| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
aljo

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 16:19 Prispevkov: 223
|
Objavljeno: Pet Okt 16, 2009 01:15 Naslov sporočila: poceni kino |
|
|
Zivjo,
zanima me, kako se kaj obnesejo te malo cenejse variante, recimo System Fidelity ali pa kaj podobnega. Sprednja zvocnika ze imam, torej rabil bi samo center, zadnja in sub. Ali je bolje imeti spodoben stereo ali so take stvari cist v redu za zacetek?
Reciver bi verjetno izbral kak Onkyo v razredu do 500 EUR.
Spredaj bi imel obstojeca zvocnika, B&W 685. Za zadaj pa sem razmisljal v smeri Mission M31 ali pa recimo JAMO 603. A bi bilo to kul? Center pa bi vzel verjetno iz iste serije. Res, nimam prevec denarja za zapravit, zelo rad pa bi popedenal surround. Ce mi recete, da bolje da imam stereo bom nasvet tudi uposteval in sanje prestavil za kaksno leto ali dve.
Ali pa recimo, ce izberem Acoustic Energy Aelite 1 ali pa Aegis NEO 1 in center od Acoustic Energy. Uganka je potem samo se sub. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23 Prispevkov: 2801 Kraj: Ruše
|
Objavljeno: Pet Okt 16, 2009 06:34 Naslov sporočila: |
|
|
Če ti gre predvsem za kino, potem raje izgradi sistem na osnovi surrounda. Kar se zvočnikov tiče bi bilo še najbolje da za zadnja "surround" kanala kupiš še ene enake, kakršne že imaš + center iste znamke + aktivni subwoofer. Ali pa daš obstoječe zvočnike na zadnja kanala, za glavna front zvočnika pa kupiš samostoječe večje zvočnike (potem lahko shajaš tudi brez sub-a) + center. Glede receiverja pa: močnejšega kot si lahko privoščiš, bolje bo. _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Vinylfan
Pridružen/-a: Sob Mar 2009 23:52 Prispevkov: 891 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Okt 16, 2009 16:15 Naslov sporočila: |
|
|
Kino sistem je super stvar, dokler ga ogleduješ po sejmih, trgovinah in pri kolegih. Vse je super... Potem pa se vržeš v to, zbiraš komponente in zvočnike in npr. kupuješ filme... Potem, če si vsaj malo nagnjen k kvalitetni glasbi (ni nujno da si "hud" audiofill) ugotoviš, da mogoče to ni to... Zvoki, ki prihajajo iz surroundov, niso realni... Žvenket stekla, pa zaviranje npr avtomobilskih gum, pa neujemanje zvoka z sliko ipd... Jaz sem namreč kar precej denarja zmetal v to in ostal razočaran... Yamaha, pa 7.1 sistem (Mission + Tannoy) ampak zadeva ne odšpila kot bi si želel... Pri kolegu sem opazoval nek low budget sistem, mislim, da je celo integriran ojačevalec in predvajalnik za mogoče 20% denarja, ki sem ga dal jaz in je zelo primerljiv... Razmisli, preden boš šel "zares" v nabavo... Edino kar je pozitivno, je to, da sem se spet vrnil k kvalitetnemu stereo predvajanju...  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|