Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Pomoč pri hi-fi sistemu
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Wolumen

Pridružen/-a: Ned Jun 2009 11:46
Kraj: Škofija loka

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 28, 2009 22:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

mogoče ti je samo očistil lečo Laughing Laughing obstja cd rom laser lens cleaner.Podoben je cdju ima nalimano majhno krtačko.

Nazadnje urejal/a Wolumen Pet Avg 28, 2009 22:37; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Numb

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 16:01
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 28, 2009 22:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Vinylfan je napisal/a:
Ok, ampak a ne bi nesel Sony-a v 3A servis in ti ga zamenjajo? Saj vem, da je nekoliko več, a zadeva špila kot mora. Včasih je tisto "naredi sam" dražje kot preko uradnih serviserjev...
Imam nek odpor do uradnih servisov, predvsem zaradi izkušenj glede avtomobila, Spremota recimo poznam in vem kaj mi bo naredil in koliko mu lahko zaupam če prinesem svoj laser.
Mogoče je predsodek, čeprav se mi zdi da bom kar prodal player za kolikor bo pač šel, ker 90€ za laser in potem še nekaj 10€ za servis ne vem če je računica, ker imam še en delujoč primerljiv player.
Nazaj na vrh
Vinylfan

Pridružen/-a: Sob Mar 2009 23:52

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 29, 2009 07:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ne, mislil sem, da popravljaš zase. Kupcu spustiš ceno za vrednost popravila in čao... Saj se glede servisev čisto strinjam s teboj, predvsem glede avtomobilov (zato včasih razumem tiste posameznike, predvsem v USA, ki se jim strga, pa pridejo z avtomatom na servis)... Ampak glede elektronike oz. nekaterih nastavitev pa je tako, da če to ne delaš vsak dan oz ne poznaš pravilnega postopka, je lahko delo zaman...
Nazaj na vrh
gerchy

Pridružen/-a: Pon Sep 2008 10:43
Kraj: 01

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 29, 2009 17:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sem dokaj pozno videl temo (dopust). Smile
Ko je že bilo govora o ebayu - je jasno, da se za malo denarja dobi malo muzike.
In pod 100 € za soliden CD player serije 3 ali 5 ni kakšne dobre možnosti. Za okrog 200 in več že, pa še to je vprašanje, koliko delovnih ur ima za sabo.

Če boš kupoval kaj drugega v tej smeri, svetujem previdnost pri transportu (prevsem poštno pošiljanje ...), pri nekaterih znamkah moraš na poseben način zapreti vratca, da preprečiš morebitne poškodbe mehanizma.

Popravljeno: odstranjena neaktualna vsebina.

Nazadnje urejal/a gerchy Pon Okt 10, 2011 08:25; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Numb

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 16:01

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 14, 2009 09:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ima kdo za posodit marmorne/kamnite plošče da bi probal postaviti na omarico pod zvočnik, da poizkusim s špicami, in da ne dam delat za brezveze če ni velike razlike.
Situacija je v galeriji.
Nazaj na vrh
gerchy

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 20, 2010 15:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

before je napisal/a:
CDP-X333ES je starejši model od CDP-X339ES, je pa slednji starejši od SCD-333ES, ki pa predvaja tudi SACD diske. Pri Sonyju so ob izobilju številk, ki so na voljo, zabluzili z tole 333, ki se ji kar ne morejo odreči Laughing . Za orientacijo naj povem še, da je model CDP-X339ES nekje iz leta 1990/91. Jaz sem ga kupil leta 1992, ko je bil zunaj že nov model CDP-X303ES, ki ga je bilo polovico manj skupaj (le okoli 7kg, za razliko od predhodnika z 11 kilogrami teže).

Da te malce popravim.
CDP-X303ES je naslednik modela X339ES in tehta pol kilograma manj - torej 11,5. Lažja sta vstopna modela serije 2, ki tehtata okrog 6 kg.

Kronološko si sicer sledijo: X33ES, X333ES, X339ES in X303ES, enako velja za serijo 5, pri seriji 7 pa je bil prvi model (te oblike, ki je več ali manj enaka v letih 1988-1994) X7ESD (z več DAC konverterji), nato X77, X777, X779 in nazadnje X707.

Serija 7 je res ultimativna, brez posebnega napenjanja ušes se razlika v primerjavi s serijo 3 takoj opazi.

Še slika sedmice. Če smo že govorili o teži, tehta slabih 17 kg.

P.S.: Slike X339ES, ki si jih objavil - so tvoje? Mislim, da ima tudi X339ES dva trafota.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23
Kraj: Ruše

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 20, 2010 18:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Nič me ni treba popraviti - opisoval se le zaporedje modelov, ki imajo v svojem imenu številko 333, v odnosu na moj (nekdanji) 339. Sicer pa poznam zaporedje modelov iz tistega obdobja, kot lasten žep.

Na fotografijah, o katerih govoriš, je res moj nekdanji 339 in kot lahko vidiš ima le en trafo. Je pa poleg njega prostor za še enega, ki pa ga je imel, morda že en model višji 559, če pa ne ta, potem pa zagotovo 779.

Audiohedonist
Nazaj na vrh
gerchy

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 20, 2010 19:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Popravil sem podatek, da je X303ES lažji, kot X339ES. No, saj je, vendar le za pol kilograma! Smile

Sem še enkrat preveril - v service manualu ima X339ES res le en trafo, ampak nimam podatka, za kateri trg je ta SM namenjen. Prijatelj iz Kanade je imel v X339ES dva trafota, svojemu pa sem prej odstranil zgornji pokrov, ko pa sem videl, da je potrebno sneti še stranski dve stranici (in les), sem si premislil. Zaenkrat. Wink

779 ima unikaten dvojedrni trafo, ki ga ni bilo v nižjih serijah.
Nazaj na vrh
before

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 20, 2010 20:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Za Kanadsko tržišče vem, da je bila verzija modela CDP-X339 ES z lesenimi stranicami, da pa bi bil v notranjosti kaj drugačen, to pa ne vem. Rolling Eyes Hm, možno je vse.

Audiohedonist
Nazaj na vrh
before

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 25, 2010 16:28    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mislim, in mnogi se bi strinjali z mano (vsaj gerchy), da si SONY s svojo ES serijo zasluži čisto svojo temo. In zato jo tudi odpiram - tukaj:
http://www.audio-kontakt.com/forum/viewtopic.php?p=25721#25721

ES - nekateri pravijo tej kratici "ESprit", druga razlaga je "Extremly high Standard series".

Audiohedonist
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4
Stran 4 od 4

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu