Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Pregled in popravilo zvočnika

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Matjaž1

Pridružen/-a: Čet Mar 2011 17:25
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 16, 2025 10:04    Naslov sporočila: Pregled in popravilo zvočnika Odgovori s citatom

Pozdravljeni.

Po nesreči sem prevrnil enega od mojih Spendor 2/3 R2 zvočnikov. Glede na par odrgnil in minimalno razpoko na enem od šivov, se mi je zdelo, da sem jo še kar dobro odnesel. Pa je očitno nastal problem tudi znotraj ohišja. Pri malo glasnejšem poslušanju in pri z basi bogatejši glasbi, v ohišju nekaj slišno vibrira. Mi lahko, prosim, priporočite kakšnega mojstra, ki bi zvočnik pregledal in popravil.
Hvala.
lp, Matjaž
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
joztom

Pridružen/-a: Pon Jan 2013 11:07
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 16, 2025 10:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Odvij bas zvočnik in poglej ali je kretnica odlepljena, odtrgana. Prilepi ali pritrdi jo nazaj. Elementi kretnice so težki in se radi zrahljajo.
Nazaj na vrh
LBaudio

Pridružen/-a: Ned Jan 2010 10:25
Kraj: Ljubljana, SLOVENIJA

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 19, 2025 11:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

kot je predlagal Joztom... odmontiraj bass driver in preveri kaj se dogaja v notranjosti skatle,....Ce pravis da se vidi spranja na stiku dveh stranic, potem skatla v tem delu sigurno ne tesn, kar je seveda problem ce je kompresijska skatla, v primeru portane skatle pa je problem se toliko vecji ker je pritisk znotraj skatle se vecji kot pri kompresiji.

Kretnica je po mojem OK ce driverji delajo pravilno po pasovih, lahko pa da se je kretnica ob udarcu ob tla nekako razrahljala in ustvarja nezeljene prizvoke ko se dva trda materijala rahlo dotikata.

Preveri tidi sam bass driver da ni kaksen problem na njem - zamaknjen magnet/kosara...

Custom Aeroports
Custom car audio installs

2 X WR setter dBDrag street B - 2005
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran Telefon: 041 853615
Matjaž1

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 21, 2025 09:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala za nasvete. Tista špranjica pomojem ni problem, saj je za las debela in pomojem ne gre globoko.

Zbiram pogum, da tole razšraufam Smile
Nazaj na vrh
audiofrik

Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 22, 2025 12:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

bolj verjetno je da je spoj razpadel in je vidna tanka razpoka ko pa zvočnik igra to veselo vibrira....
Nazaj na vrh
Matjaž1

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 23, 2025 17:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

audiofrik je napisal/a:
bolj verjetno je da je spoj razpadel in je vidna tanka razpoka ko pa zvočnik igra to veselo vibrira....

Se da, če gre res zato, sploh kaj naredit?
Nazaj na vrh
audiofrik

Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 23, 2025 19:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

vse se da , je pa dobro imeti predhodno nekaj iskušenj z podobnimi popravili
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu