| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
knap
Pridružen/-a: Čet Sep 2008 7:49 Prispevkov: 1264 Kraj: MIKLAVŽ
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
drago67
Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24 Prispevkov: 1094 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Sob Dec 19, 2009 00:14 Naslov sporočila: |
|
|
vsak zase ve kaj mu paše.tako cenovno kot zvokovno.ti testi ,tako za zvočnike kot za ojačevalce ,plazme,lcd.je,..itd.....to je vse brez veze.
vse je odvisno od posameznika in 2 nista enaka.
eni še zmeraj gledajo navadne 20 let stare tv in poslušajo kasetofone,magnetofone,gramofone.......kakor komu paše.....
eni ta tehno šopajo.......eno in isto .......3 ure..... ljudje smo različni.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
tromba
Pridružen/-a: Pon Jul 2008 21:37 Prispevkov: 741 Kraj: Okolica LJ
|
Objavljeno: Sob Dec 19, 2009 12:51 Naslov sporočila: |
|
|
Drago,
testi so lahko neko splošno vodilo za nekoga, ki nima izkušenj. Treba je prebrati več različnih testov za isti izdelek, morda mnenja na forumih, pa tudi potem se je treba pred nakupom v živo prepričati, morda primerjati, kako stvar deluje, da človek ni doma razočaran.
Kaj pa imajo 20 let stare aparature s tem, pa res ne vem.?  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Vinylfan
Pridružen/-a: Sob Mar 2009 23:52 Prispevkov: 891 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Dec 19, 2009 13:31 Naslov sporočila: |
|
|
| tromba je napisal/a: | Pred enim mesecem sem nabavil (Primaline, Lj) Pioneer KURO LX 5090 in sem zelo zadovoljen. Filmi iz DVD-jev so super, pa tudi SSX 3 prek Sony PS2 deluje MEGA!
Eden boljših TV-jev sploh. |
Pioneer-jevi Kuro so eni sploh bolj hvaljenih izdelkov... Vendar bo zaloga samo do pomladi, če sem prav razumel... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
tromba
Pridružen/-a: Pon Jul 2008 21:37 Prispevkov: 741 Kraj: Okolica LJ
|
Objavljeno: Sob Dec 19, 2009 14:54 Naslov sporočila: |
|
|
Ja, res je, pa tudi nekoliko cenejše so sedaj Pioneer lx 5090 plazme.
Je treba v Primaline vprašat za ceno in zalogo, če slučajno koga zanima. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gerchy

Pridružen/-a: Pon Sep 2008 10:43 Prispevkov: 672 Kraj: 01
|
Objavljeno: Čet Dec 24, 2009 00:35 Naslov sporočila: |
|
|
No, danes sem spet testiral in potrdil moje prejšnje ugotovitve. In sicer primerjal sem LCD in plazmo. Skupaj sem postavil Sony KDL-40W5500 in Panasonic TXP46S10E.
Prednosti in slabosti LCDja:
+ ostrejša slika
+ kljub ostrini manj nazobčane bele črke na črni podlagi
+ lepši motion: bolj gladko premikanje
+ temnejša črnina
+ svetlejša slika
- ponekod nerealne barve (predvsem rdeča je bila preveč živa)
- ponekod umazana bela barva, za kar sumim funkcijo dinamičnega kontrasta, ker se je pri ponovitvah spreminjala ...
Plazma:
+ cena (6" večja za skoraj isti denar)
- nekoliko temnejša slika
- občasno "kockasto" premikanje kljub navedenih 400 Hz
Overall mi je bila slika na LCDju bolj všeč, čeprav so razlike res majhne. Bila je za odtenek svetlejša, z res temno črno barvo, delovala je mehkeje, predvsem pa gladkeje, saj se je slika na plazmi na trenutke zatikala (počasni posnetki). Nastavitve so bile pri obeh privzete, če sem na plazmi nastavil nekoliko več kontrasta, se je, logično, izgubilo nekaj detajlov, predvsem pa je slika postala šumeča (zrnasta).
Na hitro sem vrgel oči tudi na LED LCDje in sicer Ice Age na nekem LGjevem modelu je izpadel res super. Potem sem zagledal še Sonyjevega paradnega konja - KDL-55X4500 za 3700 € in še dodatno okrepil teorijo, da morda res velja počakati na LED.
Naslednjič bom primerjal realnost barv. Jasno je, da imata obe tehnologiji težave s prikazom realnih barvnih odtenkov, zato bom poskusil ugotoviti, kje je napak manj. Slika je že lepa in ostra, da bi se človek skoraj urezal, ampak tako rdeče ustnice pa že ne obstajajo ...
Vir je bil HD signal (demo DVD) in Bluray Ice Age 3. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
knap
Pridružen/-a: Čet Sep 2008 7:49 Prispevkov: 1264 Kraj: MIKLAVŽ
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Clancy
Pridružen/-a: Sob Sep 2009 5:46 Prispevkov: 19
|
Objavljeno: Čet Dec 24, 2009 14:51 Naslov sporočila: |
|
|
Lepo, da si primerjal televiziji in napisal svoja zapažanja, ampak primerjava glede na cenovni razred in velikost obeh televizij ni merodajna.
Sony LCD ima manjšo diagonalo in je normalno, (kar si tudi opazil) da je slika bolj ostra.
Ob bok Sony-ju bi moral postaviti 42G10 plazmo, ki sodi nekje v isti cenovni razred. S10 je dosti cenejša FHD plazma, je vstopni FHD model in nima NeoPDP tehnologije.
Se pa strinjam, da je Sony KDL-40W5500 eden boljših LCD-jev do 1000€
In še to: Z Ice Age risanko res ne moreš primerjati katera televizija ima lepšo sliko, ker ta risanka (pa tudi ostale) zgledajo na vseh televizijah super. Še na moji X10 plazmi
LP!
EDIT:
Knap, si me prehitel za nekaj minut. Misliva isto, samo drugače povedano  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gerchy

|
Objavljeno: Čet Dec 24, 2009 15:09 Naslov sporočila: |
|
|
Primerjal sem tisto, kar je v danem trenutku bilo na voljo. Manjši model Panasonicove plazme stane 800 €, torej je 200 € cenejši, kot W5500. Namen imam preveriti tudi Pioneerjeve ekrane, pa še nisem prišel do njih.
Risanka kaj dosti vpliva nima, slika je slika, ampak nekje pač zgleda bolje. Sem tudi zapisal, da sem primerjal še drugi vir in kasneje nekaj poznanih JPGov preko USB vhoda.
Zaenkrat me plazma ni prepričala, tudi pavšalni (neprimerjalni) pregled ostale ponudbe pokaže, da je slika na LCDjih bolj po mojem okusu. Niti približno pa to ni moj zadnji "test".
Če je poglavitna prednost plazme ta, da za isti denar dobiš večji ekran, je to bolj klavrna tolažba. Za par 100 € nima smisla trpeti teh nekaj pomankljivosti. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Clancy
Pridružen/-a: Sob Sep 2009 5:46 Prispevkov: 19
|
Objavljeno: Čet Dec 24, 2009 15:30 Naslov sporočila: |
|
|
| Ne, sigrno ni edina prednost plazme ta, da za isti denar dobiš večji TV. Prednost plazme je ta, da za isti denar dobiš boljšo kvaliteto slike. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gerchy

|
Objavljeno: Čet Dec 24, 2009 17:18 Naslov sporočila: |
|
|
Boljšo v kakšnih pogledih?
Namreč, o tem se še nisem uspel prepričati na lastne oči, pa sem pregledal že kaj precej ponudbe. Sicer drži, da sem precej tečna in zahtevna stranka, povrh vsega pa še poklicno deformiran in vsled tega me zmoti prav vsak najmanjši detajl.
Naslednjič bom definitivno opremljen s slikovnim materialom, po potrebi si bom izdelal barvne skale in primerjal posamezne odtenke. Tako bi moral dobiti podrobnejši vtis o realnosti prikazanih barv in zmožnosti prikaza odtenkov.
Računam, da bo kdo vrgel kakšno kost - v smislu predloga konkretnega modela, ki se ga bo dalo testirati. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Vinylfan
Pridružen/-a: Sob Mar 2009 23:52 Prispevkov: 891 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Dec 25, 2009 15:15 Naslov sporočila: |
|
|
| gerchy je napisal/a: | Namreč, o tem se še nisem uspel prepričati na lastne oči, pa sem pregledal že kaj precej ponudbe. Sicer drži, da sem precej tečna in zahtevna stranka, povrh vsega pa še poklicno deformiran in vsled tega me zmoti prav vsak najmanjši detajl.
Naslednjič bom definitivno opremljen s slikovnim materialom, po potrebi si bom izdelal barvne skale in primerjal posamezne odtenke. Tako bi moral dobiti podrobnejši vtis o realnosti prikazanih barv in zmožnosti prikaza odtenkov.
Računam, da bo kdo vrgel kakšno kost - v smislu predloga konkretnega modela, ki se ga bo dalo testirati. |
No, ampak meni je bistveno tisto, kar si napisal že prej, in sicer lastna opažanja. Jebeš teste iz revij, pa pripombe da nista iz iste kakovostne skupine ipd... V roki držiš 1000€ in jih želiš čimbolj racionalno potoršiti... Bistvo je to, da za ta denar iztržiš čimveč. Tudi na račun mogoče eno leto starejšega modela, ki pa je po kvaliteti še vedno boljši kot model klase nižje... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
acoustic

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:50 Prispevkov: 150 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Pet Dec 25, 2009 16:04 Naslov sporočila: |
|
|
| gerchy je napisal/a: | Boljšo v kakšnih pogledih?
Namreč, o tem se še nisem uspel prepričati na lastne oči, pa sem pregledal že kaj precej ponudbe. Sicer drži, da sem precej tečna in zahtevna stranka, povrh vsega pa še poklicno deformiran in vsled tega me zmoti prav vsak najmanjši detajl.
Računam, da bo kdo vrgel kakšno kost - v smislu predloga konkretnega modela, ki se ga bo dalo testirati.
| Jaz ti lahko iz lastnih izkušenj svetujem Plazmo, ker imamo doma 3 LCD-je (Sony, LG in Samsung) in lani sem kupil novo plazmo Panasonic TH-50PY500P in jih nese v skoraj vseh pogledih.
Naravnost barv je odlična, slika je zastrašujoče dobra ko vklopiš Inteligent Frame creator, to je včasih že kot 3D (ne znam prav opisati), a ko gre gibajoča kamera mimo npr. drevesa a je fokusirana na ljudi, ki gredo mimo, je kot bi bil 3D učinek (to je res zanimivo, vsak ki je prišel je to najprej opazil).
Naslednje je slika iz kabelske, ki je na plazmi precej bolj naravna in z manj motnjami, ter slika je enaka iz vseh kotov gledanja (kat pri LCD ni na nobenem od treh naštetih).
Precej me tudi moti žgoča belina na LCD, ki je ponekod prav moteča (lahko sicer znižaš back light, a potrm izgubiš na kontrastu in ostrini, tako da..).
Ni pa velikih razlik v gledanju DVD materiala, vendar tu je še vedno toplina in naravnost barv na strani Plazme. Res pa je da so LCD-ji nižjih kakovostnih razredov od Plazme, tako, da primerjave z enko dragimi LCD-ji nisem delal. Imeli pa smo prej osnovni model Panasonic Plazme, stra 4 leta in je imel na kabelskem signalu boljši sliko od vseh naštetih LCD-jev, ki so 2 leti mlajši, zato smo se tudi odločili da bo nov TV za dnevno sobo Plazma.
Evo to so moje izkušnje, mogoče kaj pomaga..?
Užitek v nabavljanju žellim, čeprav vem,d a je to ob trenutni poplavi in ponudbi TV-jev kar mučna naloga  _________________ Timeless Experience-Finest Audio |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
kumer
Pridružen/-a: Tor Jan 2009 10:45 Prispevkov: 948 Kraj: MARIBOR
|
Objavljeno: Pet Dec 25, 2009 16:52 Naslov sporočila: |
|
|
dejstvo je da ima plazma precej prednosti pred lcd
seveda pa vsak nabavi tisto kar mu najbolj odgovarja, če je to lcd ni prav nič narobe...
če pa se kdo odloča za plazmo potem izbira ni ravno pestra, poleg pioneerja ki se poslavja je sedaj na prvem mestu panasonic
najbolj popularna sta modela g10 in v10 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gerchy

|
Objavljeno: Pet Dec 25, 2009 18:32 Naslov sporočila: |
|
|
Hecno, še vedno, skoraj nobenega konkretnega odgovora. Vse te trditve, da je plazma boljša, me močno spominjajo na to, da ker je pač poceni, je edina pametna izbira in vse, kar je dražje itak nima smisla, ker je razlika majhna ali ker plačaš firmo. Podobno, kot je avto leta Fiat ali Renault, ker nudi dober kompromis med ceno in ponujenim.
Acoustic, hvala za mnenje, morda še zapišeš modele LCDjev, ki jih imate doma, čeprav si že napisal, da spadajo v nižjo kategorijo, kar primerjavi daje neobjektiven pridih.
Če bo možnost, bom primerjal še Panasonic TX-P42V10E, ki je v vrhu ponudbe v tej velikosti, pa da vidimo, kam pes taco moli ...  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|