Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
blaise17
Pridružen/-a: Čet Avg 2014 11:33 Prispevkov: 15 Kraj: Kidričevo
|
Objavljeno: Tor Okt 22, 2024 13:28 Naslov sporočila: Sistem v delovni sobi |
|
|
Pozdrav!
Po daljšem času se ponovno obračam na skupnost za manjšo pomoč. Nameravam zamenjati trenutno aktivni sistem v delovni sobi in sem nekoliko paraliziran nad vso izbiro in možnostmi, ki so na voljo.
V delovni sobi (dobrih 16m2 velika soba, v kateri je veliko knjig, na tleh preproga, v dveh kotih imam postavljena bass trapa) uporabljam aktivne Tangent Spectrum X5 BT zvočnike, ki so solidna izbira za neko osnovno zvočno informacijo in kakšno glasbo v ozadju. Ob tem imam na zvočnike preko SUB OUT priklopljena še dva manjša subwooferja, ki dobro dopolnjujeta manko basa na zvočnikih. Glavni vir zvoka je računalnik, ki ga imam na zvočnike priklopljenega preko USB vhoda na DAC SMSL SU-8. Preko optičnega vhoda imam na DAC priklopljen tudi Smart TV, ki ga uporabljam kot monitor. Nedavno sem sistemu dodal še starejši mrežni predvajalnik Bluesound NODE N130, da lahko glasbo poslušam tudi v primerih, ko nimam prižganega računalnika. Na DAC sem ga priklopil preko koaxialnega priključka. Bolj ali manj vsi interkonekti v sistemu so različni kabli proizvajalca Atlas.
Glede na to, da sistem uporabljam primarno za delo, ne potrebujem nekega vrhunskega zvoka, bi pa vseeno rad nekoliko dvignil letvico, ker sme opazil, da med delom poslušam vse več glasbe. Najprej sem razmišljal o novih aktivnih zvočnikih, ko pa sem malo preveril ponudbo, sem ugotovil, da verjetno za ceno dobrih aktivnih zvočnikov dobim veliko več, če grem po poti pasivnih, čeprav seveda ne izključujem tudi kakšne ugodne aktivne rešitve. Kaj mi priporočate?
Imam določene omejitve/pogoje. Zvočnike lahko namestim samo na polici ob dvižni delovni mizi, tako je tweeter včasih malo pod mojimi, včasih malo nad mojimi ušesi. Zvočnik je od zadnje stene oddaljen približno 15 cm. Verjetno potrebujem zvočnike, ki zvenijo dobro bližje steni in niso tako občutljivi na pozicijo poslušalca. Kakšne zvočnike mi priporočate za ta namen? Glede ojačevalca bi si želel nekaj praktičnega, da mi ni treba, da pridem do zvoka, vsakič znova pritisniti deset gumbov. Tudi prostora na policah ob računalniku zanj ni ravno veliko. Če se najde kaj primernega, bi morda lahko poskusil tudi kak »all in one« sistem z vgrajenim DACom in/ali streamerjem. Potrebuje pa tak aparat USB vhod, za priklop računalnika in HDMI za priklop TVja. Poslušam vse glasbene žanre, nimam rad pretirano »svetlega« zvoka, bolj mi ustreza rahlo ležeren zvok, a ne na škodo resolucije ali detajlov. V glavnem hifi sistemu uporabljam Harbeth zvočnike in njihov zvok mi zelo leži. Proračun za komplet sistem bi bil nekje okoli 2000€.
Najprej sem razmišljal o zamenjavi aktivnega sistema in kolikor sem zasledil, je trenutno v tem segmentu »vladar« aktivni zvočnik KEF LS50 Wireless II. Sem preizkusil prvo različico, ker nova nima USB vhoda, pa mi je vse skupaj zvenelo preveč »metalno«, »svetlo«. Bi bilo morda tudi v tem sklopu še kaj uporabnega zame?
Že v naprej hvala vsem za vsak morebiten nasvet, komentar itd.
Robert |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Bwaze
Pridružen/-a: Tor Okt 2011 20:59 Prispevkov: 437 Kraj: Kamnik
|
Objavljeno: Sre Okt 23, 2024 07:01 Naslov sporočila: |
|
|
Jaz bi, zaradi omejitev s postavitvijo, mogoče gledal kar med studijskimi monitorji - Genelec ima v prodajnem programu široko paleto zvočnikov in subwooferjev za domačo in studijsko rabo in močan DSP, ki lahko reši marsikak problem zaradi neoptimalne postavitve. _________________ Pezzer Ritter Wenne Knecht! |
|
Nazaj na vrh |
|
|
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6083 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Sre Okt 23, 2024 11:41 Naslov sporočila: |
|
|
https://www.av-planet.si/trgovina/avdio-oprema/hi-fi-komponente/streamer/wiim-ultra/
Wiim Ultra, cena nekaj pod 400. All inclusive do pre-out-a. Ima tudi izhod za sub. Kokolo zadev'ca za na delovno mizo.
Talijani testirali prejšnji mesec in ostali odprtih ust.
Pri zvočnikih je še vedno ista zgodba, je treba iti v trgovine in poslušat, ni druge. Po možnosti postavljene ob zid kot je namen. _________________ Carpe Diem |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|