Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

System Fidelity
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
knap

Pridružen/-a: Čet Sep 2008 7:49
Kraj: MIKLAVŽ

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 24, 2009 10:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

za pohvalit , to pa je bilo tipkanja Very Happy

lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
alenvprekršku

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 14:09
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 24, 2009 14:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

"Drugič, pa vprašanje testov v različnih revijah... Ne bom se poglabljal v to, kako sploh prideš do tega, da znana revija sploh vzame tvoj izdelek na preizkus,..."

"Moje mnenje je, da se v ultimativni audio reprodukciji ne sme posluževati »peglanja« sistema z uporabo »komplementarnih« rešitev, ali če se drugače izrazim, rešitev za biasiranje zvoka v »eno smer« ni druga komponenta ali kabel, ki bo sistem »naravnal«."

"Ob živce me je spravljalo dejstvo, da sem se iz ljubitelja glasbe prelevil v audiofila (v slabem pomenu besede), se pravi v nekoga, ki opazuje in analizira zvok, uživati v glasbi pa več ne zna."

"Kot sem rekel, že od nekdaj menim, da imamo hi-fi zaradi glasbe. Konec. To pomeni, da je le živi zvok edina relevantna referenca, s katero je treba primerjati komponente in zvočnike. Seveda je precej subjektivno za vsakogar kaj je to »dober sound«, ampak ne vidim veliko smisla v primerjavah ojačevalnika z drugim ojačevalnikom."

Nekaj citatov iz intervjuja z konstruktorjema SF. Se strinjam z njima.
Ali, kot pravi eden kolega z našega foruma: "Cenite to kar imate...

Lepe praznike fantje.
Alen
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32
Kraj: POSAVEC

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 25, 2009 00:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

alenvprekršku je napisal/a:
"Moje mnenje je, da se v ultimativni audio reprodukciji ne sme posluževati »peglanja« sistema z uporabo »komplementarnih« rešitev, ali če se drugače izrazim, rešitev za biasiranje zvoka v »eno smer« ni druga komponenta ali kabel, ki bo sistem »naravnal«."

Ampak ultimativnih komponent ni (s tem se strinja tudi Erik). In smo spet na začetku... da, balansiranje je potrebno ...

alenvprekršku je napisal/a:
""Kot sem rekel, že od nekdaj menim, da imamo hi-fi zaradi glasbe. Konec. To pomeni, da je le živi zvok edina relevantna referenca, s katero je treba primerjati komponente in zvočnike. Seveda je precej subjektivno za vsakogar kaj je to »dober sound«, ampak ne vidim veliko smisla v primerjavah ojačevalnika z drugim ojačevalnikom."

Res je, da imamo HIFI zaradi glasbe. In če nam je vseeno, ali violinist igra na Stradivarko ali na šosko violino, potem je zgodbe lahko konec, V drugem primeru pa se šele začne.
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 20, 2009 18:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ima njihov SF-250 subwoofer priklop za močnostni izhod iz ojačevalca in ne samo pre-in?
ProJet

Pridružen/-a: Sre Feb 2009 17:54

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 14, 2010 21:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ProJet je napisal/a:
Mojih par vprašanj Andreju Peršinu Question

...

V poplavi "no-name" Hi Fi proizvajalcev me zanima, čez koliko časa se še vidijo na trgu?

Spletna stran System Fidelity je "zmrznila" marca 2009. Torej je bilo moje vprašanje zelo na mestu, glede na odziv predstavnika podjetja, da jih zenit še čaka LOL. Mr. Green

Toliko o super kitajski robi, ki je kompetitivna le po ceni. Twisted Evil
Nazaj na vrh
ProJet

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 15, 2010 10:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zadnjič je en tip prišel v trgovino v LJ in spraševal kje je servis za to firmo in smo se prav nasmejali, ko smo se na koncu le zedinili, da bo moral na Kitajsko ... Laughing
Nazaj na vrh
Kvazifil

Pridružen/-a: Sre Apr 2009 9:47

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 15, 2010 12:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

In zato ker ti je dolgčas, naj vseskozi spreminjamo spletno stran? Zadnji novi modeli v našem programu so se pojavili lani marca ob predstavitvi serije 370 ter 5090. Naslednje večje spremembe sledijo jeseni, do takrat bo treba pa malo počakat. Ravno se namreč vračam s kitajske kjer smo testirali prototipe...

In?

Kaj to pove o kvaliteti izdelave oziroma zvoka?

Glede na to, da se v istih obratih izdelujejo tudi Teufel, Gallo, JBL, Dali, ... ...bi rekel da popolnoma nič. Če je zadeva dobro skonstruirana ter dobro izdelana, je lahko tudi z Marsa. Smile

LP
Andrej

ps: Sicer je pa zadnje čase bolje delat stvari na kitajskem, kot pa v lastni garaži. Bi lahko še kdo mislil, da občuješ s psi ali pa otroci. Smile
Nazaj na vrh
ProJet

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 15, 2010 23:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Meni dolgčas, nikoli. Moj "dolgčas" je kar primerno ovrednoten, tako da v primerjavi z ... Laughing

En dogodek/leto pa res ni "vseskozi spreminjati stran", torej, če dobro premislim je to natanko 10 dogodkov/10 let, res huda dinamika, zavidanja vredna. Mr. Green

Izdelano na Marsu - pobožne želje. A hočeš reči, da ste poravnani s kvaliteto omenjenih firm? Bo pa treba brand name malce bolj uveljaviti za kaj takega. Laughing

Ja v naših garažah so kratene pravice psom, na Kitajskem pa ... disaster LOL Twisted Evil
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu