| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
krokar
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45 Prispevkov: 1454 Kraj: Štajerska
|
Objavljeno: Sob Mar 06, 2010 20:52 Naslov sporočila: |
|
|
Sem poskusil, a fotke s flashom mi niso najbolje uspele!Ponavljam pa link do zvočnikov, ki so 1:1 z mojimi in so fotke boljše kot bi bile moje tudi ob dnevni svetlobi brez flasha.Ko pa bom stereo sistem kompletiral, pa bom vse skupaj objavil v svoji galeriji.No, morda pa jutri vseeno tudi tule!
http://www.swans-europe.eu/swans_rm600_heimkinolautsprecher+M52087573ab0.html
Vsekakor kliknite tudi na fotke posameznih zvočniških enot, res izgledajo visokovredne! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
|
Objavljeno: Ned Mar 07, 2010 17:43 Naslov sporočila: |
|
|
Brez skrbi, ne mislim vas preko meje posiljevat in dolgočasit s to temo, le mislim, da je dobro, da jo zaokrožim še z mojimi vtisi ob poslušanju, saj v tem je koncemkoncev hec!
Prvi vtis(ki je vsaj pri meni precej pomemben) je pozitiven in to je že pomembna stvar!A seveda zvočnikov še zdaleč nisem preizkusil s vsemi glasbenimi zvrstmi in še vedno muzika prihaja s Harmanovega HD970 CD playerja priključenega na Onkyjo SR 875 receiver.
So pa prvi vtisi:
-kristalno čisti, a neagresivni visoki toni
-uravnoteženo srednjetonsko področje, brez slišnih popačenj
-ne extremno nizki, a "suhi" basi, ki ne izstopajo iz preostale zvočne slike
-tudi pri večji glasnosti "ne izpustijo duše"
Zvokovno me tako precej spominjajo na moje stare Focal Antea boxe, le da slednji kljub zelo robustni pojavi ne prenesejo tolikšne impulzne moči.
Je pa treba opozoriti na dvoje:
-boxi rabijo ojačevalnik s kar konkretno zalogo moči(po mojem mora že biti "pravih" 80W po kanalu!)
-kar se dinamike tiče ne morejo povsem vštric s Klipschi, a to niti ni bilo pričakovati
Kakorkoli že:tudi za 1000€ bi bili tile boxi zelo dober nakup, za 430€ pa stvar meji že na krajo!Mislim tudi, da imajo v sebi še rezerve za bolj audiofilski ojačevalnik.
Vseeno pa za moj okus v zbiru vseh karakteristik moji bivši Usher X-929 ostajajo spredaj in res je bilo nespametno, da sem jih prodal!
Sicer pa naj bo poanta tegale mojega pisanja v tem, da se res pred nakupom kaže malce razgledati naokoli in se človeku lahko tudi nasmehne sreča!
S tem pa bi s svoje strani končal tole temo, razen če koga ne bo kaka stvar specifično zanimala! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
George Luni
Pridružen/-a: Sob Avg 2008 13:49 Prispevkov: 117 Kraj: Druga vrata levo
|
Objavljeno: Ned Mar 07, 2010 18:51 Naslov sporočila: |
|
|
Ja daj malo konkretneje opisi razlike napram Klipschem ko jih bos bolj preizkusil. Pa ce kje lahko dobis na probo kaksen konkretnejsi ojacevalec, ker ze po specifikacijah ti swansi niso ravno peresno lahki za poganjanje.
Drugace pa glavno, da so ti vsec in si zadovoljen z nakupom. Cestitam! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
kumer
Pridružen/-a: Tor Jan 2009 10:45 Prispevkov: 948 Kraj: MARIBOR
|
Objavljeno: Ned Mar 07, 2010 19:14 Naslov sporočila: |
|
|
v čem je finta...
si vprašal prodajalca zakaj pordaja zvočnike ki so stali 2400 samo za 430 eur, kupljeni pa bili pred 2 mesecoma!
zelo čudno, je morda kaj narobe z njimi?
če pa je res vse tako kot mora biti pa si zadel na loteriji  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
|
Objavljeno: Ned Mar 07, 2010 21:19 Naslov sporočila: |
|
|
Zvočniki so brez kakršnihkoli sledi uporabe, niti po mojem ne pod povečevalnim steklom!Funkcijsko so pa tudi absolutno brezhibni!
Kako in kaj pa nisem preveč vrtal.Možakar je sicer simpatičen 30 letnik, z ženo pa živita ne v ravno razkošno opremljenem stanovanju na Dunaju.Je pa kak dan pred mojim prihodom prodal tudi za približno 1/3 cene Naimov CD player višje kategorije.
Ste se pa lahko prepričali, da sem sam bil precej v dvomih vse do zadnjega, sedaj pa za njih nimam prav nobenega vzroka več.
Kar pa se primerjave s Klipschi tiče:
Pred časom sem na tem forumu s strani nekaterih doživljal napade, ker sem jih priporočal in (kot je pri tem v navadi) raznorazna podtikanja.Da bom še enkrat zelo jasen:za takšno ceno, kot jih pri nas ima Technomarket, nikjer ne dobiš toliko novega zvočnika za svoj denar!So zelo nezahtevni glede moči ojačevalca, basa je toliko, da pravzaprav neke posebne potrebe po subwooferju ni, proizvedejo pa lahko rekordne glasnosti brez vsakega popačenja,So idealni zvočniki za hišni kino!
Po drugi strani pa gre za dokaj neelegantne, velike in težke(slabost?) kište, zlate membrane niti približno niso vsakomur všeč, zvoku pa tudi manjka audiofilske prefinjenosti v detajlih.Komur je zgolj za reprodukcijo glasbe v stereu, bo za nekatere glasbene zvrsi preferiral kaj drugega, celo pri tej ceni.In tudi nebi svetoval Klipshev nekomu, ki jih bo imel v manjši sobi, pa povrh morda še v kakem bloku.Niso za to!Nekateri pravijo, da so Klipshi na splošno bolj za "trde može"!
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
George Luni
Pridružen/-a: Sob Avg 2008 13:49 Prispevkov: 117 Kraj: Druga vrata levo
|
Objavljeno: Ned Mar 07, 2010 21:57 Naslov sporočila: |
|
|
| Potem bos okoli swansov naredil pravi stereo sistem za poslusanje glasbe, klipsche pa pustil v dnevnosobnem vecpredstavnostnem sistemu? To je najbrz najboljsa izbira v vsakem primeru. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
|
Objavljeno: Ned Mar 07, 2010 23:10 Naslov sporočila: |
|
|
Ja, tako nameravam storiti!Ampak imam pač možnost za to, večina nima.Potem je pač potrebno poznati svoje prioritete in skladno z njimi tudi sestavljati sistem.
Ogromno je odvisno od prostorskih možnosti.Sam sem recimo med ljubitelji hišnega kina.Vendar pa 5.1 zvok pride do pravega izraza le ob nekoliko večjem prostoru in če je dana možnost tudi koristiti zvočno dinamiko nekega DD posnetka.Če tega ni, potem celo soglašam s skeptiki, ki pravijo, da je boljši dober stereo sound.
Tudi za Klipsche velja:njihova glavna prednost je enormna dinamika.A kaj bi z njo, če je ne moreš koristit!
Sem bil pa kar malce šokiran, ko sem ugotavljal, kako malo ljudi pri nas sploh pozna to firmo, ki spada med legende kot so pri zvočnikih recimo JBL, Infinity, Altec, Quad ipd.Domišljam si, da sem malce pripomogel, da se je to vsaj na tem forumu to nekoliko spremenilo.
Če pa se vrnemo na Swans, moram odkrito priznati, da do objave testa v Stereoplayu 5 mesecev nazaj tudi jaz nisem slišal zanjo.Pri tem pa sploh ne gre za neko majhno firmico!Nekaterim proizvajalcem preko luže se pač Evropa ne zdi tako pomembna, da bi se okoli nje posebej trudili!
Eden drug priznan in velik ameriški proizvajalec boxov, ki ima podoben pristop, je recimo Definitive Technology, ki ga tudi v Evropi skoraj ni.Hec je, da ne gre za nikakršne egzote ali manufakture, temveč res za fabrike!
Vsa tema pa se je začela s vprašanjem okoli Swansovih vgradnih enot.Res se zdi, da imajo zelo zanimiv izbor in bi vsaj na tem DIY področju pričakoval večjo prepoznavnost. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
DOLAR
Pridružen/-a: Tor Jul 2009 14:03 Prispevkov: 746 Kraj: bUNGA bUNGA
|
Objavljeno: Tor Mar 09, 2010 12:38 Naslov sporočila: |
|
|
| krokar je napisal/a: | Brez skrbi, ne mislim vas preko meje posiljevat in dolgočasit s to temo, le mislim, da je dobro, da jo zaokrožim še z mojimi vtisi ob poslušanju, saj v tem je koncemkoncev hec!
Prvi vtis(ki je vsaj pri meni precej pomemben) je pozitiven in to je že pomembna stvar!A seveda zvočnikov še zdaleč nisem preizkusil s vsemi glasbenimi zvrstmi in še vedno muzika prihaja s Harmanovega HD970 CD playerja priključenega na Onkyjo SR 875 receiver.
So pa prvi vtisi:
Zvokovno me tako precej spominjajo na moje stare Focal Antea boxe, le da slednji kljub zelo robustni pojavi ne prenesejo tolikšne impulzne moči.
Je pa treba opozoriti na dvoje:
-boxi rabijo ojačevalnik s kar konkretno zalogo moči(po mojem mora že biti "pravih" 80W po kanalu!)
-kar se dinamike tiče ne morejo povsem vštric s Klipschi, a to niti ni bilo pričakovati
Kakorkoli že:tudi za 1000€ bi bili tile boxi zelo dober nakup, za 430€ pa stvar meji že na krajo!Mislim tudi, da imajo v sebi še rezerve za bolj audiofilski ojačevalnik.
Vseeno pa za moj okus v zbiru vseh karakteristik moji bivši Usher X-929 ostajajo spredaj in res je bilo nespametno, da sem jih prodal!
Sicer pa naj bo poanta tegale mojega pisanja v tem, da se res pred nakupom kaže malce razgledati naokoli in se človeku lahko tudi nasmehne sreča!
S tem pa bi s svoje strani končal tole temo, razen če koga ne bo kaka stvar specifično zanimala! |
Ravno hvalospeva jim nisi spesnil razen to da so bili pocen.
A gre za uravnotežen zvočnik ali kakšno frekvenčno področje izstopa. Omenil si podhranjen oz. ne podhranjen, ampak bas, ki ne seže prav nizko... ga je "količinsko" dovolj?
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gorko1
Pridružen/-a: Pet Maj 2008 21:44 Prispevkov: 656 Kraj: MARIBOR
|
Objavljeno: Tor Mar 09, 2010 12:57 Naslov sporočila: |
|
|
| krokar je napisal/a: |
So pa prvi vtisi:
|
Daj jim priložnost,da se uigrajo. Čez vsaj kakšnih 500h nam javi svoje vtise.
LP,
Goran |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
|
Objavljeno: Tor Mar 09, 2010 15:10 Naslov sporočila: |
|
|
Nisem berač, ki bi svojo malho hvalil!In vse je relativno!
Recimo basi:34Hz-3dB je vse prej kot slab podatek!In tudi ni vse v globini basov, temveč vsaj toliko tudi v čistosti!In tile Swansi imajo res zelo "suhe", brez kakega "boom" efekta, česar ne maram in kaže na cenene rešitve.
Ne, z zvočniki sem zadovoljen in bi jih vsakomur priporočal povsem mirne vesti!Sem pač človek, ki tudi pred televizorjem ne skače v zrak, če je kdo naših zmagal! Pa še zaradi kakega razloga se raje malce nazaj držim!
Jih je pa uporabljal tudi prejšnji lastnik, a do 500 ur sigurno še niso prišli, morda do 100 ali 200. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|