| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
Kiki
Pridružen/-a: Ned Sep 2010 17:01 Prispevkov: 9 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Sep 12, 2010 21:09 Naslov sporočila: |
|
|
Najlepša hvala! Si pomagal full... Bomo probal še to Hvala še enkrat! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ajka
Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00 Prispevkov: 3193 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Ned Sep 12, 2010 21:39 Naslov sporočila: |
|
|
| Kiki je napisal/a: | | Imamo telemach (škatlica in kabel v televizijo).... |
LP
Fantje ne komplicirat ... Iz TVja ni potrebno nobenih kablov !!!
Iz "Telemach škatlice", ne vem kateri "sprejemnik imate " samo pelješ "digitalni signal".Škatlice ponavadi imajo "optični digitalni" izhod ...
Tako dobiš najboljši zvok.
Če pelješ iz TV nazaj samo poslabšaš signal, ker je še nekaj kablov in TV vmes ... Če ima TV možnost lahko tako sprejemaš "analogni" in "digitalni" signal ...
Pa še pozor ,pazite na Philipsove TV, ki ne podpirajo večino digitalnih standardov in ravno tako pri nekaterih ni moč sprejemat "analognih" TV signalov ... Večina "kabelskih" operaterjev" ne bo ukinila "analognega" signala še dolgo časa !!! _________________ ~ ** ~ |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: - |
|
 |
berni

Pridružen/-a: Pon Jan 2010 11:49 Prispevkov: 1408 Kraj: maribor
|
Objavljeno: Pon Sep 13, 2010 07:35 Naslov sporočila: |
|
|
@ajka , ne boš verjel a obstajajo sistemi, ko ni možnosti da bi šel prvo na HT in potem na TV..če se recimo uporablja antenski prikluček...
Saj sem napisal , da je prva varianta priklop na ht in potem na tv, ne pa obratno... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ajka
Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00 Prispevkov: 3193 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Pon Sep 13, 2010 09:36 Naslov sporočila: |
|
|
| berni je napisal/a: | @ajka , ne boš verjel a obstajajo sistemi, ko ni možnosti da bi šel prvo na HT in potem na TV..če se recimo uporablja antenski prikluček...
Saj sem napisal , da je prva varianta priklop na ht in potem na tv, ne pa obratno... |
LP
Vse je odvisno od "sprejemne" škatle kaj ponuja ...
Če le ta ima antenski izhod je ta pri nas za "analognoTV in radio".Če ima še Scart ali Hdmi(Hdmi večina starejših sprejemnikov nima,kar potem tudi ne omogoča HD sprejema) sprejemaš digitalno .Sočasno ju lahko priklopiš(moj LG to omogoča) in spremljaš oba TV signala....Zvok pa posebaj z optiko iz "sprejemne" v "HT ali DAC" ...
Če ima sprejemnik analogne izhode (audio,video) je to kvalitetno slabša varianta ...Če uporabiš audio izhod in scart sočasno pa se lahko dogaja ,da zvok in slika nista "sinhro" .
Če pa ni sprejemne škatle pa pride direkt antenski kabel in je potem odvisno kaj ponuja TV !  _________________ ~ ** ~ |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: - |
|
 |
berni

|
Objavljeno: Pon Sep 13, 2010 13:23 Naslov sporočila: |
|
|
In ravno ta zadnje je bilo pri začetniku teme.. Itak drugače ne bi predlagal audio out analogni , pa še preko scarta...
Jaz uporabljam hdmi izhod na sprejemniku, z njim grem direktno na AV , iz AV pa spet HDMI na tv in je stvar zaključena.. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
navi
Pridružen/-a: Sre Jul 2008 17:57 Prispevkov: 78 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Pon Sep 13, 2010 14:07 Naslov sporočila: |
|
|
Jaz uporabljam hdmi izhod na sprejemniku, z njim grem direktno na AV , iz AV pa spet HDMI na tv in je stvar zaključena..[/quote]
Berni: kaj ko pa želiš gledati samo TV (brez vklopljenega AV resiverja)?
Brez vklopljenega resiverja verjetno ne gre? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
berni

|
Objavljeno: Pon Sep 13, 2010 14:13 Naslov sporočila: |
|
|
| Ga ne gledam, ker imam vedno Ht vklopljen, pa tudi moja Pioneer plazma je brez zvočnikov. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
MitjaF
Pridružen/-a: Sob Okt 2009 16:56 Prispevkov: 414 Kraj: KRANJ
|
Objavljeno: Pet Sep 24, 2010 23:10 Naslov sporočila: |
|
|
| Ne vem ce sem prav razumel,ampak zakaj ne priklopis zvoka direktno iz skatlice od Telemacha na Philipsa.Skatlica ima gotovo audio izhod. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
MitjaF
Pridružen/-a: Sob Okt 2009 16:56 Prispevkov: 414 Kraj: KRANJ
|
Objavljeno: Pet Sep 24, 2010 23:12 Naslov sporočila: |
|
|
| A sele sedaj sem videl da ste ji ze odgovorili. |
|