Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

DAC?
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 114, 115, 116, 117  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
gwb

Pridružen/-a: Sob Mar 2009 9:15
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 11, 2023 11:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Trenutno ima KEF Black Friday akcijo (-25%) na vse svoje Wireless zvočnike. LSX II pridejo tako 1200 EUR (precej več kot Adami sicer), ne rabiš pa ločenega DAC-a…
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
LightBit

Pridružen/-a: Pon Okt 2017 23:11
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 11, 2023 12:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Morda brcam čisto mimo.
Kaj pa KEF LS50 Wireless II ali LSX II? Morda predrago čeprav ne rabiš DAC. Vidim da je gwb predlagal enako med tem ko sem pisal.
Cenejša opcija bi bila Q Acoustics M20 HD ali kaj podobnega.
Nazaj na vrh
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 11, 2023 12:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

malossi je napisal/a:
Ja se strinjam ja. Samo problem je, da če bi želel hifi zvočnike s podobno kvaliteto zvoka, bi bili bistveno več denarja. A imaš kak predlog namesto Adamov? Ker karkoli sem gledal od aktivnih hifi zvočnikov, gredo cene v višave....

Kaj pa če bi zamenjal pristop?
Obstaja opcija all-in-one aktivnih zvočnikov, kot je Klipsch The Fives, Na njega lahko priključiš virtualno vse - od gramofona do bluetootha . Ima tudi izhod za subwoofer. Vse je usklajeno in ne potrebuješ drugega kot smartphone iz katerega brezžično komandiraš glasbo, dac je itak inclusive.
Takih produktov kot je The Fives je veliko: od KEF-a naprej a so dražji... je povpraševanje na trgu vedno večje, ker so zelo praktična in preprosta rešitev za ozvočenje.
...
ps: hehe, dokler sem to pisal (in vmes listal po googlu), so me z istim predlogom prehiteli drugi. Je pa Klipsch cenejši, bolj glasen in basast (na basu) Laughing za isti denar pa še toliko bolj (The Nines ima 20cm woofer, vmes je še The Sevens).
...
in to še ni vse (hahaha)
kje piše da ne moreš uporabiti soundbar z bluetoothom. Za isti denar se da da nabaviti Atmos Soundbar s subwooferjem. Ta zvrst je v osnovi namenjena kot dodatek TVju. A ker so proizvodne serije teh prozvodov ultra večje od sterea, so cene bistveno nižje, oziroma za isti denar dobiš še subwoofer in ločene (wireless) rear kanale, poleg atmosov. Strimaš lahko atmos kodirano glasbo in si v koraku s časom - prostorski efekti so z lahkoto doseženi, medtem ko mora stereo biti prefinjeno sofisticiran (in s tem dosti dražji) da vsaj približno parira.
ducar

Pridružen/-a: Sob Apr 2012 13:13
Kraj: Ardro

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 11, 2023 15:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja, smo v času FIFI sejma in če keš ni predmet debate, potem je opcija pametnejši telefon od uporabnika + Cabasse Pelegrina. Zaključiš neverendindg story.
Ostali pa strastno iščemo sveti avdio gral do eshatološkega dne.
Ne gre pozabiti, da je audio oprema v službi muzike. Če je obratno ( so liki, ki imajo 100 LP-jev + 100kEU drag (ne pa tudi vreden gramofonski sklop )), ta forum nima "pravo na glasanje". Martinovo je, grem na 2deci in ne na sejem.
bogomir 4051

Pridružen/-a: Tor Dec 2008 19:42
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 11, 2023 19:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

V hiši imamo dva precej dobra sistema in smo kar malo razvajeni. Potem pa je zet lani kupil KEF LS50 Wireles II za na vikend in smo padli na rit, kako dobro to igra za svoj (relativno majhen) denar. Še posebej, ko smo ga sparili z enim starim subvuferjem in s tem razbremenili kefov glavni drajver. Zastopstvo je v slo., v Domžalah, cena pa sprejemljiva, glede na to, da bi to bila investicija za kar dolgo časa.

Lpm
bogomir 4051

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 11, 2023 19:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Na bolhi je bil baje par kef ls50 wifi ll iz lj za 1200 €. Preveri če je še, ker je to super cena.

Lpm
malossi

Pridružen/-a: Sre Okt 2010 12:37
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 11, 2023 22:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hm, gledam da se sedajle prodajajo rabljeni Acoustic energy AE1.. Kaj pa vaše mnenje o tem? http://www.audio-kontakt.com/index.php?page=view_ad&id=29257

Drugače sem bil danes na hifi sejmu... Veliko za slišati, je pa malo škoda, da aktivnih sistemov ni prav veliko za videti- od Audiopro, kje drugje se pa niti ne spomnim...
Nazaj na vrh
malossi

Pridružen/-a: Sre Okt 2010 12:37
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 12, 2023 20:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Evo, DAC sem naročil. Po pregledu vsega sem se odločil za SMSL D6s. naročil sem pri Audiophonics. Res hvala za nasvet, Right-Fi ! Sedaj pa še zvočniki... Grem poslušat Adame, Uroš iz Audiopro mi je predlagal da si naj poslušam še Kali Audio IN-8- menda so vrhunski. Me pa vseeno zanima vaše mnenje o Acoustic energy AE1 active- jih je kdo slišal? Pred par leti se spomnim enih malih AE na hifi sejmu v Lj, samo kakor se spomnim, niso bili aktivni... Mi je bil pa takrat tisti zvok zelo všečen.
Nazaj na vrh
vladej

Pridružen/-a: Tor Feb 2022 13:20
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 14, 2023 17:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

bogomir 4051 je napisal/a:
Na bolhi je bil baje par kef ls50 wifi ll iz lj za 1200 €. Preveri če je še, ker je to super cena.

Lpm

So še vedno oz. spet, samo zdaj za 1100Eur. Beli.
Nazaj na vrh
bogomir 4051

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 14, 2023 18:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tega oglasa ni več na bolhi.

Lpm
sid

Pridružen/-a: Čet Dec 2009 11:28

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 14, 2023 22:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

bogomir 4051 je napisal/a:
Tega oglasa ni več na bolhi.

Lpm

Bil je oglas, na koncu za precej nižji znesek, ki pa je bil poizkus natega..
Nazaj na vrh
UserName

Pridružen/-a: Tor Feb 2011 21:46
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 15, 2024 16:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Iscem DAC, ki bi iz PCja poganjal sennheiser hd800s (300 ohm).
Idealno bi bilo iz PC usb v DAC iz DACa pa balanced 4.4 mm jack. Obstaja kaj takega za kupit v SLO?

Problem je, ker Optical S/PDIF gre na intergrirca za zvocnike, 3.5mm jack je zaseden za aktivne yamahice.. in prikljuckov zmanka.
Trenutno uporabljam adapter 3.5mm jack na 6.5mm, ki me ob pamet spravlja zaradi slabega stika.

PS: po novem noce sumnikov primit... Confused
Nazaj na vrh
JanezBlond

Pridružen/-a: Sre Okt 2009 9:50

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 04, 2024 20:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Torej počasi prihajam do spoznanja da rabim nov DAC.
Trenutno posedujem Shiit Modi 3 in neko čudno kombinacijo, KIT varianto DACa, baje da je Stylos DAC. Vglavnem ena velika škatla, dual mono, za vsak kanal ločen trafo itd. Zadeva je kar spodobna, Shiit je vsaj za en razred slabši. Zadeva je ranga velikosti in teže enega povprečnega ojačevalca. Problem je ker podpira samo 44.1kHz in 16 bit in še to samo preko coax.
Torej malo sem gledal kitajce in nekako sem se najbolj ogrel za Topping E70 Velvet, ki vsebuje zadnjo verzijo AKM čipov. Dejansko ima vse kar bi rad imel. Po recenzijah je nekje v vrhu DACov do 500$.
Zanima me kakšno je vaše mnenje o tem DACu? Saj vem obstajajo boljši, ampak nebi ravno ledvice prodal za DAC.
Je vreden teh 500€?
Kje se ga najbolj splača nabavit?
Na eBay se cene vrtijo okoli 450$, verjetno je treba prišteti še davek in carino in bo hitro 600€?
Ima kdo izkušnje z nabavo te robe s kitajske?
Obstaja še kaj boljšega za ta denar?
Nazaj na vrh
LightBit

Pridružen/-a: Pon Okt 2017 23:11
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 04, 2024 21:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Raje kupi iz EU. Recimo Amazon.de, kjer je zastonj poštnina (za tak znesek). Če ti ni všeč, ga še vedno lahko pošlješ nazaj. Pa pride hitreje.
Tudi eBay je lahko iz EU skladišča.
Nazaj na vrh
habo66

Pridružen/-a: Čet Maj 2010 18:01
Kraj: Lenart

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 04, 2024 22:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Audiophonics ga ima za 499€…
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 114, 115, 116, 117  Naslednja
Stran 115 od 117

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu