Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Matjaž1
Pridružen/-a: Čet Mar 2011 17:25 Prispevkov: 88 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Ned Mar 16, 2025 10:04 Naslov sporočila: Pregled in popravilo zvočnika |
|
|
Pozdravljeni.
Po nesreči sem prevrnil enega od mojih Spendor 2/3 R2 zvočnikov. Glede na par odrgnil in minimalno razpoko na enem od šivov, se mi je zdelo, da sem jo še kar dobro odnesel. Pa je očitno nastal problem tudi znotraj ohišja. Pri malo glasnejšem poslušanju in pri z basi bogatejši glasbi, v ohišju nekaj slišno vibrira. Mi lahko, prosim, priporočite kakšnega mojstra, ki bi zvočnik pregledal in popravil.
Hvala.
lp, Matjaž |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
joztom
Pridružen/-a: Pon Jan 2013 11:07 Prispevkov: 1971 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Mar 16, 2025 10:22 Naslov sporočila: |
|
|
Odvij bas zvočnik in poglej ali je kretnica odlepljena, odtrgana. Prilepi ali pritrdi jo nazaj. Elementi kretnice so težki in se radi zrahljajo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
LBaudio
Pridružen/-a: Ned Jan 2010 10:25 Prispevkov: 875 Kraj: Ljubljana, SLOVENIJA
|
Objavljeno: Sre Mar 19, 2025 11:00 Naslov sporočila: |
|
|
kot je predlagal Joztom... odmontiraj bass driver in preveri kaj se dogaja v notranjosti skatle,....Ce pravis da se vidi spranja na stiku dveh stranic, potem skatla v tem delu sigurno ne tesn, kar je seveda problem ce je kompresijska skatla, v primeru portane skatle pa je problem se toliko vecji ker je pritisk znotraj skatle se vecji kot pri kompresiji.
Kretnica je po mojem OK ce driverji delajo pravilno po pasovih, lahko pa da se je kretnica ob udarcu ob tla nekako razrahljala in ustvarja nezeljene prizvoke ko se dva trda materijala rahlo dotikata.
Preveri tidi sam bass driver da ni kaksen problem na njem - zamaknjen magnet/kosara... _________________ For Fast Moving Concerts
Custom Aeroports
Custom car audio installs
2 X WR setter dBDrag street B - 2005 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Matjaž1
|
Objavljeno: Pet Mar 21, 2025 09:01 Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za nasvete. Tista špranjica pomojem ni problem, saj je za las debela in pomojem ne gre globoko.
Zbiram pogum, da tole razšraufam  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
audiofrik
Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19 Prispevkov: 1495 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Sob Mar 22, 2025 12:46 Naslov sporočila: |
|
|
bolj verjetno je da je spoj razpadel in je vidna tanka razpoka ko pa zvočnik igra to veselo vibrira.... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Matjaž1
|
Objavljeno: Ned Mar 23, 2025 17:59 Naslov sporočila: |
|
|
audiofrik je napisal/a: | bolj verjetno je da je spoj razpadel in je vidna tanka razpoka ko pa zvočnik igra to veselo vibrira.... |
Se da, če gre res zato, sploh kaj naredit? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
audiofrik
Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19 Prispevkov: 1495 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Ned Mar 23, 2025 19:20 Naslov sporočila: |
|
|
vse se da , je pa dobro imeti predhodno nekaj iskušenj z podobnimi popravili |