| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
Lenuh
Pridružen/-a: Čet Apr 2009 14:35 Prispevkov: 20 Kraj: Dobova
|
Objavljeno: Čet Nov 25, 2010 00:15 Naslov sporočila: |
|
|
Če pogledam direkt ne vidim nič, če pa hočem priključiti jack-a pa se mi zdi, da se vidi nekaj rdečega. Bom verjetno moral kupiti ali dobiti kabel za preizkus. Ali mogoče veš kje se dobi tak optični kabel? Nisem še videl v trgovinah.
Lep pozdrav, _________________ Lenuh |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55 Prispevkov: 1636 Kraj: Laško
|
Objavljeno: Čet Nov 25, 2010 09:27 Naslov sporočila: |
|
|
Tudi tale adapter bo vredu za navaden opticni kabel. KLIK. Drugace pa poglej tudi v Big bang med kabli. Verjetno bi lahko bilo tudi tam ali pa poglej se v Techtrade, tam so tudi zalozeni z najrazlicnejsimi kabli.
lp, d. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Lenuh
Pridružen/-a: Čet Apr 2009 14:35 Prispevkov: 20 Kraj: Dobova
|
Objavljeno: Čet Dec 02, 2010 22:59 Naslov sporočila: |
|
|
Optični kabel plus adapter in deluje.
Hvala _________________ Lenuh |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Original-One
Pridružen/-a: Pet Nov 2010 10:23 Prispevkov: 70 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Dec 07, 2010 23:53 Naslov sporočila: |
|
|
Zdravo še enkrat,
ker še nism zamenjal receiverja, imam pa drug laptop, sedaj vlečem sliko preko hdmi in zvok preko spdif (ki ga imam kot izhod v 3.5mm jack)
Zakaj gre ven samo 2 kanalni zvok in ne 5.1?
Mogoče kakšni driverji? Sedaj tudi v windowsih ne morem izbirati med 2.0 in 5.1, temveč samo med različnimi 2.0 (cd,dvd,studio quality) Kakšni predlogi?
Mogoče pa laptop ne podpira preko spdif, več, kot 2 kanalni zvok?
Gre pa za tale laptop
https://www.enaa.com/oddelki/racunalnistvo/izd_3286_ASPQX33E-04J01DY4_Prenosnik_TOSHIBA_Qosmio_X500-13R_+_darilo
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
delfinus

|
Objavljeno: Sre Dec 08, 2010 09:35 Naslov sporočila: |
|
|
In imas na PC tudi DVD s 5.1 zvokom ali film posnet v dolby digital ali dts in si preveril s tem? Stereo vir bo predvajal kot 2.0 PCM, ko bos pa imel vir z 5.1 pa bo predvajal v dolby digital oz. dts.
Mislim, da je pri tebi najbrz stvar nastavitev, da nimas slucajno nastavljeno, da ti downmixa 5.1 v 2.0. To pa je stvar nastavitev v driverjih.
lp, d. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
veso
Pridružen/-a: Čet Apr 2010 19:18 Prispevkov: 24 Kraj: Trbovlje
|
Objavljeno: Sre Dec 08, 2010 09:45 Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljeni
Pri meni isto pokaže samo stereo zvok. Ko pa vključim receiver sa mi pa pokažejo še ostale oblike zvokovnega zapisa ki so podprte (DD, DTS, DTS-HD,...) Imam pa PC preko HDMI kabla na receiver in nato na TV.
Lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Original-One
Pridružen/-a: Pet Nov 2010 10:23 Prispevkov: 70 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Dec 08, 2010 11:13 Naslov sporočila: |
|
|
| delfinus je napisal/a: | In imas na PC tudi DVD s 5.1 zvokom ali film posnet v dolby digital ali dts in si preveril s tem? Stereo vir bo predvajal kot 2.0 PCM, ko bos pa imel vir z 5.1 pa bo predvajal v dolby digital oz. dts.
Mislim, da je pri tebi najbrz stvar nastavitev, da nimas slucajno nastavljeno, da ti downmixa 5.1 v 2.0. To pa je stvar nastavitev v driverjih.
lp, d. |
Da, pa PCju sem včeraj predvajal film v dvd formatu, z 5.1 zvokom. Vendar mi je na receiverju kazalo samo front speakers + sub.
Kje naj pogledam za nastavitve? Tam pod playback devices, ko zberem spdif out ne morm kaj dosti stimati, kot sem rekel, izbiram samo med razlicnimi stereo outputi.
Ima pa laptop neko conexant smart hd audi card. Kakšnih pametnih driverjev pa ne najdem..
Downmix, kje bi pa lahko to našel?
hvala
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
delfinus

|
Objavljeno: Sre Dec 08, 2010 12:54 Naslov sporočila: |
|
|
| Spodaj desno bi moral imeti kaksno ikonco od zvocne kartice. To je upravitelj in verjetno je tam tudi se nekaj posebnih nastavitev za zvocno. Med drugim tudi ta downmix. Lahko prilimas capture ko imas tega upravitelja odrtega, ker drugace zal ne morem pomagati. Pomoje, pa da najboljse, da vprasas direkt na forumu od Toshibe. Klik. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
robba22

Pridružen/-a: Tor Okt 2010 13:25 Prispevkov: 38 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Dec 10, 2010 21:51 Naslov sporočila: |
|
|
| Lenuh je napisal/a: | Zdravo,
Imam lap top ki ima Realtek HD zvočno kartico s Spdif izhodom , ki ima 3,5mm jack priključek katerega lahko uporabim tudi za slušalke. Kadar ta izhod povežem s koaksialnim kablom, ki ima na eni strani mono 3,5mm jack na drugi strani pa činč z digitanim vhodom na yamahi, zvok ne deluje.
V naprej hvala za pomoč.
Lep pozdrav, |
Sem videl, da je že rešeno. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|