Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

DAC?
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 43, 44, 45 ... 115, 116, 117  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
ReturnToForever

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 13:47
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 03, 2010 10:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ker je bilo vreme te dni še posebej naklonjeno posedavanju v sweet spotu in vlečenju na ušesa (a tudi, da bi prilil še več olja na ogenj razprave o prestižu v hajfaju Twisted Evil ), sem si prvonovembrsko turobnost popestril z DACem, ki je iz večine poslušalcev, celo najbolj ortodoksnih analogistov, izvabil vzdihljaje odobravanja in celo navdušenja.

Gre za Zanden 5000 MKII DAC za katerega sam g.Yamada, ki ga je razvil pravi:
Not only would the seemingly obsolete Model 5000 remain in the line, it would, in fact, remain his ne plus ultra digital statement product - for the playback of Redbook CD.

Za primerjavo in zvočni etalon sem uporabljal moj rezidentni JVC-Victor K2 XLZ-999EX CD player, ki nastopa le v funkciji DACa, ker je bralno sekcijo že pred časom nadomestil Squezzebox Receiver z PC/diskovnim poljem. Za analogne gabarite je poskrbel Rega P5 gramofon.

Obe mašinici si delita japonsko vhodno napetost 100/120V in sta bili zato priključeni na 1kW ločilni transformator. Tukaj se podobnosti nehajo, saj gre tako v digitalnem kot v analogno/napajalnem delu za povsem različna koncepta. Zanden uporablja lampaško napajanje in izhodno sekcijo z prastarim Philips TDA-1541A čipom za D/A konverzijo in patentiran digitalni low-pass filter. Victor se na drugi strani ponaša z 24/88 upsample K2 DACem in klasično tranzistorsko izhodno stopnjo in 6 ločenimi napajalniki.

Naj povem, da sem med tistimi ljubitelji glasbe, ki smo se že pri prvih pojavkih CDjev odločili, da zavržemo analogijo in na glavo skočimo v digitalne vode. Kljub občasno mrzli in razburkani vodi sem 20+ let vztrajal in iskal, kar sem ponovno našel pred nekaj leti, ko sem kupil Rega gramofon in nanj nataknil prvo Lpjevko. Od tedaj so se začeli nabirati kupi gramofonskih plošč, digitalni del zbirke pa temu primerno stagnira. Podobno je tudi razmerje med časi poslušanja, ki ga namenjam enemu in drugemu mediju.

Zakaj tale medklic? Zato, ker sem prepričan, da na gramofon ne bi niti pomislil, če bi pred tem slišal Zandna!

Že po nekaj taktih glasbe je bilo jasno, da poslušam najbolj analogno in realistično zvenečo digitalijo, kar sem jih imel prilike slišati. Ima namreč skoraj čudežno lastnost, da v trenutku pozabiš na seciranje zvoka, ker te potegne v glasbeni dogodek ter izvablja emocije, ki si jih lahko do sedaj začutil le ob živi glasbi ali poslušanju vinila. Sumim,da gre velik del tega pripisati izjemni dinamiki in hitrosti prezentacije, ki naredi inštrumente in glasove žive v podobni maniri kot jih naredijo horn zvočniki.

V primeravi z mojim Victorjem je čutiti, da Zandnova digitalna sekcija nima take resolucije, kot so je zmožni novejši DACji, vendar naj povdarim, da se to opazi le pri neposredni A/B primerjavi in me pri pri poslušanju ni niti najmanj motilo.

Zanimivo pri Zandnu je, da ima PRAT podoben kot Naim elektronika, vendar je zvok hkrati analogno mehak in ne povdarja vršnih tranzientov na račun odmevov. Toni imajo rep in glavo, so note igrane na inštrumetih in na glasilkah, slišne so variacije v dinamiki fraziranja, harmoniki imajo pravo barvo, ki omogoča npr.ločevanje med flavto in oboo v orkestru, ko sočasno igrata frazo, ali jasen razloček med različnimi strunami in telesi kitar in drugih brenkal ali godal. Na različnih posnetkih je jasno slišati razlike med njimi, grobo posneti zvenijo grobo a vendar ne neposlušljivo, vrhunski posnetki pa se izjemno približajo temu kar slišim v živo, kar je glede na omejitve, ki jih v tehnično/fizikalnem pogledu predstavlja domači hi-fi, izjemen dosežek.

Če rezimiram, je bilo nekaj dni preživetih z Zandnom čisti užitek, skoraj perverzni prestiž!
In še nasvet: kdor si ga lahko privošči, naj ne okleva.

Nazadnje urejal/a ReturnToForever Sre Nov 03, 2010 14:27; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
dore

Pridružen/-a: Pon Dec 2008 12:08
Kraj: Kamnik

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 03, 2010 13:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ali ima kdo izkušnje s tem DAC-om:
http://www.twistedpearaudio.com/digital/buffalo.aspx
Na DiyAudio ga precej hvalijo.
Kot mi je znano tudi v SLO obstaja nekaj podobnega, če se ne motim je bilo tudi na forumu govora o tem.
Predvsem me zanima, kam se omenjeni DAC pozicionira, glede na kvaliteto npr. zveni bolje od DACMagic-a...
Nazaj na vrh
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 03, 2010 18:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ReturnToForever je napisal/a:

Za primerjavo in zvočni etalon sem uporabljal moj rezidentni JVC-Victor K2 XLZ-999EX CD player, ki nastopa le v funkciji DACa, ker je bralno sekcijo že pred časom nadomestil Squezzebox Receiver z PC/diskovnim poljem. Za analogne gabarite je poskrbel Rega P5 gramofon.

Squeezebox praviš. Kako bi ga ocenil kot digitalni transport? Te zvočno zadovoljuje?

lp
Nazaj na vrh
gorko1

Pridružen/-a: Pet Maj 2008 21:44
Kraj: MARIBOR

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 03, 2010 21:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ReturnToForever je napisal/a:

V primeravi z mojim Victorjem je čutiti, da Zandnova digitalna sekcija nima take resolucije, kot so je zmožni novejši DACji, vendar naj povdarim, da se to opazi le pri neposredni A/B primerjavi in me pri pri poslušanju ni niti najmanj motilo.

Pred časom si pisal o Anagram kit kombinaciji. Se bi dalo zvokovno potegnit kakšne vzporednice ali gre tu za čisto drugi svet?

Lp,
Goran
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
ReturnToForever

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 13:47
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 03, 2010 21:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja, squezzebox receiver (brez duetovega daljinca) sem kupil že pred letom, a je ob začetnem navdušenju zadeva romala v omaro in sem še naprej uporabljal profi Marantz CD-340 kot transport, ker je imel AES/EBU digitalni izhod in je igral bolj po mojem okusu. A glavni razlog je bila lenoba pri ripanju cdjev na diskovje. Ko sem to spravil pod streho, pravzaprav ni bilo poti nazaj. Predvsem zato, ker je ves digitalni tok iz diskovja preko skviziča zgubil digititis/jitter in je postal zelo čist in nenaporen za poslušanje. Do sedaj sem samo domneval, da error correction v transportih zelo gara, ko pa sem ripal CDje sem opazil, da nekateri CDji računalniški pogon spravijo dobesedno ob živce.
Za ta denar je skvizič kot transport ne le best buy ampak kar kraja. Primerjal sem ga tudi z Linn Majik DS in z kolegom sva se kar precej naprezala, da sva ugotovila kdaj je v pogonu en ali drug.

Druga zgodba so anagramovi DACi, ki sem jih v različnih oblikah posedoval ali slišal v svojem sistemu. Prve verzije so imele lastnost, da so vsem CDjem pridajale nek navidezen občutek prostornosti, čeprav tega na cdju ni bilo. Še danes se mi zdi, da je DSP generiral neko umetno realnost, ki je bila mogoče na začetku všečna, pozneje pa moteča.
Novejši Anagram (ProJetov, o tem lahko kaj več pove on) je povsem druga pesem. Naraven, bogat z super resolucijo, a se mi zdi, da ga Zanden poseka v načinu kako komunicira glasbo in občutke povezane z njo. Malo je komponent, ki to zmorejo, še zlasti iz tega že odpisanega medija.
Nazaj na vrh
fotr

Pridružen/-a: Pon Jan 2009 16:35
Kraj: Škrilje

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 29, 2010 11:51    Naslov sporočila: DAC Lampizator Odgovori s citatom

Se opravičujem, če je v prejšnjih postih že kdo omenjal proizvajalca Lampizator, začel je s predelavo Behringerja 2496 in prišel z razvojem do "svojega". Sedaj potuje po svetu in predstavlja vse svoje tipe, zanimivo pa je, kaj je napisla na svoj Facebook
citiram:
Wow, my Lampizator DAC just won the contest for the best DAC at the Boston Audiophile Society and it beat the Zanden DAC, and in Europe it beat the Audio Note 4 Signature as well as Sonic Fronteers DAC-3. So far the Lampizator DAC is un-beaten regardless of the competitors, ...

Sam imam Behringerja z malenkostnimi predelavami insem zelo zadovoljen, še posebej, če veste, da stane 135€!!!! Vsekakor priporočam v prisluh pred nakupi drugih
Nazaj na vrh
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21
Kraj: domžale

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 29, 2010 16:46    Naslov sporočila: Re: DAC Lampizator Odgovori s citatom

fotr je napisal/a:
Se opravičujem, če je v prejšnjih postih že kdo omenjal proizvajalca Lampizator, začel je s predelavo Behringerja 2496 in prišel z razvojem do "svojega". Sedaj potuje po svetu in predstavlja vse svoje tipe, zanimivo pa je, kaj je napisla na svoj Facebook
citiram:
Wow, my Lampizator DAC just won the contest for the best DAC at the Boston Audiophile Society and it beat the Zanden DAC, and in Europe it beat the Audio Note 4 Signature as well as Sonic Fronteers DAC-3. So far the Lampizator DAC is un-beaten regardless of the competitors, ...

Sam imam Behringerja z malenkostnimi predelavami insem zelo zadovoljen, še posebej, če veste, da stane 135€!!!! Vsekakor priporočam v prisluh pred nakupi drugih
Meni je všeč zadnja plošča, ki omogoča zelo bogat biamping in že kdaj prej se je kaka njihova komponenta naenkrat znašla na kakšnem audio sejmu in "sezuvala" prisotne z svojimi sposobnostmi.
Lampizator je faca.
Na forumu nas je kar nekaj, ki smo upoštevali njegov nasvet glede 6N6P lamp in se zdaj dajemo vsak dan "sezuvat" njihovemu zvoku.
Nazaj na vrh
fotr

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 30, 2010 00:10    Naslov sporočila: lampizator Odgovori s citatom

pa je kdo od vas že naredil predelavo, ki jo on opisuje?? Rad bi imel priliko slišati tak predelan DAC
Sam sem pri njem naročil in plačal samo čipš AKM ak4396, pa ga nekam dolgo ne pošlje, že več kot pred mesecem sem mu plačal
Nazaj na vrh
zojgs

Pridružen/-a: Pet Okt 2008 13:21
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 30, 2010 16:27    Naslov sporočila: Re: lampizator Odgovori s citatom

Pozdravljeni,

Jaz bi bil zainteresiran za predelavo Behringer DAC-a in sicer 2 kosov po specifikaciji Lampizator. http://www.lampizator.eu/LAMPIZATOR/TRANSPORT/behringer/Ultramatchmikro.html. Po sistemu na ključ seveda proti plačilu.

Kontaktirajte me prosim preko zasebnega sporočila.

lp
fotr

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 30, 2010 16:46    Naslov sporočila: predelava Odgovori s citatom

Mislim, da to dela tudi Lampizator sam, pošlješ mu dac in dobiš predelano verzijo. In jasno še prej plačaš. Vsaj včasih je imel to opcijo, če pa to še dela pa ne vem, ker je začel s svojimi DACi
Nazaj na vrh
zojgs

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 30, 2010 16:50    Naslov sporočila: Re: predelava Odgovori s citatom

Za eno predelavo (star DAC) sem mu pred meseci poslal prošnjo, dobil res človeško ceno kot odgovor, nadaljna komunikacija za konkretno pošiljanje oziroma logistiko, pa je ostala neodgovorjena. Torej v mojem primeru zastoj v komunikacji.

lp

fotr je napisal/a:
Mislim, da to dela tudi Lampizator sam, pošlješ mu dac in dobiš predelano verzijo. In jasno še prej plačaš. Vsaj včasih je imel to opcijo, če pa to še dela pa ne vem, ker je začel s svojimi DACi

fotr

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 30, 2010 22:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mislim, da bi se te predelave lotil tudi Aco Razbornik, mislim, da pri nas najbolje pozna Behringerja, pa mu lahko pišeš na studio.tivoli@gmail.com Meni je enega že predelal, čisto osnovna predelava in odlično igra, zdaj pa mi ravno dela nek dodatek, za katerega trdi, da bo trgal gate. Ko bo končano lahko prideš poslušat
Nazaj na vrh
zojgs

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 01, 2010 00:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala za odziv, z veseljem pridem poslusat in prinesem se en moj DAC, ki je zelo soliden in bo ravno pravsnja primerjava.
hvala.

lp

fotr je napisal/a:
Mislim, da bi se te predelave lotil tudi Aco Razbornik, mislim, da pri nas najbolje pozna Behringerja, pa mu lahko pišeš na studio.tivoli@gmail.com Meni je enega že predelal, čisto osnovna predelava in odlično igra, zdaj pa mi ravno dela nek dodatek, za katerega trdi, da bo trgal gate. Ko bo končano lahko prideš poslušat

audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 09, 2010 23:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tole mora po moje biti huda zadevšna za svojih 300$ Cool

Več tukaj.

Že ima kdo izkušnje s tem dacom?
Nazaj na vrh
HIFRIK

Pridružen/-a: Tor Feb 2009 20:40
Kraj: M.Sobota

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 10, 2010 14:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

A je že kdo naročeval pri Emotivi ali pa obstaja kakšen dealer pri nas?
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 43, 44, 45 ... 115, 116, 117  Naslednja
Stran 44 od 117

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu