| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
dabiblo

Pridružen/-a: Pon Mar 2017 14:27 Prispevkov: 191 Kraj: Izlake
|
Objavljeno: Ned Okt 22, 2023 14:57 Naslov sporočila: |
|
|
| Ja, kar je bila nekaj let nazaj D klasa in je veljalo za takratnjo ponudbo, tisto nima več nobene veze z zvokom današnje ponudbe. Sam sem se o tem prepričal z Lyngdorfom Tdai1120. Je zgolj vprašanje dneva ko bodo vsi po vrsti glavni igralci prešli na zgolj to tehnologijo, podobno kot sta NAD, Primare in še kdo to že pred časom storil. Ko ni več prednosti, ostane zgolj nostalgija ter zatiskanje oči pred napredkom. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6226 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Ned Okt 22, 2023 15:11 Naslov sporočila: |
|
|
Čeprav je tudi res, da so razlike med samimi izvedbami.
Naprimer če pogledaš isti N-Core modul v cenejšem ojačevalcu ali isti modul pri renomiranem high end proizvajalcu - niti meritve niso iste, niti slušni testi ne. Rdeča nit ostaja skupna, vse pa ne.
Razliko naredi vstopni modul in pa tudi konstrukcija ojačevalca sama po sebi. Ne vem pa ali naredijo tudi kakšne prilagoditve modulov na zahteve posameznih proizvajalcev. Pa niti ali obstajajo kakšne specialnejše verzije modulov. Zaenkrat nihče tega ne omenja. Boh. _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
dabiblo

Pridružen/-a: Pon Mar 2017 14:27 Prispevkov: 191 Kraj: Izlake
|
Objavljeno: Ned Okt 22, 2023 15:26 Naslov sporočila: |
|
|
| NAD po prebranem izdeluje in vgrajuje lastne Purifi Eigentakt module po njihovi licenci. Sigurno želijo zadostiti lastnim ciljem ter prilagoditi zadeve optimalno za svojo dodane elemente v posamezno komponento. Za ostale nisem raziskoval, verjamem, da je podobno, če le dajo kaj na lasten brand in so finance ter znanje na razpolago. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Kosmaj
Pridružen/-a: Tor Okt 2023 22:11 Prispevkov: 38 Kraj: Logatec
|
Objavljeno: Čet Okt 26, 2023 21:22 Naslov sporočila: |
|
|
Lep pozdrav vsem.
Sem popolnoma nov na forumu, no prebiram ga že kar nekaj časa in je res zelo lep vir informacij in izkušenj. Spoštujem in cenim vse kateri ste s srcem in dušo predani raziskovanju detajlov in deljenju le teh.
Sam se nimam za nekega HI-FI poznavalca, zbiram radije - lampaše, trenutni gramofon je Tesla Nc430, ojačevalec Geloso mono z dvema 807 v izhodu, zvočniki Magnat MIG-ribbon 2. Vem, za kakršnokoli kakovost bi bila potrebna krepka nadgradnja.
Sem pa pred kratkim dobil od kolega gramofon po principu - če ga hočeš ga pripeljem, ker dela napoto. Ampak ni kompleten.......potem sem šele raziskal kaj je EMT 930st....
No in sedaj je na operacijski mizi. Motorni kondenzator je poštiman, motor teče zelo lepo, pogonski kolešček še čakam. Manjka pa mi zgornji krožnik in doza na ročki.
Zanima me predvsem, če ima mogoče kdo izkušnje s steklenim krožnikom katerega je moč kupiti po netu za ne ravno majhne evrčke? Ker kakšnega NOS je najbrž skoraj nemogoče dobiti. In pa kakšna bi bila najbolša alternativa za odjemno dozo (če ne štejem originala) da je cena in kvaliteta v neki normali.
Zraven gramofona sem dobil še merilna inštrumenta EMT 420A in EMT 421A iste firme, katerega bo potrebno pa še pregledati in naštudirati. _________________ Nikoli ne odrastemo, le igrace postanejo drazje! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Kosmaj
|
Objavljeno: Čet Okt 26, 2023 21:50 Naslov sporočila: |
|
|
Se opravičujem upam, da mi je uspelo naložit fotke.....
 _________________ Nikoli ne odrastemo, le igrace postanejo drazje! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mcnaget
Pridružen/-a: Čet Nov 2012 12:28 Prispevkov: 144 Kraj: Gorenjska
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gwb
Pridružen/-a: Sob Mar 2009 9:15 Prispevkov: 508 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Okt 27, 2023 09:43 Naslov sporočila: |
|
|
| Kosmaj je napisal/a: | Se opravičujem upam, da mi je uspelo naložit fotke.....
 |
Iskrene čestitke. Upam, da bo obnova uspešna - si zadeva vsekakor zasluži to! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
lix

Pridružen/-a: Ned Jan 2016 3:17 Prispevkov: 539 Kraj: Med Koprom in Trstom
|
Objavljeno: Pet Okt 27, 2023 11:28 Naslov sporočila: |
|
|
Deli se občasno najdejo na ebayu, je potrebno biti stalno na preži.
A headshell za glavo imaš? Je posebne sorte in ni poceni.
Za glavo pa vsekakor priporočam Shure SC35C
https://www.vinylengine.com/turntable_forum/viewtopic.php?t=41529
Krožnik lahko izrežeš iz kakšne toge plastike, po možnosti čim manj sklone elektrostatiki. V originalu je na njo zalepljen tanek filc. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gwb
Pridružen/-a: Sob Mar 2009 9:15 Prispevkov: 508 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Okt 27, 2023 12:51 Naslov sporočila: |
|
|
Pri meni pa, po dolgem času brez kakršne koli spremembe, ta igrača:
Zaenkrat zelo zelo všečno. Če bo dobil častno mesto, bo obenem tudi premeščen v kakšno bolj zgledno ohišje. Idealna bi bila še motorizacija, ampak to je pa malo bolj komplicirano/manj verjetno… |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Kosmaj
|
Objavljeno: Pet Okt 27, 2023 20:48 Naslov sporočila: |
|
|
Hvala lepa za nasvete in povezave. Ga bom počasi obnovil in spravil v pogon.
Krožnik računam vsekakor enkrat dobiti original. Za prvo silo pa gre v izdelavo zaenkrat krožnik iz aluminija - debeline 6mm. Na vrhu bo filc, na spodnji strani pa še kolebam med obročem iz filca ali gume. Na sredini kjer je os pa bo teflonska puša. računam se izognit vsem stikom kovina-kovina.
Headshell računam nabaviti original, ker mi je res všeč lupa na strani igle. Drugače sem gramofon dobil samo z golo ročko.
Sama obraba barve na gramofonu mi je všeč in je ne bom obnavljal - je smiselno obrabljena od zapestnih gumbov na srajcah in od prstov pri gubu za lučko, zavornem preklopniku.....
OFF topic - če se adminu zdi smiselno bi mogoče tale moj EMT prestavil v oddelek VINTAGE.
Hvala LP _________________ Nikoli ne odrastemo, le igrace postanejo drazje! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
lix

|
Objavljeno: Pet Okt 27, 2023 22:00 Naslov sporočila: |
|
|
Bolje kovina-kovina kot pa piezoelektrični teflon.
Nič slabega, če se elektrostatika preko kovine odvaja na ozemljitev.
Jaz se ne bi grebu za originalni krožnik, sem celo mnenja, da je katerakoli kvalitetnejša samogradnja lahko boljša od originala. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
|
Objavljeno: Sob Okt 28, 2023 11:18 Naslov sporočila: |
|
|
| Kosmaj je napisal/a: |
...
Headshell računam nabaviti original, ker mi je res všeč lupa na strani igle. Drugače sem gramofon dobil samo z golo ročko.
...
|
Original je drag - dokler dobiš poceni priliko si lahko pomagaš s standardnim headshell-om. Finta je samo v tem, da ima EMT ročica utor za štift 180 stopinj obrnjen glede na komercialne ročice. Torej kupiš heashell, ki ima možnost štelanja azimuta. Popustiš vijakec in obrneš za 180 okoli.
Tako sem si jaz pomagal z enim AudioTechnica shellom iz magnezija. Danes je to okoli 90€. Imajo tri verzije z različnimi masami, od 13g...pol pa še 15 in 18g.
...
Audio Technica LH13H features a really cool adjustable cylinder that enables precise overhang setting and azimuth settings.
https://www.dacapoaudio.com/4718-audio-technica-at-lh-13-h-headshell.html
Dodaten headshell nikoli ni odveč, ker ti mogoča montiranje druge dozice in hitro premenjaš alternativo. Naprimer dodatno dozico za drajsanje bolj obrabljenih plat...
------------------------------------
Sicer pa je ne tako davno od tega @vojko tu na forumu v debati ponujal naprodaj original EMT headshell skupaj z original odjemno dozo. Pri slednji je potrebna previdnost, ker se damper igle sčasom zelo zmehča in pri 3gramih obtežitve vse skupaj nasede na LP ploščo. _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
lix

|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Kosmaj
|
Objavljeno: Sob Okt 28, 2023 17:11 Naslov sporočila: |
|
|
Najlepša hvala obema za nasvete in linke.
Sem že prišel med raziskovanjem do tega, da so pini zamaknjeni in da ima štift kontra večini ostalim.
Tale varijanta z vrtljivim - nastavljivim delom se mi dopade. Sem gledal tudi že adapterje ampak se mi je najprej porodilo vprašanje kaj pomeni za predvajanje samo, če se podalša ročka za dolžino adapterja? Predvidevam, da je potem potrebno tudi (fizično) drugače nastaviti dozico in položaj igle?
Se oproščam, če je kakšno vprašanje čudno.
Vsekakor imam namen ga spraviti s časom tudi v originalno stanje, ker sem preveč radoveden kako je zvenel z deli za katere je bil izračunan in skonstruiran. Je pa res, da je šel razvoj v 50tih letih naprej in mogoče lahko dobimo iz njega še kaj kvalitetnejšega kot je bilo v osnovi. _________________ Nikoli ne odrastemo, le igrace postanejo drazje! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
|
Objavljeno: Ned Okt 29, 2023 09:35 Naslov sporočila: |
|
|
| Kosmaj je napisal/a: | Najlepša hvala obema za nasvete in linke.
Sem že prišel med raziskovanjem do tega, da so pini zamaknjeni in da ima štift kontra večini ostalim.
Tale varijanta z vrtljivim - nastavljivim delom se mi dopade. Sem gledal tudi že adapterje ampak se mi je najprej porodilo vprašanje kaj pomeni za predvajanje samo, če se podalša ročka za dolžino adapterja? Predvidevam, da je potem potrebno tudi (fizično) drugače nastaviti dozico in položaj igle?
Se oproščam, če je kakšno vprašanje čudno.
Vsekakor imam namen ga spraviti s časom tudi v originalno stanje, ker sem preveč radoveden kako je zvenel z deli za katere je bil izračunan in skonstruiran. Je pa res, da je šel razvoj v 50tih letih naprej in mogoče lahko dobimo iz njega še kaj kvalitetnejšega kot je bilo v osnovi. |
https://klaudio.com/index.php?route=product/product&product_id=92
Če uporabiš Klaudio adapter za električno povezavo pinov, je ta 0,7mm debel in za toliko odmakne pine (ti so pod vzmetjo in se podajo). Tako se shell ne odmakne niti za desetinko milimetra. _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|