| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
DOLAR
Pridružen/-a: Tor Jul 2009 14:03 Prispevkov: 746 Kraj: bUNGA bUNGA
|
Objavljeno: Čet Dec 31, 2009 10:11 Naslov sporočila: |
|
|
Lega, nič ni komplikacij. V roki imaš samo enega daljinca (od tv) in ko prižgeš tv se že vse avtomatsko snema. Ma sej ni važno, meni je to najboljša funkcija za tv, drugim je pomembna resolucija, barve... če gledaš pirate pol ta funkcija itak nima veze  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gerchy

Pridružen/-a: Pon Sep 2008 10:43 Prispevkov: 672 Kraj: 01
|
Objavljeno: Čet Dec 31, 2009 10:16 Naslov sporočila: |
|
|
| MitjaF je napisal/a: | No če ti še nobeden ni povedal konkretno zakaj plasma ti bom jaz.
Po nasvetu AV guruja Neila Davidsona, in Phila Hiltona.Njune teste si lahko prebereš na AVforum.com.In taki strokovnjaki ugotavljajo vedno znova, da LCD kvaliteta slike še ni dosegla plasme, sploh pa v kadrih hitrega premikanja,četvorica "slovenskih strokovnjakov" pa je ugotovila ravno nasprotno.Že vidim kako bodo "videofili" odvrgli svoje Pioneer plasme in nabavili Samsung LED-LCDje.....Ko se bo to zgodilo, ga kupim tudi sam.Dokler pa vidim ,da ljudje ki potrošjo 50000eur pa več na "home cinema" furajo Pioneer plasme, me boš pa ti Gerchy težko prepričal s tvojimi "strokovnimi argumenti".
In ne zagovarjam plasme ker jo imam doma, ampak jo imam doma zato ker je enostavno boljša.Glavni argument pa je bil ta ,da gledam 46" na razdalji 2m.In pri LCD te boli glava po 1 uri.Sem ga imel doma na testu(Samsung s6). |
In če bi ti ona dva rekla, da skoči z mosta? Daj ju malo povprašaj, kaj bosta nabavila v prihodnje, ko bo Pioneer ponujal le še LCDje ...
"Plazmaši" imate očitno res težave z branjem. Še enkrat, menda četrtič - podal sem svoje mnenje o izvedeni primerjavi, tako da lahko narekovaje uporabiš kje drugje. Če te boli glava, je morda kaj narobe s tabo, ne pa s tehnologijo - glede na to, da velika večina uporablja LCD vsak dan na še manjši razdalji in glavobolov nima. Med njimi si tudi sam, saj si zapisal, da imaš 32" LCD za monitor. No vidiš, to je pa res "strokoven" argument.
Imaš kakšno razlago, zakaj te pri 32" ne boli glava ali moram vprašati Neila in Phila?
Moj namen ni nikogar prepričati, kaj je bolje, ampak ker sem pred nakupom, sem ponovno aktiviral staro temo - pa mi je po pravici malce žal. Nisem izvedel prav nič novega, razen da nekateri vneto zagovarjate določene stvari, za kar pa imate povsem nekredibilne razloge.
Nazadnje urejal/a gerchy Čet Dec 31, 2009 10:26; skupaj popravljeno 4 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Numb

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 16:01 Prispevkov: 1127 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Dec 31, 2009 10:18 Naslov sporočila: |
|
|
| To se pa strinjam, ko sem šel kupovat tv mi je začel prodajalec pametovat o vseh možnih funkcijah in zvoku in da parkira sam in podobno...sem rekel, ti lepo ugasni zvok, daj mi en original dvd na vse televizorje in nič drugega me ne zanima, in še zdaj imam ta tv in ga ne menjam dokler ne crkne. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
acoustic

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:50 Prispevkov: 150 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Čet Dec 31, 2009 11:36 Naslov sporočila: |
|
|
| gerchy je napisal/a: | | MitjaF je napisal/a: | No če ti še nobeden ni povedal konkretno zakaj plasma ti bom jaz.
Po nasvetu AV guruja Neila Davidsona, in Phila Hiltona.Njune teste si lahko prebereš na AVforum.com.In taki strokovnjaki ugotavljajo vedno znova, da LCD kvaliteta slike še ni dosegla plasme, sploh pa v kadrih hitrega premikanja,četvorica "slovenskih strokovnjakov" pa je ugotovila ravno nasprotno.Že vidim kako bodo "videofili" odvrgli svoje Pioneer plasme in nabavili Samsung LED-LCDje.....Ko se bo to zgodilo, ga kupim tudi sam.Dokler pa vidim ,da ljudje ki potrošjo 50000eur pa več na "home cinema" furajo Pioneer plasme, me boš pa ti Gerchy težko prepričal s tvojimi "strokovnimi argumenti".
In ne zagovarjam plasme ker jo imam doma, ampak jo imam doma zato ker je enostavno boljša.Glavni argument pa je bil ta ,da gledam 46" na razdalji 2m.In pri LCD te boli glava po 1 uri.Sem ga imel doma na testu(Samsung s6). |
In če bi ti ona dva rekla, da skoči z mosta? Daj ju malo povprašaj, kaj bosta nabavila v prihodnje, ko bo Pioneer ponujal le še LCDje ...
"Plazmaši" imate očitno res težave z branjem. Še enkrat, menda četrtič - podal sem svoje mnenje o izvedeni primerjavi, tako da lahko narekovaje uporabiš kje drugje. Če te boli glava, je morda kaj narobe s tabo, ne pa s tehnologijo - glede na to, da velika večina uporablja LCD vsak dan na še manjši razdalji in glavobolov nima. Med njimi si tudi sam, saj si zapisal, da imaš 32" LCD za monitor. No vidiš, to je pa res "strokoven" argument.
Imaš kakšno razlago, zakaj te pri 32" ne boli glava ali moram vprašati Neila in Phila?
Moj namen ni nikogar prepričati, kaj je bolje, ampak ker sem pred nakupom, sem ponovno aktiviral staro temo - pa mi je po pravici malce žal. Nisem izvedel prav nič novega, razen da nekateri vneto zagovarjate določene stvari, za kar pa imate povsem nekredibilne razloge. | Gerchy večini je vseeno kaj boš ti za svoj denar kupil, potrudili smo se z nasveti in seveda svojimi mnenji. Zato ne vidim razloga da se debata zaostruje, saj zato je forum, da se mnenja in izkušnje izmenjujejo
V glavnem je široko znano, da nobena tehnologija ni popolna, pa se mora pač vsak sam odločiti kaj bo žrtvoval, vendar je še vedno večina strokovnjakov na strani plazma tehnologije, ko govorimo o kvaliteti slike. Tudi širše je znano, da ima LCD manjši kot gledanja, pa probleme z hitro gibajočimi slikami, plazma z Burn In efektom in da je ne moreš postaviti na mesto kjer sije nanjo svetloba, saj je steklo sijoče in ne vidiš nič. Tako, da predlagam, da ne iščeš argumentov tukaj, ampak si prebereš kupe primerjav ali testov, pa se odloči kaj tebi pač bolj ustreza.
Vem, da je težko te velike TV-je voziti domov na testiranje, zato so seveda vse informacije dobrodošle pred nakupom, a je treba biti pripravljen sprejeti dejstva saj gre za tvoje dobro.
Evo en link, kjer je na kratko strnjeno kar trenutni tehnologiji ponujata, plusi in minusi vsake:
http://tv.suite101.com/article.cfm/lcd_vs_plasma_vs_dlp_january_2009_update _________________ Timeless Experience-Finest Audio |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
tromba
Pridružen/-a: Pon Jul 2008 21:37 Prispevkov: 741 Kraj: Okolica LJ
|
Objavljeno: Čet Dec 31, 2009 11:53 Naslov sporočila: |
|
|
Zame sta od vseh videnih TV-jev prepričljiva samo ta mali Sony OLED in Pioneer LX 5090.
Pred nakupom sem res veliko časa namenil primerjavi in zame je to to.
Kaj je pa za koga drugega dobro, pa res ni moja stvar. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gerchy

|
Objavljeno: Čet Dec 31, 2009 12:44 Naslov sporočila: |
|
|
| Acoustic ... vsekakor, ampak redki so/ste potrudili in našteli kredibilna, predvsem pa lastna opažanja. Prepričevanja, da je nekaj bolje, ker večina tako pravi oz. je nekdo nekje prebral ali rekel, da so drugače misleči zavedeni itd ... se mi pač zdijo neprimerna, sploh pa za na forum, kjer naj bi se nudile čim bolj objektivne oziroma konkretno utemeljene informacije. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Numb

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 16:01 Prispevkov: 1127 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Dec 31, 2009 12:54 Naslov sporočila: |
|
|
Objektivno sodit o tem kdo kako vidi sliko je neproduktivno. Mene do sedaj kar sem videl lcdjev še ni noben prepričal, niti me ni HD. Še vedno pogrešam katodni tv, zadnjič sem šel s kolegom kupovat nov tv, pa sva obletela vso Ljubljano pa je na koncu vzel tamalo plazmo, tudi njega ni noben lcd prepričal. Govorimo o rangu do 1200€ recimo, naprej ne vem, nisem na tekočem.
Na lcdju se mi barve kot cela slika ne zdita realni, žal. Sem pa ljubitelj starejših filmov in ne novejših akcijskih, mogoče ima tudi to kaj zraven. Ne dam pa nič ne na firmo, ne na format, tako da sem se odločil zgolj na podlagi kvalitete slike, plazma premore vsaj še malo romantike. Če ne bi vzel plazme, bi vzel projektor.
Upam da je to zadosten argument? Na teste in mnenja strokovnjakov pa tudi nič ne dam, pri sliki pa sploh ne. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45 Prispevkov: 1454 Kraj: Štajerska
|
Objavljeno: Čet Dec 31, 2009 13:11 Naslov sporočila: |
|
|
Ko ljudje prihajajo k meni, ponavadi dol padajo od kakovosti slike!Pa je hec, da imajo tudi oni dobre LCD-je ali plazme, pa jim nikakor noče biti jasno, zakaj se pa pri njih ne vidi tako dobro.
Mislim, da se tule itak prička za oslovo senco! Verjemite, da se odlično vidi tako na kakovostni plazmi kot na LCD-ju, če gre za reprodukcijo kakovostnega signala!Zaenkrat pa je za gledanje TV programov še vedno najbolj sigurna rešitev krožnik pa res dober satelitski sprejemnik.In če je SD signal speljan še preko dobrega upscalerja(v AV sprejemniku ali tudi v DVD enoti ali pa celo posebni napravi), je rezultat garantirano kot mora biti.
Vložiti 1000€ ali več v TV in potem na vse ostalo pozabiti, je premalo, prepiri o kakovosti pa so v številnih primerih zgolj nakladanja!Verjemite, da je v temle trenutku med plazmami in LCD-ji res mrtev tek, odtenki pa so stvar okusa.
Se pa na TV-je dandanašnji tlači kup funkcij, za katere še nikakor ni jasno ali so kot takšne potrebne ali ne.Tudi sam sem se ujel pri tem, da sem delno padel na to!
Naenkrat imam TV z mrežno povezavo, pa enako na DVD, pa na satelitskem sprejemniku...Še malo, pa bom rabil administratorja mreže!Uporabljam pa le tisto na satelitskem sprejemniku.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Clancy
Pridružen/-a: Sob Sep 2009 5:46 Prispevkov: 19
|
Objavljeno: Čet Dec 31, 2009 16:31 Naslov sporočila: |
|
|
Tudi jaz sem bil pred dobrim letom "velik" zagovornik LCD-jev kot ti gerchy, ampak sem imel to srečo, da sem imel priložnost več ur gledati flilme tako na plazmah kot LCD-jih.
Ob prvem srečanju z LCD-jem sem bil zelo presenečen nad vso ostrino slike in "kontrastom", ki ga LCD premore, ampak po približno pol ure gledanja, me je začela ta ostrina in kontrast zelo motiti. Pri normalnih nastavitvah kontrasta in pri prikazu bele barve, svetloba močno bode v oči, saj LCD visoke kontraste dosega z zelo svetlo belo in ne kot to dosega plazma z zelo temno črno, kar pa je očem prijetnejše, predvsem ob gledanj filmov zvečer v temnem prostoru. Je pa to tudi zelo pomembno pri prikazovanju bolj kvalitetnih barv.
Pri LCD-jih je tudi zelo lepo viden prehod temnega dela ekrana v svetli del ekrana (npr. sence), ki prehaja po stopnjah, kar je tudi za LCD normalno, saj ni zmožen prikazati toliko stopenj sivine kot plazma. Moja X10 plazma, ki je osnovni model, jih premore 4,096 in prehoda po stopnjah še nisem videl, temveč je prehod lepo gladek.
Najbolj me pa pri LCD-jih moti nenaravnost gibanja pri vklopu raznih funkcij za dejuddering in debluring. Saj gibanje objektov postane tekoče...moram priznati ja,...ampak je tudi zelo nenaravno, kar pa jaz ne morem videti. Žal.
Aja, težav z gibanjem kot jih opisješ ti, jaz nimam in je samo 100Hz televizija.
Toliko za letos. Vsem skupaj želim srečno novo leto 2010
LP!
Nazadnje urejal/a Clancy Čet Dec 31, 2009 17:52; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
kumer
Pridružen/-a: Tor Jan 2009 10:45 Prispevkov: 948 Kraj: MARIBOR
|
Objavljeno: Čet Dec 31, 2009 16:57 Naslov sporočila: |
|
|
obilo koristnih informacij glede hišnega kina je v teh podcastih
http://www.avforums.com/forums/avforums-podcasts/
se spomnim da sem poleti na morju poslušal enega izmed teh podcastov (zal ne vem katerega) kjer so imeli debato o plazma vs. lcd
LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gerchy

|
Objavljeno: Čet Dec 31, 2009 18:12 Naslov sporočila: |
|
|
Ha!
Samo to še dodam v tej temi: srečno novo leto vsem.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23 Prispevkov: 2801 Kraj: Ruše
|
Objavljeno: Sob Jan 02, 2010 13:02 Naslov sporočila: |
|
|
Obljubljen primerjalni test televizorjev LG 32PC51 in LG 32SL8000
Prvi je plazma, kupljen pred približno dvema letoma, drugi je nov LCD, oba z diagonalo 32", kot je razvidno že iz imena modela. Izraza "plazma" in "LCD" se v tem prispevku nanašata le na omenjena modela! (razen tam kjer je iz vsebine razvidno, da velja na splošno)
Torej, na kratko, moja "dognanja" so sledeča:
Plazma televizor je absolutno boljši predvsem glede kontrasta (cel teden sem se trudil doseči vsaj približno takšen nivo kontrasta na LCD-ju, a zaman) in hitrosti, in kot je pri plazmah značilno, konstantna slika ne glede na kot gledanja.
LCD televizor pa ima predvsem boljšo ostrino slike, pa tudi globino (kar je najbrž posledica večje ločljivosti 1920x1080 proti 852x450, ki jo premore plazma). Slabše karakteristike glede kota gledanja pri LCD-ju pri meni ne pridejo toliko do izraza da bi bilo moteče, saj gledam večinoma iz idealnega mesta. Pri LCD-ju je tudi prednost saj ima 24p funkcijo, ki prikazuje gibanje zelo realistično. Toliko opevana kvalitetna črna barva plazem napram LCD-jem pa se je v mojem primeru izkazala za pretirano - pri obeh je črna barva na precej višjem nivoju napram televizorjem z katodno cevjo.
Glede priključkov pa le toliko, da oba zadostujeta mojim potrebam, a LCD jih ima, glede na to da je novejši, nekaj več. Moram pa povedati da je LCD iz precej višjega cenovnega ranga (850 evrov), kot pa plazma (500 evrov). Dejstvo, da je plasma stara že dve leti, daje cenovni razliki še večjo težo. In ravno zaradi tega, ne gre mojega pisanja razumeti kot spopada obeh tehnologij in privrženosti eni ali drugi, ampak zgolj kot (zanimivo ) informacijo, oziroma mojo izkušnjo.
LG 32PC51 - plazma
LG 32SL8000 - LCD
PS
Na podlagi pripopanih fotk seveda ne gre primerjati TV-jev saj so fotografije nastale v različnih pogojih, sem pa imel nastavitve slike pri obeh identične (tovarniške nastavitve "standardno"). Dejansko (v živo) sta oba TV-ja, kar se prikaza barv tiče, zelo podobna. _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
knap
Pridružen/-a: Čet Sep 2008 7:49 Prispevkov: 1264 Kraj: MIKLAVŽ
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
knap
|
Objavljeno: Čet Feb 11, 2010 15:36 Naslov sporočila: |
|
|
na kratko:
| Citiram: |
Full HD 3D
Panasonic's initial Full HD 3D televisions will ship in the Spring of 2010 with five models in the VT25 series. Panasonic's Full HD 3D televisions provide full 1080p resolution to both the right and left eye, thereby giving the viewer the ultimate 3D entertainment experience.
The VT25 series includes four screen sizes ranging from 50-inches to 65-inches - the TC-P65VT25 class (64.8" measured diagonally), the TC-P58VT25 class (58" measured diagonally), the TC-P54VT25 class (54" measured diagonally) and the TC-P50VT25 class (49.9" measured diagonally). One pair of 3D Eyewear is included. In addition to providing 3D viewing, the VT25 series of VIERA HDTVs features the enhanced VIERA CAST service with Wireless LAN Adaptor ready on its USB port, video call capability(2), VIERA Image Viewer to view JPEG digital still images and HD video recorded on an SD Memory Card; VIERA Link, a PC input, two USB Ports, THX certification and THX Movie Mode, 24p cinematic playback, 600Hz Sub-field Drive (produces 1080 TV lines of moving picture resolution), Infinite Black Pro display with 5,000,000:1 native contrast, four HDMI connections a RS232C connection and ISFccc capability. In addition these TVs feature new phosphor science that allows the TV to switch quicker, providing a smooth 3D image. As with all the Panasonic Plasma HDTVs, the Full HD 3D models have a panel life of up to 100,000 hours and are mercury and lead free.
G25 Series
The VIERA G25 series includes the TC-P54G25, a 54-inch class HDTV (54" measured diagonally), the TC-P50G25, a 50-inch class HDTV (49.9" measured diagonally), the TC-P46G25, a 46-inch class HDTV (46" measured diagonally) and the TC-P42G25, a 42-inch class HDTV (41.6" measured diagonally). The G25 series features improved VIERA CAST functionality, video call capability(2), THX certification and THX Movie Mode, and VIERA Image Viewer for playing back digital still JPEG images and AVCHD videos recorded on an SD Memory Card and VIERA Link for improved networking. In addition to allowing the user to utilize all VIERA Link capable components with a single remote, the G25 line features a PC input and two USB ports, allowing for Wireless LAN Adaptor connectivity and the addition of a keyboard. The NeoPDP design of the G25 series provides 1080p resolution, Infinite Black display with 5,000,000:1 native contrast ratio, full-time 1080 TV lines of moving picture resolution, 600Hz Sub-field Drive and like all Panasonic 2010 VIERA HDTVs, contains no lead or mercury and has a long panel life - up to 100,000 hours before achieving half brightness.
G20 Series
The VIERA G20 series includes the TC-P54G20, a 54-inch class HDTV (54" measured diagonally) and the TC-P50G20, a 50-inch class HDTV (49.9" measured diagonally). Like the G25, the G20 series features improved VIERA CAST functionality, video call capability(2), THX certification and THX Movie Mode, and VIERA Image Viewer for playing back digital still JPEG images and AVCHD videos recorded on an SD Memory Card and VIERA Link for improved networking. In addition to allowing the user to utilize all VIERA Link capable components with a single remote, the G20 HDTVs feature a PC input and two USB ports, allowing for Wireless LAN Adaptor connectivity and the addition of a keyboard. The NeoPDP design of the G20 series provides 1080p resolution, Infinite Black display with 5,000,000:1 native contrast, full-time 1080 TV lines of moving picture resolution, 600Hz Sub-field Drive and like all Panasonic 2010 VIERA HDTVs, contains no lead or mercury and has a long panel life - up to 100,000 hours before achieving half brightness.
S2 Series
The VIERA S2 series introduces two larger screen sizes to the Panasonic family of Plasma HDTVs, a 58-inch class model (58" measured diagonally) - TC-P58S2 and a 65-inch class model (64.8" measured diagonally) -TC-P65S2. The S2 series is completed with the introduction of four additional screen sizes - the TC-P54S2, a 54-inch class HDTV (54" measured diagonally), TC-P50S2, a 50-inch class HDTV (49.9" measured diagonally), TC-P46S2, a 46-inch class HDTV (46" measured diagonally) and the TC-P42S2, a 42-inch class HDTV (41.6" measured diagonally). Key features of the S2 series include 1080 TV lines of moving picture resolution, which eliminate traditional HDTV motion blur. The S2 series also includes VIERA Link and the VIERA Image Viewer. Other features include 1080p Full HD resolution, 2,000,000:1 native contrast, 600Hz Sub-field Drive and an anti-reflective filter. The S2 series contains no lead or mercury in the panel and the TVs have a lifespan of 100,000 hours. The S2 series feature Clean Touch bezel,*designed to keep the TV bezel looking its best with less fingerprints.
* except for 58 and 65 inch class.
U2 Series
Panasonic's VIERA U2 series will be available in two screen sizes - the TC-P50U2, a 50-inch class HDTV (49.9" measured diagonally) and the TC-P42U2, a 42-inch class HDTV (41.6" measured diagonally). The U2 line of VIERA Plasma HDTVs feature 600 Hz Sub-field Drive, VIERA Image Viewer to watch digital still JPEG images, three HDMI connections, VIERA Link and 1080p Full HD resolution. The panels are lead and mercury free and are rated up to 100,000 hours, at which time they will achieve half brightness.
C2 Series
While Panasonic's focus in 2010 continues to be on High Definition 1080p HDTVs, the C2 series presents a line of 720- Plasma HDTVs which help Panasonic deliver on its promise to satisfy consumer demands for differing HDTV resolution options. The TC-P50C2, a 50-inch class HDTV (49.9" measured diagonally), TC-P46C2, a 46-inch class HDTV (46" measured diagonally) and the TC-P42C2, a 42-inch HDTV (41.6" measured diagonally) offer spectacular picture performance with a 600Hz Sub-field Drive that delivers razor-sharp resolution, VIERA Image Viewer for viewing and sharing digital photos with friends and family, music slideshow functionality, and VIERA Link. Like the other members of the 2010 Panasonic VIERA HDTV line the C2 series contains no lead or mercury in the panel and the TVs have a lifespan of 100,000 hours.
Availability and pricing will be announced 30 days prior to shipping.
|
Nazadnje urejal/a knap Čet Feb 11, 2010 15:41; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
knap
|
Objavljeno: Čet Feb 11, 2010 15:40 Naslov sporočila: |
|
|
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|