| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
gerchy

Pridružen/-a: Pon Sep 2008 10:43 Prispevkov: 672 Kraj: 01
|
Objavljeno: Pet Dec 11, 2009 13:04 Naslov sporočila: |
|
|
Stvar je preprosta.
Stereo končna z dvema vhodoma poganja stereo zvočnika.
Stereo predojačevalec krmili stereo končno s stereo zvočnikoma.
Surround predojačevalec krmili isto stereo končno preko drugega vhoda.
Surround predojačevalec prav tako krmili končne stopnje za center, satelite, wooferje, itn ...
Bo?
Recimo ena skica:
http://www.sony-es.com/img/shema.jpg |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Pet Dec 11, 2009 13:21 Naslov sporočila: |
|
|
Hihi, saj sva mislila enako, samo da jaz temu pravim ločen sistem. Sicer pa bo tvoj opis boljši.
Sem mislil da imaš v mislih nekaj drugega:) _________________ Music was my refuge. I could crawl into the space between the notes and curl my back to loneliness. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55 Prispevkov: 1636 Kraj: Laško
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
acoustic

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:50 Prispevkov: 150 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Pet Dec 11, 2009 14:15 Naslov sporočila: |
|
|
Rešitev je kar nekaj tudi za vrhunski stereo in HT v enem sistemu.
Morda kakšna takšna mašinca, rabljene so po 50-60% cene novega in ni več nikoli skrbi za zvok, seveda z ustreznimi zvočniki.
Glede na to da so boljši HT receiverji po 5k Eur, niti ni drago, rabi se še procesor za DD in DTS ali pa DVD player z le-tem vgrajenim.
http://www.avalternative.com/McIntosh/Amplifiers/MC205.htm _________________ Timeless Experience-Finest Audio |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
sid
Pridružen/-a: Čet Dec 2009 11:28 Prispevkov: 45 Kraj: Ljubljana
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55 Prispevkov: 1636 Kraj: Laško
|
Objavljeno: Pet Dec 11, 2009 18:06 Naslov sporočila: |
|
|
Za moje pojme bolje druga varianta. Pri prvi ze Ok, da je dober procesor in dobra koncna stopnja. Ampak se bos lahko kmalu zacel sprasevat, ce je pa predojacevalna stopnja ali pa koncna dovolj dobra za stereo?!. V drugi varianti pa se tega preprosto ognes. Sicer, ce se ti pa ne mudi na en mah, gradi pocasi. Najprej en soliden receiver, da bos imel tako za filme in glasbo poskrbljeno, pol pa pocasi naprej. Bos videl kam te bodo potrebe pac nesle.
lp, d. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
kumer
Pridružen/-a: Tor Jan 2009 10:45 Prispevkov: 948 Kraj: MARIBOR
|
Objavljeno: Pet Dec 11, 2009 18:58 Naslov sporočila: |
|
|
samo tale pioneer iz drugega linka ne podpira novih hd audio formatov
če boš torej šel v blu ray vode potem ta av receiver odpade
npr kaj tagega bo bolj primerno
http://www.usa.denon.com/ProductDetails/4972.asp
1000 eur |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
MitjaF
Pridružen/-a: Sob Okt 2009 16:56 Prispevkov: 414 Kraj: KRANJ
|
Objavljeno: Tor Dec 15, 2009 17:37 Naslov sporočila: |
|
|
Sam imam ločen sistem.Za 5.1 imam Yamaha RVX1900(100EUR), za stereo pa NAD M200.Yamaha je za stereo na nivoju integrirca za 300eur naprimer NAD3020(375eur) igra bolje od RVX1900, katera pa v 5.1 blesti.
Ampak do problema pride s prostorom in postavitvijo zvočnikov,ki jih mora biti v tem primeru najmanj 7.Za stereo 2 in 5 za surround.
Če pa priklopiš sprednja L,R na stereo ojačevalnik, pa je problem ta da moraš ves čas imeti prižgana oba ojačevalnika, pa še Auto kalibracija odpade, in mislim da pri tem narediš tudi kompromis glede zvoka v 5.1.
Sam imam dve postavitvi, ena na krajši steni-stereo, 5,1 pa na daljšo kjer je tudi TV.Na srečo je moja žena tudi ljubitelj AV scene, drugače po mojem take postavitve odpadejo. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|