Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Izkušnje z ojačevalci
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
stormsonic

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 2:00
Kraj: MB

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 25, 2010 12:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

DOLAR je napisal/a:
Glede na to, da stormsonic pravi, da do barvanja prihaja na vhodu bi rekel, da govoriš o predojačevalcu BAT VK51SE Very Happy

ne, mišljena je bila vhodna stopnja znotraj samega ojačevalca.
Mogoče branje kakšne knjige, npr. Power Amplifier Design Handbook, avtor Douglas Self. Dosti dobrih primerov in razlag, čeprav ni ravno moj favorizirani audio designer Laughing
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
DOLAR

Pridružen/-a: Tor Jul 2009 14:03
Kraj: bUNGA bUNGA

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 25, 2010 13:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

hi_musica je napisal/a:
DOLAR je napisal/a:
Glede na to, da stormsonic pravi, da do barvanja prihaja na vhodu bi rekel, da govoriš o predojačevalcu BAT VK51SE Very Happy

Sicer pa - moj BAT se počasi umika iz poličke, prihaja nekaj bolj eksotičnega Very Happy . Ta "eksotika" je že v zaključni fazi testiranja in bo v petek pripravljena na shiping to Slovenija. Mljask ...

V.

Kaj pa manjka BAT-u, da menjaš?

lp
Nazaj na vrh
hi_musica

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 7:17

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 25, 2010 13:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

DOLAR je napisal/a:
hi_musica je napisal/a:
DOLAR je napisal/a:

Sicer pa - moj BAT se počasi umika iz poličke, prihaja nekaj bolj eksotičnega Very Happy . Ta "eksotika" je že v zaključni fazi testiranja in bo v petek pripravljena na shiping to Slovenija. Mljask ...

V.

Kaj pa manjka BAT-u, da menjaš?

lp

V bistvu mu nič ne manjka, grem se samo malo igračkati na novo področje (low power tube amps). Bom predstavil novo reč, ko dobim ...
Nazaj na vrh
alenvprekršku

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 14:09
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 25, 2010 13:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

hi_musica je napisal/a:
DOLAR je napisal/a:

Sicer pa - moj BAT se počasi umika iz poličke, prihaja nekaj bolj eksotičnega Very Happy . Ta "eksotika" je že v zaključni fazi testiranja in bo v petek pripravljena na shiping to Slovenija. Mljask ...V.

Kateri se bo, med nama dvema, prvi prijavil za obisk? Question Cool
jernejc

Pridružen/-a: Ned Avg 2008 9:24
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 25, 2010 13:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Se lahko še jaz povabim? Mene majo lampaši radi Very Happy Very Happy Very Happy
LP Jernej

Just saw a gold plated optical fibre. Apparently the gold made it sound marvelous according to the salesman.
Nazaj na vrh
hi_musica

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 25, 2010 13:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

alenvprekršku je napisal/a:
hi_musica je napisal/a:
DOLAR je napisal/a:

Sicer pa - moj BAT se počasi umika iz poličke, prihaja nekaj bolj eksotičnega Very Happy . Ta "eksotika" je že v zaključni fazi testiranja in bo v petek pripravljena na shiping to Slovenija. Mljask ...V.

Tebe bom pustil še majčkeno čakati, da se mi nova roba mal ulaufa (ene 100 ur, pravi konstruktor), lahko se pa jst vmes nalepim do tebe. Če ti je prov, seveda ...
Nazaj na vrh
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23
Kraj: Ruše

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 25, 2010 13:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

hi_musica je napisal/a:

Kdo ugane o katerem ojačevalcu govorim? Smile

Vili

Lahko da se motim, a mislim, da tu ni govora o ojačevalcu ampak o prvih "barvnih" televizorjih. Mlajši seveda ne bodo imeli pojma o čem govorim, in zakaj barvnih v navednicah, gre namreč za steklo z prelivajočimi se barvnimi filtri (v takšnem zaporedju, kot si opisal), katero so (naši starši) postavili neposredno pred ekran črno-belega televizorja. In tako smo imeli nekakšno kvazi barvno TV. Very Happy

Iz tega bi lahko potegnili analogijo, da morda niti ni tako slabo imeti ojačevalca z malce obarvanim zvokom. Le toliko, da prikrije dolgočasno sivino. A vseeno je bolje imeti pravo barvno TV. Wink

Audiohedonist
Nazaj na vrh
DOLAR

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 25, 2010 13:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

hi_musica je napisal/a:
hi_musica je napisal/a:
DOLAR je napisal/a:

Tebe bom pustil še majčkeno čakati, da se mi nova roba mal ulaufa (ene 100 ur, pravi konstruktor), lahko se pa jst vmes nalepim do tebe. Če ti je prov, seveda ...

Da niste to vi neki swingerji Laughing
Nazaj na vrh
alenvprekršku

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 25, 2010 14:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

hi_musica je napisal/a:
hi_musica je napisal/a:
DOLAR je napisal/a:

OK, razumem. Bom počakal na uigranost. Ti pa pridi še danes, če imaš čas. Prej pokliči in se najavi. Dobrodošel. Very Happy
krokar

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45
Kraj: Štajerska

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 25, 2010 14:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Laughing Twisted Evil
Namenjeno dolarju!
Nazaj na vrh
alenvprekršku

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 25, 2010 14:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

DOLAR je napisal/a:

Da niste to vi neki swingerji Laughing

Ah, kje pa! To samo izkoriščava odsotnost "lastnice daljinskega upravljalnika". Laughing
hi_musica

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 25, 2010 14:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

before je napisal/a:
Iz tega bi lahko potegnili analogijo, da morda niti ni tako slabo imeti ojačevalca z malce obarvanim zvokom. Le toliko, da prikrije dolgočasno sivino. A vseeno je bolje imeti pravo barvno TV. Wink

Obarvanje, koloracija in tako dalje.

Nekdo, ki je vajen poslušati akustično muziko (posneto v studiu), samo v domačem okolju, bo hitro lahko ugotovil, da nek instrument zveni v živo in v drugem okolju precej drugače, kakor na posnetku.

V večjih "akustičnih" prostorih tipa cerkev, neakustično tretirana dvorana, lahko določen instrument zveni kakor da bi vklopil loudness filter na sistemu. Bolj posrečeno bi temu lahko rekli, da isti instrument igra v določenih pogojih malce topleje, drugič malce suho, svetleje in temneje. Z večjo resolucijo in z večjim telesom drugič bolj ozko. Prostor dejansko lahko obarva instrument.

Vsi, ki "razumejo" to naravno barvanje instrumenta, razumejo tudi barvanje, ki ga povzročajo naši glasbeni sistemi. In jaz v tem ne vidim nič slabega, navsezadnje - kdo pa lahko z gotovostjo trdi, da je studijski zvok neobarvan?

V.
Nazaj na vrh
DOLAR

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 25, 2010 14:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz to jemljem bolj enostavno. Pri nakupu korekcijskih očal lahko izbereš rumene šipe, modre.... ali pa prozorne. Sam sem bolj pristaš prozornih.
Nazaj na vrh
hi_musica

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 25, 2010 14:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

DOLAR je napisal/a:
Jaz to jemljem bolj enostavno. Pri nakupu korekcijskih očal lahko izbereš rumene šipe, modre.... ali pa prozorne. Sam sem bolj pristaš prozornih.

Na žalost akustika ni tako enostavna kot tvoje razmišljanje. Ko bi bila enostavna, potem bi ti premerili ušesa in na podlagi velikosti tvojih ušes in globine na katerih so bobniči, izdelali zvočnike, ojačevalec in CDP.

V.
Nazaj na vrh
DOLAR

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 25, 2010 14:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Dobro, ampak če odmislimo cerkev... in druga okolja in če vzamemo kot referenco neojačan zvok instrumenta v odprtem prostoru, potem bo obarvanje zvoka pomenilo odmik od reference.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5  Naslednja
Stran 4 od 5

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu