| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
stormsonic

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 2:00 Prispevkov: 766 Kraj: MB
|
Objavljeno: Sre Avg 25, 2010 12:43 Naslov sporočila: |
|
|
| DOLAR je napisal/a: | Glede na to, da stormsonic pravi, da do barvanja prihaja na vhodu bi rekel, da govoriš o predojačevalcu BAT VK51SE  |
ne, mišljena je bila vhodna stopnja znotraj samega ojačevalca.
Mogoče branje kakšne knjige, npr. Power Amplifier Design Handbook, avtor Douglas Self. Dosti dobrih primerov in razlag, čeprav ni ravno moj favorizirani audio designer  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
DOLAR
Pridružen/-a: Tor Jul 2009 14:03 Prispevkov: 746 Kraj: bUNGA bUNGA
|
Objavljeno: Sre Avg 25, 2010 13:01 Naslov sporočila: |
|
|
| hi_musica je napisal/a: | | DOLAR je napisal/a: | Glede na to, da stormsonic pravi, da do barvanja prihaja na vhodu bi rekel, da govoriš o predojačevalcu BAT VK51SE  |
Sicer pa - moj BAT se počasi umika iz poličke, prihaja nekaj bolj eksotičnega . Ta "eksotika" je že v zaključni fazi testiranja in bo v petek pripravljena na shiping to Slovenija. Mljask ...
V. |
Kaj pa manjka BAT-u, da menjaš?
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
hi_musica
Pridružen/-a: Tor Apr 2008 7:17 Prispevkov: 912
|
Objavljeno: Sre Avg 25, 2010 13:13 Naslov sporočila: |
|
|
| DOLAR je napisal/a: | | hi_musica je napisal/a: | | DOLAR je napisal/a: | Glede na to, da stormsonic pravi, da do barvanja prihaja na vhodu bi rekel, da govoriš o predojačevalcu BAT VK51SE  |
Sicer pa - moj BAT se počasi umika iz poličke, prihaja nekaj bolj eksotičnega . Ta "eksotika" je že v zaključni fazi testiranja in bo v petek pripravljena na shiping to Slovenija. Mljask ...
V. |
Kaj pa manjka BAT-u, da menjaš?
lp |
V bistvu mu nič ne manjka, grem se samo malo igračkati na novo področje (low power tube amps). Bom predstavil novo reč, ko dobim ... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
alenvprekršku

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 14:09 Prispevkov: 890 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Avg 25, 2010 13:23 Naslov sporočila: |
|
|
| hi_musica je napisal/a: | | DOLAR je napisal/a: | Glede na to, da stormsonic pravi, da do barvanja prihaja na vhodu bi rekel, da govoriš o predojačevalcu BAT VK51SE  |
Sicer pa - moj BAT se počasi umika iz poličke, prihaja nekaj bolj eksotičnega . Ta "eksotika" je že v zaključni fazi testiranja in bo v petek pripravljena na shiping to Slovenija. Mljask ...V. |
Kateri se bo, med nama dvema, prvi prijavil za obisk?  _________________ B&O Fan in audiofil z OKM!
... it's not just about what your equipment does, it's about how it makes you feel. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jernejc

Pridružen/-a: Ned Avg 2008 9:24 Prispevkov: 1044 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Sre Avg 25, 2010 13:29 Naslov sporočila: |
|
|
Se lahko še jaz povabim? Mene majo lampaši radi
LP Jernej _________________ Ohm sweet ohm.
Just saw a gold plated optical fibre. Apparently the gold made it sound marvelous according to the salesman. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
hi_musica
|
Objavljeno: Sre Avg 25, 2010 13:29 Naslov sporočila: |
|
|
| alenvprekršku je napisal/a: | | hi_musica je napisal/a: | | DOLAR je napisal/a: | Glede na to, da stormsonic pravi, da do barvanja prihaja na vhodu bi rekel, da govoriš o predojačevalcu BAT VK51SE  |
Sicer pa - moj BAT se počasi umika iz poličke, prihaja nekaj bolj eksotičnega . Ta "eksotika" je že v zaključni fazi testiranja in bo v petek pripravljena na shiping to Slovenija. Mljask ...V. |
Kateri se bo, med nama dvema, prvi prijavil za obisk?  |
Tebe bom pustil še majčkeno čakati, da se mi nova roba mal ulaufa (ene 100 ur, pravi konstruktor), lahko se pa jst vmes nalepim do tebe. Če ti je prov, seveda ... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23 Prispevkov: 2801 Kraj: Ruše
|
Objavljeno: Sre Avg 25, 2010 13:42 Naslov sporočila: |
|
|
| hi_musica je napisal/a: |
Kdo ugane o katerem ojačevalcu govorim?
Vili |
Lahko da se motim, a mislim, da tu ni govora o ojačevalcu ampak o prvih "barvnih" televizorjih. Mlajši seveda ne bodo imeli pojma o čem govorim, in zakaj barvnih v navednicah, gre namreč za steklo z prelivajočimi se barvnimi filtri (v takšnem zaporedju, kot si opisal), katero so (naši starši) postavili neposredno pred ekran črno-belega televizorja. In tako smo imeli nekakšno kvazi barvno TV.
Iz tega bi lahko potegnili analogijo, da morda niti ni tako slabo imeti ojačevalca z malce obarvanim zvokom. Le toliko, da prikrije dolgočasno sivino. A vseeno je bolje imeti pravo barvno TV.  _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
DOLAR
|
Objavljeno: Sre Avg 25, 2010 13:44 Naslov sporočila: |
|
|
| hi_musica je napisal/a: | | alenvprekršku je napisal/a: | | hi_musica je napisal/a: | | DOLAR je napisal/a: | Glede na to, da stormsonic pravi, da do barvanja prihaja na vhodu bi rekel, da govoriš o predojačevalcu BAT VK51SE  |
Tebe bom pustil še majčkeno čakati, da se mi nova roba mal ulaufa (ene 100 ur, pravi konstruktor), lahko se pa jst vmes nalepim do tebe. Če ti je prov, seveda ... |
Da niste to vi neki swingerji  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
alenvprekršku

|
Objavljeno: Sre Avg 25, 2010 14:10 Naslov sporočila: |
|
|
| hi_musica je napisal/a: | | alenvprekršku je napisal/a: | | hi_musica je napisal/a: | | DOLAR je napisal/a: | Glede na to, da stormsonic pravi, da do barvanja prihaja na vhodu bi rekel, da govoriš o predojačevalcu BAT VK51SE  |
OK, razumem. Bom počakal na uigranost. Ti pa pridi še danes, če imaš čas. Prej pokliči in se najavi. Dobrodošel.  _________________ B&O Fan in audiofil z OKM!
... it's not just about what your equipment does, it's about how it makes you feel. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45 Prispevkov: 1454 Kraj: Štajerska
|
Objavljeno: Sre Avg 25, 2010 14:10 Naslov sporočila: |
|
|
Namenjeno dolarju! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
alenvprekršku

|
Objavljeno: Sre Avg 25, 2010 14:12 Naslov sporočila: |
|
|
| DOLAR je napisal/a: |
Da niste to vi neki swingerji  |
Ah, kje pa! To samo izkoriščava odsotnost "lastnice daljinskega upravljalnika".  _________________ B&O Fan in audiofil z OKM!
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
hi_musica
|
Objavljeno: Sre Avg 25, 2010 14:14 Naslov sporočila: |
|
|
| before je napisal/a: | Iz tega bi lahko potegnili analogijo, da morda niti ni tako slabo imeti ojačevalca z malce obarvanim zvokom. Le toliko, da prikrije dolgočasno sivino. A vseeno je bolje imeti pravo barvno TV.  |
Obarvanje, koloracija in tako dalje.
Nekdo, ki je vajen poslušati akustično muziko (posneto v studiu), samo v domačem okolju, bo hitro lahko ugotovil, da nek instrument zveni v živo in v drugem okolju precej drugače, kakor na posnetku.
V večjih "akustičnih" prostorih tipa cerkev, neakustično tretirana dvorana, lahko določen instrument zveni kakor da bi vklopil loudness filter na sistemu. Bolj posrečeno bi temu lahko rekli, da isti instrument igra v določenih pogojih malce topleje, drugič malce suho, svetleje in temneje. Z večjo resolucijo in z večjim telesom drugič bolj ozko. Prostor dejansko lahko obarva instrument.
Vsi, ki "razumejo" to naravno barvanje instrumenta, razumejo tudi barvanje, ki ga povzročajo naši glasbeni sistemi. In jaz v tem ne vidim nič slabega, navsezadnje - kdo pa lahko z gotovostjo trdi, da je studijski zvok neobarvan?
V. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
DOLAR
|
Objavljeno: Sre Avg 25, 2010 14:22 Naslov sporočila: |
|
|
| Jaz to jemljem bolj enostavno. Pri nakupu korekcijskih očal lahko izbereš rumene šipe, modre.... ali pa prozorne. Sam sem bolj pristaš prozornih. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
hi_musica
|
Objavljeno: Sre Avg 25, 2010 14:29 Naslov sporočila: |
|
|
| DOLAR je napisal/a: | | Jaz to jemljem bolj enostavno. Pri nakupu korekcijskih očal lahko izbereš rumene šipe, modre.... ali pa prozorne. Sam sem bolj pristaš prozornih. |
Na žalost akustika ni tako enostavna kot tvoje razmišljanje. Ko bi bila enostavna, potem bi ti premerili ušesa in na podlagi velikosti tvojih ušes in globine na katerih so bobniči, izdelali zvočnike, ojačevalec in CDP.
V. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
DOLAR
|
Objavljeno: Sre Avg 25, 2010 14:45 Naslov sporočila: |
|
|
| Dobro, ampak če odmislimo cerkev... in druga okolja in če vzamemo kot referenco neojačan zvok instrumenta v odprtem prostoru, potem bo obarvanje zvoka pomenilo odmik od reference. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|