Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
luka79

Pridružen/-a: Pet Mar 2011 15:36 Prispevkov: 957 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Okt 02, 2023 09:04 Naslov sporočila: |
|
|
@bogomir: sam ga nimam v sistemu. _________________ My leader told me to jump in the river. .The river was deep and the weather was winter. .After a sailer very kindly saved me, my leader told me, you'd better take it easy. .I took it so easy my leader called me lazy! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
LightBit

Pridružen/-a: Pon Okt 2017 23:11 Prispevkov: 2334 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Pon Okt 02, 2023 09:09 Naslov sporočila: |
|
|
Meni je res zanimivo ko avdiofili hvalijo R2R DAC-e, ko pa ravno iz njih izhaja jitter bibličnih razsežnosti in so razlog da DSD obstaja. Ko so začeli delati Delta-sigma DAC-e za PCM tudi DSD ni bil več potreben. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bogomir 4051
Pridružen/-a: Tor Dec 2008 19:42 Prispevkov: 1437 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Pon Okt 02, 2023 09:16 Naslov sporočila: |
|
|
luka79 je napisal/a: | @bogomir: sam ga nimam v sistemu. |
Potem pa komentar na kritiko ni potreben !
Lpm _________________ miro |
|
Nazaj na vrh |
Telefon: 031361550 |
|
 |
luka79

Pridružen/-a: Pet Mar 2011 15:36 Prispevkov: 957 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Okt 02, 2023 09:23 Naslov sporočila: |
|
|
bogomir 4051 je napisal/a: | luka79 je napisal/a: | @bogomir: sam ga nimam v sistemu. |
Potem pa komentar na kritiko ni potreben !
Lpm |
Bom naslednjič prosil za dovoljenje. _________________ My leader told me to jump in the river. .The river was deep and the weather was winter. .After a sailer very kindly saved me, my leader told me, you'd better take it easy. .I took it so easy my leader called me lazy! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bogomir 4051
Pridružen/-a: Tor Dec 2008 19:42 Prispevkov: 1437 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Pon Okt 02, 2023 09:32 Naslov sporočila: |
|
|
Ne, ni treba, pa tudi ni bil namen žaliti. Je pa res, da obstajajo nekateri pogoji, da je kritika umestna in kredibilna.
Lpm _________________ miro |
|
Nazaj na vrh |
Telefon: 031361550 |
|
 |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 5952 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Pon Okt 02, 2023 09:52 Naslov sporočila: |
|
|
LightBit je napisal/a: | Meni je res zanimivo ko avdiofili hvalijo R2R DAC-e, ko pa ravno iz njih izhaja jitter bibličnih razsežnosti in so razlog da DSD obstaja. Ko so začeli delati Delta-sigma DAC-e za PCM tudi DSD ni bil več potreben. |
Je zanimivo.
Če v zvoku dobiš tisto kar te osrečuje, se gladko požvižgaš na vse teorije in meritve.
Sploh v hifiju, posebej digitalnemu, je bilo in je še veliko tega.
Določene tovrstne probleme smo pustili za sabo - našli razlago in meritve. Naprimer problem feedbacka elektronike. Dokler se mu ni stopilo na rep, je bil osovražen med večjim delom avdiofilov. Nepravilna implementacija zelo koristi pavšalnim meritvam in zelo škodi poslušanju.
Mislim da avdiofili v povprečju vedo o problematiki ravno toliko, da jim škodi, ker prejudicirajo. Jih to ovira pri osredotočenju na zvok. _________________ Carpe Diem
Nazadnje urejal/a ambasador Pon Okt 02, 2023 10:08; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
LightBit

|
Objavljeno: Pon Okt 02, 2023 10:06 Naslov sporočila: |
|
|
Sprašujem se predvsem zakaj avdiofile osrečujejo protislovja. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 5952 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Pon Okt 02, 2023 10:11 Naslov sporočila: |
|
|
Protislovja vidijo samo tisti, ki 'preveč' znajo in premalo poslušajo.
In potem imaš jitter in jitter - Je potrebno pogledati njegov spekter in ugotoviti škodljivost.
Isto kot dva gramofona z istim procentom flutterja ne bosta imela istih posledic na zvok če je spekter flutterja različen. _________________ Carpe Diem |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dabiblo

Pridružen/-a: Pon Mar 2017 14:27 Prispevkov: 144 Kraj: Zasavje
|
Objavljeno: Pon Okt 02, 2023 10:32 Naslov sporočila: |
|
|
bogomir 4051 je napisal/a: | luka79 je napisal/a: |
Sem podal zgolj osebno mnenje, ki ne bi smelo osebno prizadeti nikogar, saj govorimo o izdelku. Mnogim je več kot očitno všeč. Meni je že screen odveč, a mnoge prepriča prav screen.
Ja, "epic". Pre-svetlo. Za moje pojme, seveda. Saj sem že povedal, kot streamer je zagotovo.super,. dac pa (za moje pojme!) preveč kričeč. Živčen. |
A lahko poveš, v kakšnem sistemu ga doma uporabljaš ? Ker je mogoče krivda za živčnost v kateri od ostalih komponent.
Mogoče tudi izrazit prat ni po tvojem okusu, eni pa bi si prste oblizovali.
Lpm |
Miro,
@luka79 je poslušal ta streamer/dac/pre DMP A6 v mojem sistemu pri meni, tako kot vidva z @jozetom. Sistem je nespremenjen, v sistemu tudi takrat ni bil vstavljen Primare A30.1.
Če bi jaz za opis zvoka moral uporabiti besedo bi rekel da je čist/natančen, če ga primerjam s Primare streamerjem in Schiit dacom katere sem imel v sistemu prej. To pišem za kombinacijo streamer+dac, tako kot ga bolj kot ne tudi uporabljam. Kričeče je vsaj meni nekaj čisto drugega, tega jaz ne zaznam, pa bi rekel, da slišim kar ok, tud ženska doma kdaj kaj proba zakričati . Sistem poslušam dnevno tudi po 5+ ur dnevno ko uspem, glasnost pa ponavadi na točki poslušanja med 70 in 80db, ne zahajam v 90+db cone. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
LightBit

|
Objavljeno: Pon Okt 02, 2023 10:47 Naslov sporočila: |
|
|
Kako lahko v nepoznanem prostoru z nepoznanimi zvočniki in vsem ostalim ugotoviš da je DAC preveč kričeč?
Ali je bil še drug DAC za primerjavo? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
benma

Pridružen/-a: Ned Jan 2011 17:12 Prispevkov: 1483 Kraj: Kamnica
|
Objavljeno: Pon Okt 02, 2023 11:36 Naslov sporočila: |
|
|
Ko v svojem sistemu enkrat slišim napravo, mi ni več pomembno kaj so drugje slišali drugi. _________________ "Whenever we find connoisseurship operating within science or technology we may assume it persists only because it has not been possible to replace it by a measurable grading." Michael Polanyi |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aleksander

Pridružen/-a: Sob Nov 2008 17:47 Prispevkov: 657 Kraj: Ajdovscina
|
Objavljeno: Pet Okt 06, 2023 17:33 Naslov sporočila: |
|
|
Weiss 204 DAC |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
benma

Pridružen/-a: Ned Jan 2011 17:12 Prispevkov: 1483 Kraj: Kamnica
|
Objavljeno: Pet Okt 06, 2023 18:57 Naslov sporočila: |
|
|
Ta DAC precej hvalijo. Čestitam! _________________ "Whenever we find connoisseurship operating within science or technology we may assume it persists only because it has not been possible to replace it by a measurable grading." Michael Polanyi |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32 Prispevkov: 2765 Kraj: POSAVEC
|
Objavljeno: Ned Okt 08, 2023 12:04 Naslov sporočila: |
|
|
LightBit je napisal/a: | Kako lahko v nepoznanem prostoru z nepoznanimi zvočniki in vsem ostalim ugotoviš da je DAC preveč kričeč?
Z dobro snemalno napravo na licu mesta posnameš en dobro posnet vinil, potem pa delaš primerjavo posnetka z vinilom Na ta način sem sam testiral doma. _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32 Prispevkov: 2765 Kraj: POSAVEC
|
Objavljeno: Ned Okt 08, 2023 12:09 Naslov sporočila: |
|
|
LightBit je napisal/a: | Kako lahko v nepoznanem prostoru z nepoznanimi zvočniki in vsem ostalim ugotoviš da je DAC preveč kričeč?
Z dobro snemalno napravo na licu mesta posnameš en dobro posnet vinil, potem pa delaš primerjavo posnetka z vinilom Na ta način sem sam testiral doma. _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|