Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Audiophili in znamka Sony
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
pasuljaris

Pridružen/-a: Pet Apr 2009 22:13
Kraj: maribor

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 10, 2009 08:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

V tistih časih, ko so mislili, da bo minidisk izpodrinil CD so bile tudi te Sonyjeve naprave med najboljšimi.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
matjaz z

Pridružen/-a: Pon Dec 2008 13:50
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 10, 2009 08:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

... je pa vsekakor Sony med bolj inovativnimi.
Spomnimo se Walkman-a. In njegov naboljši model Legendarni Walkman,
DD v aluminijastem ohišju velikem komaj kaj več kot škatlica za kaseto, z dvema priključkoma za slušalke.
Pa mini disc, ki pravzaprav ni nikoli zares zaživel.

Je pa es serija cd-jev ena redkih - če ne celo edina ki je imela vrhunski
transport, izdelan v celoti iz kovine.
Nazaj na vrh
Numb

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 16:01
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 10, 2009 08:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sam sem tudi istega mnenja kot nekaj postov pred mano. ES serija je popolnoma zadostovala mojim zvočnim potrebam. Imel sem jo kakih 7 let in mi je je še zdaj žal. Na cdju je sicer slab laser, mogoče celo popravim, ker ne vem kaj bi dobil boljšega v rangu 200€ rabljenega.

Imam veliko izkušenj tudi z ostalimi izdelki, vedno sem dobil napravo kot sem pričakoval da bo. PS3 je čisto v redu zadeva, mogoče je bila malo draga, ampak spodobne izdelave. Podaril sem kakih 10 let star dvd player, kateri je imel daleč najboljšo sliko od vseh kar sem jih imel kasneje.

Navadil sem se tudi na Sony Ericsson, ne vem koliko ma to veze, ampak so podobni občutki, vem približno kaj bom dobil in nisem razočaran.

Mogoče je bilo edino razočaranje kar se spomnim avtoradio Sony, veliko funkcij in lučk za malo denarja, ampak nič zvoka.

Kakšna komponenta ES sigurno zaide še k meni.
Nazaj na vrh
janzi

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 8:45
Kraj: GROSUPLJE / LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 10, 2009 09:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pri meni še vedno kraljuje, kralj: SONY CDP XA50ES

in dokler ne naberem (beri: zadanem na Lotu) keša (za recimo kak Rega Saturn) ... je to, to ! Detaljno, ritmično, dinamično, ...

Gre pa za player star 10 let, narejen ja pa tako kot, da bo moral delati za zmeraj in brez napake!

Mrcina teška 16 kg! Surprised
Tt11be

Pridružen/-a: Pet Nov 2009 22:47
Kraj: lJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 10, 2009 11:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

janzi upam ,da ti bo cd player Sony še dolgo deloval. Iz prispevkov vidim ,da je bila kvaliteta znamke Sony včasih boljša. Numb glede avtoradijov Sony , je pa res ,da bi lahko naredili zvokovno boljše . Mnogi jim očitajo plastičen zvok hm nevem. Pri avto radijih pa so baje so navrhu Alpine z f1 , Pioneer z p88 rs , Clarion DRZ9255 , potem pridejo pa še eksoti , kot so Nakamichi , becker itd. Je pa res ,da kvaliteta izdelave pri današnjih hi fi izdelkih in tudi ostalih za potrošniško rabo upada, tovarne naredijo izdelek , ki ima življensko dobo par let , potem pa se pokvari , in seveda kupec kupi nov izdelek , po možnosti iste znamke kot je bila prejšna , in tovarna ima spet profit na žalost je tako.
Nazaj na vrh
Numb

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 10, 2009 12:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Imel sem radio 15 let nazaj, takrat še ni bilo tolike plastike in svetlečih displajev kot danes. Poznam drugače avtoakustično sceno, danes niti ne vem kako zvenijo Sony avtoradii, ker me enostavno niti malo niso zanimali, sem kar preverjeno na Alpine, čeprav ima sedaj enega v avtu punca, pa se mi zdi da bi bil tudi Sony boljši glede zvoka Smile
Nazaj na vrh
Tt11be

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 10, 2009 14:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Numb mogoče ima nižji razred Alpine , te so izdelani za široko potrošnjo. Medtem , ko so višji izdelani , že za zahtevnejše uporabnike., to so npr Alpine 9855 , od starejših pa CDA 9833 in 9835 itd. Drugače pa imajo višji modeli teh ar Časovne zakasnitve na zvočnik, kretnice, ferkvenčni reze , bass focus itd. Sam imam recimo Pioneer deh 6000 , in mi je zvokovno veliko boljši od Alpine cde 9835 , zakaj? ,verjetno zato ker se bi bilo potrebno poglobit v nastavitve zvoka , ki jih je za celo goro. Je pa res ,da ima Alpine kot znamka zelo visoko ceno.
Nazaj na vrh
Numb

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 10, 2009 14:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sem imel tudi 9855, pa tudi ni bil nek biser, sicer pa vseeno daleč od osnovnih modelov. Poznam vso sceno. Sicer je pa offtopic.

Sem se pa spomnil da imam v avtu serijsko Sony ozvočenje, pa sploh ni slabo, veliko bolje kot Alpine+Blaupunkt katerega sem prej omenil.
Nazaj na vrh
ajka

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 10, 2009 15:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tt11be je napisal/a:
Numb mogoče ima nižji razred Alpine , te so izdelani za široko potrošnjo. Medtem , ko so višji izdelani , že za zahtevnejše uporabnike., to so npr Alpine 9855 , od starejših pa CDA 9833 in 9835 itd. Drugače pa imajo višji modeli teh ar Časovne zakasnitve na zvočnik, kretnice, ferkvenčni reze , bass focus itd. Sam imam recimo Pioneer deh 6000 , in mi je zvokovno veliko boljši od Alpine cde 9835 , zakaj? ,verjetno zato ker se bi bilo potrebno poglobit v nastavitve zvoka , ki jih je za celo goro. Je pa res ,da ima Alpine kot znamka zelo visoko ceno.

Lp

ALPINE se je leta 1984 združil z LUXMANom,ki mu takrat ni šlo najbolje...
Svež kapital in znanje so tako "utrdile" obe firme ...
Tt11be

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 10, 2009 15:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ALPINE se je leta 1984 združil z LUXMANom,ki mu takrat ni šlo najbolje...
Svež kapital in znanje so tako "utrdile" obe firme

Hvala ajka tega pa nisem vedel , da je imel sploh Alpine kdaj opravka z hišnim hi fi .
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu