| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
dore
Pridružen/-a: Pon Dec 2008 12:08 Prispevkov: 15 Kraj: Kamnik
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48 Prispevkov: 5421 Kraj: Žalec
|
Objavljeno: Sre Sep 01, 2010 09:25 Naslov sporočila: |
|
|
| Benjamin je napisal/a: | Ali imajo vsi Skvizi podoben napajalnik (5V izhoda)?
Ali bo zamenjava napajalnika bistveno izboljšala zvok, kljub temu, da uporabljam zunanji DAC, ki ima svoje napajanje?
Hvala in lep pozdrav, Benjamin |
Classic in Touch se napajata s petimi volti in zanju lahko uporabiš isti napajalnik. Touch sicer žre nekaj malega več toka od Classica, ampak to ni omembe vredno, saj če se enkrat gre delati napajalnik, potem se itak naredi tokovno dvakrat do trikrat močnejšega da lepo dela in je lahko brez pregrevanja vklopljen 24/7.
Ali bo to v tvojem primeru bistveno izboljšalo zvok je težko reči. Odvisno od tebe samega kako si dovzeten na spremembe, od rezolutnosti preostanka sistema, od kvalitete zripanih albumov ki jih poslušaš, akustike sobe, pa še kaj. Lahko da je ne boš zaznal, ali pa bo ta takšna da boš kar debelo zazijal. Pa nima veze ali solo Touch ali preko zunanjega daca.
Če želiš, ti lahko za kakšen dan ali dva posodim svoj napajalnik, narejen po načrtu s foruma in probaš.
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mitko

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 23:20 Prispevkov: 344
|
Objavljeno: Sre Sep 01, 2010 10:13 Naslov sporočila: |
|
|
Super, tole sem že nekaj časa iskal
p.s. Ah, sem naložil, ni tako super Sem mislil, da je za vse menije, a je samo za now playing. Takrat že itak vem, kaj se vrti
Še za tiste, ki bi radi zvok z računalnika poslušali preko skviza: recimo Youtube za background, ipd. Za gledanje filmov ni primeren plugin, ker je zamik v zvoku prevelik in zaenkrat stvar ni rešljiva na preprost način.
http://wiki.slimdevices.com/index.php/WaveInput_plugin |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
tom33
Pridružen/-a: Ned Maj 2009 21:26 Prispevkov: 68 Kraj: KAMNIK
|
Objavljeno: Sre Sep 01, 2010 13:18 Naslov sporočila: |
|
|
zdravo!
A je kakšen konkreten napajalnik, ki se ga da kupit za upgrade squeza v slo ali EU?
LP TOM |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 041644562 |
|
 |
zojgs
Pridružen/-a: Pet Okt 2008 13:21 Prispevkov: 31 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Sre Sep 01, 2010 14:58 Naslov sporočila: |
|
|
| tom33 je napisal/a: | zdravo!
A je kakšen konkreten napajalnik, ki se ga da kupit za upgrade squeza v slo ali EU?
LP TOM |
tole dela, ni pa poceni.
http://www.paulhynesdesign.com/page7.html _________________ pros and cons |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
pasuljaris

Pridružen/-a: Pet Apr 2009 22:13 Prispevkov: 1526 Kraj: maribor
|
Objavljeno: Sre Sep 01, 2010 15:05 Naslov sporočila: |
|
|
| zojgs je napisal/a: | | tom33 je napisal/a: | zdravo!
LP TOM |
tole dela, ni pa poceni.
http://www.paulhynesdesign.com/page7.html |
Hja, to je skoraj dražje od SBja.
Kaj bolj krščanskega? _________________ Usoda se igra s človekom, človek pa igra na trobento. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Benjamin

Pridružen/-a: Pet Avg 2008 16:51 Prispevkov: 16 Kraj: Slov. Bistrica
|
Objavljeno: Čet Sep 02, 2010 08:56 Naslov sporočila: |
|
|
Aljoša, hvala za ponudbo. Bom kar naredil en napajalnik, samo da najdem primeren transformator. Jaz to kar hitro zmečem skupaj, res da izgleda kot crknjen žužek, ampak dela. Tudi večina mojih DIY zadev ni ravno za okrog kazat (no ja, zvočniki so še kar). Napajalnik od računalnika verjetno ni bog ve kaj, je pa tokovno zmogljiv. Zadevo bi lahko napajal tudi z akumulatorjem +regulator. Bom poskusil.
Lep pozdrav, Benjamin |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
tom33
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mravlcax

Pridružen/-a: Pet Okt 2008 17:06 Prispevkov: 84 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Sep 02, 2010 21:12 Naslov sporočila: Re: power suply nadgradnja |
|
|
Tega nima smisla kupovati, saj je to prav tako SMPS("digitalni") napajalnik. LInearni regulator pa je napetostni regulator, ki za svojo regulacijo uporablja tranzistor v njegovem linearnem območju delovanja. Sam sem naredil regulator tsemrovu in pa mitko-tu, kakšna pa je razlika med priloženim in DIY napajalnikom bosta pa ona pravi naslov za komentar.
Lp Aleš |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
tom33
|
Objavljeno: Čet Sep 02, 2010 21:26 Naslov sporočila: |
|
|
| poslal pm. Hvala! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Benjamin

Pridružen/-a: Pet Avg 2008 16:51 Prispevkov: 16 Kraj: Slov. Bistrica
|
Objavljeno: Tor Sep 07, 2010 18:16 Naslov sporočila: |
|
|
SB touch mi ne predvaja WMA lossless. Ali sem ga jaz kaj zabiksal ali ga biksa touch?
Sem naredil novo napajanje: 12V akumulator + regulator z LM317; zvok je bolj sproščen, večja je globina glasbenega odra. Še iščem primeren trafo (6V), ali pa morda 6V akumulator.
Lep pozdrav, Benjamin |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

|
Objavljeno: Tor Sep 07, 2010 20:22 Naslov sporočila: |
|
|
| Benjamin je napisal/a: | SB touch mi ne predvaja WMA lossless. Ali sem ga jaz kaj zabiksal ali ga biksa touch?
|
Touch kot samostojni predvajalnik (s priklopljenim zunanjim USB diskom torej) ne podpira WMA lossless formata. Ga pa normalno predvaja kadar je priklopljen na squeezebox server, kateri v realnem času izvaja pretvorbo iz WMA lossless v touchu razumljivo govorico.
| Benjamin je napisal/a: |
Sem naredil novo napajanje: 12V akumulator + regulator z LM317; zvok je bolj sproščen, večja je globina glasbenega odra. Še iščem primeren trafo (6V), ali pa morda 6V akumulator.
|
Karkšnokoli napajanje ko boš navesil na skviza bo bolje or originalnega napajalnika. Slabše od originalnega šrota ne gre.
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mravlcax

Pridružen/-a: Pet Okt 2008 17:06 Prispevkov: 84 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Sep 07, 2010 23:26 Naslov sporočila: |
|
|
| Benjamin je napisal/a: | Še iščem primeren trafo (6V), ali pa morda 6V akumulator.
Lep pozdrav, Benjamin |
Transformator naj bo vsaj 8V, ker drugače se bo napetost poreveč sesedla in zadeva ne bo delova.
Lp Aleš |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

|
Objavljeno: Sre Sep 08, 2010 10:42 Naslov sporočila: |
|
|
Evo en seksi serverček za sonosa ali skviza:
Na sliki morda izgleda velik, v resnici pa gre za čisto malega pamža, ki se ga da stlačiti vsepovsod. Brez stojala meri vsega 17.5 cm x 15.5 cm x 2 cm
Tule za 175 funtov ali tule za 150 funtov. Ko na vgrajenem 160 GB disku prične zmanjkovati prostora, se ta zamenja z večjim, ali pa elegantno doda zraven zunanji USB hard disk in zdrava marija. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

|
Objavljeno: Čet Sep 09, 2010 01:27 Naslov sporočila: |
|
|
| audiofill je napisal/a: | Spodaj sveži test Toucha. Tako obširnega opisa neke naprave za 300 evrčkov pa ne vidiš kar tako. Mater so se razpisali. In samo hvalijo. Ob 24/96 HD Tracks posnetkih se kar topijo.
hometheatersound.com review
Bomo videli kaj bodo imeli za povedati o njem v Stereophilu in The absolute soundu. Obojni ga testirajo. |
Oktobrska izdaja The absolute sounda s testom Toucha je zunaj. Še nisem prišel do nje, slišim pa da se je avtor testa Steven Stone orenk zakopal v materijo ter napisal zelo obširen in informativen pisni izdelek. Touch je bil postavljen ob bok Duetu in Meridian cd transport & dac kombinaciji. Rezultat špilerancije pa naj bi se glasil da je Toucheva sonična performansa povsem na nivoju dragih hi-end naprav, še posebej s 24/96 materialom.
Madona, audio magazini so navalili na ta mali gadget kot medved na ovco in vsi po vrsti pišejo same hvalospeve.
Bomo videli kaj bo naklofal Stereophile.
Aja... že ima kdo dotični izvod The absolute sounda? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|