Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

HI-FI v glavi???
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 10, 11, 12, 13  Naslednja

Objavi novo temo   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Njegoš

Pridružen/-a: Pet Feb 2010 16:31
Kraj: LUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 23, 2010 09:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Predlagam, da odpremo novo temo, kjer bi se pogovarjali, primer o glasbi, kot zdravilna terapija in podobno.

Lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32
Kraj: POSAVEC

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 23, 2010 10:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

MAre007 je napisal/a:
Tudi jaz mislim, da je razlikovanje med dvema kabloma, ki ju dobro poznaš čisto mogoče. Ampak razlikovanje med več kabli, ki jih vnaprej ne poznaš in njihovo rangiranje ...

JAZZZ, konkretno vprašanje: ali je možno da na HIGH-END sistem bolj pašejo kabli iz elektronabave za 50€ kot kakšni iz Vklopa nad 2000€?

Podvprašanje tebi: ali kupuješ novo komponento tako, da greš v kr eno trgovino in ti na njihovem sistemu "slepo" zamenjajo deset komponent(npr CDPjev), potem pa ti izbereš tebi najbolj ustrezno in jo kupiš? Ali pa si komponento vzameš domov in jo poslušaš vsaj čez vikend? Jaz sem za to drugo varianto, zato tudi ponujam stavo na domačem sistemu-za katerega sem kable tudi kupil.

Mare. Ali misliš, da samo Vklop prodaja drage kable?

Če si tako želiš stave. Koliko pa si pripravljen staviti, če bi v Vklopu slepo primerjali en tvoj kabel in en njihov? In bi od desetih desetkrat uganil ? (pa ne zdej o par pirih...). Mislim, da se jih(nas) bo našlo kar nekaj, ki bi stavili s tabo. Torej. Imaš veliko šanso priti do veliko denarja . S katerim si boš kupil spodoben sistem, z dragimi kabli Laughing
berni

Pridružen/-a: Pon Jan 2010 11:49
Kraj: maribor

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 23, 2010 10:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

JAZZZ je napisal/a:
MAre007 je napisal/a:
Tudi jaz mislim, da je razlikovanje med dvema kabloma, ki ju dobro poznaš čisto mogoče. Ampak razlikovanje med več kabli, ki jih vnaprej ne poznaš in njihovo rangiranje ...

JAZZZ, konkretno vprašanje: ali je možno da na HIGH-END sistem bolj pašejo kabli iz elektronabave za 50€ kot kakšni iz Vklopa nad 2000€?

Podvprašanje tebi: ali kupuješ novo komponento tako, da greš v kr eno trgovino in ti na njihovem sistemu "slepo" zamenjajo deset komponent(npr CDPjev), potem pa ti izbereš tebi najbolj ustrezno in jo kupiš? Ali pa si komponento vzameš domov in jo poslušaš vsaj čez vikend? Jaz sem za to drugo varianto, zato tudi ponujam stavo na domačem sistemu-za katerega sem kable tudi kupil.

Če si tako želiš stave. Koliko pa si pripravljen staviti, če bi v Vklopu slepo primerjali en tvoj kabel in en njihov? In bi od desetih desetkrat uganil ? (pa ne zdej o par pirih...). Mislim, da se jih(nas) bo našlo kar nekaj, ki bi stavili s tabo. Torej. Imaš veliko šanso priti do veliko denarja . S katerim si boš kupil spodoben sistem, z dragimi kabli Laughing

Dodam v stavni lonček 200 eurov. Wink hehe
Nazaj na vrh
hi_musica

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 7:17

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 23, 2010 10:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Njegoš je napisal/a:
Predlagam, da odpremo novo temo, kjer bi se pogovarjali, primer o glasbi, kot zdravilna terapija in podobno.

Lp

Spomil si me na eno hecno situacijo. Ne dolgo nazaj sem si privoščil savnanje v savni, v kateri je bila med drugimi tudi soba za relaksacijo s "svetlobno" terapijo (http://www.remax.si/Svetlobna_terapija-p19).

V sobi je igrala pomirjajoča glasba. Kao. Beethoven in Mozart odigran - NA SINTESAJZER Shocked . Po vsej verjetnosti je šlo za enega izmed tistih poceni ploščkov "Romantic mood" iz praška. Soba za relaksacijo me je tako ziritirala, da sem jo po 5 minutah zapustil. Smile

Sicer pa je tema HI-FI v glavi zelo širok pojm in tudi tu se da na široko parlamentirati.

V.
Nazaj na vrh
MAre007

Pridružen/-a: Čet Dec 2010 10:23
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 23, 2010 10:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

JAZZZ je napisal/a:

JAZZZ, dobro jutro!

Očitno so kabli neke vrste "tonske kontrole". OK. Tudi sam verjamem, da so razlike lahko opazne, bolj pri interkonektih, manj pri zvočniških kablih.

Tvoj predlagani test - stava je nekaj povsem drugega kot objektivno ugotavljanje, koliko so različni kabli dejansko "dobri" oz. boljša beseda za to je med seboj "drugačni". Dejansko bi pri tvojem testu samo ugotovil, da je nekaj drugačnega od tistega, na kar si navajen. Ne bo pa pokazal test ali je tisto na kar si navajen boljše oz. vredno več denarja kot nekaj drugega.

Rezultati tvojega testa so že vnaprej znani, ker je test tako nastavljen. To je tako, kot če bi celo leto vsak dan vozil isto kolo, potem pa bi na slepo med dvema (enakega modela) moral ugotoviti, kateri je tvoj, kateri pa ne. Tudi jaz si upam staviti kaj primerljivega.
JAZZZ, še vedno pa nisi odgovoril: ali se ti zdi možno, da bi na HIGH-END sistem bolj pasali poceni kabli za 50€ kot kakšni nad 2000€?

Nazadnje urejal/a MAre007 Čet Dec 23, 2010 11:16; skupaj popravljeno 7 krat
Nazaj na vrh
hi_musica

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 7:17

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 23, 2010 10:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

MAre007 je napisal/a:
Rezultati tvojega testa so že vnaprej znani. To je tako, kot če bi celo leto vsak dan vozil isto kolo, potem pa bi na slepo med dvema (enakega modela) moral ugotoviti, kateri je tvoj, kateri pa ne. Tudi jaz si upam staviti kaj primerljivega.

Pa ljudje, dajte že stavit in poberite Iztoku tistih 10.000€, ki jih ponuja!
Smile

V.
Nazaj na vrh
Njegoš

Pridružen/-a: Pet Feb 2010 16:31
Kraj: LUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 23, 2010 10:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sem za, nič zaklepati !
Nazaj na vrh
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23
Kraj: Ruše

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 23, 2010 10:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Nekje mora potekati tudi tovrstna debata. In ime te teme je odlično! Če se tema zaklene, potem bi se nadaljevala nekje, kjer ji ni mesto (pa saj se to neprestano dogaja Rolling Eyes ). Seveda pa je druga zgodba nivo na katerem se razpravlja. Da pa ta ne zapusti okvirjev dostojnosti, pa so zadolženi moderatorji. Wink

Audiohedonist
Nazaj na vrh
MAre007

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 23, 2010 10:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

before je napisal/a:

Nekje mora potekati tudi tovrstna debata. In ime te teme je odlično! Če se tema zaklene, potem bi se nadaljevala nekje, kjer ji ni mesto (pa saj se to neprestano dogaja Rolling Eyes ). Seveda pa je druga zgodba nivo na katerem se razpravlja. Da pa ta ne zapusti okvirjev dostojnosti, pa so zadolženi moderatorji. Wink

Se strinjam! Ko nekomu neko mnenje ni več všeč, potem pa naj se tema kar zaklene??? Prav bi bilo, da si mnenja izmenjamo in na koncu morda tudi pridemo do enakih ali podobnih zaključkov.

Večina mojih v tej temi konkretnih vprašanj in predlogov, na katere bi bili odgovori lahko čisto kratki, še vedno ni odgovorjenih. Sprašujem se zakaj?

Zlat Porsche - boljši od običajnega?
Nazaj na vrh
11duc

Pridružen/-a: Pet Maj 2008 22:40
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 23, 2010 11:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

MAre007 je napisal/a:

Očitno so kabli neke vrste "tonske kontrole". OK. Tudi sam verjamem, da so razlike lahko opazne, bolj pri interkonektih, manj pri zvočniških kablih.

Tvoj predlagani test - stava je nekaj povsem drugega kot objektivno ugotavljanje, koliko so različni kabli dejansko "dobri" oz. boljša beseda za to je med seboj "drugačni". Dejansko bi pri tvojem testu samo ugotovil, da je nekaj drugačnega od tistega, na kar si navajen. Ne bo pa pokazal test ali je tisto na kar si navajen boljše oz. vredno več denarja kot nekaj drugega.

Rezultati tvojega testa so že vnaprej znani, ker je tako nastavljen. To je tako, kot če bi celo leto vsak dan vozil isto kolo, potem pa bi na slepo med dvema (enakega modela) moral ugotoviti, kateri je tvoj, kateri pa ne. Tudi jaz si upam staviti kaj primerljivega.

Še vedno pa nisi odgovoril: ali se ti zdi možno, da bi na HIGH-END sistem bolj pasali poceni kabli za 50€ kot kakšni nad 2000€?

Vsi členi v verigi audio sistema so na nek način ˝tonska kontrola˝ - če izviramo iz tvojega pogleda na zadevo. Tudi v zvočniških kablih so enormne razlike ( izgleda da je to spoznonanje tvoj naslednji korak, ker si se pri interkonekcijskih počasi začel soočat z realnostjo )
Tvoj argument, da sedaj ni več poanta v razliki, ampak kateri kabel kam paše je malo mimo, saj noben ne trdi da obstaja kabel kateri paše na vse sisteme. In za ta izziv katerega ti predlaga Jazz, moraš imeti veliko znanja, kilometrine poslušaja ( različnih zadev ) in dober sluh.
Seveda je možno da bi na kak ˝high end˝ sistem pasal cenejši in ne dražji kabel, zakaj pa sem ti že navedel v moje prejšnem postu.
Nazaj na vrh
11duc

Pridružen/-a: Pet Maj 2008 22:40
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 23, 2010 11:28    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

MAre007 je napisal/a:

Zlat Porsche - boljši od običajnega?

Mare .. to je Ferrari Very Happy
Nazaj na vrh
pasuljaris

Pridružen/-a: Pet Apr 2009 22:13
Kraj: maribor

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 23, 2010 11:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Citiram:
Večina mojih v tej temi konkretnih vprašanj in predlogov, na katere bi bili odgovori lahko čisto kratki, še vedno ni odgovorjenih. Sprašujem se zakaj?

Kitajski pregovor pravi:

En norec lahko zastavi vprašanje, na katerega ne more odgovoriti tisoč modrecev.

Kaj šele, če vprašanja zastavlja pameten človek, tako kot je to slučaj tukaj!
MAre007

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 23, 2010 11:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

11duc je napisal/a:
Mare .. to je Ferrari Very Happy

11duc, imaš prav. Opice zaradi te pomote že vriskajo od sreče .. Kako malo je potrebno nekaterim, da so srečni.
Nazaj na vrh
Antun

Pridružen/-a: Tor Sep 2010 8:52
Kraj: Kamnik

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 23, 2010 11:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zakaj bi temo zaklenili? Saj ni potrebno brati niti odgovarjati, če komu kaj ni všeč. So še druge teme tako, da lahko vsak izbira kar mu paše.
MAre007

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 23, 2010 11:52    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

11duc je napisal/a:
Vsi členi v verigi audio sistema so na nek način ˝tonska kontrola˝ - če izviramo iz tvojega pogleda na zadevo. Tudi v zvočniških kablih so enormne razlike ( izgleda da je to spoznonanje tvoj naslednji korak, ker si se pri interkonekcijskih počasi začel soočat z realnostjo )
Tvoj argument, da sedaj ni več poanta v razliki, ampak kateri kabel kam paše je malo mimo, saj noben ne trdi da obstaja kabel kateri paše na vse sisteme. In za ta izziv katerega ti predlaga Jazz, moraš imeti veliko znanja, kilometrine poslušaja ( različnih zadev ) in dober sluh.
Seveda je možno da bi na kak ˝high end˝ sistem pasal cenejši in ne dražji kabel, zakaj pa sem ti že navedel v moje prejšnem postu.

No vidite, počasi vas le začenjam razumeti. Very Happy
Napačna je bila moja predpostavka, da bi v HI-FI ju vsi elementi morali čimbolj verno prenesti signal od začetka do konca. HI-Fi - definicija ??? HI-FI komponente je torej potrebno vedno gledati kot celoto.

Očitno najbolj verni kabli niso vedno tudi najboljši za določen sistem, saj lahko z z manj vernimi dokončno prilagodimo signal, da vse skupaj zveni dobro.

Pa smo spet na začetku, na strani 2 te teme: Moj vrstni red in grobo ocenjen vpliv (v odstotkih) na kakovost zvoka je naslednji:

1. zvočniki: 70%
...
4. izvor (CD, gramofon, tuner): 15%
5. ojačevalec: 12%
...
7. povezovalni kabli: 2%
8. zvočniški kabli: 1 %
...

Bolj ko gremo dol, bolj fino nastavljamo sistem... Torej najprej izberemo zvočnike, njim primeren ojačevalec in CD, na koncu pa zadevo zreguliramo še s kabli. S tem bi se strinjal.

Kje je v SLO ali blizu čez mejo kakšna prodajalna, kjer bi lahko preskusil res raznolik izbor zvočnikov, ojačevalcev in CD-playerjev ter seveda tudi kablov:wink: , vendar cenovnega razreda 1.000-4.000 € za cel sistem?

Je že kdo od vas kupil kakšen ekstra priključni 230V kabel, kje in za koliko denarja. Kako je vplival na reprodukcijo? Bi delil izkušnje?

Nazadnje urejal/a MAre007 Čet Dec 23, 2010 12:08; skupaj popravljeno 3 krat
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 10, 11, 12, 13  Naslednja
Stran 11 od 13

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu