| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
krokar
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45 Prispevkov: 1454 Kraj: Štajerska
|
Objavljeno: Ned Jul 19, 2009 10:09 Naslov sporočila: |
|
|
Pošiljatelj mora zavarovati pošiljko in to pomeni, da naj z zamenjavo nebi bil problem.Ni rečeno, da je poškodba nastala pri nas, slabo s pošiljkami ravnajo tudi drugje.Torej stopiti v kontakt s prodajalcem in najprej slišati kaj poreče on.
Problem tele poškodbe je estetske narave in z zelo veliko verjetnostjo ne sonične.A že zaradi nje bi ti morebitni kupec(če bi jih teoretično prodajal), ceno zbil za kakih 30%.Toliko je po mojem približna kompenzacija, ki ti jo naj da prodajalec kot dobropis, če bi bil za to rešitev.
Iz posamičnih slučajev izvajati generalne sklepe po mojem ni na mestu, je pa pričakovano! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ProJet

Pridružen/-a: Sre Feb 2009 17:54 Prispevkov: 1241 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Jul 19, 2009 10:55 Naslov sporočila: |
|
|
| ajka je napisal/a: | LP
Zakaj so "audio zastopniki" po celi EU in tudi v Sloveniji !!??
Tudi zaradi takih primerov ;poškodovanja, garancije, nasvetov itd... !!!
Zaradi "prišparanja" cca 50-100 € se gremo kupovanja na daljavo se pa ne zavedamo ,da se nam lahko zgodijo take neušečnosti poškodovanja,s tem v vezi še dodatnih stroškov pa živcev in dosti časa, ki ga ne znamo vkalkulirat koliko je še to dodatnega "denarja" na ceno pošiljke...
Kaj je pa z garancijo pa zopet pošiljanje nazaj k "izvoru" itd...
Že na drugi temi foruma smo govorili o sigurnosti pošiljanja in ceni...
Malo je takih prevoznikov,ki poleg splošne garancije, ki se lahko potem pokaže, da sploh ne krije vsega, nudi tudi relativno varnost...
"So tako testirali "pošiljanje" in zelo malo "transporterjev" je naredilo test...Med tistimi, ki jih poznamo v EU se mi zdi, da je šel skozi samo UPS, ki je seveda "dražji" od ostalih...Pošiljka je bil drag "teleskop" in "steklenička skrivnostne vsebine", ki naj bi vedno stala pokonci;torej označeno z zelo pazljivim ravnanjem in označenim paketom kako naj stoji !!!
Pošiljke se splačajo pri visokih cifrah izdelka, kjer se cena transporta ne pozna !!!! Najmanj se splača ravno pri "cenenih zvočnikih" kjer je paket "relativno velik" pri takih tudi slabo,ceneno zapakiran in zato dovzeten za "katastrofo"!!!!
Mislim, da bi taki primeri bili lahko "šola" za vse tiste, ki bi še to radi počeli in se vam to lahko zgodi in povem vam taki primeri niso redki !!!!!
~
POCENI NAKUP JE DVAKRAT DRAG NAKUP !!!
LAHKO BI SE PUSTILI RAZVAJATI V PRIJAZNI POSTREŽBI V AUDIO SALONU IN ČE BI SE ODLOČILI ZA NAKUP VAM MORDA IZDELEK BREZPLAČNO PRIPELJEJO DOMOV !!!!!!!!! |
Ajka, podpišem.
Največ problemov je s poceni robo, ker je vse zbito na minimum, od izdelave, testiranja, pakiranja, pošiljanja in na koncu še BS kvaliteta.
Nakup kvalitetne audio robe toplo priporočam pri renomiranih slovenskih High End butikih, kjer se ti osebno posvetijo, obenem pa iz prve roke izveš morje koristnih informacij, od ljudi, ki so kompetentni in imajo leta, če ne desetletja audiofilskih izkušenj.
VKLOP - pogled iz zgornjega desnega kota.
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Numb

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 16:01 Prispevkov: 1127 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Jul 19, 2009 11:18 Naslov sporočila: |
|
|
Ja problem nastane samo če nimaš dosti pod palcem, potem niti ne odgovarjajo na mail-e, niti nimajo zvočniškega para pod 1000€, tako da nam ostaja zgolj nakup iz tujine ali pač rabljenih zadev. Sploh od kar se tudi v BB in podobnih štacunah ne dobi skoraj več hi-fija.
Čeprav sem spet najbrž udaril mimo ker o komponentah pod 1000€ itak ni vredno izgublat besed in časa.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ProJet

Pridružen/-a: Sre Feb 2009 17:54 Prispevkov: 1241 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Jul 19, 2009 11:25 Naslov sporočila: |
|
|
| Numb je napisal/a: | Čeprav sem spet najbrž udaril mimo ker o komponentah pod 1000€ itak ni vredno izgublat besed in časa.  |
Ja, po moje je vseeno, če greš v Techno Market in miže izbereš s police. Ne boš dost falil.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45 Prispevkov: 1454 Kraj: Štajerska
|
Objavljeno: Ned Jul 19, 2009 15:36 Naslov sporočila: |
|
|
Nekoliko zna biti tudi sreče zraven, ne rečem!Sam sem že precej pošiljk prejel iz inozemstva(med drugim tudi po velikosti "konkretne" zvočnike) kot tudi iz naših internetnih trgovin, pa do sedaj nisem imel težav niti s kakšno poškodbo embalaže, kaj šele vsebine!Pri tem sem prišel do robe, ki je sicer pri nas ni(Slovenija je po izbiri zelo reven trg!), ali pa je za več 10% dražja, včasih pa celo z mnogokratnikom.
Nesrečni primeri so seveda veliko bolj odmevni kot tisti, ko gre vse OK, kar pa je slučaj v 98% primerov! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Slinch

Pridružen/-a: Ned Jul 2009 16:17 Prispevkov: 467 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Ned Maj 09, 2010 13:35 Naslov sporočila: |
|
|
Da ne odpiram nove teme bom kar tukaj nadaljeval, najprej pa še epilog zgodbe.
Za poškodovane zvočnike je zavarovalnica vrnila denar, zvočnike pa so odpeljali na "uničenje". Ker do takrat, ko se je vse skupaj rešilo, tega modela tisti prodajalec v angliji več ni imel, sem začel dajati denar na stran za sistem nekoliko višjega ranga. Na žalost je vse skupaj padlo v vodo, no pred kakšnim mesecem pa je ta isti prodajalec spet dobil zalogo teh boxov. Ponudbi se nisem mogel upreti, tokrat so na srečo prispeli brez praske (s tem da je bilo poslano preko druge poštne službe).
Sedaj pa iščem primeren ojačevalec, ki bi iz zvočnikov iztisnil kar se da največ, v finančnem rangu 300-400 EUR. Vsekakor najraje nekaj rabljenega.
Zvočniki so Dali Suite 2.8. Na tej strani sem malo pobrskal med oglasi, v oči so mi stopili Marantz PM7200 (300 €), Densen B-100 (350 €) in pa Musical Fidelity A3 (400 €). Izmed teh se mi zdi MF najboljša ponudba, slišal pa nisem še nobenega. Razmišljal sem tudi o Marantzu PM8003, za novega bi bilo treba odšteti cca 600 €, vendar se mi zdi (po prebranem), da ga MF vseeno prekaša. Ima kdo kakšne izkušnje s katerim izmed teh, morda celo za kakšno primerjavo? Glasba, ki se bo poslušala varira od punka do jazza z vsem ostalim vmes, tako da bolje, da je celoten sistem malo bolj popustljiv do raznolikega materiala, kot pa da pri eni zvrsti briljira, določena druga pa je neposlušljiva.
Hvala vnaprej za nasvete! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Vinylfan
Pridružen/-a: Sob Mar 2009 23:52 Prispevkov: 891 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Maj 11, 2010 00:06 Naslov sporočila: |
|
|
| Meni sta nekoliko bližje Densen in MF. Če se ti da, se dogovori s prodajalci za preizkus. Naberi svoje najljubše skladbe in jih preposlušaj. Za začimbe dodaj zunanja mnenja. Potem pa se odloči sam, kaj ti je najbližje. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23 Prispevkov: 2801 Kraj: Ruše
|
Objavljeno: Tor Maj 11, 2010 07:21 Naslov sporočila: |
|
|
| Slinch je napisal/a: |
Ima kdo kakšne izkušnje s katerim izmed teh, morda celo za kakšno primerjavo? |
Jaz sem pet let imel MF A3. Po mojem mnenju je to, za svoj denar, zelo dober ojačevalnik! Menjal sem ga pa zato, ker sem si želel raziskati lampaško tehnologijo in dalje graditi na teh temeljih. No, vrnil sem se na solid state. Zakaj tako, tega ne bom razlagal, ker to ni tukajšnja tema. Če se vrnem k MF A3: dobra izdelava, meni všečen design, brez odvečnih "funkcij", popolnoma daljinko upravljanje (razen power on/off, seveda), poleg ostalih vhodov tudi phono vhod (MM in MC preklopljiv na zadnji strani), ki je kar kvaliteten. Na splošno gre za zdrav transistorski zvok, z precej moči. Ostalih ojačevalcev ki jih omenjaš sicer ne poznam, a ne glede na to dejstvo, ti MF A3 lahko le priporočim. Če želiš kakšne fotografije notranjosti A3 pa mi sporoči, saj sem ga do obisti pofotografiral, preden sem se od njega poslovil. _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Slinch

Pridružen/-a: Ned Jul 2009 16:17 Prispevkov: 467 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Pon Maj 17, 2010 16:42 Naslov sporočila: |
|
|
Hvala before, sem našel tiste fotografije v eni drugi temi. Na koncu sem se odločil kar za tega MF, bi imel z večkratno vožnjo v ljubljano za testiranje različnih zadev doma preveč stroškov. Včeraj sem ga pripeljal domov, zaenkrat sem več kot zadovoljen. Izboljšava v primerjavi z dosedanjimi zadevami (razne poceni vintage aparature in pa all-in-one mini stolpčki) je nepopisna, sem pa moral za to popolnoma izčrpati svoj študentski proračun. Je pa bilo vsekakor vredno  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|