| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
mac4725
Pridružen/-a: Tor Maj 2008 18:31 Prispevkov: 28 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Dec 29, 2009 11:27 Naslov sporočila: |
|
|
Če pristavim svoj lonček še jaz: ne glede na cenovni rang opreme, o kateri se pogovarjamo, je videti, da s širjenjem foruma pada tudi kakovost jezika, ker je (ne vem sicer zakaj, ampak zlasti pri debatah o plastičnjakih) videti vse več polpismenega foneticiziranja ("sem šo", "poven" itd. itd.) in "SMS-spakedravščine" kot se je pred skoraj točno letom dni v debati na to temo izrazil Before ("Jezik na forumu" - http://www.audio-kontakt.com/forum/viewtopic.php?t=332).
Če se prav spomnim, smo se takrat nekako strinjali, da si bomo prizadevali izogibati najstniški sms-govorici in v tem času je bil ta forum bolj kot ne nekakšna oaza razmeroma kakovostnega jezika (in tudi debate). Saj ne mislim, da bi zdaj morala biti na pravem mestu vsaka vejica in slovnična posebnost in da bi se pritoževali nad "fuli" in "kuli", ampak neko osnovno raven pa bi vseeno morali ohraniti, se vam ne zdi?
Žal je to očitno pojav, za katerega ni imun noben forum, in človek se sprašuje, ali je slovenska pismenost res tako zelo padla ali gre zgolj za neko splošno poneumljanje širokih množic ...
Sicer pa, četudi nikakor nisem za kakršen koli (cenovni) elitizem na forumu, bi do določene mere soglašal s Projetom, da začne človek na široko zehati po dva ducata postih o tem, kaj kateri test pravi o tej ali oni Best Buy komponenti. V pomanjkanju neke bolj poglobljene debate na forumu, četudi o kablih , se začne človek ozirati po drugih virih zanimivega čtiva ...
Lp,
M |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Numb

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 16:01 Prispevkov: 1127 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Dec 29, 2009 11:40 Naslov sporočila: |
|
|
Zdaj vas je nekih pet osebkov ki si želite strokovnejših debat in to sem ter tja poveste. Mene bolj zanima zakaj sami ne odprete kake in daste povod. Te isti, razen Ajke večinoma le odgovarjate in se odzovete le na provokacije.
Pa se ne opredeljujem na nobeno stran, zanima me sigurno bolj hiend kot razlike med AV receiverji v rangu 300-400€, čeprav najbrž komponent za 1k€ nikoli ne bom imel, rad pa preberem marsikaj.
Tako da bi bilo najbolje da se odpre hiend podforum, in bomo vsi zadovoljni.
Lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
pasuljaris

Pridružen/-a: Pet Apr 2009 22:13 Prispevkov: 1526 Kraj: maribor
|
Objavljeno: Tor Dec 29, 2009 12:01 Naslov sporočila: |
|
|
| mac4725 je napisal/a: | Če pristavim svoj lonček še jaz: ne glede na cenovni rang opreme, o kateri se pogovarjamo, je videti, da s širjenjem foruma pada tudi kakovost jezika, ker je (ne vem sicer zakaj, ampak zlasti pri debatah o plastičnjakih) videti vse več polpismenega foneticiziranja ("sem šo", "poven" itd. itd.) in "SMS-spakedravščine" kot se je pred skoraj točno letom dni v debati na to temo izrazil Before ("Jezik na forumu" - http://www.audio-kontakt.com/forum/viewtopic.php?t=332).
Če se prav spomnim, smo se takrat nekako strinjali, da si bomo prizadevali izogibati najstniški sms-govorici in v tem času je bil ta forum bolj kot ne nekakšna oaza razmeroma kakovostnega jezika (in tudi debate). Saj ne mislim, da bi zdaj morala biti na pravem mestu vsaka vejica in slovnična posebnost in da bi se pritoževali nad "fuli" in "kuli", ampak neko osnovno raven pa bi vseeno morali ohraniti, se vam ne zdi?
Žal je to očitno pojav, za katerega ni imun noben forum, in človek se sprašuje, ali je slovenska pismenost res tako zelo padla ali gre zgolj za neko splošno poneumljanje širokih množic ...
Sicer pa, četudi nikakor nisem za kakršen koli (cenovni) elitizem na forumu, bi do določene mere soglašal s Projetom, da začne človek na široko zehati po dva ducata postih o tem, kaj kateri test pravi o tej ali oni Best Buy komponenti. V pomanjkanju neke bolj poglobljene debate na forumu, četudi o kablih , se začne človek ozirati po drugih virih zanimivega čtiva ...
Lp,
M |
Seveda sem tudi jaz pristaš akcije "Pet minut za boljši jezik".
Vendar: ko sem odprl zgornjo povezavo, sem že v prvem stavku našel nekaj kardinalnih slovničnih napak: "Žal se tudi na tem forumu opaža, da se vse bolj pozablja na osnove slovnice, jezik pa postaja vse bolj popačen!"
Tisti, ki jim je jezik vrednota, naj popazijo na svoj slog pisanja, od tistih, ki pišejo kot se jim pač zdi, da je prav, pa je najbrž iluzorno pričakovati, da se jih bodo dotaknile takšne pridige. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Tadej

Pridružen/-a: Pet Jan 2009 21:02 Prispevkov: 52
|
Objavljeno: Tor Dec 29, 2009 12:46 Naslov sporočila: |
|
|
Vsak forum je sestavljen iz večih rubrik kjer uporabniki dodajajo lastne teme. Nikomur, ki ga ne zanimajo budget komponente, ni potrebno brati teme z naslovom: Kateri receiver do 500€ naj kupim? Preprosto se naj tej temi izogne in ni potrebno pisati komentarjev v smislu: Škoda denarja za receiver, kupi raje stereo sistem! Lahko pa doda temo po lastni želji, pa verjetno nobeden izmed "budget uporabnikov" ne bo pametoval o hi-endu v tej temi (no, so tudi izjeme ). Je pa tako, da je na vsakem forumu nekaj takih, ki samo provocirajo, drugi ne spremenijo mnenja, pa če jim znanstveno dokažeš njihovo zmoto in tako se začne "smetenje" po dveh ali treh konstruktivnih komentarjih (lep primer je tudi ta tema ). Domnevam da je tem o hi-endu oz. hi-fiju v sorazmerju s številom uporabnikov, ki se za to zanimajo.
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mac4725
Pridružen/-a: Tor Maj 2008 18:31 Prispevkov: 28 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Dec 29, 2009 13:28 Naslov sporočila: |
|
|
Tadej in Numb, kar se mene tiče ne gre za to, da bi morala biti debata samo o hi-endu oziroma da ne bi smeli debatirati o stvareh, ki so cenejše od nekega minimalnega zneska. Sploh ne - zanimiva je vsakršna debata (npr. ta) na temo tega foruma, ne pa posti v slogu "imam toliko pa toliko denarja, kaj naj kupim" in potem plaz nebuloznega bluzenja, ki temelji na tem, kaj je nekdo videl v Harvey Normanovem najnovejšem letaku (pa ne da bi bilo s HN a priori kaj narobe).
Sicer pa je meni enako zanimiva razprava o neki tehnični rešitvi v ojačevalniku za 150 €, kot o ASIC-u v pettisočevrskem DAC-u. Nenazadnje pride Squeezebox, ki ga mnogi zelo cenijo, precej pod 200 €.
Lp,
M |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48 Prispevkov: 5421 Kraj: Žalec
|
Objavljeno: Tor Dec 29, 2009 16:13 Naslov sporočila: |
|
|
Jaz pa mislim da slovnica oziroma govor na tem forumu sploh nista problematična. Sta daleč iznad nivoja, ki je drugače običajen za forumska okolja. Marsikje rabiš prevajalca da zastopiš za kaj se gre, tukaj pa se vsi beremo čisto kamot. Okej, tu in tam kdo od nas "vreže po domače", ali pa pozabi za seboj prebrati, vendar ni panike. Če bomo takšen nivo držali še naprej, bo to po moje čista zmaga.
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32 Prispevkov: 2799 Kraj: POSAVEC
|
Objavljeno: Tor Dec 29, 2009 16:23 Naslov sporočila: |
|
|
| Tadej je napisal/a: | Vsak forum je sestavljen iz večih rubrik kjer uporabniki dodajajo lastne teme. Nikomur, ki ga ne zanimajo budget komponente, ni potrebno brati teme z naslovom: Kateri receiver do 500€ naj kupim? Preprosto se naj tej temi izogne in ni potrebno pisati komentarjev v smislu: Škoda denarja za receiver, kupi raje stereo sistem! Lahko pa doda temo po lastni želji, pa verjetno nobeden izmed "budget uporabnikov" ne bo pametoval o hi-endu v tej temi (no, so tudi izjeme ). Je pa tako, da je na vsakem forumu nekaj takih, ki samo provocirajo, drugi ne spremenijo mnenja, pa če jim znanstveno dokažeš njihovo zmoto in tako se začne "smetenje" po dveh ali treh konstruktivnih komentarjih (lep primer je tudi ta tema ). Domnevam da je tem o hi-endu oz. hi-fiju v sorazmerju s številom uporabnikov, ki se za to zanimajo.
lp |
Samo kratek pregled tem, v katerih se govori o dražjih komponentah pove vse. Pojavijo se vedeži, ki vse vejo in komponent tudi slučajno niso poslušali. Tudi zaradi tega lastniki dražjih komponent ne pišejo na forumu. Primer so bili napajalni kabli, kjer se je večino črk prelilo samo na temo smotrnosti nakupa takih kablov.
Ko je bila objavljena slika zelo dragega sistema s pregrešno dragim Clearaudio gramofonom se je vsul plaz obtožb na postavitev. Če pogledamo v galerije članov kjer so cenejši sistemi pa kakšnih kritik na postavitev ni.
Na forumu so večinoma "plastične"(to ni podcenjevalno) teme in zato si nekateri želimo še kaj drugega.
| Numb je napisal/a: | | Zdaj vas je nekih pet osebkov ki si želite strokovnejših debat in to sem ter tja poveste. Mene bolj zanima zakaj sami ne odprete kake in daste povod. Te isti, razen Ajke večinoma le odgovarjate in se odzovete le na provokacije. |
Npr. odprem temo o razdelilni letvi in kakšen bo rezultat? Dovolj je, da prebereš napajalne kable in tekste preneseš v novo temo, zamenjaš samo napajalne kable v napajalne letve pa bo.
Kaj pa varovalke? Pri omenjanju dražjih DACov se kot alternativa takoj pojavijo nekaj desetkrat cenejši DACi, ki igrajo skoraj enako kot dražji ...
Problem je, da se teme o HIENDu preveč smetijo. Večinoma s strani tistih, ki nimajo pojma in ki dobrega sistema še niso slišali. Upam da se razumemo, da sejmi pri tem ne štejejo. _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Numb

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 16:01 Prispevkov: 1127 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Dec 29, 2009 16:44 Naslov sporočila: |
|
|
Sam se imam za nepoznavalca hienda-a, in tudi temo o kablih sem spremljal, nisem pa podajal nekih mnenj, še zdaj ga nimam, dokler razlike ne slišim ali pa pač jo. Z veseljem bi tudi spremljal test o katerem ste veliko govorili. Sam sem odprt za praktično vse.
Tukaj naj potem stopi v topic administrator, in ustavi neprimerne in neargumentirane izjave. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ProJet

Pridružen/-a: Sre Feb 2009 17:54 Prispevkov: 1241 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Dec 29, 2009 17:39 Naslov sporočila: |
|
|
| ProJet je napisal/a: | Debate tu so pa zadnje cajte plastičnjakarske all the way ...  |
A tale moj stavek ste nekateri označili kot "širjenje nestrpnosti" na forumu.
What a nonsens!
Je le gola resnica, samo to in nič več. Je pa res, da resnica včasih boli ...
P.S. Predlagam, da se odpre podforum za budget audio, pa da se o plastiki piše samo in le tam !  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Wolumen
Pridružen/-a: Ned Jun 2009 11:46 Prispevkov: 345 Kraj: Škofija loka
|
Objavljeno: Tor Dec 29, 2009 17:46 Naslov sporočila: |
|
|
| Pa dejte že kaj napisat o drahih sistemih zveseljem bom use prebral in še fotke dejte gor. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ProJet

|
Objavljeno: Tor Dec 29, 2009 17:48 Naslov sporočila: |
|
|
Poglejte samo plejado imen, ki so se nemudoma odzvala, kar pomeni, da so ljudje na stand by-u, samo prava tema se mora pojaviti. Pri obravnavi vseh budget tematik skupaj nisem zasledil niti peščice tu prisotnih članov, za katere se mi zdi, da so še vedno glavno jedro foruma, tako po znanju, kot po kvaliteti njihovih prispevkov.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
pasuljaris

|
Objavljeno: Tor Dec 29, 2009 17:55 Naslov sporočila: |
|
|
| ProJet je napisal/a: | Poglejte samo plejado imen, ki so se nemudoma odzvala, kar pomeni, da so ljudje na stand by-u, samo prava tema se mora pojaviti. Pri obravnavi vseh budget tematik skupaj nisem zasledil niti peščice tu prisotnih članov, za katere se mi zdi, da so še vedno glavno jedro foruma, tako po znanju, kot po kvaliteti njihovih prispevkov.  |
Glede na to, da cenim tvoje znanje in kvaliteto tvojih prispevkov, bi mi prosim pojasnil kaj je to generični zvok, ki je po tvojem značilen za jetrca?
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ProJet

|
Objavljeno: Tor Dec 29, 2009 18:05 Naslov sporočila: |
|
|
Lekcija za tebe:
1. korak - sprehodi se skozi trgovine s Hi-Fi opremo na lokaciji širnega BTC in prisluhni
2. korak - vsedi se doma pred zvočnike in si zarolaj svoj najljubši komad
3. korak - če je občutek glasbeno-zvočne izkušnje pri 1. in 2. koraku podoben, potem je to odgovor na tvoje vprašanje.
4. korak - če 3. korak ne drži, potem ti sledi nova lekcija ...  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
pasuljaris

|
Objavljeno: Tor Dec 29, 2009 18:35 Naslov sporočila: |
|
|
| ProJet je napisal/a: | Lekcija za tebe:
1. korak - sprehodi se skozi trgovine s Hi-Fi opremo na lokaciji širnega BTC in prisluhni
2. korak - vsedi se doma pred zvočnike in si zarolaj svoj najljubši komad
3. korak - če je občutek glasbeno-zvočne izkušnje pri 1. in 2. koraku podoben, potem je to odgovor na tvoje vprašanje.
4. korak - če 3. korak ne drži, potem ti sledi nova lekcija ...  |
Predstavljaj si, da ponižni učenec vpraša priznanega učitelja kaj te to zajec, ta pa mu reče, naj teka sem in tja po gozdu, pa bo že videl.
Aja, pa v Mariboru smo malo zaostali in nimamo beteceja. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
hi_musica
Pridružen/-a: Tor Apr 2008 7:17 Prispevkov: 912
|
Objavljeno: Sre Dec 30, 2009 11:28 Naslov sporočila: |
|
|
| pasuljaris je napisal/a: | | ProJet je napisal/a: | Poglejte samo plejado imen, ki so se nemudoma odzvala, kar pomeni, da so ljudje na stand by-u, samo prava tema se mora pojaviti. Pri obravnavi vseh budget tematik skupaj nisem zasledil niti peščice tu prisotnih članov, za katere se mi zdi, da so še vedno glavno jedro foruma, tako po znanju, kot po kvaliteti njihovih prispevkov.  |
Glede na to, da cenim tvoje znanje in kvaliteto tvojih prispevkov, bi mi prosim pojasnil kaj je to generični zvok, ki je po tvojem značilen za jetrca?
 |
Uuuu ... mama! Kakšna fotka, boljša od vseh tistih iz zadnjega MM showa . Tega nisem jedu že 100let.
V. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|