Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Squeezebox tema
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 82, 83, 84 ... 140, 141, 142  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
mitko

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 23:20

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 20, 2010 22:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Je kdo dejansko naredil SW spremembe in to primerjal? Tole je bolj teorija, ker v praksi nisem zaznal nobene (nada, ništa, nič) spremembe. Kaj šele, da bi lahko rekel, da igra bolje ali slabše.
Edina stvar, ki drži in je opazna, je, da mora biti volume na skvizu odprt nad 70, da da kaj od sebe.
Stvar sem izvedel dvakrat. Nazadnje sem spremembe izbrisal, ko sem posodabljal original SW. Tudi tedaj ni bilo spremembe, kar sem dojel šele sedaj, ko sem videl ta post Laughing

LpM
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
dess

Pridružen/-a: Pon Dec 2010 22:51
Kraj: celje

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 20, 2010 22:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

A je že kdo probal te modifikacije. Kako zadeva na koncu deluje.
Nazaj na vrh
JanezBlond

Pridružen/-a: Sre Okt 2009 9:50
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 21, 2010 16:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

JanezBlond je napisal/a:
Malo ramišljam o atomu kot file strežniku in SB strežniku. Zadevo sem malo testiral s FreeNAS strežnikom. Zadeva več ali manj deluje OK, muči pa me en problem s Squeezebox serverjem. Svojo glasbeno zbirko imam urejeno tako, da precej uporabljam bljižnice (link fajle). Bljižnice v file managerju sicer delujejo pravilno, v squeezebox serverju pa ne delajo in link file odpre kot prazno mapo. Ne vem v čem je problem, na windows sistemu to deluje bp.
FreeNAS je naložen na usb ključek. Glasbena zbirka je na zunajem usb NTFS disku. Na serverju teče samba za dostop do NTFS diskov . SB sicer deluje normalno, ne delajo samo lnk fajli )SB jih obravnava kot prazne mape). Kaka ideja kje je problem?

Če ta isti direktorij dostopam preko omrežja in poganjam SB server na windowsih, potem linki delujejo! Tudi preko file managerja linki delujejo normalno. Izgleda, da frenas pri lokalnem dostopu v UFS ne podpira bličnjic (LNK fajli). Če do istih fajlov dostopam preko sambe v windowsih potem linki delajo! Res čudno! Škoda, to je zaenkrat edina resna pripomba na FreeNAS.

Ali mogoče kdo uporablja NAS Synology DS210 ali 211j? Zanima me če tam v Squeezebox serverju bljižnice delujejo... Če to tam deluje bom pač nabavil Synology NAS!
Nazaj na vrh
JanezBlond

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 22, 2010 10:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Bom poskusil še malo alternative. Za začetek Vortexbox, če ne bo delovalo zadovoljivo pa mogoče še Amahi server.
Nazaj na vrh
SCHalko

Pridružen/-a: Tor Sep 2008 16:49
Kraj: Velenje

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 22, 2010 10:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zakaj pa na atomčka na naložiš WIN XP? Jaz sem imel enako kot ti: FreeNAS na USB ključku, pa sem nazadnje pristal na XP-jih...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
JanezBlond

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 22, 2010 10:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Problem je , da potem rabim dodaten monitor, tipkovnico itd. Če se ne motim Remote desktop, deluje šele, ko si logiran. FreeNAS mi je sicer super, edina hiba je da mi ne delujejo lnk fajli.
Nazaj na vrh
dess

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 22, 2010 20:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če priklapljam pc direkt na toucha a uporabim klasični ethernet kabl ali rabim crossver ethernet kabel.
Nazaj na vrh
SCHalko

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 22, 2010 22:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

JanezBlond je napisal/a:
Problem je , da potem rabim dodaten monitor, tipkovnico itd. Če se ne motim Remote desktop, deluje šele, ko si logiran. FreeNAS mi je sicer super, edina hiba je da mi ne delujejo lnk fajli.

Ja, jaz uporabljam RDP (comp je v recku v kleti). Ni potrebno da si logiran...
Nazaj na vrh
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 22, 2010 22:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

dess je napisal/a:
Če priklapljam pc direkt na toucha a uporabim klasični ethernet kabl ali rabim crossver ethernet kabel.

Moderne IT naprave same zaznajo način povezave, in signal primerno obdelajo. So pa profi zadeve bolj izbirčne glede tega. Ampak domač PC in SB to nista:)
dess

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 22, 2010 22:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ko povežem mi napiše da ne more povezat zaradi dhcp problema. Kaj delam pol narobe, jaz sem mislu da je kabel narobe ker ni crossover.
Nazaj na vrh
JanezBlond

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 23, 2010 08:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

SCHalko je napisal/a:
JanezBlond je napisal/a:

Ja, jaz uporabljam RDP (comp je v recku v kleti). Ni potrebno da si logiran...

Kako je potem z varnostjo sistema? Potem ti lahko praktično vsak, ki obide požarni zid šara po računalniku. XP imajo še ta problem, da ne podpirajo 4k/sektor diskov. Sicer sem pa tudi sam na začetku razmišljal o win rešitvi, npr o WHS, problem je da zadeva ni ravno poceni...
Nazaj na vrh
SCHalko

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 23, 2010 23:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zakaj problem z varnostjo? Ko se priklopis preko RDP, se moras logirat s svojim user. in pass. Jaz ze par let dostopam preko RDP-ja do vec compov,pa nikoli nobene tezave. Imam pa zadnje case problem, ker vcasih ze ne vem vec na katerem delam Sad
Nazaj na vrh
jernejc

Pridružen/-a: Ned Avg 2008 9:24
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 24, 2010 16:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Včeraj se mi je med ripanjem z EAC dvakrat računalnik obesil. Sad
Razlog za to je pa filipsov CDRW, ki je zgleda izdihnil. Ti šment!

Just saw a gold plated optical fibre. Apparently the gold made it sound marvelous according to the salesman.
Nazaj na vrh
drago67

Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 24, 2010 16:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

jernejc je napisal/a:
Včeraj se mi je med ripanjem z EAC dvakrat računalnik obesil. Sad
Razlog za to je pa filipsov CDRW, ki je zgleda izdihnil. Ti šment!

zadnji čas je da nabaviš dvdrw ,sploh glede na ceno za katero jih ponujajo...dobrih 20 eur.
Nazaj na vrh
jernejc

Pridružen/-a: Ned Avg 2008 9:24
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 24, 2010 16:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ma ni blema...razlog za uporabo tega CDRW je v tem, da ima med branjem daleč najmanj napak, kar se lepo vidi pri oz po ripanju.
Imam štiri PCje in dva prenosnika in na vseh kompih razen dotičnega imam DVDRW. Bom že skombiniral. Nahitreje bo RW enoto zamenjat in popravit nastavitev v EAC.

Just saw a gold plated optical fibre. Apparently the gold made it sound marvelous according to the salesman.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 82, 83, 84 ... 140, 141, 142  Naslednja
Stran 83 od 142

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu