| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
knap
Pridružen/-a: Čet Sep 2008 7:49 Prispevkov: 1264 Kraj: MIKLAVŽ
|
Objavljeno: Pet Apr 24, 2009 10:57 Naslov sporočila: |
|
|
za pohvalit , to pa je bilo tipkanja
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
alenvprekršku

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 14:09 Prispevkov: 890 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Apr 24, 2009 14:10 Naslov sporočila: |
|
|
"Drugič, pa vprašanje testov v različnih revijah... Ne bom se poglabljal v to, kako sploh prideš do tega, da znana revija sploh vzame tvoj izdelek na preizkus,..."
"Moje mnenje je, da se v ultimativni audio reprodukciji ne sme posluževati »peglanja« sistema z uporabo »komplementarnih« rešitev, ali če se drugače izrazim, rešitev za biasiranje zvoka v »eno smer« ni druga komponenta ali kabel, ki bo sistem »naravnal«."
"Ob živce me je spravljalo dejstvo, da sem se iz ljubitelja glasbe prelevil v audiofila (v slabem pomenu besede), se pravi v nekoga, ki opazuje in analizira zvok, uživati v glasbi pa več ne zna."
"Kot sem rekel, že od nekdaj menim, da imamo hi-fi zaradi glasbe. Konec. To pomeni, da je le živi zvok edina relevantna referenca, s katero je treba primerjati komponente in zvočnike. Seveda je precej subjektivno za vsakogar kaj je to »dober sound«, ampak ne vidim veliko smisla v primerjavah ojačevalnika z drugim ojačevalnikom."
Nekaj citatov iz intervjuja z konstruktorjema SF. Se strinjam z njima.
Ali, kot pravi eden kolega z našega foruma: "Cenite to kar imate...
Lepe praznike fantje.
Alen _________________ B&O Fan in audiofil z OKM!
... it's not just about what your equipment does, it's about how it makes you feel. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32 Prispevkov: 2799 Kraj: POSAVEC
|
Objavljeno: Sob Apr 25, 2009 00:11 Naslov sporočila: |
|
|
| alenvprekršku je napisal/a: | | "Moje mnenje je, da se v ultimativni audio reprodukciji ne sme posluževati »peglanja« sistema z uporabo »komplementarnih« rešitev, ali če se drugače izrazim, rešitev za biasiranje zvoka v »eno smer« ni druga komponenta ali kabel, ki bo sistem »naravnal«." |
Ampak ultimativnih komponent ni (s tem se strinja tudi Erik). In smo spet na začetku... da, balansiranje je potrebno ...
| alenvprekršku je napisal/a: | | ""Kot sem rekel, že od nekdaj menim, da imamo hi-fi zaradi glasbe. Konec. To pomeni, da je le živi zvok edina relevantna referenca, s katero je treba primerjati komponente in zvočnike. Seveda je precej subjektivno za vsakogar kaj je to »dober sound«, ampak ne vidim veliko smisla v primerjavah ojačevalnika z drugim ojačevalnikom." |
Res je, da imamo HIFI zaradi glasbe. In če nam je vseeno, ali violinist igra na Stradivarko ali na šosko violino, potem je zgodbe lahko konec, V drugem primeru pa se šele začne. _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Čet Avg 20, 2009 18:18 Naslov sporočila: |
|
|
Ima njihov SF-250 subwoofer priklop za močnostni izhod iz ojačevalca in ne samo pre-in? _________________ Music was my refuge. I could crawl into the space between the notes and curl my back to loneliness. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ProJet

Pridružen/-a: Sre Feb 2009 17:54 Prispevkov: 1241 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Feb 14, 2010 21:39 Naslov sporočila: |
|
|
| ProJet je napisal/a: | Mojih par vprašanj Andreju Peršinu
...
V poplavi "no-name" Hi Fi proizvajalcev me zanima, čez koliko časa se še vidijo na trgu? |
Spletna stran System Fidelity je "zmrznila" marca 2009. Torej je bilo moje vprašanje zelo na mestu, glede na odziv predstavnika podjetja, da jih zenit še čaka LOL.
Toliko o super kitajski robi, ki je kompetitivna le po ceni.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ProJet

|
Objavljeno: Pon Feb 15, 2010 10:08 Naslov sporočila: |
|
|
Zadnjič je en tip prišel v trgovino v LJ in spraševal kje je servis za to firmo in smo se prav nasmejali, ko smo se na koncu le zedinili, da bo moral na Kitajsko ...  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Kvazifil
Pridružen/-a: Sre Apr 2009 9:47 Prispevkov: 6 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Feb 15, 2010 12:11 Naslov sporočila: |
|
|
In zato ker ti je dolgčas, naj vseskozi spreminjamo spletno stran? Zadnji novi modeli v našem programu so se pojavili lani marca ob predstavitvi serije 370 ter 5090. Naslednje večje spremembe sledijo jeseni, do takrat bo treba pa malo počakat. Ravno se namreč vračam s kitajske kjer smo testirali prototipe...
In?
Kaj to pove o kvaliteti izdelave oziroma zvoka?
Glede na to, da se v istih obratih izdelujejo tudi Teufel, Gallo, JBL, Dali, ... ...bi rekel da popolnoma nič. Če je zadeva dobro skonstruirana ter dobro izdelana, je lahko tudi z Marsa.
LP
Andrej
ps: Sicer je pa zadnje čase bolje delat stvari na kitajskem, kot pa v lastni garaži. Bi lahko še kdo mislil, da občuješ s psi ali pa otroci.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ProJet

|
Objavljeno: Pon Feb 15, 2010 23:11 Naslov sporočila: |
|
|
Meni dolgčas, nikoli. Moj "dolgčas" je kar primerno ovrednoten, tako da v primerjavi z ...
En dogodek/leto pa res ni "vseskozi spreminjati stran", torej, če dobro premislim je to natanko 10 dogodkov/10 let, res huda dinamika, zavidanja vredna.
Izdelano na Marsu - pobožne želje. A hočeš reči, da ste poravnani s kvaliteto omenjenih firm? Bo pa treba brand name malce bolj uveljaviti za kaj takega.
Ja v naših garažah so kratene pravice psom, na Kitajskem pa ... disaster LOL  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|