Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Tube buffer
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
joztom

Pridružen/-a: Pon Jan 2013 11:07
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 02, 2022 16:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tovrstna oprema se uporablja v produkciji posnetkov, kjer iz 24 kanalov miksajo stereo sliko, stage in 3D. To ni kar za vskogar doma, kakor neki loudness.
Pass je cenjen konstruktor iz trojice starejših mojstrov, Linkwitz, Riley in Pass. Njegovi ojačevalci so mi po eni strani blizu že od leta 1988, ker uporablja baterije IRFP240/9240, kar so v bistvu tranzistorji MosFet za pogon elektromotorjev. Nepojasnjeno konkurirajo z zvokom lateralnim Fetom (AlFet, Exicon, SK/SJ), imajo iskriv, pa nekako trši zvok. Za kurjaške Passove končne v kao A-klasi so pa zares idealno trpežni in zelo poceni. In niso toliko zapleteni na usklajevanje GateStopperjev (za IRFP je 100R).
Če smo se oddaljili od osnovnega vprašanja, obravnavani sistem Yamaha mrežni receiver in Spendor mali stolpi imajo soliden in zanimiv zvok. Ne potrebujejo takih dodatkov.
Lampaški bufferji so za izjemno krhke, slabotne izvire signalov, dolge linije ipd, ne pa univerzalni predlog.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Bojan Varjačić Rajko

Pridružen/-a: Pon Sep 2019 14:06
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 04, 2022 11:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fantje, hvala za vaše prispevke, sem že čisto pozabil na mojo poizvedbo, ker najprej ni bilo odziva.
Moj sistem je skromen, a v njem uživam, nekaj ojačevalcev, ki sem jih sprobal namesto mojega receiverja, ni dalo kakih velikih razlik ali pa sploh ne, zato iščem v smeri lamp, kajti rad bi imel nekaj raznovrstnosti v zvoku. Resno razmišljam o integriranem lampašu, ampak kot kompromis razmišljam tudi o lampaškem predojačevalcu ali bufferju (ali podobni izpeljavi, kot predlaga eden od vas), slednji je pač najcenejša varianta. Najprej bi seveda rad slišal, kako vse to deluje (in ali deluje z mojimi priključki), zato upam, da se bo našel kdo, ki bi mi bil pripravljen pripeljati kaj na probo.
Nazaj na vrh
drago67

Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 04, 2022 11:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Bojan Varjačić Rajko je napisal/a:
Fantje, hvala za vaše prispevke, sem že čisto pozabil na mojo poizvedbo, ker najprej ni bilo odziva.
Moj sistem je skromen, a v njem uživam, nekaj ojačevalcev, ki sem jih sprobal namesto mojega receiverja, ni dalo kakih velikih razlik ali pa sploh ne, zato iščem v smeri lamp, kajti rad bi imel nekaj raznovrstnosti v zvoku. Resno razmišljam o integriranem lampašu, ampak kot kompromis razmišljam tudi o lampaškem predojačevalcu ali bufferju (ali podobni izpeljavi, kot predlaga eden od vas), slednji je pač najcenejša varianta. Najprej bi seveda rad slišal, kako vse to deluje (in ali deluje z mojimi priključki), zato upam, da se bo našel kdo, ki bi mi bil pripravljen pripeljati kaj na probo.

če iščeš lampaša za ugodno ceno kontaktiraj marsaudio na spletu ...ti bo znal svetovat...mogoče ima tudi kaj na zalogi...jaz sem jih nekaj kupil pri njem pred leti in mi še danes ni žal...
Nazaj na vrh
peter1995

Pridružen/-a: Sre Nov 2022 9:22
Kraj: california

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 12, 2024 09:09    Naslov sporočila: Family Tree maker Odgovori s citatom

Family Tree maker is not only software FTM is a treasured platform to store the family ancestry relation history. In a single glance, one can visualize the ancestry relations within the family
A chat support helps you – You might have queries in your mind that need to be addressed urgently. This could be a common scenario amongst the other users as well.
Family tree maker ,Family tree maker software,Family tree maker,Family tree maker help ,family tree maker 2017 download , Family tree maker 2019 upgrade,family tree maker 2017 free,family tree maker 2019,ftm 2017 download,family tree maker login,support familytreemaker.com,family tree maker 2019 download ,family tree maker support phone number,familytreemaker support ,family tree maker replacement ,ftm 2017 upgrade ,ftm 2019 upgrade center,can family tree maker be installed on two computers,ftm support,family tree maker update ,Family tree maker 2024 ,Family tree maker 2024 update ,family tree maker not connecting to internet,ancestry Merge Trees,Ancestry.com sign in,Ancestry login,ancestry helper ,ancestry update,Ancestry com login,sign in ancestry,ancestry family tree maker 2017 ,ancestry helper ,Family tree maker chat,Family tree maker chat support,how to make a family tree chart
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran AIM - AOL Instant - naslov Telefon: 7017176789
peter1995

Pridružen/-a: Sre Nov 2022 9:22
Kraj: california

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 12, 2024 09:09    Naslov sporočila: Pool Deck Resurfacing Odgovori s citatom

Pool Deck Resurfacing of Central Florida" formerly known as "Orlando Pool Deck Resurfacing" is Central Florida's Best concrete repair & resurfacing expert having completed thousands of jobs over the years we have the experience & know how to do it right the first time, every time! Pool Deck Resurfacing
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran AIM - AOL Instant - naslov Telefon: 7017176789
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3
Stran 3 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu