
Predvsem Concept 6 me zanima, in to zelo.

Si jih kdo lasti ali lahko pokomentira?
Nazaj na vrh
frodo

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 05, 2008 00:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Concept serija se noro dobro obnese v 5.1 konfiguraciji, torej z wooferjem.
Samo concept 6 igrajo zelo mehko, naravno, nevtralno, ampak jim mogoče manjka malo basa-vsaj z moj okus. Seveda je veliko odvisno od prostora in ojačevalca...
Če kupuješ samo Concept 6 jih je treba pred nakupom obvezno slišat. To lahko storiš v Big Bangu. Če pa se lahko še stegneš za cca. 200€ pa poslušaj
Concept 8. Imajo vse kar šestkam manjka in več.

LP
Nazaj na vrh
frodo

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 05, 2008 00:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

@ aljo: če lahko dobiš 4 DM303 za 800€ je to mogoče malo predrago, saj so novi stali cca. 300€/par. So pa to vsekakor odlični zvočniki - analitični, detajlni (kot vsi Bowersi). Mislim, da bi jih moral dobiti za 800€ skupaj z centrom LCR3. Kupiš še kak dober woofer in imaš odlično kombinacijo.
Vendar vedi, da jim paše kak zvokovno toplejši receiver kot npr. Denon, Marantz (odlično delajo z Marantzom) ali Harman. Novi modeli Onkya ali Yamahe po moje niso najbolj primerni za njih (imajo malce hladnejši zvok).

Če misliš nadgrajevat (z Blu-Rayem) potem kupi vsaj receiver, ki ima HDMI vhod z 5.1 PCM podporo (Marantz SR4002 ali Denon AVR 1508), če že ne misliš dat vsaj 450€ za receiver z novimi dekoderji DTS HD in Dolby True HD. Verjetno ne razumeš čisto kar sem ti s tem želel povedati - če želiš podrobnejši opis mi mailaj, da ti po domače razložim zakaj se gre.

LP
Nazaj na vrh
DaniOcean

Pridružen/-a: Pet Maj 2008 11:56
Kraj: Destrnik

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 05, 2008 00:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zdravo, kmalu bodo pri meni dali concepti, cel komplet Smile pol bom poročal naprej
je pa res, da mam še eno malo vprašanje, pri receiverju ostajam na odločitvi med onkyo pa denonom? Malce brskal po netu in videl, da ti dve znamki res ponujata ogromno (marantzi, harmani pa yamahae res niso slabi ampak me nekak vlečeta onadva)
Gledal sem celo denona 2808 pa 3808, samo tadva receiverja pomoje presegata zvočnike in mogoče nakup ne bi bil smiseln ali pač ? Ker drugače ramišljam o onkyu 606 al pa 705. Samo me nekak vleče Denon 3808, ki tudi v vseh testih dobiva ocene, ki prepričajo, je res tak dober, sploh kdo že mel tega na testu oz ga slišal? Ker finta v tem, da vržem za receiver enkrat več kot zvočnike pol pa vidim da mi zvočniki ne sfolgajo bi bla katastrofa
LP
Pestilence.

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 05, 2008 12:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

No, nasvet še zame.
Kupujem si zvočnike. Tam, do 450€(ampak to je res maximum).

Ogledoval sem si B&W 686, Triangle Stella es/Comete, nekaj System Audio.. je še kaj kar bi si lahko ogledal v tem cenovnem razredu?

Gledam pa lahko tudi rabljeno.

Ene zvočnike za nabijat že imam, iščem nekaj bolj nežnega.

Anyone?
Nazaj na vrh
dzigi

Pridružen/-a: Sob Maj 2008 17:15
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 05, 2008 13:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pestilence. je napisal/a:
No, nasvet še zame.
Kupujem si zvočnike. Tam, do 450€(ampak to je res maximum).

Ogledoval sem si B&W 686, Triangle Stella es/Comete, nekaj System Audio.. je še kaj kar bi si lahko ogledal v tem cenovnem razredu?

Gledam pa lahko tudi rabljeno.

Ene zvočnike za nabijat že imam, iščem nekaj bolj nežnega.

Anyone?

predvidevam da misliš na stereo zvočnike. Za ta denar bi lahko dobil rabljene Sonus faber Concertino zvočnike ki so bolj "nežni". Mislim da sem pred kratkim videl ene na Bolhi. Katero feršterkarijo pa imaš?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 040 457 712
Pestilence.

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 05, 2008 13:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Da, stereo zvočnike. Cena za par pa naj ne bi presegla 450€.

Eni so na bolhi, samo možakar jih prodaja v kompletu:/
Pa tudi mislim da bi malo presegli 450.
Nazaj na vrh
aljo

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 16:19

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 05, 2008 14:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

jaz bi pogledal tudi dynaudio! MMMMMMMMMMMMMMMM za moje pojme odlicen zvocnike. Kombinacija NAIM + dynaudio ali pa NAD c372 + dynaudio... res poslusljivo. Ne bom zdaj nekaj ocenjeval, ampak za moje pojme super za rock
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
dzigi

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 05, 2008 14:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

če so samo SF Concertino (torej stara verzija) potem je realna cena nekje okrog 400 eur pomoje, naslednji model SF Concertino Home se je pa nekajkrat prodajal za cca 500 eur.
Sam sem imel doma Triangle Comete 202 ki so zelo uredu zvočniki (rabljeni so bili tam cca 350 eur) vendar pa so bili Cocertino-ti v primerjavi dosti boljši v bass področju, ki je trianglom občutno manjkal v moji sobi.
Nazaj na vrh
Pestilence.

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 05, 2008 14:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala za informacije, obema.

Glede feršterkarije je tako.. Zaenkrat imam Yamaha reciever ter nek starejši Onkyo integrirc. Itak nameravam zamenjat čez počitnice ko bo denar, tako da to niti nek problem izbirat kombinacij zdaj, ker gre to kar imam kmalu od hiše.

K aljotu sem se povabil poslušat Comete, naslednji teden grem v LJ poslušat še B&W 686, potem pa se bom počasi odločil.
Vse je treba poslušat, samo prej je fino malo povprašat, da človek približno ve kaj obstaja in kaj je neprimerno.

Comete zvenijo torej podobnno kot Concertino?
Z basi ne bo problem, imam še sub nekje zakopan v kotu...
Nazaj na vrh
dzigi

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 05, 2008 14:52    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Cometi zvenijo definitvno bolj svetlo od sonus fabrov, sonusi rabijo kar dobro feršterkarijo in potem znajo res zaigrati. To je ena stopnica višje od Cometov. Seveda pa daleč od tega da so Cometi slab zvočnik, ravno nasprotno...vendar pa kot pravim, jaz bi vseeno raje vzel sonuse...če imaš kakšno opcijo jih pojdi vsaj slišat prodajalcu pa da vidiš kako se ti dopadejo...Vsekakor preposlušaj čim več. Pripročam ti da tudi poslušaš zvočnike Opera Mezza, mislim da so tudi nekje v tem cenovnem rangu.
Nazaj na vrh
Pestilence.

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 05, 2008 17:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Bom šel poslušat, in poročam.
Čeprav, te Bowersi me tudi ful mikajo ker ne bi zasedli preveč prostora. Že tako moram računat 30-50cm od zadnje stene, potem pa še velikost zvočnika, ufff... pa saj ne morajo biti na sredini sobe Very Happy
Nazaj na vrh
Saxofon

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 14:29
Kraj: Koper

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 05, 2008 18:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če te mikajo bowersi imaš še vedno lahko všečne 601 S3 ki imajo front port tako da jih ne rabiš met sredi sobe. Very Happy
Pa niso prav veliki vsaj meni se ne zdijo al pa sem se jih navadil. Embarassed

Osebno mi je starejša serija bolj vešeč po dizajnu. Novih pa nisem še slišal.

http://www.bwspeakers.com/images/SpeakerModel/images/DM601_S3/detail_large_two.jpg

Sicer sem si vedno želel imeti 604 s3 a ledvic ne prodam.

http://i150.photobucket.com/albums/s120/garpan/DSCF0981-1.jpg
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Domači kino Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja
Stran 2 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu