Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

hi-end.on9mart
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 07, 2010 14:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mja, tudi Yamahin reciever za 180€ je imel EISA award, pa še marsikaj drugega:)
Senca

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 7:25
Kraj: Logatec

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 07, 2010 16:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ajka je napisal/a:
Ja odločite se, a boste hvalili Marantza ali "Kitajčka"...
Če je "Kitajček" boljši od Eisa nagrajenca je potem "Referenca" !!!!!

ajka je napisal/a:
In če so vsi nagrajenci, kje so poraženci !!!
Kaj je potem "plastik fantastik" Question Question

Ajka je pa danes z levo nogo vstal Wink .

B o m _ n a p i s a l _ z e l o _ p o č a s i! _ Z a m e _ o s e b n o _ j e _ M a r a n t z _ S A - 7 0 0 1 _ d o b e r _ C D - p l a y e r, _ v e n d a r _ v _ m o j e m _ s i s t e m u _ s e _ v e l i k o _ b o l j e _ o b n e s e _ T o n e w i n _ H D - 2 2. Embarassed Twisted Evil Wink
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ajka

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 07, 2010 18:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Senca je napisal/a:
ajka je napisal/a:

ajka je napisal/a:

B o m _ n a p i s a l _ z e l o _ p o č a s i! _ Z a m e _ o s e b n o _ j e _ M a r a n t z _ S A - 7 0 0 1 _ d o b e r _ C D - p l a y e r, _ v e n d a r _ v _ m o j e m _ s i s t e m u _ s e _ v e l i k o _ b o l j e _ o b n e s e _ T o n e w i n _ H D - 2 2. Embarassed Twisted Evil Wink

LP

Spim na levi strani postelje ,vstajam na levo stran in verjetno tudi z levo nogo...Politično morda tudi v "levo" ...In kitajsko kopiranje ali krajo "intelektualne lastnine" obsojam !!!

http://hi-end.on9mart.com/
... HI END "bolšjak"
gwb

Pridružen/-a: Sob Mar 2009 9:15
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 07, 2010 18:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ajka je napisal/a:
Senca je napisal/a:
ajka je napisal/a:

ajka je napisal/a:

LP

Spim na levi strani postelje ,vstajam na levo stran in verjetno tudi z levo nogo...Politično morda tudi v "levo" ...In kitajsko kopiranje ali krajo "intelektualne lastnine" obsojam !!!

http://hi-end.on9mart.com/
... HI END "bolšjak"

Nisem ravno nek snob, kar se tiče hi-fija, ampak ravno v tem pogledu je meni večino "chi-fi"-ja, da tako rečem, "polizdelkov". Se čuti, da v izdelek ni bilo vloženega enako truda na vseh ravneh in so v večini primerov kopija znanega dizajna stlačenega v tembolj svetlečo šatuljico (ki večinoma mejijo na prav vulgalno izumetničene umotvore). Hi-fi iz danes na jutri ("pojutrišnjem" pa konča na smetišču)- čisto v slogu današnje potrošniške družbe.

Saj obstajajo tudi kitajski izdelovalci, ki ne spadajo v to kategorijo, ampak ti pa tudi imajo, in držijo, svojo ceno...

P.S.: Sicer pa kar se mene tiče - naj vsak kupuje tisto, kar mu je všeč. Sam rajši kupim staro zadevo in pri tej plačam "premijo", zadevo za katero vem kakšno ima zgodovino in za katero vem, da bo imela neko vrednost tudi čez 10 let - pa četudi samo meni s stališča "celostnega" izdelka.

P.P.S.: Komentarjev o zvoku se namenoma izogibam - ker mi je v tem specifičnem primeru dejansko drugotnega pomena.
Nazaj na vrh
markoni

Pridružen/-a: Pon Mar 2009 23:09

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 07, 2010 19:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ker se skoz omenjajo komercijalne zanmke in primerjajo z marsikaterim drugim je že normalno da ih tudi prehitijo slabši Kitajčki . Ocene EISA so pač za mase in ako verjameš v to potem napredka v audiu ni !!! E ušesa so I i SA in veliko več kot ena dobro plačana reklama za masproduction komponento.
kumer

Pridružen/-a: Tor Jan 2009 10:45
Kraj: MARIBOR

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 07, 2010 20:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

kam pa bi vi dali shanling in vincent

tudi med polizdelke, ali je to že višji rang kitajske robe
Nazaj na vrh
markoni

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 07, 2010 21:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

To je že klasa zase in cenovno viši razred. O dizajnu nebih debatiral, pač vsak ima različan vkus !!! Cool
siroliver

Pridružen/-a: Sob Nov 2009 12:34
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 07, 2010 21:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

kumer je napisal/a:

Vincent je nemska firma ki proizvaja na Kitajskem kot se ogromno ostalih svetovnih firm , Quad , Audiolab, B&W, Wharfedale, Marantz, itd, itd ,itd
Nazaj na vrh
Senca

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 08, 2010 00:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

kumer je napisal/a:

markoni je napisal/a:
To je že klasa zase in cenovno viši razred. O dizajnu nebih debatiral, pač vsak ima različan vkus !!! Cool

Markoni - tukaj pa prodajaš meglo!Shocked

Zastopnik za Vincent v Sloveniji je še pred približno letom dni imel zelo ugodne cene za komponente, nato pa je zaradi pritiskov moral cene krepko dvigniti - na EU raven.
In sedaj tisto zoprno vprašanje - Ali je zaradi povišanja cene, konkretno za SV-238 MK iz okoli 1.800 EUR na 2.990 EUR Crying or Very sad , Vincent vstopil v višji rang???
Če nekdo sodi komponento samo po ceni, potem je odgovor absolutno pritrdilen! Confused Wink

Cene za Vincent komponente se približo spomnim, saj sem bil resen kandidat za nakup ojačevalca. Sem se že dogovarjal, vendar se mi ni izšlo ..... Crying or Very sad
Nazaj na vrh
markoni

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 08, 2010 00:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tukaj je bilo pogovora o 700 eur CD player-ju ako se motim !!!! Ti pa o 1800 eur Vincentu. Dont jump to conclusions !!!
Že ta cena je uuuuhhuuuuhhhhuuuu v primerjavi z gor omenjeno. Drugač pa sem ta zadnji pri katerem cena pomeni kar koli. Pri mojem prvem nakupu je bil kitajček v igri pa se žal ni zgodilo.
Senca

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 08, 2010 00:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

markoni je napisal/a:
Tukaj je bilo pogovora o 700 eur CD player-ju ako se motim !!!! Ti pa o 1800 eur Vincentu. Dont jump to conclusions !!!
Že ta cena je uuuuhhuuuuhhhhuuuu v primerjavi z gor omenjeno. Drugač pa sem ta zadnji pri katerem cena pomeni kar koli. Pri mojem prvem nakupu je bil kitajček v igri pa se žal ni zgodilo.

Priznam, da marsikdaj napišem kakšen post, ki se ga lahko razlaga na več različnih načinov Embarassed , vendar mislim, da sem bil tukaj kar jasen.
Pri meni je bil omenjeni ojačevalec v igri, zato se približno spomnim cene, drugače so pa vse komponente šle gor nekje približno enako!
Sedaj pa je še bolj razumljivo, kaj sem želel povedati, kajne?

Pa da ne bo izgledalo, kot da sem "chi-fi" fanatik, kupim kar mi je zvokovno všeč in je v mojem cenovnem razredu. Trenutno se je najbolje izkazala kombinacija, ki mi krajša urice. Kaj pa bo v prihodnosti - pustimo se presenetiti! Wink

Over and Out!
Nazaj na vrh
markoni

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 08, 2010 00:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Enako, mogoče v časih presuhoparno napišem pa tudi prehitro me nezastopajo. Nič hudega !!!!
Senca

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 08, 2010 09:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Morda še en namig glede CD-playera - pokliči Uroša v Terno in se pozanimaj, kateri modeli ti lahko predela na lampo in boš lahko za mali denar dobil dobro zadevo. Marantz SA-7001 se ni dal predelati!
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu