Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Nova igraĆØa je doma......
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 158, 159, 160 ... 164, 165, 166  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
luka79

Pridružen/-a: Pet Mar 2011 15:36
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 02, 2023 09:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

@bogomir: sam ga nimam v sistemu.
My leader told me to jump in the river. .The river was deep and the weather was winter. .After a sailer very kindly saved me, my leader told me, you'd better take it easy. .I took it so easy my leader called me lazy!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
LightBit

Pridružen/-a: Pon Okt 2017 23:11
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 02, 2023 09:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Meni je res zanimivo ko avdiofili hvalijo R2R DAC-e, ko pa ravno iz njih izhaja jitter bibliĆØnih razsežnosti in so razlog da DSD obstaja. Ko so zaĆØeli delati Delta-sigma DAC-e za PCM tudi DSD ni bil veĆØ potreben.
Nazaj na vrh
bogomir 4051

Pridružen/-a: Tor Dec 2008 19:42
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 02, 2023 09:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

luka79 je napisal/a:

Potem pa komentar na kritiko ni potreben !

Lpm
luka79

Pridružen/-a: Pet Mar 2011 15:36
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 02, 2023 09:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

bogomir 4051 je napisal/a:
luka79 je napisal/a:

Potem pa komentar na kritiko ni potreben !

Lpm

Shocked
Bom naslednjiĆØ prosil za dovoljenje.
My leader told me to jump in the river. .The river was deep and the weather was winter. .After a sailer very kindly saved me, my leader told me, you'd better take it easy. .I took it so easy my leader called me lazy!
Nazaj na vrh
bogomir 4051

Pridružen/-a: Tor Dec 2008 19:42
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 02, 2023 09:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ne, ni treba, pa tudi ni bil namen žaliti. Je pa res, da obstajajo nekateri pogoji, da je kritika umestna in kredibilna.

Lpm
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 02, 2023 09:52    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

LightBit je napisal/a:
Meni je res zanimivo ko avdiofili hvalijo R2R DAC-e, ko pa ravno iz njih izhaja jitter bibliĆØnih razsežnosti in so razlog da DSD obstaja. Ko so zaĆØeli delati Delta-sigma DAC-e za PCM tudi DSD ni bil veĆØ potreben.

Je zanimivo.
ƈe v zvoku dobiÅ” tisto kar te osreĆØuje, se gladko požvižgaÅ” na vse teorije in meritve.
Sploh v hifiju, posebej digitalnemu, je bilo in je Ŕe veliko tega.
DoloĆØene tovrstne probleme smo pustili za sabo - naÅ”li razlago in meritve. Naprimer problem feedbacka elektronike. Dokler se mu ni stopilo na rep, je bil osovražen med veĆØjim delom avdiofilov. Nepravilna implementacija zelo koristi pavÅ”alnim meritvam in zelo Å”kodi posluÅ”anju.
Mislim da avdiofili v povpreĆØju vedo o problematiki ravno toliko, da jim Å”kodi, ker prejudicirajo. Jih to ovira pri osredotoĆØenju na zvok.

Nazadnje urejal/a ambasador Pon Okt 02, 2023 10:08; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
LightBit

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 02, 2023 10:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

SpraÅ”ujem se predvsem zakaj avdiofile osreĆØujejo protislovja.
Nazaj na vrh
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 02, 2023 10:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Protislovja vidijo samo tisti, ki 'preveĆØ' znajo in premalo posluÅ”ajo. Laughing Laughing
In potem imaŔ jitter in jitter - Je potrebno pogledati njegov spekter in ugotoviti Ŕkodljivost.
Isto kot dva gramofona z istim procentom flutterja ne bosta imela istih posledic na zvok ĆØe je spekter flutterja razliĆØen.
dabiblo

Pridružen/-a: Pon Mar 2017 14:27
Kraj: Zasavje

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 02, 2023 10:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

bogomir 4051 je napisal/a:
luka79 je napisal/a:

Sem podal zgolj osebno mnenje, ki ne bi smelo osebno prizadeti nikogar, saj govorimo o izdelku. Mnogim je veĆØ kot oĆØitno vÅ”eĆØ. Meni je že screen odveĆØ, a mnoge prepriĆØa prav screen.
Ja, "epic". Pre-svetlo. Za moje pojme, seveda. Saj sem že povedal, kot streamer je zagotovo.super,. dac pa (za moje pojme!) preveĆØ kriĆØeĆØ. ŽivĆØen.

A lahko poveÅ”, v kakÅ”nem sistemu ga doma uporabljaÅ” ? Ker je mogoĆØe krivda za živĆØnost v kateri od ostalih komponent.

MogoĆØe tudi izrazit prat ni po tvojem okusu, eni pa bi si prste oblizovali.

Lpm

Miro,
@luka79 je posluŔal ta streamer/dac/pre DMP A6 v mojem sistemu pri meni, tako kot vidva z @jozetom. Sistem je nespremenjen, v sistemu tudi takrat ni bil vstavljen Primare A30.1.
ƈe bi jaz za opis zvoka moral uporabiti besedo bi rekel da je ĆØist/natanĆØen, ĆØe ga primerjam s Primare streamerjem in Schiit dacom katere sem imel v sistemu prej. To piÅ”em za kombinacijo streamer+dac, tako kot ga bolj kot ne tudi uporabljam. KriĆØeĆØe je vsaj meni nekaj ĆØisto drugega, tega jaz ne zaznam, pa bi rekel, da sliÅ”im kar ok, tud ženska doma kdaj kaj proba zakriĆØati Laughing. Sistem posluÅ”am dnevno tudi po 5+ ur dnevno ko uspem, glasnost pa ponavadi na toĆØki posluÅ”anja med 70 in 80db, ne zahajam v 90+db cone.
Nazaj na vrh
LightBit

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 02, 2023 10:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kako lahko v nepoznanem prostoru z nepoznanimi zvoĆØniki in vsem ostalim ugotoviÅ” da je DAC preveĆØ kriĆØeĆØ?
Ali je bil Ŕe drug DAC za primerjavo?
Nazaj na vrh
benma

Pridružen/-a: Ned Jan 2011 17:12
Kraj: Kamnica

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 02, 2023 11:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ko v svojem sistemu enkrat sliÅ”im napravo, mi ni veĆØ pomembno kaj so drugje sliÅ”ali drugi.
aleksander

Pridružen/-a: Sob Nov 2008 17:47
Kraj: Ajdovscina

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 06, 2023 17:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Weiss 204 DAC
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Yahoo Messenger - naslov MSN Messenger - naslov
benma

Pridružen/-a: Ned Jan 2011 17:12
Kraj: Kamnica

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 06, 2023 18:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ta DAC precej hvalijo. ƈestitam!
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32
Kraj: POSAVEC

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 08, 2023 12:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

LightBit je napisal/a:
Kako lahko v nepoznanem prostoru z nepoznanimi zvoĆØniki in vsem ostalim ugotoviÅ” da je DAC preveĆØ kriĆØeĆØ?

Z dobro snemalno napravo na licu mesta posnameÅ” en dobro posnet vinil, potem pa delaÅ” primerjavo posnetka z vinilom Wink Na ta naĆØin sem sam testiral doma.
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32
Kraj: POSAVEC

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 08, 2023 12:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

LightBit je napisal/a:

Z dobro snemalno napravo na licu mesta posnameÅ” en dobro posnet vinil, potem pa delaÅ” primerjavo posnetka z vinilom Wink Na ta naĆØin sem sam testiral doma.
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 158, 159, 160 ... 164, 165, 166  Naslednja
Stran 159 od 166

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu